,
Пуаро Агати Крісті
Американська історія злочинів
Південний Парк
Загрузка...

Кевін Клайн

Кевін Клайн Кевін Клайн Кевін Клайн Кевін Клайн Кевін Клайн Кевін Клайн Кевін Клайн Кевін Клайн Кевін Клайн Кевін Клайн
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер
Ім’я (лат.): Kevin Kline
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 24 жовтня 1947 | скорпіон
Місце народження: Сант-Луїс, Міссурі, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Дружина: Фібі Кейтс ... двоє дітей

Біографія:

Актор Кевін Клайн (Kevin Delaney Kline) народився в 1947 році в Сент-Луїсі, штат Міссурі, в родині Пеггі і Роберта Клайн. Мати актора була ірландкою за походженням, а батько мав єврейське коріння і був родом з Німеччини.

Він закінчив монастирську школу Сент-Луїса у 1965 році. Театр при школі, на сцені якого Кевін зіграв свою першу роль, згодом був названий на його честь. Крім того, на місцевій Алеї слави є зірка з ім'ям актора. Драматичне мистецтво Клайн почав вивчати в Університеті штату Індіани в Блумінгтоні, маючи намір стати музикантом - його спеціалізацією була гра на піаніно. Однак під час навчання пріоритети молодого Клайна несподівано змістилися - він буквально закохався в театр. Так, участь у студентських спектаклях, привело його згодом в одне з найпрестижніших навчальних закладів - Школу Джульярд в Нью -Йорку.

Йшов 1970 рік, на Кевіна Клайна очікувала запаморочлива акторська кар'єра, початок якої було покладено створенням акторської трупи - City Center Acting Company - куди крім Кевіна увійшли кілька його приятелів. Роз'їжджаючи по США, молоді актори давали класичні, сучасні та музичні п'єси, і їх театральна трупа незабаром здобула славу досить сильного колективу.

Втім, у 1976 році Клайн покинув трупу, переїхавши у Нью-Йорк, отримуючи спочатку не надто великі ролі у виставах, а потім, через пару років, він отримав і свою першу премію «Тоні» - за п'єсу «On the Twentieth Century».

На той час Кевіна Клайна знали вже не тільки театрали, а й телеглядачі - він почав зніматися в серіалах і телевізійних проектах. У 1982 році Клайн з'явився разом з Меріл Стріп у головній ролі драми Алана Дж. Пакули «Вибір Софі». Його перша робота в кіно була високо оцінена не тільки глядачами, але й авторитетними кінематографістами. За роль у цій картині актор навіть був висунутий на престижну премію «Золотий Глобус» у номінації «Чоловічий прорив року».

З цих пір актора Клайна було вже не побачити в «мильних операх» - кар'єра серйозного, інтелектуального актора стрімко набирала свої оберти. У 1983 він з'являється в музичній комедії Лоуренса Кездана «Велике розчарування», а у 1985-му цей же режисер знову запрошує Клайна, вже в якості головного персонажа в свій вестерн «Сильверадо».

У 1987 році універсальному у своїх амплуа акторові дістається головна роль - борця з апартеїдом Дональда Вудса - в прекрасній біографічній драмі Річарда Аттенборо «Клич свободи».

За фільм Джона Кліза і Чарльза Крайтона «Рибка на ім'я Ванда» у 1988 році Клайн отримав статуетку «Оскар» як виконавець «кращої чоловічої ролі другого плану» і став одним з небагатьох акторів в історії, які отримали премію Американської кіноакадемії за комедійну роль.

До теперішнього часу Кевін Клайн зіграв більше ніж в семи десятках картин, при цьому всі його персонажі виявлялися якщо не головними, то дуже значними. Кращими картинами актора вважаються: «Життя як дім» Ірвіна Вінклера, «Дорога на Ельдорадо», «Французький поцілунок» - його давнього приятеля Лоуренса Кездана, де Клайн зіграв разом з Мег Райан.

У 2007 році актор з'явився в драмі Марко Кройцпайнтнера «Рабство» в ролі Рея Шерідана, який рятує з сексуального рабства свою дочку. Фільм він був заснований по статті Пітера Ландсмена про сексуальне рабство, опублікованій в 2004-му році в «Нью-Йорк Таймс».

У 2004 році Кевін Клайн «відкрив свою зірку» на знаменитій Алеї Слави на Голлівудському бульварі.

У 1983 році під час кастингу до фільму «Велике розчарування» Кевін Клайн познайомився з молодою актрисою Фібі Кейтс, яка була молодша за нього на шістнадцять років. Після шести років залицянь, у 1989 році, Кевін і Фібі одружилися. У пари є двоє дітей: син Овен Джозеф (1991) і дочка Грета Симона (1994).

