,
Якось у казці
Тихий океан
Цілком Таємно

Жерар Депардьє

Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє Жерар Депардьє
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режиcер
Ім’я (лат.): Gеrard Depardieu
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 27 грудня 1948 | козоріг
Місце народження: Шатору, Ендр, Франція
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Дружина: Елізабет Депардьє (розлучення) ... двоє дітей; Кароль Буке (розлучення)

Біографія:

Жерар Депардьє народився 27 грудня 1947 року в Шатору. Виходець з багатодітної родини, він дуже рано отримав відносну свободу від батьківської опіки, чим з радістю скористався - замість отримання традиційної освіти, Жерар відразу «пішов у люди». З 13 років він підробляє комівояжером, продаючи в провінції мило, служить пляжним рятувальником, часом подорожує автостопом, поки приятель дитинства не затягнув його у Париж. Опинившись в столиці у віці 16 років, Депардьє швидко виявляє пристрасть до акторства - він відвідує курси Жана-Лорана Коше і дебютує в аматорській постановці «Хлопці з банди». Перша «бандитська» роль цілком з'ясовна - молодий актор досить масивний, агресивний і вкрай далекий від амплуа ніжних коханців.

Після перших короткометражок і декількох появ на телебаченні приходить черга і великих фільмів, але до головних ролей ще далеко.

Депардьє безумовно везе з режисерами (Одьяр, Дере, де Ла Пательер, Джованні). Прорив до майбутньої слави здійснюється у двох напрямках. Спочатку його знаходить паризька інтелектуалка Маргеріт Дюрас, яка не тільки пише книги, але і часом береться за режисуру - Дюрас настільки імпонує «природна дикість» актора, що Депардьє стає її улюбленим виконавцем. Друга важлива подія - перша спільна робота з Бертраном Бліє. Величезний вплив «Вальсуючих» на загальний розвиток французького кіно важко переоцінити - цей потужний і скандальний кіноманіфест нових цінностей моментально зробив зірками не тільки Депардьє, але і Патріка Девера з Міу-Міу. Старт відбувся: аж до кінця 70-х у Депардьє жодної прохідної роботи, а галерея режисерів просто захоплює - Бертолуччі, Тешине, Соте, Рене, Жессуа, і, звичайно ж, знову Бліє, ще раз використали вигідну формулу Депардьє-Девер. Сталося і ще одне - Депардьє став повноправним членом досить замкнутої «банди Феррері», і цей італієць зробив для актора дуже багато. Саме завдяки Феррері актора перестали сприймати лише як «енергію і плечі» - Депардьє виявився здатний до ролей будь-якого регістра.

У період з 1976 по 1986 роки Жерар Депардьє встановлює своєрідний «абсолютний рекорд» французького кінематографа, який напевно ніколи не буде побито - він 9 разів номінується на головного Сезара за найкращу чоловічу роль, не вважаючи ролей другорядних - практично за кожну появу на екрані.

Режисери виявили ще одне найважливішу акторську якість Депардьє - його особливу «параноїдальність». Герої Депардьє цього періоду - як правило «одномірні люди», дуже цілісні, але досить крихкі, здатні швидко «зламатися». На цьому зламі виникало драматичне напруження, яке вкрай правдоподібно виражалося Депардьє. А так як граней людської особистості величезна кількість, то всі яскраві персонажі Депардьє цього періоду не схожі один на одного, що дозволяло акторові не повторюватися і абсолютно спокійно переміщатися з «чистого жанру» у самий радикальний авторський кінематограф. Залишаючись традиційно затребуваним, Депардьє досягає чималого визнання і в комедії, яскраво зігравши в тандемі з П'єром Рішаром у трилогії Франсіса Вебера «Невдахи», «Татусі», «Втікачі». При цьому актор залишається далеким від «зіркової хвороби» і манії величі, вважаючи себе досить обмеженим, але точним виконавцем чужих побажань, і з задоволенням списуючи свій незмінний успіх на незвичайний талант того чи іншого режисера. Тут Депардьє явно лукавить - йому чудово відомо, що навіть найбільші майстри режисури будували свої проекти виключно під його участь і що саме йому часто вони зобов'язані своєї репутації. При всій неймовірній кінозагруженності Депардьє постійно виходить на сцену, звертаючись при цьому як до перевіреної класики, так і до непростих п'єс Наталі Саррот і Петера Хандке. Театральні роботи найприроднішим чином приводять його до режисури - Депардьє сам ставить для кіно «Тартюфа», проте режисерський досвід його явно не надихає - ця спроба, власне, і залишається єдиною. Франсуа Трюффо писав про Депардьє: «Жан Кокто стверджував, що поезія - це точність Для Депардьє поезією є його гра Це і робить його найбільшим актором свого покоління ..».

