,
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Вікінги
Дві дівчини без копійчини
загрузка...

Сильвестр Сталлоне

Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне Сильвестр Сталлоне
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, режіcсер, продюсер
Ім’я (лат.): Sylvester Stallone
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 6 липня, 1946 | рак
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Бойовик, комедія, трилер
Дружина: Саша Чак (розлучення) ... двоє дітей; Бріджітт Нільсен (розлучення); Дженніфер Флавін ... троє дітей

Біографія:

Сильвестр Сталлоне народився 6 липня 1946 року у Нью-Йорку на Манхеттені. Його батьками були перукар Френк Сталлоне, син італійських імігрантів, а також колишній промоутер бодібілдингу та астролог Жаклін Сталлоне- Лабофіш, яка теж народилася в імігрантському середовищі: її мати Роза Рабинович була одеситкою, що перебралася у молодості до Парижа.

Сталлоне з'явився на світ в результаті складних пологів - акушерські щипці пошкодили йому лицьовий нерв. Через це він відрізнявся не дуже виразної промовою: у нього була частково паралізована нижня губа і половина язика. Сталлоне в дитинстві був дуже складною дитиною, в цілому він змінив 14 шкіл. Сильвестр переїхав разом з батьками спочатку до Філадельфії, а потім у Майамі, навчався в перукарському технікумі, але вирішив не йти по стопах батька. З 1963 по 1966 рік він навчався в American College of Switzerland, водночас викладаючи фізкультуру у школі. Потім Сталлоне повернувся у США, поступив у 1967 році в коледж Miami Dade College, однак перевівся і до 1969 року навчався театральному мистецтву в Univesity of Miami, звідки відрахувався, не отримавши ступеня. Сталлоне уникнув призову в Армію США під час війни у В 'єтнамі через поганий слух і плоскостопість.

Після відходу з університету Сталлоне зайнявся написанням кіносценаріїв. Першим фільмом з його участью стала еротична картина «Італійський жеребець».

У 1970-1975 роках Сталлоне грав другорядні ролі в комедії Вуді Аллена «Банани», кримінальній драмі «Капоне», трилерах «Клют» і «Смертельні гонки 2000». Перші головні ролі він отримав у фільмах «Бунтівник» і «Лорди з Флетбуша».

У 1974 році після боксерського поєдинку між Чаком Вепнером і Мохаммедом Алі Сталлоне вирішив написати сценарій фільму про бокс, який отримав назву «Роккі». Йому вдалося знайти продюсерів для фільму і переконати їх вибрати самого себе для головної ролі. Фільм «Роккі» вийшов у 1976 році і був номінований на 11 кінопремій «Оскар», у тому числі за кращу головну чоловічу роль і сценарій, і виграв три з них. Згодом Сталлоне написав сценарій, був режисером і знявся в головній ролі ще в 5 фільмах з серії Роккі: «Роккі II» (1979), «Роккі III» (1982), «Роккі IV» (1985), «Роккі V» (1990) і «Роккі Бальбоа» (2006). Продовження фільму були не дуже добре зустрінуті критикою, однак зібрало непогану касу у прокаті.

Після успіху першого фільму «Роккі» Сталлоне в 1978-1981 роках зіграв головні ролі і брав участь в написанні сценаріїв до фільмів «Кулак», «Райська алея», «Втеча до перемоги» і «Нічні яструби».

У 1982 році Сталлоне знявся в ролі ветерана в'єтнамської війни Джона Рембо в бойовику «Перша кров». Він став одним з кращих фільмів того року. У 1985 році на екрани вийшло продовження фільму «Рембо: Перша кров II», сценарій до якого Сталлоне написав разом з Джеймсом Кемероном. «Рембо III» вийшов на екрани в 1988 році, а у 2008 році Сталлоне був режисером і зіграв головну роль у четвертому фільмі з цієї серії, який отримав назву «Рембо».

У 1980-ті і 1990-ті роки крім зйомок у продовженнях «Роккі» і «Рембо» Сталлоне знімався у фільмах «Гірський кришталь», «Кобра», «Танго і Кеш», «Спеціаліст», «Поліцейські», «Діти шпигунів 3: Гра закінчена», а у 2000 році знявся в ролі пілота Формули-1 у фільмі «Гонщик».

У серпні 2010 року в прокат вийшов фільм «Нестримні» - Сталлоне грав у ньому головну роль, а також був автором сценарію і режисером. За перші два тижні прокату фільм зібрав в США 64,9 мільйона доларів. На зйомках цього фільму в одній зі сцен бою Сталлоне сильно пошкодив шию і лікарі були змушені вставити йому металеву пластину. Повідомлялося, що Сталлоне працює над сьомим фільмом «Роккі». У серпні 2012 року вийшов фільм «Нестримні 2», в якому роль Сталлоне виступив як сценарист і виконавець головної ролі; у фільмі знялися також такі зірки Голлівуду, як Жан-Клод Ван Дамм, Арнольд Шварценеггер, Чак Норріс та Брюс Вілліс.