Фільмографія:

2014 My Old Lady ... Mathias Gold
2013 Starперці / Last Vegas ... Sam
2013 Останній з Робін Гудів / The Last of Robin Hood ... Errol Flynn
2012 Найближчий друг / Darling Companion ... Joseph
2012 Етикет Оскара / Oscar Etiquette ... короткометражка
2012 Oscar Etiquette : Deleted Scenes ... короткометражка
2011 - ... Бургери Боба / Bob's Burgers (серіал) ... Mr. Fischoeder, озвучка
2010 Більше ніж секс / No Strings Attached ... Alvin
2010 Земля вампірів / Stake Land ... Townsfolk
2010 Змовниця / The Conspirator ... Edwin Stanton
2010 Екстрамен / The Extra Man ... Henry Harrison
2009 Шахматистка / Joueuse ... Kröger
2009 Сірано де Бержерак / Cyrano de Bergerac (ТБ) ... Cyrano
2008 Пригоди Десперо / The Tale of Despereaux ... Andre
2008 Так, можливо ... / Definitely, Maybe ... Hampton Roth
2007 Рабство / Trade ... Ray Sheridan
2006 Як вам це сподобається / As You Like It ... Jaques
2006 Компаньйони / A Prairie Home Companion ... Guy Noir
2006 Рожева пантера / The Pink Panther ... Dreyfus
2004 Улюбленець / De-Lovely ... Cole Porter
2002 Імператорський клуб / The Emperor's Club ... William Hundert
2002 Горбань із Нотр Дама 2 / The Hunchback of Notre Dame II (відео) ... Phoebus, озвучка
2001 Життя як будинок / Life as a House ... George Monroe
2001 Ювілей / Anniversary Party, The ... Cal Gold
2000 Дорога на Ельдорадо / The Road to El Dorado ... Tulio, озвучка
1999 Дикий, дикий Вест / Wild Wild West ... U.S. Marshal Artemus Gordon
1999 Сон в літню ніч / A Midsummer Night's Dream ... Nick Bottom
1997 Вхід і вихід / In & Out ... Howard Brackett
1997 Крижаний вітер / Ice Storm, The ... Ben Hood
1997 Люті створіння / Fierce Creatures ... Vince McCain, Rod McCain
1996 Горбань із Нотр Дама / The Hunchback of Notre Dame ... Phoebus, озвучка
1995 Французький поцілунок / French Kiss ... Luc Teyssier
1994 Принцеса Карабу / Princess Caraboo ... Frixos
1993 Лускунчик / The Nutcracker ... оповідач, озвучка
1993 Дейв / Dave ... Dave Kovic / Bill Mitchell
1992 Чаплін / Chaplin ... Douglas Fairbanks
1992 За взаємною згодою / Consenting Adults ... Richard Parker
1991 Великий каньйон / Grand Canyon ... Mack
1991 Мерлін і дракони / Merlin and the Dragons (ТБ) ... оповідач, озвучка
1991 Мильна піна / Soapdish ... Jeffrey Anderson, Dr. Rod Randall
1990 Я люблю тебе до смерті / I Love You to Death ... Joey Boca
1989 Січнева людина / January Man, The ... Nick Starkey
1988 Рибка на ім'я Ванда / A Fish Called Wanda ... Otto
1987 Клич свободи / Cry Freedom ... Donald Woods
1986 Фіалки сині / Violets Are Blue ... Henry Squires
1985 Сільверадо / Silverado ... Paden
1983 Велике розчарування / The Big Chill ... Harold Cooper
1983 Пірати Пензенса / Pirates of Penzance, The ... The Pirate King
1982 Вибір Софі / Sophie's Choice ... Nathan Landau
1980 Пірати Пензенса / The Pirates of Penzance (ТБ) ... The Pirate King
1976 Час твого життя / Time of Your Life, The (ТБ) ... McCarthy
1970 - ... Великі вистави / Great Performances (серіал) ... Cyrano
1951 - 1986 У пошуках завтрашнього дня / Search for Tomorrow (серіал) ... Woody

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у телефільмі або мінісеріалі («Великі вистави»)

Еммі, 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Великі вистави»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Улюбленець»)

Золота малина, 2000 рік
Переможець: Найгірша екранна пара («Дикий, дикий Вест»)
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Дикий, дикий Вест»); Найгірша жіноча роль другого плану («Дикий, дикий Вест»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Вхід і вихід»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Вхід і вихід»)

Золотий глобус, 1994 год
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Дейв»)

Золотий глобус, 1992 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Мильна піна»)

Оскар, 1989 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Рибка на ім'я Ванда»)

Британська академія, 1989 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Рибка на ім'я Ванда»)

Британська академія, 1984 рік
Номінації: Кращий новачок («Вибір Софі»)

Золотий глобус, 1983 рік
Номінації: Чоловічий прорив року («Вибір Софі»)
2522
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Водолій
Краще подзвоніть Солу
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.