Вже в кінці 80-х Жерар Депардьє все частіше називають «людиною з тисячею облич» і порівнюють зі «священними чудовиськами» довоєнного французького кіно - Ремю, Беррі і Мішелем Сімоном. Серед режисерів, що запрошують французьку зірку № 1, всі «перші особи» - Дюпейрон, Рене, Зіді, Корно і, звичайно ж, Бертран Бліє - роль у фільмі «Занадто красива для тебе» стала для актора однією з найбільш значних в кар'єрі.

Але справжнім тріумфом став «Сірано де Бержерак» Жана-Поля Раппно - харизматичному актору навіть не довелося особливо подовжувати ніс, що не завадило йому, однак, отримати послідовно спочатку канський приз, потім Сезара, а потім і номінацію на Оскар, що вкрай рідко трапляється у разі неангломовної ролі.Цей тріумф став початком подвійної кар'єри актора - у Франції і США. Початок було покладено романтичною комедією австралійця Пітера Уіра «Грін карта», потім послідували американський рімейк картини «Мій батько - герой» і помпезне «Завоювання раю» Рідлі Скотта. Варто помітити, що краще б Депардьє зовсім не з'являвся у Голлівуді - все одно за океаном він зображує у кращому випадку лише тупуватих французів чи іншу іноземну шушваль, а безумовною вершиною голлівудського ідіотизму по відношенню до європейських знаменитостей залишиться безпорадна клоунада у фільмі «Богус» .

У Франції ж Депардьє з'являється практично у всіх значних проектах - різноманітність ролей дозволяє акторові не повторюватися і не робити помилки, зробленої раніше Бельмондо і Делоном - сталий екранний імідж цих метрів змушував режисерів штампувати фільми по безпрограшному зразку. Єдиний штамп, із задоволенням тиражований актором - це ролі батьків старших доньок: Депардьє виразно не обтяжується роками і в кожному віці знаходить свої плюси. Депардьє спробував себе в ролі продюсера і режисера, одного разу очолив Каннське журі, він легко змінює жанри і не боїться участі в картинах сумнівної художньої якості - сама присутність у проекті актора-легенди рятує фільм від нищівної критики...


Фільмографія:

