,
Вейворд Пайнс
Чужоземка
Бійся ходячих мерців
Загрузка...

Джулія Робертс

Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Julia Roberts
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 28 жовтня 1967 | скорпіон
Місце народження: Атланта, Джорджія, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Деніел Модер ... троє дітей; Лайл Лаветт (розлучення)

Біографія:

Батько сімейства Робертс, Волтер, працював продавцем водних матраців, а мати - секретарем у церковному приході. Обидва за сумісництвом захоплювалися акторською майстерністю, а Волтер навіть відкрив акторську школу для дітей у Декатур. Тим не менш, фінансове становище сім'ї залишало бажати кращого.

У 1971 році батьки Джулії розлучилися, і незабаром Бетті Лу вийшла заміж вдруге за театрального критика Майкла Мозеса і народила ще одну доньку Ненсі. Однак у 1983 році цей шлюб також розпався.

Джулія здобувала освіту в початковій школі Фитцхью Лі, потім навчалася в середній школі Гріффіна, а потім у коледжі Кемпбелл у Смірні. З 13 років дівчинка працювала офіціанткою в піцерії. Тоді ж маленька Робертс приймала кілька разів участь у місцевому конкурсі краси і декількох аматорських постановках.

Джулія - ​​не єдина знаменитість своєї сім'ї. Ерік Робертс, рідний брат Джулії, теж став актором і мав кілька успішних ролей. Але висот Джулії йому не судилося досягти. Через це відносини між братом і сестрою натягнуті. До того ж після розлучення Еріка зі своєю першою дружиною, Джулія стала на бік жінки, що розлютило Еріка ще більше.

Після закінчення школи Джулія переїхала в Нью-Йорк, щоб серйозно зайнятися акторським ремеслом. Там їй вдалося отримати контракт з модельним агентством Click і на зароблені гроші відвідувати курси акторської майстерності.

Першим появою актриси на екрані стало 15-секундне участь у провальної комедії «Пожежна служба», що вийшла в 1986 році. До того часу вже відомий актор, її брат Ерік, вирішив допомогти сестрі і запропонував їй знятися разом з ним у бойовику «Криваво-червоне». У цей же час Джулія взяла участь у зйомках картин «Задоволення» і «Містична піца». Першим успіхом актриси став фільм «Сталеві магнолії», що вийшов на екран у 1989 році. Картина стала хітом, а Джулія - ​​визнаної і багатообіцяючою зіркою Голлівуду. Також роль в цьому фільмі принесла Робертс премію «Золотий глобус» і номінацію на найпрестижнішу премію «Оскар» в категорії «Краща акторка другого плану».

Однак справжнє визнання Джулія отримала за фільм «Красуня», що вийшов в 1990 році. Партнером по знімальному майданчику Робертс став відомий красунчик Голлівуду Річард Гір. Картина не була оцінена критиками, але у глядачів користувалася шаленою популярністю і в цьому ж році принесла Джулії вже другу номінацію на премію «Оскар».

Отримати ж заповітну статуетку актрисі вдалося лише в 2000 році за біографічну роль у картині «Ерін Брокович». Нарешті-то незвичайний талант Джулії Робертс був по-справжньому оцінений не тільки глядачами, але і прискіпливими кінокритиками.

Серед безлічі фільмів, у яких знялася актриса, особливо слід відзначити як найбільш успішні «Справа про пеліканів», «Весілля кращого друга», «Втеча нареченої», «Посмішка Мони Лізи», «Улюбленці Америки», «Одинадцять друзів Оушена» і звичайно ж, «Ноттінг Хілл».

В даний час Джулія Робертс є найбільш високооплачуваною і затребуваною актрисою в світі, яку по праву можна назвати улюбленицею глядачів усієї планети.

Як і кар'єра, особисте життя Джулії Робертс завжди була в центрі уваги всього світу. Серед її шанувальників такі зірки Голлівуду, як Кіфер Мазерленд, Метью Перрі, Ліам Нісон, Деніел Дей-Льюїс, Бенджамін Бретт.

У 1993 році актриса вийшла заміж за кантрі-співака Лайла Ловетта, але вже менше, ніж через два роки, їхній шлюб розпався.

У 2002 році Джулія вийшла заміж вдруге і, на щастя, мабуть, в останній, за кінооператора Деніела Модера. У 2004 році у закоханих народилася двійня - дівчинка Хезел Патріша і хлопчик Фіннеас Уолтер, а ще через три роки на світ з'явився їхній другий син Генрі Деніел Модер.

