,
Надприродне
Тихий океан
Кохання напрокат

Елі Лартер

Елі Лартер Елі Лартер Елі Лартер Елі Лартер Елі Лартер Елі Лартер Елі Лартер Елі Лартер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Ali Larter
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 28 лютого 1976 | риби
Місце народження: Черрі Гілл, Нью-Джерсі, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Хейес МакАртур ... двоє дітей

Біографія:

Елі Лартер (Alison Elizabeth «Ali» Larter) народилася 28 лютого 1976 року в місті Черрі-Гілл, штат Нью-Джерсі, в сім'ї домогосподарки Маргарет і керуючого вантажними перевезеннями Денфорта Лартера. Після закінчення школи, Елі вдало розпочала кар'єру моделі в модельному агентстві «Ford Models» з яким і об'їздила пів світу. З 1990 по 1994 рік дівчина успішно працювала моделлю в Японії, а потім все ж вирішила повернутися в США. У модельному бізнесі Елі Лартер не бачила для себе кар'єрного росту і в тому ж 1994 році Елі Лартер відправилася підкорювати Голлівуд.

У Лос-Анджелесі для початку вона стала відвідувати курси акторської майстерності. Паралельно навчанню Елі Лартер відвідувала різні кастинги, перебігаючи з однієї кінопроби на іншу. Старанність було винагороджено, її помітили і запропонували роль у серіалі 1994 року «Надія Чикаго», де починаюча актриса з'явилася в епізодичній ролі. Першою ж професійно успішною роллю для Елі Лартер стала епізодична роль Медді в телесеріалі «Непередбачувана Сьюзан» з Брук Шилдс у головній ролі.

Незабаром молодій актрисі запропонували роль другого плану в культовому молодіжному серіалі про життя підлітків «Затока Доусона». Перше кохання, перший сексуальний досвід, радості і печалі, з цим впритул зіткнулися головні герої серіалу. Також в серіалі знялися Джеймс Ван Дер Бік, Кеті Холмс, Мішель Вільямс.

Кар'єра актриси повільно, але вірно йшла в гору, щорічно з її участю на екрани виходили фільми. Стрічка «Університетський блюз», що вийшла в прокат у 1999 році, стала першим касовим проектом для Елі Лартер і принесла їй нехай і невеликий, але відчутний кіноуспіх. У цьому ж році Лартер досить помітно з'явилася і в розважальних молодіжних комедіях: «Бігом від любові» і «Зведи мене з розуму». Гра актриси була гідно відзначені і критиками, і глядачами, а головне її талант запримітили режисери і продюсери.

Далі Лартер разом з Джеффрі Раш і Фамке Янссен знялася у рімейку фільму жахів «Будинок на Хантед Хілл». І хоча картина була холодно прийнята критиками, але касові збори були досить великими.

У 2000 році актриса талановито зіграла головну роль Клір в культовому молодіжному трилері «Пункт призначення», створеного американськими продюсерами Джеймсом Вонгом і Гленом Морганом. Після виходу фільму на екрани, кінокар'єра Елі Лартер здійснила небувалий стрибок.

У 2001 році вона з'явилася в комедії «Білявка в законі», де блискуче зіграла роль Брук Тейлор в зірковій команді з Різ Візерспун. Далі був знаменитий вестерн «Американські герої» з Коліном Фарреллом в головній ролі. Елі Лартер на цей раз дісталася невелика, але вагома і яскрава за сюжетом роль коханки Джессі Джеймса - Зі.

Елі Лартер стала все більш і більш помітною, кінокритики відзначали неординарну гру актриси, режисери приміряти для неї нові ролі. Так на початку 2005 року обдарована актриса знялася в незалежному проекті Стефана С. Шефера «Шантаж», потім з'явилася в партнерстві з Амандою Піт і Ештоном Катчером в романтичній комедії «Більше, ніж кохання» режисера Нігеля Коула.

Елі Лартер підтвердила свою популярність участю в серіалі «Герої», де вона з блиском виконала роль молодої матері Ніккі Сандерс, яка страждає роздвоєнням особистості. За цю роль вона була номінована в категорії «Краща актриса другого плану» на здобуття премії «Saturn Award».