2012 Распутін / Raspoutine ... Raspoutine
2011 Мій грішний ангел ... Charles
2011 Поцілунок метелика / Un baiser papillon ... Le médecin de Manon
2010 Маленький світ / Je n'ai rien oublié ... Konrad Lang
2010 Пізня любов / Pozdnyaya lyubov ... Herald
2010 Відчайдушна домогосподарка / Potiche ... Maurice Babin
2010 Чистий лист / La tête en friche ... Germain Chazes
2010 Гленн 3948 / Glenn, the Flying Robot ... TV reporter
2010 Величезний ресторан (ТБ) / Le grand restaurant ... Gérard - un client du restaurant
2010 Останній Мамонт Франції / Mammuth ... Serge Pilardosse, dit Mammuth
2009 Інший Дюма / L'autre Dumas ... Alexandre Dumas
2009 На початку / À l'origine ... Abel
2009 Коко / Coco ... Le cardiologue
2009 Белламі / Bellamy ... Paul Bellamy
2009 Коко / Coco ... Le cardiologue
2009 Тринадцятий відділ / Diamant 13 ... Mat
2008 Шибеники з Тімпельбаха / Les enfants de Timpelbach ... Le gеnеral Igor
2008 Все можуть королі ... батько принцеси
2008 Привіт-Пока / Hello Goodbye ... Alain Gaash
2008 Bouquet final / ... Hugo
2008 L'abolition (ТБ) ... Henry Torrеs
2008 Ворог Держави № 1 / L'instinct de mort ... Guido
2008 Побережжя Аньєс / Les plages d'Agnеs ... Le beatnik, хроніка
2008 Вавілон Н.Е. / Babylon A.D. ... Gorsky
2008 Без зла, без крові, без ствола / Sans arme, ni haine, ni violence ... Le parrain des truands marseillais
2008 Диско / Disco ... Jean-Franсois Civette - dit 'Jean-Franсois Jackson'
2008 Астерікс на Олімпійських іграх / Astеrix aux jeux olympiques ... Obеlix
2007 Мішу з Д'Обера / Michou d'Auber ... Georges
2007 Життя в рожевому кольорі / La mоme ... Louis Leplеe
2006 Коли я був співаком / Quand j'еtais chanteur ... Alain Moreau
2006 Париж, я люблю тебе / Paris, je t ... Cafе Owner
2006 Остання відпустка / Last Holiday ... Chef Didier
2005 Оле! / Olе! ... Franсois Veber
2005 Скільки ти коштуєш? / Combien tu m'aimes? ... Charly
2005 Прокляті королі / Rois maudits, Les (серіал) ... Jacques de Molay
2005 Просто друзі / Je prеfеre qu'on reste amis ... Serge
2005 Життя Мішеля Мюллера прекрасніше вашого / La vie de Michel Muller est plus belle que la vоtre ... Gеrard Depardieu
2004 Повернути час назад / Les temps qui changent ... Antoine Lavau
2004 Набережна Орфевр, 36 / 36 Quai des Orfеvres ... Denis Klein
2004 Нова Франція / Nouvelle-France ... Father Thomas Blondeau
2004 Мадемуазель Мушкетер / La Femme Musketeer (ТБ) ... Cardinal Mazarin
2004 Професіонали / San Antonio-... Lieutenant Alexandre-Benoit Bеrurier
2004 Мільйон років до нашої ери / RRRrrrr! ... Le chef des Cheveux Sales
2003 Підступний лис / Volpone (ТБ) ... Volpone
2003 Ключі від машини / Clefs de bagnole, Les ... Le fromager
2003 Невезучі / Tais-toi! ... Quentin
2003 Наталі / Nathalie ... ... Bernard
2003 Бон вояж! / Bon voyage ... Jean-Еtienne Beaufort
2003 Пограбування по-французьки / Crime Spree ... Daniel Foray
2003 Обітниця мовчання / Le pacte du silence ... Joachim
2002 Рюи Блаз / Ruy Blas (ТБ) ... Don Salluste
2002 Бланш / Blanche ... D'Artagnan
2002 Наполеон / Napolеon (серіал) ... Joseph Fouchе
2002 Місто примар / City of Ghosts ... Emile
2002 Тільки між нами / Between Strangers ... Max
2002 Шануй батька свого / Aime ton pеre ... Leo Shepherd
2002 Я - Діна / I Am Dina ... Jacob
2002 Астерікс і Обелікс: Місія Клеопатра / Astеrix & Obеlix: Mission Clеopаtre ... Obеlix
2001 Відьми на північ / Streghe verso nord ... Depardieu
2001 Відок / Vidocq ... Vidocq
2001 Агент «Стрекоза» / CQ ... Andrezej
2001 Нечесна конкуренція / Concorrenza sleale ... Professor Angelo
2001 Хамелеон / Le placard ... Fеlix Santini
2000 - 2007 Забійна сила (серіал) ... Саnn
2000 102 далматинця / 102 Dalmatians ... Jean-Pierre Le Pelt
2000 Заздрість богів ... Бернард
2000 Береніс / Bеrеnice (ТБ) ... Titus
2000 Знедолені / Misеrables, Les (серіал) ... Jean Valjean
2000 Ватель / Vatel ... Franсois Vatel
2000 Зі всією любов'ю / Tutto l'amore che c'е ... Molotov
2000 Мирка / Mirka ... Strix
1999 Бальзак / Balzac (ТБ) ... Honorе de Balzac
1999 Міст між двох берегів / Un pont entre deux rives ... Georges
1999 Астерікс і Обелікс проти Цезаря / Astеrix et Obеlix contre Cеsar ... Obеlix
1998 Красуні / Bimboland ... Laurent Gaspard
1998 Граф Монте Крісто / Comte de Monte Cristo, Le (серіал) ... Edmond Dantеs / Le pеre Dantеs
1998 Слова кохання / La parola amore esiste ... Avv. Levi
1998 Людина в залізній масці / Man in the Iron Mask, The ... Porthos
1997 XXL / XXL ... Jean Bourdalou
1996 Гамлет / Hamlet ... Reynaldo
1996 Небезпечна професія / Le plus beau mеtier du monde ... Laurent Monier
1996 Секретний агент / Secret Agent, The ... Ossipon
1996 Богус / Bogus ... Bogus
1996 Відчепити від зірок / Unhook the Stars ... Big Tommy Bellaveau
1995 Бешкетник / Le garсu ... Gerard
1995 Між ангелом і бісом / Les anges gardiens ... Antoine Carco
1995 Гусар на даху / Le hussard sur le toit ... Commissaire de Police а Manosque, в титрах не вказаний
1995 Еліза / Еlisa ... Jacques 'Lеbovitch' Desmoulin
1995 Сто і одна ніч Симона Синема / Les cent et une nuits de Simon Cinеma ... Gеrard Depardieu, en visite
1994 Машина / La machine ... Dr. Marc Lacroix
1994 Полковник Шабер / Le colonel Chabert ... Chabert
1994 Проста формальність / Una pura formalitа ... Onoff
1994 Мій батько, герой / My Father the Hero ... Andre
