,
Чорні вітрила
Дві дівчини без копійчини
Вейворд Пайнс
Загрузка...

Колін Ферт

Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист
Ім'я (лат.): Colin Firth
Зріст: 1.87 м
Дата народження: 10 вересня 1960 | діва
Місце народження: Грейшотт, Гемпшир, Велика Британія
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Дружина: Мег Тіллі (розлучення) ... одна дитина; Лівія Гіуггіолі ... двоє дітей

Біографія:

Колін Ферт народився 10 вересня 1960 року в британському містечку Грейшотт в сім'ї викладачів. Батько хлопчика викладав історію в коледжі короля Альфреда в Вінчестері, а мати - релігію в університеті.

Відразу після народження батьки відправили маленького Коліна до Нігерії, до його бабусі та дідуся - вони були місіонерами методистської церкви, але вже у 5 років Ферт повернувся до Англії і разом з сім'єю переїхав до Вінчестерського містечка Монтгомері, де і пройшло дитинство майбутнього знаменитого актора.

Середню освіту Колін отримав у школі Аламейн, проте спогади про шкільні роки у Ферта не дуже щасливі.

Ази акторської професії Колін Ферт став освоювати одразу після шкільної лави, відправившись в Драматичний центр Лондона.
Там і відбувся його дебют на театральній сцені - актор зіграв одну з головних ролей у виставі «Інша країна», а в 1984 році взяв участь в його телевізійної версії.

У цьому ж році Колін знявся в іншому телевізійному фільмі - «Камілла», який лише закріпив за ним амплуа істинного англійського джентльмена. До речі, згодом актор практично не відходив від обраного образу.

У 1989 році Ферт отримує головну роль у фільмі «Вальмон», екранізації знаменитого епістолярного роману «Небезпечні зв'язки», успішно з нею справляється і отримує позитивні відгуки на свою адресу.

Однак справжнім проривом стала участь у шестисерійному телевізійному фільмі виробництва BBC «Гордість і упередження», де Колін зіграв містера Дарсі. Взявши участь у цьому проекті, Ферт вніс свої ім'я в історію кінематографа, а образ Дарсі, створений уявою Джейн Остін, назавжди злився з образом цього талановитого актора.

Істинний же успіх і всесвітню славу Колін отримав завдяки картині «Щоденник Бріджит Джонс», де зіграв головну роль знову під ім'ям містера Дарсі. Його партнерами по знімальному майданчику стали такі зірки, як Рене Зеллвегер і Х'ю Грант. Фільм мав шалений успіх, а Колін Ферт став справжньою зіркою світу кіно.

В даний час Колін продовжує зніматися в кіно і грати в театрі. Серед його робіт такі успішні картини, як «Англійський пацієнт», «Закоханий Шекспір», «Реальна любов». За участь у фільмі «Самотній чоловік» Ферт був удостоєний нагороди Венеціанського кінофестивалю і премії Bafta як кращий актор. Актор також написав художнє оповідання «Управління нічого» і веде активну політичну діяльність.

У 1989 році у Коліна Ферта почався роман з актрисою Мег Тіллі, з якою він познайомився на зйомках фільму «Вальмон». Стосунки пари продовжилися сім років і незважаючи на те, що вони розлучилися, в пам'ять про їх колишню любов залишився син Вілл, що народився в 1990 році.

У 1995 році Колін знайомиться з Лівією Гіуггіолі, режисером-документалістом, на зйомках серіалу «Ностромо». І вже через два роки, вони стають чоловіком і дружиною.

Зараз щасливе подружжя проживають в Лондоні і Римі та виховують двох своїх синів.

Фільмографія:

