,
Величне століття. Роксолана
Грімм
Відьми Іст-Енду
загрузка...

Октавія Спенсер

Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер Октавія Спенсер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер режисер сценарист
Ім’я (лат.): Octavia Spencer
Зріст: 1.57 м
Дата народження: 25 травня 1970 | близнюки
Місце народження: Монтгомері, Алабама, США
Жанри: Драма, комедія, трилер

Біографія:

Октавія Спенсер (Octavia Lenora Spencer) народилася у 1972 році в місті Монтгомері, штат Алабама, у великій родині, і була однією з молодших семи дітей. З самого раннього дитинства дівчинка проявляла талант до акторства і виконавською мистецтвам. Після закінчення школи у 1988 році Спенсер поступила в Університет Оберн в Алабамі, який успішно закінчила, отримавши ступінь бакалавра з гуманітарних наук.

Дебют Октавії в кіно відбувся у 1996 році, це була епізодична роль у фільмі «Час убивати». Подальша екранна кар'єра Спенсер розвивалася стабільно - вона з'явилася в безлічі серіалів і фільмів, хоча скільки-небудь великих ролей для неї все ж не знаходилося. Так, серед списку її робіт - серіали «Чарівники з Вейверлі Плейс», «Адвокатська практика», «Погануля», «Поліція Нью-Йорка», «Швидка допомога», «Журнал мод», «Медіум», «CSІ: Лас-Вегас», «Теорія великого вибуху» та багатьох інших.

У 2003 році в Лос-Анджелесі відбувся дебют Октавії на театральній сцені. Це була постановка «The Trials and Tribulations of a Trailer Trash Housewife». У тому ж році актриса зіграла і в ще одній відомій постановці - «Chicken Party».

У 2008 році Спенсер виконала роль медсестри Кейт в драмі Габріеле Маччіно «Сім душ», де вона грала разом з Віллом Смітом, Розаріо Доусон і Вуді Гаррельсоном.

У 2009 році Октавія Спенсер потрапила до списку «25 найсмішніших голлівудських актрис» за версією видання «Entertainment Weekly». У серпні того ж року актриса зіграла у відомому фільмі жахів Роба Зомбі «Геллоуін 2».

Однак найвдалішою роботою для актриси стала роль Мінні Джексон в екранізації роману Кетрін Стокетт «Прислуга». Драма режисера Тейта Тейлора відтворила атмосферу американського Півдня 1960 років. Мінні, персонаж Спенсер, - найзухваліша із служниць у всьому містечку. Вона має неймовірно гострий язик, за який багато разів поплатилася. Втім, при всій її зухвалості Мінні володіє загостреним почуттям справедливості і величезним бажанням змінити світ на краще. За роль в картині Октавія Спенсер удостоїлася цілого ряду престижних нагород від світу кіно, в тому числі стала володаркою статуетки «Оскар» за «Кращу жіночу роль другого плану». У цій же категорії актриса отримала і «Золотий глобус», а також премію Британської академії.

Саме вихід на екрани фільму «Прислуга» приніс Октавії статус зірки, і серед пропозицій, які згодом послідували, стало все більше головних ролей.

У 2013 році вона з'явилася разом з Майклом Б. Джордан в «Станції «Фрутвейл», фільмі-хроніці останнього дня молодого чорношкірого хлопця Оскара Гранта, який був убитий на станції метро в 2009 році. У цьому ж році вийшла ще вона спільна робота Спенсер і режисера Тейта Тейлора «Джеймс Браун: Шлях вгору» про життя кумира мільйонів, ікони сцени - відомого співака Джеймса Брауна.

В цілому фільмографія Октавії Спенсер складається з понад 100 кіно- і телевізійних ролей. Крім того, вона двічі була режисером короткометражок, а також пару разів виступала в якості продюсера і сценариста.

Актриса не заміжня, але мріє обзавестися сім'єю. Її пов'язує давня дружба з комедійною актрисою Меліссой Маккартні. Октавія Спенсер - одна з актрис, яка демонструє відмінний смак при виборі нарядів на її нестандартну фігуру, і часто її фото стають прикладами того, як слід одягатися тим, хто відрізняється від голлівудських стандартів краси.