У 2007 році в прокат вийшов фантастичний фільм з елементами бойовика «Оселя зла 3: Вимирання» режисера Рассела Малкехі. Елі Лартер зіграла одну з головних ролей Клер Редфілд разом з Мілою Йовович.

Прем'єра доісторичної комедії за участю Лартер «Гомо Еректус» пройшла в 2008 році. Колоритну роль ексцентричної Фардарт актриса зіграла в оточенні знаменитих партнерів по кіноцеху: Вікторії Чала, Троя ДеВолта, Джузеппе Ендрюса.

У 2009 році Елі Лартер була зайнята в зйомках фільму «Обсесія» режисера Стіва Шила з Бейонсе Ноулс і Ідріс Ельбою в головних ролях. Через рік актриса взяла участь у зйомках фільму «Оселя зла 4: Потойбічне життя», де натхненно, як втім і завжди, виконала роль Клер Редфілд.

З серпня 2009 року Елі Лартер заміжня з актором і сценаристом Хейесом МакАртуром, з яким вона зустрічалася 5 років до їхнього весілля. У подружжя є двоє дітей - син Теодор Хейес МакАртур (2010) і дочка Вівьенн Маргарет МакАртур (2015).

Фільмографія:

Н.Л.О. / U.F.O. ... Virginia Lake, чутки
2017 Оселя зла 6 / Resident Evil: The Final Chapter ... Claire Redfield
2015 Диявольський / The Diabolical ... Madison
2014 Ти не ти / You're Not You ... Keely
2014 - ... Легенди / Legends (серіал) ... Crystal McGuire
2014 Хворий від кохання / Lovesick ... Molly Kingston
2012 The Asset (ТБ) ... Anna King
2010 Оселя зла 4: Потойбічне життя / Resident Evil: Afterlife ... Claire Redfield
2009 - ... Ліга / The League (серіал) ... Georgia Thompson
2009 Обсесія / Obsessed ... Lisa
2008 Crazy ... Evelyn Garland
2007 Гомо Еректус / Homo Erectus ... Fardart
2007 Оселя зла 3: Вимирання / Resident Evil: Extinction ... Claire
2007 Маріголд: Подорож в Індію / Marigold ... Marigold Lexton
2006 - 2010 Герої / Heroes (серіал) ... Tracy Strauss
2005 Шантаж / Confess ... Olivia Averill
2005 Більше, ніж кохання / A Lot Like Love ... Gina
2004 Потрійна підстава / Three Way ... Isobel Delano
2002 Пункт призначення 2 / Final Destination 2 ... Clear Rivers
2001 Джей та мовчазний Боб завдають удар у відповідь / Jay and Silent Bob Strike Back ... Chrissy
2001 Американські герої / American Outlaws ... Zerelda 'Zee' Mimms
2001 Білявка в законі / Legally Blonde ... Brooke Taylor Windham
2000 Пункт призначення / Final Destination ... Clear Rivers
1999 Будинок на Хантед Хілл / House on Haunted Hill ... Sara Wolfe
1999 Зведи мене з розуму / Drive Me Crazy ... Dulcie
1999 Бігом від любові / Giving It Up ... Amber
1998 Університетський блюз / Varsity Blues ... Darcy Sears
1998 - 2003 Затока Доусона / Dawson's Creek (серіал) ... Kristy Livingstone
1997 - 2003 Журнал мод / Just Shoot Me! (серіал) ... Karey Burke
1997 Сини Чикаго / Chicago Sons (серіал) ... Angela
1996 - 2000 Непередбачувана Сьюзан / Suddenly Susan (серіал) ... Maddie
1994 - 2000 Надія Чикаго / Chicago Hope (серіал) ... Samantha

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Переможець: Краща бійка («Обсесія»)

Золота малина, 2010 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Обсесія»)

Сатурн, 2007
Номінації: Краща телеактриса другого плану («Герої»)
7003
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Величне століття. Нова володарка
Абатство Даунтон
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.