,
Коломбо
Гра престолів
Цілком Таємно

Руні Мара

Руні Мара Руні Мара Руні Мара Руні Мара Руні Мара Руні Мара
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Rooney Mara
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 17 квітня 1985 | овен
Місце народження: Бедфорд, Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, трилер, комедія

Біографія:

Руні Мара народилася і виросла в місті Бедфорд, штат Нью-Йорк. Руні дочка Тімоті Крістофера Мара - віце-президента спортивної команди «New York Giants» - і Кетлін Макналті. У Руні є два брата Деніел і Конор і сестра - актриса Кейт.

У Мари ірландські та італійські коріння - її предки володіли величезними територіями в графстві Даун. Мара - правнучка засновника футбольного клубу «Пітсбург Стілерз», Арта Руні-Молодшого, і засновника команди «New York Giants» Тіма Мара. Її прадід Веллінґтон Мара, був власником команди «Giants», яка пізніше перейшла до її дядька, Джону Мара. З 1972 року, її прадід Тім Руні керував стадіоном і трасою для перегонів «Yonkers Raceway» в місті Йонкерс, штат Ню-Йорк.

Закінчила школу Fox Lane в 2003 році, після чого вирушила в подорож по Еквадору, Перу і Болівії в рамках програми «Traveling School» з вивчення навколишнього середовища. У 2010 закінчила школу індивідуального навчання «Gallatin School» (де вивчала психологію і міжнародне соціальне право) при Нью-Йоркському університеті.

Мара управляє благодійним фондом «Faces of Kibera», поставляючи їжу, одяг і ліки жителям нетрів Кібера на околиці Найробі, столиці Кенії, де проживає 1 млн осіб на квадратну милю. Мета фонду - побудувати притулок на території розміром в 6 акрів. Для благодійних аукціонів використовуються предмети команд «Pittsburgh Steelers» і «New York Giants», у тому числі продаються і на сайті eBay.

Мара відвідувала цей регіон в якості волонтера в 2006 році, бажаючи допомогти сиротам, батьки яких, в більшості випадків, померли від СНІДу та захворювань, пов'язаних з ВІЛ-інфекцією. «Цим людям потрібна допомога, але ніхто з них її не отримує», говорить актриса у своєму інтерв'ю журналу «Interview» у 2009 році. У той момент вона ще не знімалася в якості актриси, тому зараз дівчині трохи складно поєднувати її діяльність і роботу, але, за словами Мари, «вона не може займатися чимось одним».

Переїхала в Лос-Анджелес на початку 2007 року, де тимчасово жила зі своєю сестрою. Актриса розповіла, що це дуже зближувало їх, і тепер вони часто зустрічаються, щоб обговорити роботу і різні проекти. В інтерв'ю для New York Post описала американський футбол, як «клей, який зміцнює сім'ю».

У кіно Руні дебютувала в 2005 році зігравши у фільмі жахів «Міські легенди 3: Кривава Мері». У 2006 році вона знялася в одному епізоді серіалу «Закон і порядок». У 2010 році вийшло одразу два фільми за участю Руні, перший - фільм жахів «Кошмар на вулиці В'язів», ремейк однойменного фільму 1984 року, а другий - «Соціальна мережа», в якому розповідається про історію створення соціальної мережі Facebook. На початку 2012 року, вийшов фільм Девіда Фінчера - «Дівчина з тату дракона», де Руні зіграла головну роль.

Фільмографія:

Дівчина, яка грала з вогнем / The Girl Who Played with Fire ... Lisbeth Salander, чутки
2018 Vox Люкс ... Celeste
2018 Do not Worry, He Will not Get Far on Foot ... Annu
2018 Марія Магдалина / Mary Magdalene ... Mary Magdalene
2017 Історія примари / A Ghost Story ... M
2017 Відкриття / The Discovery ... Isla
2016 Скрижалі долі / The Secret Scripture ... Rose
2016 Лев / Lion ... Lucy
2016 Уна / Una ... Una
2016 Кубо і Легенда самурая / Kubo and the Two Strings ... The Sisters, озвучення
2015 Пісня за піснею / Song to Song ... Faye
2015 Пен: подорож до Небувалії / Pan ... Tiger Lily
2015 Керол / Carol ... Therese Belivet
2014 Треш / Trash ... Olivia
2013 Вона / Her ... Catherine
2013 Побічний ефект / Side Effects ... Emily Taylor
2013 Несвяті / Ain't Them Bodies Saints ... Ruth Guthrie
2011 Дівчина з тату дракона / The Girl with the Dragon Tattoo ... Lisbeth Salander
2010 Соціальна мережа / Social Network, The ... Erica
2010 Кошмар на вулиці В'язів / A Nightmare on Elm Street ... Nancy Holbrook
2009 Таннер Голл / Tanner Hall ... Fernanda
2009 Протест юностi / Youth in Revolt ... Taggarty
2009 Друзі з перевагою / Friends (With Benefits) ... Tara
2009 Виклик / Dare ... Courtney
2009 Cезон перемог / Winning Season, The ... Wendy
2008 - 2009 Чистильник / Cleaner, The (серіал) ... Rebecca Smith
2008 Хлопець мрії / Dream Boy ... Evelyn
2007 Жіночий клуб розслідувань вбивств / Women's Murder Club (серіал) ... Alexis Sherman
2005 Міські легенди 3: Кривава Мері / Urban Legends: Bloody Mary (відео) ... Classroom Girl # 1
1999 - 2010 Закон і порядок: Спеціальний корпус / Law & Order: Special Victims Unit (серіал) ... Jessica DeLay
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Megan

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Дівчина з тату дракона»)
4800
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Вейворд Пайнс
Дві дівчини без копійчини
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.