,
Дві дівчини без копійчини
Брати по зброї
Чорні вітрила
Загрузка...

Джеймс МакЕвой

Джеймс МакЕвой Джеймс МакЕвой Джеймс МакЕвой Джеймс МакЕвой Джеймс МакЕвой Джеймс МакЕвой Джеймс МакЕвой Джеймс МакЕвой Джеймс МакЕвой Джеймс МакЕвой
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): James McAvoy
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 21 квітня, 1979 | телець
Місце народження: Глазго, Шотландія, Велика Британія
Жанри: Драма, мелодрама, комедія
Дружина: Енн-Мері Дафф ... одна дитина

Біографія:

Джеймс МакЕвой (James McAvoy) народився 21 квітня 1979 року в шотландському місті Глазго. Його батько працював будівельником, а мати була медсестрою. Також у Джеймса є сестра, яка стала згодом вокалісткою шотландської групи «Streetside». Їх батьки розлучилися, коли Джеймсу було сім років і хлопчика відправили на виховання до бабусі з дідусем по материнській лінії, а сестра залишилася з матір'ю, у якої були проблеми зі здоров'ям. Батько з тих пір не з'являвся в життя Джеймса. У дитинстві майбутній актор навчався в католицькій школі і, будучи дуже релігійним, хотів стати священиком. Однак, в той же період він брав участь в постановках юнацького театру. Подальша акторська кар'єра почалася досить випадково. МакЕвой, коли йому було шістнадцять років, заради інтересу заглянув на проби до режисера Девіда Хеймана, який викладав в його школі, і волею долі він був затверджений на одну з ролей у фільмі «Сусідня кімната». А через п'ять років у 2000 році він вже числився випускником Королівської Шотландської Академії Музики і Драми.

Наступною появою Джеймса на екрані стала епізодична роль в драмі «Відродження», знятої у 1997-му році. Але якийсь помітний успіх прийшов до актора завдяки участі у військовому міні-серіалі Стівена Спілберга «Брати по зброї».

У наступні роки Джеймс бере участь в роботі над різними проектами, серед яких серіали «Війна Фойла», «Діти дюни», «Велика гра» і драма «Золота молодь». А за роль в серіалі «Безсоромні» Джеймс номінувався на премію British Comedy Award.

Пізніше він зіграв в таких фільмах, як «Вімблдон», «Всередині себе я танцюю» і міні-серіалі від BBC «Шекспір на новий лад». Більш помітними ролями стала участь Джеймса в роботі над картинами «Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа» та «Пенелопа». Також отримала хороші відгуки критиків комедії «Влучити в десятку», де МакЕвою вже дістається головна роль.

Справжнє міжнародне визнання прийшло до актора разом з роллю доктора Гаррігана в історичному трилері «Останній король Шотландії», названому Британською академією кращим фільмом року. Чудова робота актора в цій картині була відмічена номінаціями на премії BAFTA («Краща чоловіча роль другого плану») і London Critics Circle Film Awards («Кращий актор року»).

У 2007 році вийшли відразу дві картини, які отримали схвальні відгуки критиків - «Джейн Остін» і «Спокута». У першій він виконав роль жебрака аристократа, якому набридли умовності його кола, в другому - бідняка несправедливо звинуваченого в злочині, що мріє піднятися вгору по соціальних сходах. Партнеркою МакЕвоя в «Спокуті» була Кіра Найтлі. За роль у цій картині Джеймс був висунутий на премію «Золотий Глобус».

Успіх цих фільмів не тільки поклав початок популярності актора, а й посприяв запрошенню його на головну роль в блокбастері «Особливо небезпечний», де його партнеркою по знімальному майданчику виступила Анджеліна Джолі. Фільм виявився успішним, але сам актор не поспішав занурюватися в голлівудське життя і досить вибірково ставився до пропонованих ролей, в результаті знявшись у 2009 році в картині «Останнє воскресіння», що розповідає про завершальний етап життя відомого російського письменника Льва Толстого, а через рік в драмі «Змовниця».

У 2011 році зіграв роль молодого професора Ксавьє, лідера «добрих» мутантів в першій частині трилогії «Люди Ікс: Перший клас». Також варто відзначити його роботу в анімаційних проектах «Гномео та Джульєтта» і «Місія: Різдвяний порятунок», в яких голосом Джеймса МакЕвоя були озвучені головні персонажі стрічок.

У 2013 році на екрани вийшла масштабна дилогія «Зникнення Елеанор Рігбі», де Джеймс МакЕвой разом з Джессікою Честейн виконали головні ролі. У 2014 році Джейм знявся в продовженні історії про мутантів - «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього».

Останнім фільмом за участю актора, що вийшов на екрани, став «Віктор Франкенштейн» Пола Маꥳґена. МакЕвой зіграв в картині роль молодого вченого Віктора Франкенштейна, а роль його помічника - горбаня Ігоря - дісталася зірці «поттеріани» Денієлю Редкліффу.

