,
І мертві підуть
Сліпа зона
Життя з Луї
Загрузка...

Мері Елізабет Вінстед

Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Mary Elizabeth Winstead
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 28 листопада, 1984 | стрілець
Місце народження: Рокі-Маунт, Північна Кароліна, США
Жанри: Драма, комедія, жахи
Чоловік: Райлі Стернс

Біографія:

Мері Елізабет Вінстед (Mary Elizabeth Winstead) з'явилася на світ 28 листопада 1984 року в місті Рокі-Маунт, штат Північна Кароліна, в родині Джеймса Рональда Вінстеда і Бетті Лу, і була молодшою з п'ятьох дітей. У дівчинки дуже рано прокинулася любов до мистецтва. Може, позначилися гени - дідусь Мері був двоюрідним братом відомої американської актриси сорокових років Ави Гарднер. Коли майбутня актриса ще навіть не ходила в школу, сімейство Вінстед перебралося в пошуках роботи в передмістя Солт-Лейк-Сіті, де дівчинка почала займатися танцями в студії балету «Джоффрі» і співала в церковному дитячому хорі. У підлітковому віці, Мері довелося відмовитися від занять балетом через свій занадто високий зріст. Сконцентрувавшись на акторській кар'єрі, Вінстед вийшла на сцену постановки бродвейського мюзиклу «Йосип і його дивовижний, різнокольоровий плащ снів».

Дебютом Мері на великому екрані стала роль в драмі Крейга Клайда «Довга дорога додому». Наступним проектом для молодої артистки став кумедний підлітковий комікс «Школа супергероїв», що розповідав про навчальний заклад, в якому проходять «курс молодого бійця» юнаки та дівчата з суперздібностями. У цій діснєєвськой стрічці знялися зірки першої величини - такі як Курт Рассел і Келлі Престон.

У 2005 році Мері зіграла епізодичну роль у другій частині фільму жахів «Дзвінок». Наступний, 2006-й рік став для актриси більш успішним. Її обрали на центральну роль в культову франшизу «Пункт призначення». У третій частині хоррора героїню Мері, школярку Венді, долають дивні передчуття. Вона зібралася покататися на «американських гірках», але їй здається, що на атракціоні трапиться аварія. Коли вона і група хлопців покинули вагонетки, передчуття її не підвели.

Вінстед закріпила за собою амплуа «королеви страшилок», знявшись в рімейку «Чорного Різдва», а пізніше - в приквелі до відомого хорора Джона Карпентера «Дещо».

Але в її кінокар'єрі є стрічки й інших жанрів. Дівчина відмінно «вписалася» в зоряний склад історичної драми «Боббі», отримавши зі своїми колегами приз Венеціанського фестивалю за кращий біографічний фільм. Добре виглядала актриса й у комедії «Скотт Пілігрим проти всіх», де її партнерами стали Майкл Серра і Анна Кендрік. Їй також пощастило попрацювати з культовими режисерами Голлівуду - Квентіном Тарантіно в «Доказі смерті» і Робертом Родрігесом в трилері «Грандхаус».

У 2007 році Мері запросили знятися в блокбастері «Міцний горішок 4.0», запропонувавши роль дочки головного героя, Люсі. Знову дочкою персонажа Брюса Вілліса їй довелося стати в п'ятій частині франшизи.

Пізніше фільмографія Вінстед поповнилася драмою «У мотлох», де вона зіграла головну роль в парі Аароном Полом, фантастичним бойовиком «Президент Лінкольн: Мисливець на вампірів», комедією «Запаморочливі фантазії Чарлі Свона ІІI», кримінальним трилером «Убити посланця» та фантастичною драмою «Вулиця монстро, 10».

Мері має свою музичну групу під назвою «Got A Girl», в яку входить вона сама і Деніель Накамура, більш відомий як Dan the Automator.

Вінстед зайняла 92 місце в списку ста найпривабливіших жінок за версією журналу «Maxim» і також увійшла в сотню найсексуальніших зірок за версіями журналів «Empire» і «FHM», а також у 2010 році була названа найпривабливішою дівчиною фестивалю «Comic-Con».

