,
Надприродне
Вікінги
Відьми Іст-Енду
Загрузка...

Квін Латіфа

Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа Квін Латіфа
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер, сценарист
Ім’я (лат.): Queen Latifah
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 18 березня 1970 | риби
Місце народження: Ньюарк, Нью-Джерсі, США
Жанри: Комедія, драма, мелодрама

Біографія:

Справжнє ім'я Квін Латіфа - Дана Елейн Овенс. За походженням актриса наполовину афроамериканка, наполовину індіанка. З'явилася на світ 18 березня 1970 році на сході США в Нью-Джерсі. Дитинство дівчинки пройшло в місті Іст-Оранж в окрузі Ессекс в звичайній сім'ї середнього класу. Її мама працювала вчителькою, а батько служив у поліції. Сценічний псевдонім «Латіфа» з'явився у актриси задовго до того, як вона стала знаменитою, це прізвисько дав їй двоюрідний брат ще в підлітковому віці. «Латіфа» означає «тонкий» або «чутливий» в перекладі з арабської мови. З самого народження Дана Овенс була великим дитиною, але незважаючи на це, коли вона підросла, це ніколи не було приводом для глузувань. Навпаки, в школі юна Дана завжди була лідером, а в команді з баскетболу навіть нападаючим. Крім того вона серйозно захоплювалася бітбоксом.

Закінчивши школу, Квін стала учасницею реп-колективу «Ladies Fresh». Однак і там швидко проявилися лідерські якості дівчини. Зрештою вона почала займатися сольно, коли у 1988 році познайомилася з ведучим музичної передачі на каналі MTV, Фредом Бретвейтом. Завдяки цьому знайомству у 1989 році вийшов перший альбом виконавиці під назвою «All Hail the Queen». Згодом вона записала ще кілька альбомів, за один з яких отримала престижну музичну нагороду «Греммі». В якості співачки Квін Латіфа виступає в жанрах R&B, хіп-хоп і джаз.

Кар'єру актриси популярна співачка почала у 1991 році, дебютувавши у фільмі «Лихоманка джунглів» режисера Спайка Лі. У цій картині про проблеми міжрасових відносин, вона зіграла одну з другорядних ролей. Потім протягом п'яти років актриса виступала в колись популярному ситкомі «Одномісний номер».

У 1996 році Латіфа запросили в кримінальний бойовик «Виклик», в якому також знялася дружина актора Вілла Смітта, Джада Сміт. Кожен наступний фільм, де з'являлася Латіфа, ставав все більш і більш касовим, а її партнерами по фільмах виступали багато акторів світової величини. Так в детективному трилері «Влада Страху», що вийшов у 1999 році, Квін Латіфа увійшла в тріо іменитих акторів нарівні з такими голлівудськими зірками, як Анджеліна Джолі і Дензел Вашингтон.

Протягом двох наступних років актриса була зайнята на телебаченні, де вела власне шоу, яке так і називалося «Шоу Квін Латіфа». Незабаром її ім'я увійшло в історію Голлівуду, як перша R&B-виконавиця, номінована на премію «Оскар». У прославленому музичному фільмі-постановці «Чикаго», що зібрав в загальному заліку 13 оскарівських статуеток, Квін Латіфа була номінована за кращу жіночу роль другого плану.

Як і багатьом знаменитим артистам, Квін Латіфа довелося озвучувати мультиплікаційного персонажа. Сталося це коли у другій і третій частині суперпопулярного «Льодовикового періоду» її голосом заговорив мамонт Еллі.

У 2007 році виходить екранізація бродвейського мюзиклу «Лак для волосся», в якому, Латіфа, зіграв роль Мотормаус Мейбелл, блиснула всіма гранями свого акторського та музичного таланту.

На вершину п'єдесталу актриса піднеслася завдяки ролі ВІЛ-позитивної матері-одиначки, яка бореться з наркозалежністю, в драмі 2007 року «Життєзабезпечення». Фільм, заснований на реальних подіях, приніс актрисі нагороду «Золотий глобус« і премію Гільдії кіноакторів. Також Квін Латіфа стала першою виконавицею хіп-хопу, яка отримала зірку на знаменитій алеї слави у Лос-Анджелесі.

У 2008 році Квін Латіфа знялася в кримінальній комедії «Шалені гроші», у 2010-му з'явилася в блокбастері «День Святого Валентина». У 2012 році на екрани вийшла музична комедія «Радісний шум» з Квін Латіфою у головній ролі.

Квін Латіфа є обличчям рекламних кампаній косметики CoverGirl, піци Хат, а також програми для схуднення Jenny Craig.