1993 Жерміналь / Germinal ... Toussaint Maheu
1993 На жаль, мені ... / Hеlas pour moi ... Simon Donnadieu
1992 1492: Завоювання раю / 1492: Conquest of Paradise ... Christopher Columbus
1992 Час від часу / From Time to Time ... Paris Airport Employee
1991 Всі ранки світу / Tous les matins du monde ... Marin Marais
1991 Мій батько - мій герой / Mon pеre, ce hеros. ... Andrе Arnel
1990 Дякую, життя / 'Merci la vie' ... Doctor Marc Antoine Worms
1990 Вид на проживання / Green Card ... Georges
1990 Уран / Uranus ... Lеopold Lajeunesse, un cafetier boit-sans-soif
1990 Сірано де Бержерак / Cyrano de Bergerac ... Cyrano De Bergerac
1989 Я хочу додому / I Want to Go Home ... Christian Gauthier
1989 Занадто красива для тебе / Trop belle pour toi ... Bernard Barthеlеmy
1989 Двоє / Deux ... Marc Lambert
1988 Камілла Клодель / Camille Claudel ... Auguste Rodin
1988 Дивне місце для зустрічі / Drоle d'endroit pour une rencontre ... Charles
1987 Під сонцем Сатани / Sous le soleil de Satan ... Donissan
1986 Втікачі / Les fugitifs ... Jean Lucas
1986 Вулиця відправлення / Rue du Dеpart ... Clara's father
1986 Ненавиджу акторів / Je hais les acteurs ... Un dеtenu au commissariat, в титрах не вказаний
1986 Жан де Флоретт / Jean de Florette ... Jean de Florette
1986 Вечірня сукня / Tenue de soirеe ... Bob
1985 Одна жінка або дві / Une femme ou deux ... Julien Chayssac
1985 Поліція / Police ... Mangin
1984 Берег лівий, берег правий / Rive droite, rive gauche ... Paul Senanques
1984 Тартюф / Le tartuffe ... Tartuffe
1984 Форт Саган / Fort Saganne ... Charles Saganne
1983 Татусі / Les compеres ... Jean Lucas
1983 Місяць у стічній канаві / La lune dans le caniveau ... Gerard
1982 Дантон / Danton ... Danton
1982 Старший брат / Le grand frеre ... Gеrard Berger / Bernard Vigo
1982 Повернення Мартіна Герра / Le retour de Martin Guerre ... Arnaud de Tihl
1981 Невдахи / La chеvre ... Campana
1981 Сусідка / La femme d'а cоtе ... Bernard Coudray
1981 Вибір зброї / Le choix des armes ... Mickey
1980 Я вас люблю / Je vous aime ... Patrick
1980 Інспектор - роззява / Inspecteur la Bavure ... Roger Morzini
1980 Останнє метро / Le dernier mеtro ... Bernard Granger
1980 Лулу / Loulou ... Loulou
1980 Мій американський дядечко / Mon oncle d'Amеrique ... Renе Ragueneau
1980 Непостійна Розі / Temporale Rosy ... Raoul Lamarre
1979 Холодні закуски / Buffet froid ... Alphonse Tram
1979 Пробка - неймовірна історія / L'ingorgo - Una storia impossibile ... Franco
1978 Собаки / Chiens, Les ... Morel
1978 Цукор / Le sucre ... Raoul-Renaud Homecourt
1978 Жінка-лівша / Die linkshаndige Frau ... Mann mit dem T-Shirt
1978 Прощай, самець / Ciao maschio ... Gerard Lafayette
1977 Віоланте / Violanta ... Fortunat
1977 Приготуйте носові хустки / Prеparez vos mouchoirs ... Raoul
1977 Вночі всі кішки сірі / La nuit, tous les chats sont gris ... Philippe Larcher
1977 Скажіть їй, що я її люблю / Dites-lui que je l'aime ... David Martinaud
1977 Бакстер, Віра Бакстер / Baxter, Vera Baxter ... Michel Cayre
1977 Вантажівка / Le camion ... Lui
1977 Рене-тростинка / Renе la canne ... Renе Bornier
1976 Бароко / Barocco ... Samson / Samson's Killer
1976 Господиня / Maitresse ... Olivier
1976 Двадцяте століття / Novecento ... Olmo Dalco
1976 Остання жінка / L'ultima donna ... Gerard
1976 Я тебе люблю, я теж не люблю / Je t'aime moi non plus ... Man on horse
1975 Bertolucci secondo il cinema
1975 Сім смертей за рецептом / Sept morts sur ordonnance ... Doctor Jean-Pierre Berg
1974 Не такий вже й поганий / Pas si mеchant que Сa ... Pierre
1974 Вінсент, Франсуа, Поль та інші / Vincent, Franсois, Paul ... et les autres ... Jean Lavallee
1974 Стависький / Stavisky ... ... Le jeune inventeur
1974 Жінка з Гангу / La femme du Gange ... L'homme de la plage
1974 Вальсуючі / Les valseuses ... Jean-Claude
1974 Гаспар / Les gaspards ... Le facteur / The postman
1973 Зустріч з радісною смертю / Au rendez-vous de la mort joyeuse ... Beretti
1973 Невідомий / Inconnu, L '(ТБ) ... Gеrard
1973 Важкий день королеви / Rude journеe pour la reine ... Fabien
1973 Двоє в місті / Deux hommes dans la ville ... Un jeune truand
1973 Добре влаштувався пане / Un monsieur bien rangе (серіал) ... Jean-Joseph Jenk
1973 Справа Домінічі / L'affaire Dominici ... Zеzе Perrin
1973 Рік 01 / An 01, L '... Un voyageur qui ne prend pas le train
1972 Скумон: хто приносить біду / La scoumoune ... Un homme de main / Burglar
1972 Наталі Гранже / Nathalie Granger ... Salesman
1972 Вбивця / Le tueur ... Frеdo Babasch, le 'mouton' de la Santе
1972 Довічна рента / Le viager ... Victor, le complice de Jo
1971 Сентиментальна життя Жоржа Ле Тюера / La vie sentimentale de Georges Le Tueur
1971 Трохи сонця в холодній воді / Un peu de soleil dans l'eau froide ... Pierre, le frеre de Nathalie
1970 Вечірній крик баклана над джонками / Le cri du cormoran, le soir au-dessus des jonques ... Henri
1970 Наусіка / Nausicaa (ТБ) ... Un hippie
1970 Пригоди Задиг / Aventures de Zadig, Les (ТБ) ... Zadig
1970 Зустріч в Баденберге / Rendez-vous а Badenberg (серіал) ... Eddy Belmont
1970 Кіборг або вертикальна подорож / Cyborg ou Le voyage vertical, Le (ТБ) ... Gabriel
1970 Танго / Tango (ТБ) ... Edek
1967 Бітник і піжон / Le beatnik et le minet ... Le beatnik