Восени 2010 року Мері вийшла заміж за кінорежисера Райлі Стернса в його рідному містечку в штаті Техас. Вони познайомилися, коли Мері тільки закінчила середню школу, під час круїзу. У 2014-му році вийшов фільм «Вади», над яким подружжя попрацювали разом (Вінстед зіграла головну роль, а постановку здійснив Стернс). Актриса любить готувати, продовжує займатися танцями і вокалом. У неї є дві собаки - Діді і Амброзіус.

Фільмографія:

2016 - ... Смерть мозку / BrainDead (серіал) ... Laurel
2016 Холлер / The Hollars ... Gwen
2016 Людина – швейцарський ніж / Swiss Army Man ... Sarah
2016 Вулиця монстро, 10 / 10 Cloverfield Lane ... Michelle
2016 - ... Вулиця милосердя / Mercy Street (серіал) ... Mary Phinney
2015 На очах / Exposed (ТБ) ... Anna Loach
2015 Повернені / The Returned (серіал) ... Rowan Blackshaw
2014 Got a Girl: Did We Live Too Fast (відео) ... Wife; короткометражка
2014 Убити посланця / Kill the Messenger ... Anna Simons
2014 Алекс з Венеції / Alex of Venice ... Alex
2014 Вади / Faults ... Claire
2013 Міцний горішок: Гарний день аби померти / A Good Day to Die Hard ... Lucy
2013 Дорослі діти розлучених батьків / A.C.O.D. ... Lauren
2013 Неймовірний час / The Spectacular Now ... Holly
2012 Casque (короткометражний) ... Girl
2012 Запаморочливі фантазії Чарлі Свона ІІI / A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III ... Kate
2012 Краса всередині / The Beauty Inside (міні-серіал) ... Leah
2012 Президент Лінкольн: Мисливець на вампірів / Abraham Lincoln: Vampire Hunter ... Mary Todd Lincoln
2012 У мотлох / Smashed ... Kate Hannah
2011 Магнификат / Magnificat (короткометражний) ... Lynn
2011 Дещо / The Thing ... Kate Lloyd
2010 Скотт Пілігрим проти всіх / Scott Pilgrim vs. the World ... Ramona Flowers
2008 Зроби крок / Make It Happen ... Lauryn
2007 Міцний горішок 4.0 / Live Free or Die Hard ... Lucy Gennaro McClane
2007 Доказ смерті / Death Proof ... Lee
2007 Грайндхаус / Grindhouse ... Lee
2006 Я спокусила Енді Уорхола / Factory Girl ... Ingrid Superstar
2006 Чорне Різдво / Black Christmas ... Heather Fitzgerald
2006 Боббі / Bobby ... Susan
2006 Пункт призначення 3 / Final Destination 3 ... Wendy Christensen
2005 Школа супергероїв / Sky High ... Gwen Grayson, Royal Pain
2005 Звільняючи місце / Checking Out ... Lisa Apple
2005 Дзвінок 2 / The Ring Two ... Young Evelyn
2004 Острів монстрів / Monster Island (ТБ) ... Maddy
2003 Коли прийшов Джонс / Then Came Jones (ТБ) ... Rina
2003 - 2005 Повернути з мертвих / Tru Calling (серіал) ... Bridget Elkins
2001 - 2002 Вовче озеро / Wolf Lake (серіал) ... Sophia Donner
2000 Батько не може впоратися / Father Can not Cope (ТБ) ... Tara
1999 Довга дорога додому / The Long Road Home ... Annie Jacobs
1999 - 2008 Пристрасть / Passions (серіал) ... Jessica Bennett
1996 - 1999 Земля обітована / Promised Land (серіал) ... Chloe
1994 - 2003 Дотик ангела / Touched by an Angel (серіал) ... Kristy

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2007 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Боббі»)
1586
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Таємниці Ґравіті Фолз
Американці
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.