,
Пригоди Джекі Чана
Друзі
Всі жінки відьми
загрузка...

Хайден Панеттьєрі

Хайден Панеттьєрі Хайден Панеттьєрі Хайден Панеттьєрі Хайден Панеттьєрі Хайден Панеттьєрі Хайден Панеттьєрі Хайден Панеттьєрі Хайден Панеттьєрі Хайден Панеттьєрі Хайден Панеттьєрі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Hayden Panettiere
Зріст: 1.64 м
Дата народження: 21 серпня 1989 | лев
Місце народження: Палісейдс, Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, комедія, сімейний

Біографія:

Хайден Леслі Панеттьєрі народилася 21 серпня 1989 в Палісейдс, Нью-Йорку, але за за походженням вона італійка (з італійської її прізвище перекладається як «пекар»). Вона до цих пір живе в Нью-Йорку зі своїми батьками - мамою Леслі і батьком Аланом, вони супроводжують Хайден в усі поїздки на зйомки; у Хайден є молодший брат Янсен.

Прізвище Панеттьєрі - давня італійська, тому батьки заборонили Хайден міняти це прізвище.

Дівчинка потрапила в шоу-бізнес зовсім у ранньому віці - завдяки своїй матері, яка не могла не звернути увагу на акторські здібності своєї дочки і організувала комерційні радіопередачі. Потім маля Хайден з'явилася в рекламі іграшкової залізниці «Playskool» і в ще більш ніж в п'ятдесяти рекламних роликів різних товарів.

Вже в чотири з половиною роки Хайден грала в серіалі «Одна Життя, щоб жити», у якому вона грала до 1997 року. Попереду у юного дарування були куди більш серйозні роботи - наприклад, роль Елізабет Сполдінг в драмі «Направляюче світло». Саме після цього проекту про Панеттьєрі заговорили як про актрису з великим потенціалом.

Далі були ролі вже у великому кіно - «Згадуючи титанів», «Крутий Джо» і «Історія з намистом».

У 2003 році Хайден приєдналася до Джесіці Ландж в телесеріалі «Нормальний»; проект привернув велику увагу як критиків, так і глядацької аудиторії.

У липні того ж самого року, Хайден з'явилася в постановці Джона Гуара «Пейзаж Тіла» для міського фестивалю театру «Williams».

У 2004 році вийшли відразу два фільми за участю Панеттьєрі, які стали хітами світовому кінопрокаті - «Фабрика пилу» і «Модна матуся», де Хайден своєю грою ледь не затьмарила Кейт Хадсон, яка виконувала головну роль.

Наступною роботою Хайден став частково анімаційний фільм «Скажені перегони», у котрому Хайден грала і озвучувала головну «людську» роль; інших персонажів озвучували такі зірки, як Вупі Голдберг, Дастін Хофман, Джошуа Джексон, і Менді Мур.

Остаточно с Леслі Панеттьєрі зачарувала кіносвіт після виходу на екрани фільму «Принцеса льоду».

2006 Хайден вела роботу відразу над двома проектами - серіалом «Герої» і картиною «Добийся успіху». За таку працьовитість актриса отримала нагороду вже в 2007 році: «Добийся успіху» був показаний на декількох кінофестивалях (роботу Хайден критики оцінили дуже високо), а серіал «Герої» став культовим у багатьох країнах світу і приніс Хайден статус голлівудської зірки.

У грудні 2007 року чоловічий журнал «FHM» віддав Хайден шосте місце в списку «Самих сексуальних жінок»; журнал GQ назвав Хайден «Одержимість 2007 року», а за даними журналу «Forbes» - за 2007 рік юна актриса заробила два мільйони доларів.

У 2009 році Хайден грає Бет Купер у фільмі «Ніч з Бет Купер». Цей фільм став першим в її фільмографії, де вона виконує головну роль. Крім того Хайден позиціонувалася як відома зірка в рекламній компанії на підтримку цього фільму.

У вільний від роботи час Хайден теж не сидить склавши руки - у неї дуже багато захоплень: вона бере уроки карате і боксу, займається вокалом і танцями, любить кінний спорт та гімнастику, навчається грі на фортепіано, багато плаває і по кілька годин на день проводить в спортзалі.

Крім того, Хайден дуже любить тварин і бореться за їх права. Восени 2007 року Хайден навіть брала участь в акції «зелених» на захист дельфінів, за що накликала на себе гнів японської влади.

Своє особисте життя Хайден старанно оберігає від преси і на відміну від більшості голлівудських зірок, не поспішає виставити її напоказ. Відомо лише, що найкраща подруга Хайден - Даніела Морріс. Також Хайден дружить з Ліндсей Лохан, дівчата навіть 2008 рік зустрічали разом.

Коли Хайден не знімається, вона любить співати, танцювати, кататися на конях, займається гімнастикою, бере уроки гри на фортепіано, і плаває.

