,
Друзі
Життя з Луї
Таємниці Ґравіті Фолз

Оскар 2016: Список переможців

Оскар 2016: Список переможців Оскар 2016: Список переможців Оскар 2016: Список переможців Оскар 2016: Список переможців Оскар 2016: Список переможців Оскар 2016: Список переможців Оскар 2016: Список переможців Оскар 2016: Список переможців Оскар 2016: Список переможців
28 лютого в Лос-Анджелесі відбулася головна подія в світі кіно - церемонія нагородження переможців премії «Оскар».

За підсумками 2015 року «кращим фільмом» став трилер Томаса МакКарті «У центрі уваги», що розповідає про розслідування секс-злочинів проти дітей в католицькій церкві в США.

Фантастичний бойовик «Шалений Макс: Дорога гніву» хоча і не взяв головну нагороду, але за кількістю золотих статуеток став тріумфатором вечора - 6 нагород: «кращий дизайн костюмів», «краща робота художника-постановника», «кращий грим і зачіски», «кращий монтаж», «кращий монтаж звуку» і «краще зведення звуку».

Найгучнішою подією церемонії став «Оскар» Леонардо ДіКапріо. Актор завоював статуетку з п'ятої спроби - за роботу в картині «Легенда Г'ю Гласса». Цей фільм також був відзначений за режисуру - другий рік поспіль «Оскар» дістався Алехандро Гонсалесу Іньярріту.

Свій перший «Оскар» отримала молода актриса Брі Ларсон за роль жертви маніяка в драмі «Кімната». Переможцями в категоріях «Краща роль другого плану» стали Марк Райланс, який зіграв радянського розвідника Рудольфа Абеля в фільмі «Міст шпигунів» та Алісія Вікандер за роль хужожниці Герди Вегенер у біографічній драмі «Дівчина з Данії».

«Кращим анімаційним фільмом» за версією Американської кіноакадемії стала стрічка «Думками навиворіт». Премія була вручена її творцям - Піту Доктеру і Джонасу Рівера.

«Мерзенна вісімка» Квентіна Тарантіно, яка не увійшла до привілейованої вісімки номінантів, все ж була відзначена. Приз отримав визнаний класик Енніо Морріконе, який написав музику до кривавого вестерну.

На жаль, стрічка про Майдан - «Зима в огні», українського режисера Євгена Афінеєвського, залишилась без нагороди. Статуетка за «Кращий документальний фільм» дісталася Азіфу Кападіа і Джеймсу Гей-Ріскартіне за картину «Емі» - про життя відомої британської співачки Емі Вайнхаус.

Список переможців в основних категоріях виглядає так:

Кращий фільм: «У центрі уваги»

Краща чоловіча роль: Леонардо ДіКапріо - «Легенда Г'ю Гласса»

Краща жіноча роль: Брі Ларсон - «Кімната»

Краща чоловіча роль другого плану: Марк Райланс - «Міст шпигунів»

Краща жіноча роль другого плану: Алісія Вікандер - «Дівчина з Данії»

Краща режисерська робота: Алехандро Гонсалес Іньярріту - «Легенда Г'ю Гласса»

Кращий фільм іноземною мовою: «Син Саула» - Угорщина

Кращий композитор: Енніо Морріконе - «Мерзенна вісімка»

Кращий оригінальний сценарій: «У центрі уваги»

Кращий адаптований сценарій: «Гра на пониження»

Краща операторська робота: «Легенда Г'ю Гласса»

Кращі візуальні ефекти: «Ex Machina»

Кращий дизайн костюмів: «Шалений Макс: Дорога гніву»

Кращий грим та зачіски: «Шалений Макс: Дорога гніву»

Краща робота художника-постановника: «Шалений Макс: Дорога гніву»

Кращий анімаційний фільм: «Думками навиворіт»

Кращий документальний фільм: «Емі»

Кращий короткометражний фільм: «Заїка»

Кращий короткометражний документальний фільм: «Дівчина в річці: Ціна прощення»

Кращий короткометражний анімаційний фільм: «Ведмежа історія»

Кращий монтаж: «Шалений Макс: Дорога гніву»

Кращий монтаж звуку: «Шалений Макс: Дорога гніву»

Краще зведення звуку: «Шалений Макс: Дорога гніву»

Краща пісня до фільму: «007: Спектр» - «Writing's On The Wall»
11911
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Постукай в мої двері
Безсоромні
Американці
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
В категорії новини кіно Ви завжди знайдете гарячі новини про нові фільми. Новини російського та зарубіжного кіно, новини фільмів, акторів Головні події світового кінематографа: фестивалі, презентації, вручення нагород. Нові фільми в прокаті на найближчий час і в наступному сезоні. Детально про кіно новинки, всі новинки і прем'єри фільмів 2017 і 2018 року онлайн, найцікавіші новини світу кіно. Постійне оновлення новин. Ви можете дізнатися все про останні події з життя Ваших кумирів кіно