Фільмографія:

2013 В'язання по п'ятницях / Friday Night Knitting Club, The ... Georgia Walker
2012 Білосніжка братів Грімм / Brothers Grimm: Snow White, The
2011 Ларрі Краун / Larry Crowne
2010 Їсти, молитися, кохати / Eat, Pray, Love ... Elizabeth Gilbert
2010 День Святого Валентина / Valentine's Day ... Kate
2010 The Friday Night Knitting Club ... Georgia Walker
2009 Подвійна гра / Duplicity ... Claire Stenwick
2008 Світлячки в саду / Fireflies in the Garden ... Lisa Waechter
2007 Війна Чарлі Вілсона / Charlie Wilson's War ... Joanne Herring
2004 Дванадцять друзів Оушена / Ocean's Twelve ... Tess Ocean
2004 Близькість / Closer ... Anna
2003 Посмішка Мони Лізи / Mona Lisa Smile ... Katherine Ann Watson
2002 Великий чемпіон / Grand Champion ... Jolene
2002 Визнання небезпечної людини / Confessions of a Dangerous Mind ... Patricia Watson
2002 У всій красі / Full Frontal ... Catherine / Francesca
2001 Одинадцять друзів Оушена / Ocean's Eleven ... Tess Ocean
2001 Улюбленці Америки / America's Sweethearts ... Kathleen "Kiki" Harrison
2001 Мексиканець / The Mexican ... Samantha Barzel
2000 Ерін Брокович / Erin Brockovich ... Erin Brockovich
1999 Наречена Втікачка / Runaway Bride ... Maggie Carpenter
1999 Ноттінг Хілл / Notting Hill ... Anna Scott
1998 Мачуха / Stepmom ... Isabel Kelly
1997 Теорія змови / Conspiracy Theory ... Alice Sutton
1997 Весілля кращого друга / My Best Friend's Wedding ... Julianne Potter
1996 Всі говорять, що я люблю тебе / Everyone Says I Love You ... Von Sidell
1996 Майкл Коллінз / Michael Collins ... Kitty Kiernan
1996 Мері Райлі / Mary Reilly ... Mary Reilly
1995 Тема для розмови / Something to Talk About ... Grace King Bichon
1994 - 2004 Висока мода / Pret-a-Porter (серіал) ... Anne Eisenhower
1994 - 2004 Друзі / Friends (серіал)
1993 Я люблю неприємності / I Love Trouble ... Sabrina Peterson
1993 Справа про пеліканів / The Pelican Brief ... Darby Shaw
1991 Капітан Крюк / Hook ... Tinkerbell
1991 Померти молодим / Dying Young ... Hilary O'Neil
1991 В ліжку з ворогом / Sleeping with the Enemy ... Sara Waters, Laura Burney
1990 - 2009 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Katrina Ludlow
1990 Коматозники / Flatliners ... Rachel Mannus
1990 Красуня / Pretty Woman ... Vivian Ward
1989 Сталеві магнолії / Steel Magnolias ... Shelby Eatenton Latcherie
1989 Червоний, як кров / Blood Red ... Maria Collogero
1988 Містична піца / Mystic Pizza ... Daisy Arujo
1988 Баджа Оклахома / Baja Oklahoma ... Candy Hutchins
1988 Задоволення / Satisfaction ... Daryle Shane
1987 Пожежна команда / Firehouse ... Babs, у титрах не вказана
1986 - 1988 Кримінальна історія / Crime Story (серіал) ... Tracy
1984 - 1989 Поліція Майамі: Відділ моралі / Miami Vice (серіал) ... Polly Wheeler

Продюсер:

2013 В'язання по п'ятницях / Friday Night Knitting Club, The
2011 Jesus Henry Christ
2010 Friday Night Knitting Club, The
2008 Кит Киттредж: Загадка американської дівчинки / Kit Kittredge: An American Girl
2005 Фелісіті: Історія юної американки / Felicity: An American Girl Adventure
2004 Саманта: Канікули американської дівчинки / Samantha: An American Girl Holiday
1998 Мачуха / Stepmom

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Нічого особистого»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Війна Чарлі Вілсона»)

Оскар, 2001 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Ерін Брокович»

Золотий глобус, 2001 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Ерін Брокович»

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Ерін Брокович»
Номінації: Краща репліка ("Ерін Брокович")

Британська академія, 2001 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Ерін Брокович»

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Ноттінг Хіллс

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Втеча нареченої»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Весілля кращого друга»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Весілля кращого друга»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Мері Райлі»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Справа про пеліканів»)

Премія каналу «MTV», 1992 рік
Номінації: Найбажаніша жінка («Померти молодим»); Краща жіноча роль («Померти молодим»)

Золота малина, 1992 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Капітан Крюк»)

Оскар, 1991 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Красуня»)

Золотий глобус, 1991 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Красуня»)

Британська академія, 1991 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Красуня»)

Оскар, 1990 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Сталеві магнолії»)

Золотий глобус, 1990 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Сталеві магнолії»)
10077
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Готем
Дракони: Захисники Тупу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.