Хайден утримується від відвертих інтерв'ю і «поцілунків на камеру». Якийсь час акторка зустрічалася з репером Ne-Yo, але вже через кілька місяців вони розлучилися. У 2007 році з'явилися чутки про її роман з Майло Вентімілья, колегою по знімальному майданчику телесеріалу «Герої», але Хайден спростувала їх в інтерв'ю журналу GQ.

У 2009 (31 грудня 2009) році була помічена в компанії українського боксера Володимира Кличка. Папарацці зробили декілька кадрів, де Хайден і Володимир разом засмагали біля басейну в Маямі і насолоджувалися легким ланчем, пара досить довго перебувала разом, і після того з'явилися чутки про їх роман.

9 грудня 2014 року у Хайден та Володимира Кличка народилась донька Кая Євдокія. Вага немовля — 3.5 кг, зріст — 50 см. Своє друге ім'я дівчинка отримала на честь бабусі братів Кличків.

Фільмографія:

2012 На межі депресії / Downers Grove ... Chrissie Swanson
2011 Кармел / Carmel ... Amber
2011 Червона Шапка проти зла / Hoodwinked Too! Hood VS. Evil ... Red Riding Hood, озвучення
2011 Крик 4 / Scream 4 ... Kirby Reed
2011 Історія Аманди Нокс / Amanda Knox: Murder on Trial in Italy (ТБ) ... Amanda Knox
2010 Альфа і Омега: Зубата братва / Alpha and Omega ... Kate, озвучення
2009 Бет Купер я кохаю тебе / I Love You, Beth Cooper ... Beth Cooper
2008 Скубі-Ду та Король гоблінів / Scooby-Doo And The Goblin King (відео) ... Fairy Princess Willow, озвучення
2008 Світлячки в саду / Fireflies in the Garden ... Young Jane Lawrence
2007 Шанхайський поцілунок / Shanghai Kiss ... Adelaide Bourbon
2006 Містер Гібб / Mr. Gibb ... Allyson 'Ally' Palmer
2006 - 2009 Герої / Heroes (серіал) ... Claire Bennet
2006 Архітектор / Architect, The ... Christina Waters
2006 Доможися успіху 3: Все або нічого / Bring It On: All or Nothing (відео) ... Britney Allen
2005 - 2006 Головнокомандувач / Commander in Chief (серіал) ... Stacy
2005 Принцеса Льоду / Ice Princess ... Gen Harwood
2005 Lies My Mother Told Me (ТБ) ... Haylei Sims
2005 - 2008 Робоцип / Robot Chicken (серіал)
2005 Скажені перегони / Racing Stripes ... Channing Walsh
2004 Фабрика пилу / Dust Factory, The ... Melanie Lewis
2004 Тигрячий рейс / Tiger Cruise (ТБ) ... Maddie Dolan
2004 Модна матуся / Raising Helen ... Audrey Davis
2003 Нормальний / Normal (ТБ) ... Patty Ann Applewood
2001 Chestnut Hill (ТБ) ... Molly Eastman
2001 Крутий Джо / Joe Somebody ... Natalie Scheffer
2001 Історія з намистом / Affair of the Necklace, The ... Young Jeanne
2000 Згадуючи Титанів / Remember the Titans ... Sheryl Yoast
2000 - 2006 Малкольм у центрі уваги / Malcolm in the Middle (серіал) ... Jessica
1999 Якщо ти віриш / If You Believe (ТБ) ... Young Susan 'Suzie' Stone / Alice Stone, Susan's niece
1999 - 2009 Закон і порядок. Спеціальний корпус / Law & Order: Special Victims Unit (серіал) ... Angela Agnelli
1999 Too Rich: The Secret Life of Doris Duke (ТБ) ... Young Doris Duke
1999 Послання в пляшці / Message in a Bottle ... Girl on Sinking Boat
1998 Їх власна воля / A Will of Their Own (серіал)
1998 Об'єкт мого захоплення / Object of My Affection, The ... Mermaid
1997 - 2002 Еллі МакБіл / Ally McBeal (серіал) ... Maddie Harrington
1996 How Do You Spell God? (ТБ)
1996 Чужі в сім'ї / Aliens in the Family (серіал) ... Young Girl
1995 - 1999 Нещасливі разом / Unhappily Ever After (серіал) ... Little Girl
1994 - 2003 Дотик ангела / Touched by an Angel (серіал) ... Diana
1989 - 2009 Одне життя, щоб жити / One Life to Live (серіал) ... Sarah Victoria 'Flash' Roberts # 3
1952 - 2009 Направляюче світло / Guiding Light, The (серіал) ... Elizabeth 'Lizzie' Spaulding

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2013
Номінації: Краща актриса другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Нешвілл»)

Сатурн, 2010 рік
Номінації: Краща телеактриса другого плану («Герої»)

Сатурн, 2009 рік
Номінації: Краща телеактриса другого плану («Герої»)

Сатурн, 2008 рік
Номінації: Краща телеактриса другого плану («Герої»)

Сатурн, 2007
Переможець: Краща телеактриса другого плану («Герої»)
7741
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коментарі для сайту Cackle
Шерлок
Флінстоуни
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.