,
Останнє королівство
Гострі козирки
Абатство Даунтон
Загрузка...

Квін Латіфа

Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер, сценарист
Ім’я (лат.): Queen Latifah
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 18 березня 1970 | риби
Місце народження: Ньюарк, Нью-Джерсі, США
Жанри: Комедія, драма, мелодрама

Біографія:

Справжнє ім'я Квін Латіфа - Дана Елейн Овенс. За походженням актриса наполовину афроамериканка, наполовину індіанка. З'явилася на світ 18 березня 1970 році на сході США в Нью-Джерсі. Дитинство дівчинки пройшло в місті Іст-Оранж в окрузі Ессекс в звичайній сім'ї середнього класу. Її мама працювала вчителькою, а батько служив у поліції. Сценічний псевдонім «Латіфа» з'явився у актриси задовго до того, як вона стала знаменитою, це прізвисько дав їй двоюрідний брат ще в підлітковому віці. «Латіфа» означає «тонкий» або «чутливий» в перекладі з арабської мови. З самого народження Дана Овенс була великим дитиною, але незважаючи на це, коли вона підросла, це ніколи не було приводом для глузувань. Навпаки, в школі юна Дана завжди була лідером, а в команді з баскетболу навіть нападаючим. Крім того вона серйозно захоплювалася бітбоксом.

Закінчивши школу, Квін стала учасницею реп-колективу «Ladies Fresh». Однак і там швидко проявилися лідерські якості дівчини. Зрештою вона почала займатися сольно, коли у 1988 році познайомилася з ведучим музичної передачі на каналі MTV, Фредом Бретвейтом. Завдяки цьому знайомству у 1989 році вийшов перший альбом виконавиці під назвою «All Hail the Queen». Згодом вона записала ще кілька альбомів, за один з яких отримала престижну музичну нагороду «Греммі». В якості співачки Квін Латіфа виступає в жанрах R&B, хіп-хоп і джаз.

Кар'єру актриси популярна співачка почала у 1991 році, дебютувавши у фільмі «Лихоманка джунглів» режисера Спайка Лі. У цій картині про проблеми міжрасових відносин, вона зіграла одну з другорядних ролей. Потім протягом п'яти років актриса виступала в колись популярному ситкомі «Одномісний номер».

У 1996 році Латіфа запросили в кримінальний бойовик «Виклик», в якому також знялася дружина актора Вілла Смітта, Джада Сміт. Кожен наступний фільм, де з'являлася Латіфа, ставав все більш і більш касовим, а її партнерами по фільмах виступали багато акторів світової величини. Так в детективному трилері «Влада Страху», що вийшов у 1999 році, Квін Латіфа увійшла в тріо іменитих акторів нарівні з такими голлівудськими зірками, як Анджеліна Джолі і Дензел Вашингтон.

Протягом двох наступних років актриса була зайнята на телебаченні, де вела власне шоу, яке так і називалося «Шоу Квін Латіфа». Незабаром її ім'я увійшло в історію Голлівуду, як перша R&B-виконавиця, номінована на премію «Оскар». У прославленому музичному фільмі-постановці «Чикаго», що зібрав в загальному заліку 13 оскарівських статуеток, Квін Латіфа була номінована за кращу жіночу роль другого плану.

Як і багатьом знаменитим артистам, Квін Латіфа довелося озвучувати мультиплікаційного персонажа. Сталося це коли у другій і третій частині суперпопулярного «Льодовикового періоду» її голосом заговорив мамонт Еллі.

У 2007 році виходить екранізація бродвейського мюзиклу «Лак для волосся», в якому, Латіфа, зіграв роль Мотормаус Мейбелл, блиснула всіма гранями свого акторського та музичного таланту.

На вершину п'єдесталу актриса піднеслася завдяки ролі ВІЛ-позитивної матері-одиначки, яка бореться з наркозалежністю, в драмі 2007 року «Життєзабезпечення». Фільм, заснований на реальних подіях, приніс актрисі нагороду «Золотий глобус« і премію Гільдії кіноакторів. Також Квін Латіфа стала першою виконавицею хіп-хопу, яка отримала зірку на знаменитій алеї слави у Лос-Анджелесі.

У 2008 році Квін Латіфа знялася в кримінальній комедії «Шалені гроші», у 2010-му з'явилася в блокбастері «День Святого Валентина». У 2012 році на екрани вийшла музична комедія «Радісний шум» з Квін Латіфою у головній ролі.

Квін Латіфа є обличчям рекламних кампаній косметики CoverGirl, піци Хат, а також програми для схуднення Jenny Craig.