Завдяки своїм ролям Сталлоне затвердив за собою образ американського супергероя, якого часто порівнювали з іншим героєм бойовиків голлівудського актора - Арнольда Шварценеггера. Їх називали суперниками, проте насправді вони є близькими друзями і у 2008 році вирішили разом знятися в індійському фільмі «Неймовірне кохання» - найдорожчому фільмі за всю історію індійського кіно. Крім того, Шварценеггер зіграв ролі у двох частинах «Нестримних». Раніше, в 1991 році, Сталлоне разом зі Шварценеггром і Брюсом Віллісом заснував кафе Planet Hollywood в Нью-Йорку. Сталлоне був прихильником Республіканської партії і підтримував Шварценеггера, коли той обирався губернатором Каліфорнії.

Сталлоне не завоював у своєму житті жодної престижної кінонагороди, крім премії «Сезар» «за особистий внесок у кіномистецтво», зате 10 разів був лауреатом антипремії «Золота малина». У 2000 році організатори цієї премії назвали Сталлоне «Найгіршим актором століття». За рік до цього, в 1999 році, Університет Майамі нагородив Сталлоне почесним званням бакалавра мистецтв. Сталлоне називали одним з найбільш високооплачуваних голлівудських акторів. Також Сталлоне є володарем французького ордена Почесного легіону.

Сильвестр Сталлоне був тричі одружений, у пресі його звинувачували в легковажному ставленні до шлюбу. З 1974 по 1985 рік він був одружений на касирці Саші Чак. У 1985 році він одружився на актрисі Бріджітт Нільсен, але їхній шлюб розпався через два роки. У 1997 році Сталлоне одружився втретє на моделі Дженніфер Флавін.

Перша дружина народила Сталлоне двох синів. Старший з них, Сейдж Мунблад, працював у кіноіндустрії як актор, режисер і продюсер. У липні 2012 року 36-річний Сейдж Сталлоне помер у своєму будинку в Голлівуді від серцевого нападу. Другий син Сталлоне Серджио, за даними ЗМІ, страждає на аутизм. Також у Сталлоне є три дочки від третього шлюбу - Софія, Сістін і Скарлет Роуз.

Фільмографія:

