,
Південний Парк
Величне століття. Роксолана
Моє чуже життя

Ендрю Ґарфілд

Ендрю Ґарфілд Ендрю Ґарфілд Ендрю Ґарфілд Ендрю Ґарфілд Ендрю Ґарфілд Ендрю Ґарфілд Ендрю Ґарфілд Ендрю Ґарфілд Ендрю Ґарфілд Ендрю Ґарфілд
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Andrew Garfield
Зріст: 1.79 м
Дата народження: 20 серпня, 1983 | лев
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, комедія, трилер

Біографія:

Ендрю Ґарфілд (Andrew Russell Garfield) народився 20 серпня 1983 року в Лос-Анджелесі. Батько хлопчика, Річард Ґарфілд, працював тренером з плавання, а мати, Лінн Гіллман (за походженням англійка), була вихователькою в дитсадку. Пізніше у батьків хлопчика з'явився свій невеликий бізнес, пов'язаний з дизайном інтер'єрів. Коли майбутньому акторові виповнилося три роки, він з сім'єю переїхав до Англії, де й пройшло його дитинство в містечку Епсом (графство Суррей). Спочатку Ендрю захоплювався спортом - він відвідував секції спортивної гімнастики і плавання, проте у 9 років Ґарфілд зацікавився театром. Після навчання в школах Priory Preparatory School і City of London Freemen's School Ендрю поступив до Королівської школи драми і ораторського мистецтва, яку закінчив у 2004 році. Навчаючись у школі Ендрю зіграв на сцені молодіжного театру в постановці «Bugsy Malone», потім приєднався до невеликої трупи юних акторів. Отримавши диплом, Ендрю вирішив приділяти більше уваги театральній кар'єрі.

У 2004 році Ендрю Ґарфілд став лауреатом премії MEN Theatre Award після виконання ролі Біллі у виставі «Kes» в манчестерському театрі Royal Exchange Theatre. Роком пізніше на цій же сцені він зіграв Ромео. За свій успішний дебют він отримав нагороду Evening Standard Theatre Awards у 2006 році.

У 2005 році актор вперше потрапив на телебачення. Це були невеликі ролі у телесеріалах «Солодкі почуття» і «Доктор Хто». Дебютом у кіно для молодого актора стала головна роль у британському телевізійному фільмі «Хлопчик А», де він зіграв 24-річного Джека, який, відсидівши 14 років за вбивство дівчинки, намагається повернутися до нормального життя і забути страшні події далекого минулого. Ця роль принесла Ґарфілду й першу кінонагороду - актор став лауреатом престижної премії BAFTA у номінації «Кращий актор».

У 2007 році Ґарфілд знявся в драмі режисера Роберта Редфорда «Леви для ягнят». Ендрю зіграв студента, який покинув навчання в університеті, пішов у армію і опинився на афганській війні. Його партнерами по майданчику були такі голлівудські зірки як Том Круз, Меріл Стріп і Пітер Берг.

Далі були маленькі, але яскраві ролі у фільмах «Ще одна з роду Болейн», «Імаджинаріум Доктора Парнаса» і серіалі «Червоний райдінг». У 2010 році Ендрю знявся в британському науково-фантастичному трилері «Не відпускай мене» та драматичній стрічці «Соціальна Мережа» разом з Джастіном Тімберлейком і Джессі Айзенбергом. Остання є історією про засновників всесвітньо популярної соціальної мережі Facebook.

Наприкінці 2010 року Ендрю Ґарфілд приступив до зйомок чергового фільму про Спайдермена, замінивши Тобі Магвайра. Студія Sony довгий час шукала підходящу кандидатуру на роль Пітера Паркера і зупинилася на юному Ендрю, прокоментувавши це так: «Людина-павук — класичний супергерой. Це молодий хлопець, що поєднує свою здатність боротися зі злом на благо людства із звичайними якостями людини, яка шукає себе. На цю роль був потрібний актор, який втілить в собі одночасно вразливість юності та впевненість і силу знаменитого супергероя. Ми знайшли все це в Ендрю Ґарфілді. Після того, як ми побачили його в «Соціальній мережі», а потім подивилися чудові проби з ним, стало зрозуміло — перед нами новий Пітер Паркер».

Після виходу в 2012-му фантастичного бойовика Марка Вебба «Нова Людина-Павук» з Еммою Стоун, Рісом Івансом і Мартіном Шином, Ендрю знову з'явився в ролі Пітера Паркера в продовженні історії — «Нова Людина-Павук 2: Висока напруга». Водночас Ґарфілд зіграв і безробітного батька-одинака в драмі режисера Раміна Бахрані «99 будинків», прем'єра якої пройшла на 71-му Венеціанському кінофестивалі. Стрічка отримала теплі відгуки у критиків і була удостоєна декількох кінонагород і номінацій на різні премії.