2011 Шпигун, вийди геть! / Tinker, Tailor, Soldier, Spy
2011 Земля обітована / Promised Land, The ... Robert Chambers
2010 Колос / Colossus, The ... Francis Wills
2010 Головна вулиця / Main Street ... Gus Leroy
2010 Промова короля / King's Speech, The ... King George VI
2009 Однокласниці 2 / St Trinian's 2: The Legend of Fritton's Gold ... Geoffrey Thwaites
2009 Різдвяна історія / A Christmas Carol ... Fred
2009 Одинокий чоловік / A Single Man ... Prof. George Falconer
2009 Доріан Грей / Dorian Gray ... Lord Henry Wotton
2008 Легка поведінка / Easy Virtue ... Mr. Whittaker
2008 Генуя / Genova ... Joe
2008 Мамма Міа! / Mamma Mia! ... Harry Bright
2008 Випадковий чоловік / Accidental Husband, The ... Richard Bratton
2007 Однокласниці / St. Trinian's ... Geoffrey Thwaites
2007 Вона мене знайшла / Then She Found Me ... Frank
2007 Останній легіон / Last Legion, The ... Aurelius
2007 Коли ти останнього разу бачив свого батька? / And When Did You Last See Your Father? ... Blake
2006 Celebration (ТБ) ... Russell
2006 Народжені рівними (ТБ) / Born Equal ... Mark
2005 Моя жахлива няня / Nanny McPhee ... Mr. Brown
2005 Де ховається правда / Where the Truth Lies ... Vince
2004 Бріджит Джонс: Межі розумного / Bridget Jones: The Edge of Reason ... Mark Darcy
2004 Травма / Trauma ... Ben
2003 Реальна любов / Love Actually ... Jamie Bennett
2003 Дівчина з перлинною сережкою / Girl with a Pearl Earring ... Johannes Vermeer
2003 Чого хоче дівчина / What a Girl Wants ... Henry Dashwood
2003 Пелюстки надії / Hope Springs ... Colin Ware
2002 Як важливо бути серйозним / Importance of Being Earnest, The ... John 'Jack' Worthing
2001 Лондініум / Londinium ... Allen Portland
2001 Змова / Conspiracy (ТБ) ... Dr. Wilhelm Stuckart
2001 Щоденник Бріджит Джонс / Bridget Jones's Diary ... Mark Darcy
2000 Блакитна кров / Relative Values ... Peter Ingleton
1999 Швидкий Донован / Donovan Quick (ТБ) ... Donovan Quick
1999 Поворот гвинта / Turn of the Screw, The (ТБ) ... Master
1999 Чорна Гадюка туди-сюди / Blackadder Back & Forth ... William Shakespeare
1999 Секретний жіночий сміх / Secret Laughter of Women, The ... Matthew Field
1999 Моє веселе життя / My Life So Far ... Edward Pettigrew
1998 Закоханий Шекспір / Shakespeare in Love ... Lord Wessex
1997 Тисяча акрів / A Thousand Acres ... Jess Clark
1997 Загострення пристрастей / Fever Pitch ... Paul Ashworth
1996 Ностромо / Nostromo (серіал) ... Charles Gould
1996 Англійський пацієнт / English Patient, The ... Geoffrey Clifton
1995 Гордість і упередження / Pride and Prejudice (серіал) ... Mr. Fitzwilliam Darcy
1995 Моя жахлива няня / Nanny McPhee ... Cedric Brown
1995 Коло друзів / Circle of Friends ... Simon Westward
1994 Ляльковод / Playmaker ... Ross Talbert, Michael Condren
1993 Година свині / Hour of the Pig, The ... Richard Courtois
1993 Заручники / Hostages (ТБ) ... John McCarthy
1992 Performance (серіал) ... Charles Holroyd
1991 Out of the Blue (ТБ) ... Alan
1991 Фатальна жінка / Femme Fatale ... Joseph Prince
1990 Крила слави / Wings of Fame ... Brian Smith
1989 Вальмон / Valmont ... Valmont
1988 Апартаменти нуль / Apartment Zero ... Adrian LeDuc
1988 Tumbledown (ТБ) ... Robert Lawrence
1987 Tales from the Hollywood Hills: Pat Hobby Teamed with Genius (ТБ) ... Rene Wilcox
1987 Таємничий сад / Secret Garden, The (ТБ) ... Adult Colin Craven
1987 Місяць у селі / A Month in the Country ... Tom Birkin
1985 Голландські дівчата / Dutch Girls (ТБ) ... Neil Truelove
1985 1919 / Nineteen Nineteen ... Young Alexander
1984 Камілла / Camille (ТБ) ... Armand Duval
1984 Інша країна / Another Country ... Tommy Judd
1972 - 1984 Королівський суд / Crown Court (серіал) ... PC Franklin
1951 - 2010 Зал слави Hallmark / Hallmark Hall of Fame (серіал) ... Adult Colin Craven

Нагороди та премії:

Оскар, 2011 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Промова короля»)

Золотий глобус, 2011 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Промова короля»)

Британська академія, 2011 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Промова короля»)

Оскар, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Самотній чоловік»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Самотній чоловік»)

Британська академія, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Самотній чоловік»)

Венеціанський кінофестиваль, 2009 рік
Переможець: Кубок Вольпі за кращу чоловічу роль («Самотній чоловік»)

Європейська кіноакадемія, 2004 рік
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Дівчина з перлинною сережкою»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Щоденник Бріджет Джонс»)

Британська академія, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Щоденник Бріджет Джонс»)

Європейська кіноакадемія, 2001 рік
Переможець: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Щоденник Бріджет Джонс»)
8816
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Секс і Каліфорнія
Край «Дикий Захід»
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.