Фільмографія:

Перукарня 3 / Barbershop 3 ... чутки
2016 Льодовиковий період 5 / Ice Age 5 ... Ellie, озвучка
2015 Бессі / Bessie (ТБ) ... Bessie Smith
2013 Будинок тіл / House of Bodies ... Nicole
2012 9mm ... Lt. Amanda Shipley
2012 Сталеві магнолії / Steel Magnolias (ТБ) ... M'Lynn
2012 Льодовиковий період 4: Континентальний дрейф / Ice Age: Continental Drift ... Ellie, озвучка
2012 Радісний шум / Joyful Noise ... Vi Rose Hill
2011 Льодовиковий період. Різдво мамонтів / Ice Age: A Mammoth Christmas (ТБ, короткометражний) ... Ellie, озвучка
2011 - ... Вільні леді / Single Ladies (серіал) ... Sharon Love
2011 Дилема / The Dilemma ... Susan Warner
2010 - ... Красуні в Клівленді / Hot in Cleveland (серіал) ... Aunt Esther Jean Johnson
2010 Просто Райт / Just Wright ... Leslie Wright
2010 День Святого Валентина / Valentine's Day ... Paula Thomas
2009 Льодовиковий період 3: Ера динозаврів / Ice Age: Dawn of the Dinosaurs ... Ellie, озвучка
2008 Таємне життя бджіл / The Secret Life of Bees ... August Boatwright
2008 Пригоди у Веґасі / What Happens in Vegas ... Dr. Twitchell
2008 Шалені гроші / Mad Money ... Nina Brewster
2007 Ідеальне Різдво / The Perfect Holiday ... Mrs. Christmas
2007 Лак для волосся / Hairspray ... Motormouth Maybelle
2007 Життєзабезпечення / Life Support (ТБ) ... Ana
2006 Історичні фільми, Втрачені в Льодовиковий период / Lost Historical Films on the Ice Age Period (відео, короткометражний) ... Ellie, озвучка
2006 - 2013 Студія 30/30 Rock (серіал) ... Regina Bookman
2006 Персонаж / Stranger Than Fiction ... Penny Escher
2006 Льодовиковий період 2: Глобальне потепління / Ice Age: The Meltdown ... Ellie, озвучка
2006 Остання відпустка / Last Holiday ... Georgia Byrd
2005 Шоу Маппетів: Чарівник з країни Оз / The Muppets 'Wizard of Oz (ТБ) ... Aunt Em
2005 Салон краси / Beauty Shop ... Gina Norris
2004 Нью-йоркське таксі / Taxi ... Isabelle 'Belle' Williams
2004 Шашлик / The Cookout ... Security Guard
2004 Crash Nebula (ТБ) ... Pam Dromeda, озвучка
2004 What's the Name of That Song (відео)
2004 Перукарня 2: Знову в справі / Barbershop 2: Back in Business ... Gina
2003 Дуже страшне кіно 3 / Scary Movie 3 ... Aunt ShaNeequa
2003 - 2006 Ів / Eve (серіал) ... Simone
2003 Дім шкереберть / Bringing Down the House ... Charlene Morton
2002 Чикаго / Chicago ... Matron Mama Morton, озвучка
2002 Піноккіо / Pinocchio ... Dove
2002 Темний цукор / Brown Sugar ... Francine
2002 Сільські ведмеді / The Country Bears ... Cha-Cha
2002 Життя після смерті / Living with the Dead (ТБ) ... Midge Harmon
1999 Влада страху / The Bone Collector ... Thelma
1999 - ... Незалежна лінза / Independent Lens (серіал)
1998 Сім'я мами Флори / Mama Flora's Family (ТБ) ... Diana
1998 На всю котушку / Living Out Loud ... Liz Bailey
1998 Сфера / Sphere ... Alice 'Teeny' Fletcher
1997 Гангстер / Hoodlum ... Sulie
1996 Виклик / Set It Off ... Cleopatra 'Cleo' Sims
1996 - 2002 Кручений місто / Spin City (серіал) ... Robin Jones
1993 Моє життя / My Life ... Theresa
1993 - 1998 Неодружені чоловіки і незаміжні жінки / Living Single (серіал) ... Khadijah James
1991 Авторитет / Juice ... Ruffhouse MC
1991 Домашня вечірка 2 / House Party 2 ... Zora
1991 Лихоманка джунглів / Jungle Fever ... Lashawn
1990 - 1996 Принц з Беверлі-Хіллз / The Fresh Prince of Bel-Air (серіал) ... Dee Dee

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2008 рік
Переможець: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Життєзабезпечення»)

Премія Гільдії акторів, 2008 рік
Переможець: Краща жіноча роль у телефільмі або міні-серіалі («Життєзабезпечення»)
Номінації: Кращий акторський склад («Лак для волосся»)

Еммі, 2007
Номінації: Краща жіноча роль в міні-серіалі або телефільмі («Життєзабезпечення»)

Премія каналу «MTV», 2004
Номінації: Краща жіноча роль («Дім шкереберть»); Найкраща бійка («Дім шкереберть»)

Оскар, 2003
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)

Золотий глобус, 2003
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)

Премія каналу «MTV», 2003
Номінації: Краща жіноча роль («Чикаго»)

Британська академія, 2003
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)

Премія Гільдії акторів, 2003
Переможець: Кращий акторський склад («Чикаго»)
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)
2247
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Стріла
Касл
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.