,
Чорні вітрила
Друзі
Хороший лікар

Венеція починає «Березневими ідами»

Венеція починає «Березневими ідами» Венеція починає «Березневими ідами» Венеція починає «Березневими ідами» Венеція починає «Березневими ідами» Венеція починає «Березневими ідами» Венеція починає «Березневими ідами» Венеція починає «Березневими ідами»
В останні роки тільки й розмов було про те, що фестивальна конкуренція зростає, а «велика трійка» - Канни, Венеція, Берлін - ось-ось або стане «четвіркою» (п'ятіркою, шісткою, десяткою: висоти штурмують не тільки Локарно і Роттердам), або зовсім розчиниться серед наздоганяючих, які стануть рівними. Але поки це тільки розмови. І якщо Берлін в 2011-м нічим особливо не запам'ятався, то Канни і Венеція вразили зоряними списками.

Перевершити Каннський фестиваль цього року складно. На «Золоту пальмову гілку» претендували фестивальні зірки режисури різного ступеня актуальності: Педро Альмодовар, Акі Каурісмякі, брати Дарденни, Наомі Кавасе, Паоло Соррентіно, Нурі Більге Джейлан, несподіваний в такій компанії, але вкрай цікавий Ніколас Віндінг Рефн, а також проходять поза категорій деміург-ізгой Ларс фон Трієр і деміург-тріумфатор Терренс Малік. І це ще не весь основний конкурс, а на підняття престижу другої програми - «Особливий погляд» - працювали імена Гаса Ван Сента, Андрія Звягінцева, Кіма Кі Дука і Брюно Дюмона. Загалом, на пару серйозних оглядів вистачило б.

Восьмий фестиваль збірки Марко Мюллера може стати останнім під його керівництвом (керманич «Мостри» ніби як хоче повернутися до продюсування фільмів) і за словами самого програмного директора, найближче втілює його бачення.

У центрі уваги потужний, але неоднорідний конкурс: велика кількість гучних імен, англомовні фільми, пара-трійка італійців, актуальні азіати, проекти великих студій сусідять з потужними художниками «не для всіх». Прогнози - справа невдячна, але ті, хто пророкував каннський успіх «Древа життя» Терренса Маліка, посилалися і на те, що головував у журі американець Роберт де Ніро. У Венеції журі основного конкурсу очолює його співвітчизник Даррен Аронофскі, але одних американців у конкурсі п'ятеро.

Крім Клуні це Тодд Солондз з «Темною конячкою», Вільям Фрідкін з «Кілером Джо», дочка Майкла Манна Емі Канаан Манн з «Полями» і Абель Феррара з обов'язковим в цьому сезоні апокаліптичним «4:44. Останній день на Землі ». Плюс «Небезпечний метод» про Фрейда, Юнга і пацієнтку канадця Девіда Кроненберга і «Різанина» про батьківський конфлікт на грунті педагогіки втікача Романа Поланскі, який навіть у Венеції не ризикне вибратися з Франції після швейцарського ув'язнення.

Просто продовжуючи перерахування інтригуючих назв, варто згадати екранізації «Шпигун, вийди геть» Томаса Альфредсона і «Грозовий перевал» англійки Андре Арнольд (фестивальним хітмейкера її зробив «Акваріум»), а також завершального цикл про владу «Фауста» Олександра Сокурова. За передову лінію авторського кіно відповідає другий художній фільм британського художника Стіва Макквіна «Сором», чий «Голод» отримав «Золоту камеру» і вразив журі та критиків в Канні в 2008-му, і «Альпи» грека Йоргоса Лантімоса (його «Ікло» отримав там же приз« Особливий погляд »в 2009-м).

До того ж з моменту липневого оголошення в програму була додана «Життя без принципів» гонконзького режисера Джонні То: історія про те, як сумка з $ 5 000 000 змінює життя трьох жертв фінансової кризи, стала 22-м учасником основного конкурсу, а 23-м буде фільм - сюрприз, назву якого оголосять вже по ходу фестивалю.

Поза конкурсом передбачається ще деяка кількість помітних прем'єр, в тому числі «Зараза» Стівена Содерберга і другий фільм Мадонни «WE». Також покажуть на великому екрані міні-серіал «Мілдред Пірс» члена журі Тодда Хайнса: помістити телепродукцію нового формату в кіноконтекст цілком у дусі часу і стежить за ним фестивалю.

Ще одним нововведенням стала поява другого фільму відкриття фестивалю, яким виявилася картина «Хай живуть антиподи!» документаліста Віктора Косаківського. Інший російський фільм потрапив в паралельну програму «Авторські дні»: це «Портрет у сутінках» режисера Ангеліни Никонівському і співавтора сценарію і виконавиці головної ролі Ольги Диховичного.

Як показує венеціанська програма, досягти різноманіття можна, не жертвуючи ні рівнем, ні унікальністю подій.
2723
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Картковий будинок
Лютер
Невгамовні
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
В категорії новини кіно Ви завжди знайдете гарячі новини про нові фільми. Новини російського та зарубіжного кіно, новини фільмів, акторів Головні події світового кінематографа: фестивалі, презентації, вручення нагород. Нові фільми в прокаті на найближчий час і в наступному сезоні. Детально про кіно новинки, всі новинки і прем'єри фільмів 2017 і 2018 року онлайн, найцікавіші новини світу кіно. Постійне оновлення новин. Ви можете дізнатися все про останні події з життя Ваших кумирів кіно