Фільмографія:

Відділ потойбічних справ / BOO: Bureau of Otherworldly Operations
2016 Gifted ... Roberta Taylor
2016 Хатина / The Shack ... Papa
2016 Чудова Гіллі Хопкінс / The Great Gilly Hopkins ... Miss Harris
2016 Зоотрополіс / Zootopia ... Mrs. Otterton, озвучення
2015 - ... Зламати стегно / Break a Hip (серіал) ... Dr. Trekman
2015 Батьки і дочки / Fathers and Daughters
2015 Гончі пси / Car Dogs ... Mrs. Barrett
2015 Дивергент, розділ 2: Інсургент / Insurgent ... Johanna
2014 - 2015 Червоні браслети / Red Band Society (серіал) ... Nurse Jackson
2014 Чорне або біле / Black or White ... Rowena Jeffers
2014 Джеймс Браун: Шлях вгору / Get on Up ... And Honey
2013 - ... Матуся / Mom (серіал) ... Regina
2013 Агнець Божий / Paradise ... Loray
2013 Крізь сніг / Snowpiercer ... Tanya
2013 Клич мене божевільним / Call Me Crazy: A Five Film (ТБ) ... Dr. Nance
2013 Lost on Purpose ... Nurse Keller
2013 Станція «Фрутвейл» / Fruitvale Station ... Wanda
2012 Блюз для Вілладін / Blues for Willadean ... LaSonia Robinson
2012 The Perfect Fit (короткометражний) ... Shy Girl
2012 У мотлох / Smashed ... Jenny
2011 Дівчата! Дівчата! Дівчата! / Girls! Girls! Girls!
2011 Прислуга / The Help ... Minny Jackson
2011 - ... Луні Тюнз шоу / The Looney Tunes Show (серіал) ... додаткові голоси
2011 Липучка / Flypaper ... Madge Wiggins
2010 Світ через замкову шпарину / Peep World ... Alison
2010 Вечеря з недоумками / Dinner for Schmucks ... Madame Nora - Pet Psychic
2010 Суботній вечір в невеликому містечку / Small Town Saturday Night ... Rhonda Dooley
2009 Herpes Boy ... Rochelle
2009 Поцілунок / Love at First Hiccup ... Mrs. Hambrick
2009 Хеллоуїн 2 / Halloween II ... Nurse Daniels
2009 - 2011 Сестра Готорн / Hawthorne (серіал) ... Emily Tomkins
2009 Просто Пек / Just Peck ... Detention Teacher
2009 Соліст / The Soloist ... Troubled Woman
2009 Jesus People: The Movie ... Angel Angelique
2009 Затягни мене в Пекло / Drag Me to Hell ... Bank Co-Worker
2009 - 2010 Ляльковий дім / Dollhouse (серіал) ... Professor Janack
2008 Next of Kin ... Grace
2008 Сім душ / Seven Pounds ... Kate (Home Health Care Nurse)
2008 Faux Baby (серіал) ... Robyn
2008 Сплінектомія / The Spleenectomy (короткометражний) ... Nurse
2008 - ... Гірший тиждень мого життя / Worst Week (серіал) ... Nurse
2008 - 2009 Адвокатська практика / Raising the Bar (серіал) ... Arvina Watkins
2008 Прекрасні виродки / Pretty Ugly People ... Mary
2007 - 2012 Чарівники з Вейверлі Плейс / Wizards of Waverly Place (серіал) ... Dr. Evilini
2007 - ... Теорія великого вибуху / The Big Bang Theory (серіал) ... Octavia
2007 Halfway Home (серіал) ... Serenity Johnson
2006 Дев'ятки / The Nines ... Streetwalker (credited) / Pedestrian, в титрах не зазначена
2006 - 2013 Студія 30/30 Rock (серіал) ... Octavia Spencer
2006 - 2010 Погануля / Ugly Betty (серіал) ... Constance Grady
2006 - 2007 Переговорщики / Standoff (серіал) ... Rapid Air Clerk
2006 Пульс / Pulse ... Landlady
2005 Ваннабіс / Wannabe ... Lady Chanet Janney Jones
2005 Салон краси / Beauty Shop ... Big Customer
2005 Міс Конгеніальність 2: Озброєна і легендарна / Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous ... Octavia - Bookstore
2005 - ... Американський папаша / American Dad! (серіал) ... Shonteeva
2005 Школа танців і зваблювання Мерілін Хотчкісс / Marilyn Hotchkiss 'Ballroom Dancing & Charm School ... Ayisha Lebaron
2005 Диявол у плоті / Pretty Persuasion ... Woman
2005 Тренер Картер / Coach Carter ... Mrs. Battle
2005 - 2011 Медіум / Medium (серіал) ... Jurist
2004 - 2006 Доктор Хафф / Huff (серіал) ... Demetria