2018 Крід 2 / Creed II ... Rocky Balboa
2018 План втечі 2 / Escape Plan 2: Hades ... Ray Breslin
2017 Гармидер у світі тварин / Animal Crackers ... Bullet-Man, озвучення
2017 Вартові Галактики 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2 ... Stakar Ogord
2016 - ... Це ми / This Is Us (серіал) ... Sylvester Stallone
2015 Ретчет і Кланк: Галактичні рейнджери / Ratchet & Clank ... Victor, озвучення
2015 Крід: Спадок Роккі Бальбоа / Creed ... Rocky Balboa
2014 Дістань мене, якщо зможеш / Reach Me ... Gerald
2014 Нестримні 3 / The Expendables 3 ... Barney Ross
2014 Гранд реванш / Grudge Match
2013 План втечі / Escape Plan ...Ray Breslin
2012 Куля в лоб / Bullet to the Head ... Jimmy Bobo
2012 Нестримні 2 / Expendables 2 ... Barney Ross
2011 Мій хлопець із зоопарку / Zookeeper ... Joe the Lion
2011 Світ Кормана / Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel
2010 Нестримні / Expendables, The ... Barney Ross
2009 Неймовірне кохання / Kambakkht Ishq ... Sylvester Stallone
2008 Рембо IV / John Rambo ... Rambo
2006 Роккі Бальбоа / Rocky Balboa ... Rocky Balboa
2005 - 2007 Конкурент / The Contender (серіал) ... Boxing Mentor
2003 - 2008 Лас Вегас / Las Vegas (серіал) ... Frank the Repairman
2003 Діти Шпигунів 3: Кінець Гри / Spy Kids 3-D: Game Over ... Toymaker
2002 Спритні руки / Shade ... Stevens
2002 - 2003 Діти свободи / Liberty's Kids: Est. +1776 (серіал) ... Paul Revere
2002 Янгол помсти / Avenging Angelo ... Frankie Delano
2001 Детоксикація / D-Tox
2001 Гонщик / Driven ... Joe Tanto
2000 Прибрати Картера / Get Carter ... Jack Carter
1998 Мураха Антц / Antz ... Weaver
1997 Мій маленький Голлівуд / The Good Life ... Boss
1997 Горі, Голлівуд, гори / An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn ... Sylvester Stallone
1997 Венеціанський звіт / Venice Report (ТБ) ... Sheriff Freddy Heflin (segment 'Cop Land'); короткометражка
1997 Поліцейські / Cop Land ... Freddy Heflin
1996 Денне світло / Daylight ... Kit Latura
1995 Наймані вбивці / Assassins ... Robert Rath
1995 Суддя Дредд / Judge Dredd ... Judge Dredd
1994 Спеціаліст / The Specialist ... Ray Quick
1993 Руйнівник / Demolition Man ... John Spartan
1993 Скелелаз / Cliffhanger ... Gabe Walker
1992 Стій! Або моя мама стрілятиме / Stop! Or My Mom Will Shoot ... Joe Bomowski
1991 Оскар / Oscar ... Angelo 'Snaps' Provolone
1990 Роккі 5 / Rocky V ... Rocky Balboa
1990 - 1996 Як в кіно / Dream On (серіал) ... Sylvester Stallone
1990 Гремліни 2: Нова партія / Gremlins 2: The New Batch ... John J. Rambo
1989 Танго і Кеш / Tango & Cash ... Lt. Raymond Tango
1989 Тюряга / Lock Up ... Frank
1988 Рембо 3 / Rambo III ... Rambo
1987 Щосили / Over the Top ... Lincoln Hawk
1986 Кобра / Cobra ... Marion Cobretti
1985 Роккі 4 / Rocky IV ... Rocky Balboa
1985 Рембо. Перша кров. Частина Друга / Rambo: First Blood Part II ... Rambo
1984 Гірський кришталь / Rhinestone ... Nick
1982 Рембо: Перша кров / First Blood ... Rambo
1982 Роккі 3 / Rocky III ... Rocky Balboa
1981 Втеча до перемоги / Victory ... Captain Robert Hatch - The Players: U.S.A.
1981 Нічні яструби / Nighthawks ... Deke DaSilva
1979 Роккі 2 / Rocky II ... Rocky Balboa
1978 Пекельна кухня / Paradise Alley ... Cosmo Carboni
1978 Кулак / F.I.S.T ... Johnny Kovak
1976 - 1981 Маппет-Шоу / The Muppet Show (серіал)
1976 Роккі / Rocky ... Rocky
1975 Прощай, моя красуне / Farewell, My Lovely ... Jonnie
1975 Смертельні перегони 2000 года / Death Race 2000 ... Machine Gun Joe Viterbo
1975 Капоне / Capone ... Frank Nitti
1975 Бранець друоїї авеню / The Prisoner of Second Avenue ... Youth in Park
1974 Лорди Флетбуша / The Lords of Flatbush ... Stanley Rosiello
1973 - 1978 Коджак / Kojak (серіал) ... Det. Rick Daly
1973 - 1979 Поліцейська історія / Police Story (серіал) ... Elmore 'Rocky' Caddo
1971 Банани / Bananas ... Subway Thug # 1
1970 Ніде сховатися / Rebel
1970 Італійський жеребець / The Party at Kitty and Stud's ... Stud
1969 The Square Root

Нагороди та премії:

Золота малина, 2004 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль другого плану («Діти Шпигунів 3: Кінець Гри»)

Золота малина, 2002 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Гонщик»); Найгірший сценарій («Гонщик»)

Золота малина, 2001 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Прибрати Картера»)

Золота малина, 2000 рік
Переможець: Найгірший актор століття

Золота малина, 1999 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Гори, Голлівуд, гори»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Денне світло»)

Золота малина, 1996 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Наймані вбивці»)

Золота малина, 1995 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Спеціаліст»)

Золота малина, 1994 рік
Номінації: Гірший сценарій («Скелелаз»)

Золота малина, 1993 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль («Стій! Або моя мама стрілятиме»)

Золота малина, 1992 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Оскар»)

Сезар, 1992 рік
Переможець: Почесний Сезар

Золота малина, 1991 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Роккі 5»); Найгірший сценарій («Роккі 5»)

Золота малина, 1990 рік
Переможець: Найгірший актор десятиріччя
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Тюряга»)

Золота малина, 1989 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль («Рембо 3»)
Номінації: Гірший сценарій («Рембо 3»)

Золота малина, 1988 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Щосили»)

Золота малина, 1987 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Кобра»); Найгірший сценарій («Кобра»)

Золота малина, 1986 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль («Рембо: Перша кров 2»); Найгірший режисер («Роккі 4»); Найгірший сценарій («Рембо: Перша кров 2»)
Номінації: Гірший сценарій («Роккі 4»)

Золота малина, 1985 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль («Гірський кришталь»)
Номінації: Гірший сценарій («Гірський кришталь»)

Британська академія, 1978 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Роккі»); Кращий сценарій («Роккі»)

Оскар, 1977 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Роккі»); Кращий сценарій («Роккі»)

Золотий глобус, 1977 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Роккі»); Кращий сценарій («Роккі»)
13847
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Царство
Помаранчевий - хіт сезону
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.