Фільмографія:

Перукарня 3 / Barbershop 3 ... чутки
2016 Льодовиковий період 5 / Ice Age 5 ... Ellie, озвучка
2015 Бессі / Bessie (ТБ) ... Bessie Smith
2013 Будинок тіл / House of Bodies ... Nicole
2012 9mm ... Lt. Amanda Shipley
2012 Сталеві магнолії / Steel Magnolias (ТБ) ... M'Lynn
2012 Льодовиковий період 4: Континентальний дрейф / Ice Age: Continental Drift ... Ellie, озвучка
2012 Радісний шум / Joyful Noise ... Vi Rose Hill
2011 Льодовиковий період. Різдво мамонтів / Ice Age: A Mammoth Christmas (ТБ, короткометражний) ... Ellie, озвучка
2011 - ... Вільні леді / Single Ladies (серіал) ... Sharon Love
2011 Дилема / The Dilemma ... Susan Warner
2010 - ... Красуні в Клівленді / Hot in Cleveland (серіал) ... Aunt Esther Jean Johnson
2010 Просто Райт / Just Wright ... Leslie Wright
2010 День Святого Валентина / Valentine's Day ... Paula Thomas
2009 Льодовиковий період 3: Ера динозаврів / Ice Age: Dawn of the Dinosaurs ... Ellie, озвучка
2008 Таємне життя бджіл / The Secret Life of Bees ... August Boatwright
2008 Пригоди у Веґасі / What Happens in Vegas ... Dr. Twitchell
2008 Шалені гроші / Mad Money ... Nina Brewster
2007 Ідеальне Різдво / The Perfect Holiday ... Mrs. Christmas
2007 Лак для волосся / Hairspray ... Motormouth Maybelle
2007 Життєзабезпечення / Life Support (ТБ) ... Ana
2006 Історичні фільми, Втрачені в Льодовиковий период / Lost Historical Films on the Ice Age Period (відео, короткометражний) ... Ellie, озвучка
2006 - 2013 Студія 30/30 Rock (серіал) ... Regina Bookman
2006 Персонаж / Stranger Than Fiction ... Penny Escher
2006 Льодовиковий період 2: Глобальне потепління / Ice Age: The Meltdown ... Ellie, озвучка
2006 Остання відпустка / Last Holiday ... Georgia Byrd
2005 Шоу Маппетів: Чарівник з країни Оз / The Muppets 'Wizard of Oz (ТБ) ... Aunt Em
2005 Салон краси / Beauty Shop ... Gina Norris
2004 Нью-йоркське таксі / Taxi ... Isabelle 'Belle' Williams
2004 Шашлик / The Cookout ... Security Guard
2004 Crash Nebula (ТБ) ... Pam Dromeda, озвучка
2004 What's the Name of That Song (відео)
2004 Перукарня 2: Знову в справі / Barbershop 2: Back in Business ... Gina
2003 Дуже страшне кіно 3 / Scary Movie 3 ... Aunt ShaNeequa
2003 - 2006 Ів / Eve (серіал) ... Simone
2003 Дім шкереберть / Bringing Down the House ... Charlene Morton
2002 Чикаго / Chicago ... Matron Mama Morton, озвучка
2002 Піноккіо / Pinocchio ... Dove
2002 Темний цукор / Brown Sugar ... Francine
2002 Сільські ведмеді / The Country Bears ... Cha-Cha
2002 Життя після смерті / Living with the Dead (ТБ) ... Midge Harmon
1999 Влада страху / The Bone Collector ... Thelma
1999 - ... Незалежна лінза / Independent Lens (серіал)
1998 Сім'я мами Флори / Mama Flora's Family (ТБ) ... Diana
1998 На всю котушку / Living Out Loud ... Liz Bailey
1998 Сфера / Sphere ... Alice 'Teeny' Fletcher
1997 Гангстер / Hoodlum ... Sulie
1996 Виклик / Set It Off ... Cleopatra 'Cleo' Sims
1996 - 2002 Кручений місто / Spin City (серіал) ... Robin Jones
1993 Моє життя / My Life ... Theresa
1993 - 1998 Неодружені чоловіки і незаміжні жінки / Living Single (серіал) ... Khadijah James
1991 Авторитет / Juice ... Ruffhouse MC
1991 Домашня вечірка 2 / House Party 2 ... Zora
1991 Лихоманка джунглів / Jungle Fever ... Lashawn
1990 - 1996 Принц з Беверлі-Хіллз / The Fresh Prince of Bel-Air (серіал) ... Dee Dee

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2008 рік
Переможець: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Життєзабезпечення»)

Премія Гільдії акторів, 2008 рік
Переможець: Краща жіноча роль у телефільмі або міні-серіалі («Життєзабезпечення»)
Номінації: Кращий акторський склад («Лак для волосся»)

Еммі, 2007
Номінації: Краща жіноча роль в міні-серіалі або телефільмі («Життєзабезпечення»)

Премія каналу «MTV», 2004
Номінації: Краща жіноча роль («Дім шкереберть»); Найкраща бійка («Дім шкереберть»)

Оскар, 2003
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)

Золотий глобус, 2003
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)

Премія каналу «MTV», 2003
Номінації: Краща жіноча роль («Чикаго»)

Британська академія, 2003
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)

Премія Гільдії акторів, 2003
Переможець: Кращий акторський склад («Чикаго»)
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)
2459
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Кохання проти долі
Бійся ходячих мерців
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.