2004 - 2013 CSI: Місце злочину Нью-Йорк / CSI: NY (серіал) ... Child Welfare Rep
2004 - 2005 LAX (серіал) ... Flight Attendant
2004 Енциклопедія розлучень / Breakin 'All the Rules ... Stylist
2004 Побачення з зіркою / Win a Date with Tad Hamilton! ... Janine
2003 Поганий Санта / Bad Santa ... Opal
2003 Курчачими вечірка / Chicken Party (короткометражний) ... Laqueta Mills
2003 SWAT: Спецназ міста ангелів / SWAT ... Neighbor in Alley
2003 Білявка в законі 2 / Legally Blonde 2: Red, White & Blonde ... Security Guard
2003 Любов усе змінює / Sol Goode ... Unemployment Clerk
2002 - 2003 Клініка Сан-Франциско / Presidio Med (серіал) ... Sheryl Washington
2002 Маленький Джон / Little John (ТБ) ... Waitress
2002 Людина-павук / Spider-Man ... Check-In Girl
2001 - 2002 Хроніка / The Chronicle (серіал) ... Ruby Rydell
2001 Небо під ногами / The Sky Is Falling ... Nurse # 2
2001 Зірки вкажуть шлях / Follow the Stars Home (ТБ) ... Hildy
2001 Мандрівник / The Journeyman ... Black Belly
2001 - 2005 Основа для життя / Grounded for Life (серіал) ... Admitting Nurse
2000 - ... CSІ: Лас-Вегас / CSI: Crime Scene Investigation (серіал) ... Sherry
2000 Чотири собаки у грі в покер / Four Dogs Playing Poker ... Waitress
2000 Дім великої матусі / Big Momma's House ... Twila
2000 - 2002 Тітус: Правитель гаража / Titus (серіал) ... Ms. Alice Hays
2000 Auto Motives (короткометражний) ... Rhonda
2000 З якої ти планети? / What Planet Are You From? ... Baby Nurse
2000 Відсутні ланки / Missing Pieces (ТБ) ... Elegant Guest
2000 Всі разом / Everything Put Together ... Nurse B
2000 Міські ангели / City of Angels (серіал) ... Nurse Bernice
2000 - 2006 Малкольм у центрі уваги / Malcolm in the Middle (серіал) ... Cashier
1999 - 2002 Місто прибульців / Roswell (серіал) ... Nurse
1999 Діамантовий поліцейський / Blue Streak ... Shawna
1999 Бути Джоном Малковичем / Being John Malkovich ... Woman in Elevator
1999 - 2000 Курячий бульйон для душі / Chicken Soup for the Soul (серіал) ... Hannah
1999 Американська незаймана / American Virgin ... Agnes Large
1999 Нецілована / Never Been Kissed ... Cynthia
1999 Ланськи / Lansky (ТБ) ... Evelyn the Maid
1998 - 2004 Фірмовий рецепт / Becker (серіал) ... Ticket Woman
1998 - 1999 Втікач з пекла / Brimstone (серіал) ... Duty Nurse
1998 Володіти і володіти / To Have & to Hold (серіал) ... Clerk
1998 - 1999 Доктора Лос-Анджелеса / LA Doctors (серіал) ... Bus Driver
1997 Блискуча / Sparkler ... Wanda
1997 - 2002 Дарма і Грег / Dharma & Greg (серіал) ... Gloria
1997 Шостий гравець / The Sixth Man ... Nativity Watson
1997 - 2003 Журнал мод / Just Shoot Me! (серіал) ... Nurse
1996 Час убивати / A Time to Kill ... Roark's Nurse
1994 - 2000 Надія Чикаго / Chicago Hope (серіал) ... Nurse Jane
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Maria Jones
1993 - 2005 Поліція Нью-Йорка / NYPD Blue (серіал) ... Dawna Cahill
1993 - 2002 Цілком Таємно / The X Files (серіал) ... Nurse Octavia

Нагороди та премії:

Оскар, 2012 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Прислуга»)

Золотий глобус, 2012 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Прислуга»)

Премія каналу «MTV», 2012 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Прислуга»)

Британська академія, 2012 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Прислуга»)

Премія Гільдії акторів, 2012 рік
Переможець: Кращий акторський склад («Прислуга»); Краща жіноча роль другого плану («Прислуга»)
4830
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коментарі для сайту Cackle
Султан мого серця
Краще подзвоніть Солу
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.