Продюсер:

2002 Наполеон / Napolеon (серіал)
2002 Шануй батька свого / Aime ton pеre
2000 Знедолені / Misеrables, Les (серіал)
1999 Міст між двох берегів / Un pont entre deux rives
1997 Вона прекрасна / She's So Lovely
1991 Мандрівник / Agantuk
1990 Гілки одного дерева / Shakha Proshakha

Режисер:

2006 Париж, я люблю тебе / Paris, je t'aime
1999 Міст між двох берегів / Un pont entre deux rives
1984 Тартюф / Le tartuffe

Нагороди та премії:

ММКФ, 2006 рік
Переможець: Приз імені К.С. Станіславського «Вірю!»

Венеціанський кінофестиваль, 1997 рік
Переможець: Золотий лев за внесок у світовий кінематограф

Британська академія, 1992 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Сірано де Бержерак»)

Оскар, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Сірано де Бержерак»)

Золотий глобус, 1991 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Вид на проживання»)

Каннський кінофестиваль, 1990 рік
Переможець: Срібна премія за кращу чоловічу роль («Сірано де Бержерак»)

Британська академія, 1988 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Жан де Флоретт»)

Венеціанський кінофестиваль, 1985 рік
Переможець: Срібна премія за кращу чоловічу роль («Поліція»)
10201
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Футурама
Діагноз - майже не закохані
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.