Довгий час Джеймс жив зі своєю колишньою однокурсницею Еммою Нельсон, розставання з якої призвело до проблем з алкоголем. Але у 2004 році на зйомках серіалу «Безсоромні» він познайомився з актрисою Енн-Мері Дафф, яка вдихнула в нього нове життя. У 2006 році пара одружилася, а у липні 2010-го у них народився син Брендан.

Фільмографія:

2018 Гномео та Джульєтта 2 / Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes ... Gnomeo, озвучка
2017 Submergence ... James Moore
2017 Спліт / Split
2016 Найхолодніше місто / The Coldest City ... Percival
2016 Люди Ікс: Апокаліпсис / X-Men: Apocalypse ... Charles Xavier
2015 Віктор Франкенштейн / Victor Frankenstein ... Victor Frankenstein
2014 Зникнення Елеанор Рігбі / The Disappearance of Eleanor Rigby: Them ... Conor Ludlow
2014 Люди Ікс: Дні минулого майбутнього / X-Men: Days of Future Past ... Charles Xavier
2014 Маппет 2 / Muppets Most Wanted ... UPS Guy
2013 Багно / Filth ... Bruce
2013 Зникнення Елеанор Рігбі: Вона / The Disappearance of Eleanor Rigby: Her ... Conor Ludlow
2013 Зникнення Елеанор Рігбі: Він / The Disappearance of Eleanor Rigby: Him ... Conor Ludlow
2013 Транс / Trance ... Simon
2012 Ласкаво просимо до капкану / Welcome to the Punch ... Max Lewinsky
2011 Місія: Різдвяний порятунок / Arthur Christmas ... Arthur, озвучка
2011 Люди Ікс: Перший клас / X-Men: First Class ... Charles Xavier (24 Years)
2011 Гномео та Джульєтта / Gnomeo & Juliet ... Gnomeo, озвучка
2010 Змовниця / The Conspirator ... Frederick Aiken
2009 Останнє воскресіння / The Last Station ... Valentin
2008 Особливо небезпечний / Wanted ... Wesley
2007 Спокута / Atonement ... Robbie Turner
2006 Пенелопа / Penelope ... Johnny, Max
2006 Джейн Остін / Becoming Jane ... Tom Lefroy
2006 Влучити в десятку / Starter for 10 ... Brian Jackson
2006 Останній король Шотландії / The Last King of Scotland ... Nicholas Garrigan
2006 Завоювання Іді Аміна / Capturing Idi Amin (короткометражний) ... Interviewee
2005 Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа / The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe ... Mr. Tumnus
2005 Шекспір ​​на новий лад / ShakespeaRe-Told (міні-серіал) ... Joe Macbeth
2004 Нитки / Strings ... Hal, озвучка
2004 ... Всередині себе я танцюю / Inside I'm Dancing ... Rory O'Shea
2004 Вімблдон / Wimbledon ... Carl Colt
2004 - ... Безсоромні / Shameless (серіал) ... Steve McBride
2003 Золота молодь / Bright Young Things ... Simon Balcairn
2003 Більше гра / State of Play (міні-серіал) ... Dan Foster
2003 Діти Дюни / Children of Dune (міні-серіал) ... Leto Atreides II
2002 Королева Боллівуду / Bollywood Queen ... Jay
2002 - ... Війна Фойла / Foyle's War (серіал) ... Ray Pritchard
2002 Білі зуби / White Teeth (міні-серіал) ... Josh Malfen
2001 Басейн / Swimming Pool - Der Tod feiert mit ... Mike
2001 Брати по зброї / Band of Brothers (міні-серіал) ... Pvt. James W. Miller
2001 - 2003 Вбивство в свідомості / Murder in Mind (серіал) ... Martin Vosper
2001 - 2007 Інспектор Лінлі розслідує / The Inspector Lynley Mysteries (серіал) ... Gowan Ross
2000 Лорна Дун / Lorna Doone (ТБ) ... Sergeant Bloxham
1997 Відродження / Regeneration ... Anthony Balfour
1997 Ангел проходить повз / An Angel Passes By (ТБ) ... Local boy
1995 Сусідня кімната / The Near Room ... Kevin
1984 - 2010 Чисто англійське вбивство / The Bill (серіал) ... Gavin Donald

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2009 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Особливо небезпечний»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Спокута»)

Британська академія, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Спокута»)

Європейська кіноакадемія, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Спокута»)

Британська академія, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Останній король Шотландії»)

Каннський кінофестиваль, 2007 рік
Переможець: Приз компанії «Шопар» кращому молодому актору

Європейська кіноакадемія, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Останній король Шотландії»)

Британська академія, 2006 год
Переможець: Висхідна зірка
2212
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Пуаро Агати Крісті
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.