В 2016 році, крім зйомок у драмі Мартіна Скорсезе «Мовчання», заснованій на однойменному романі Сюсаку Ендо, Ґарфілд постав в образі лікаря-пацифіста Десмонда Досса у воєнній стрічці режисера Мела Гібсона «З міркувань совісті», поставленої за мотивами реальних подій. За роботу в цій драмі Ендрю опинився в числі претендентів на «Оскар», «Золотий глобус», BAFTA і премію Гільдії акторів в категорії «Краща чоловіча роль».

У 2017 році актор зіграв молодого англійця Робіна Кавендіша, прикутого до ліжка через перенесений раніше поліомієліт, у надихаючій картині Енді Серкіса «Дихай», а також приєднався до знімальної групи кримінального трилера «Під Сілвер-Лейк».

Ґарфілд має подвійне громадянство США і Великої Британії. За його словами, він відчуває себе «однаково вдома» як в Америці, так і на «туманному Альбіоні». У 2011 році Ендрю Ґарфілд став послом Всесвітнього фонду дітей-сиріт (WWO).

Зазвичай в інтерв'ю Ендрю говорить про свою роботу, а питання про своє приватне життя він намагається оминати. Відомо, що у актора було два довготривалих романи з актрисами Шеннон ВудвордКрай «Дикий Захід») і Еммою Стоун. Влітку 2015-го Ґарфілд і Стоун навіть планували влаштувати весілля і вінчання в Римі. Однак за три місяці до наміченої церемонії вони раптом заявили, що їх відносинам потрібна пауза, а наприкінці року пара розлучилася.

Фільмографія:

Mainstream ... Link
The Eyes of Tammy Faye ... Jim Bakker
2018 Під Сілвер Лейк / Under the Silver Lake ... Sam
2017 Дихай / Breathe ... Robin Cavendish
2017 Ангели в Америці. Частина 2: Перебудова / National Theatre Live: Angels in America Part Two - Perestroika ... Prior Walter
2017 Ангели в Америці. Частина 1: Наближається Міленіум / National Theatre Live: Angels in America Part One - Millennium Appr ... ... Prior Walter
2016 Мовчання / Silence ... Rodrigues
2016 З міркувань совісті / Hacksaw Ridge ... Desmond Doss
2014 99 будинків / 99 Homes ... Dennis Nash
2014 Нова Людина-Павук 2: Висока напруга / The Amazing Spider-Man 2 ... Spider-Man / Peter Parker
2012 Нова Людина-Павук / The Amazing Spider-Man ... Spider-Man / Peter Parker
2010 Соціальна Мережа / The Social Network ... Eduardo Saverin
2010 Не відпускай мене / Never Let Me Go ... Tommy
2009 Імаджинаріум Доктора Парнаса / The Imaginarium of Doctor Parnassus ... Anton
2009 Кривавий округ: 1983 / Red Riding: The Year of Our Lord 1983 (ТВ) ... Eddie Dunford
2009 Кривавий округ: 1980 / Red Riding: The Year of Our Lord 1980 (ТВ) ... Eddie Dunford
2009 Кривавий округ: 1 974 / Red Riding: The Year of Our Lord 1 974 (ТБ) ... Eddie Dunford
2008 - ... Заморожування / Freezing (серіал) ... Kit
2008 Ще одна з роду Болейн / The Other Boleyn Girl ... Francis Weston (credit only)
2007 Леви для ягнят / Lions for Lambs ... Todd Hayes
2007 Хлопчик А / Boy A ... Jack Burridge
2007 Заморожування / Freezing (ТБ) ... Kit
2007 Trial & Retribution XI: Closure (ТБ) ... Martin Douglas
2006 BBC: Сила мистецтва / Simon Schama's Power of Art (серіал) ... Boy with Fruit
2005 - ... Swinging (серіал) ... Various Roles
2005 - 2006 Солодкі почуття / Sugar Rush (серіал) ... Tom
2005 - ... Доктор Хто / Doctor Who (серіал) ... Frank
1997 - ... Випробування і відплата / Trial & Retribution (серіал) ... Martin Douglas
1975 - ... Суботнім вечором в прямому ефірі (серіал)

Нагороди та премії:

Оскар 2017 рік
Номінації: Кращий актор («З міркувань совісті»)

Британська кіноакадемія 2017 рік
Номінації: Кращий актор («З міркувань совісті»)

Золотий глобус 2017 рік
Номінації: Кращий актор в драматичному фільмі («З міркувань совісті»)

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Соціальна Мережа»)

Премія каналу «MTV», 2011 рік
Номінації: Прорив року («Соціальна Мережа»)

Британська академія, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Соціальна Мережа»); Зірка, що сходить

Сатурн, 2011 рік
Переможець: Кращий актор другого плану («Не відпускай мене»)

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Соціальна Мережа»)
13512
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Хороший лікар
ЕГО - Чоловікам не можна довіряти
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.