,
Майстри сексу
Вейворд Пайнс
Величне століття. Роксолана

Емілі Браунінг

Емілі Браунінг Емілі Браунінг Емілі Браунінг Емілі Браунінг Емілі Браунінг Емілі Браунінг Емілі Браунінг
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Emily Browning
Зріст: 1.57 м
Дата народження: 7 грудня, 1988 | стрілець
Місце народження: Мельбурн, Вікторія, Австралія
Жанри: Драма, мелодрама, трилер

Біографія:

Емілі Браунінг (Emily Jane Browning) народилася 7 грудня 1988 року в австралійському місті Мельбурн, в родині Шеллі і Ендрю Браунінг. У актриси є двоє молодших братів: Метью і Ніколас. Її батьки любили мистецтво у всіх його проявах. Вони зробили все можливе для того, щоб передати це почуття своїм дітям. У дитинстві Емілі Браунінг обожнювала читати, найбільшу перевагу віддавала англійській літературі. Також дівчинка захоплювалася фотомистецтвом і дизайном. Однак головним її захопленням був театр. Не дивно, що вже у вісім років Емілі почала грати в аматорських виставах. Приблизно тоді ж у неї з'явилася мрія про кар'єру актриси. Батьки усіляко підтримували доньку, так як вважали, що кожен повинен вибирати своє призначення самостійно.

У десять років Емілі вперше опинилася на знімальному майданчику. Юній артистці запропонували невелику роль в драмі «Гуркіт грому», з якою вона чудово впоралася. Потім послідували зйомки в епізодах серіалів «Щось в повітрі», «Блондинка», «Грозові камені». Зіркою завдяки першим ролям Емілі не стала, однак у неї з'явився корисний досвід.

У 2001 році з Браунінг вийшла комедійна мелодрама «Людина, яка судилася з Богом». Емілі виконала в цьому фільмі другорядну роль - зіграла дочку головного героя - колишнього юриста Стівена Майерса, образ якого втілив відомий актор Біллі Коннолі. Актриса досі вдячна Коннолі за ті швидкоплинні уроки акторської майстерності, які він їй дав.

Успіх і популярність прийшли до актриси після виходу на екрани містичного фільму жахів «Корабель-привид» режисера Стіва Бека. Браунінг зіграла невелику, але характерну і яскраву роль Кеті Харвуд, за яку вона отримала премію «Австралійського інституту кінематографії і телебачення» в номінації «краща молода актриса».

Наступним успішним проектом для Емілі Браунінг став фільм-казка Бреда Сілберлінга «Лемоні Снікет: 33 нещастя», де Емілі втілила образ Вайолет. У житті Вайолет, її брата і сестри настає чорна смуга. Відразу діти стають сиротами, позбавляються будинку. Вони опиняються під владою загадкового опікуна Графа Олафа, який насправді є актором-аферистом, що мріє заволодіти їх спадщиною. Стрічка була відзначена в трьох номінаціях на премію «Оскар» і отримала заповітну статуетку за «Кращий грим».

У 2005 році актриса бере невелику перерву в кінематографічній кар'єрі. У цей період молода актриса пробує себе в якості співачки і моделі. У 2006 році вона знялася в музичному кліпі «Light Surrounding You», записаному групою «Evermore». Пізніше фронтмени групи зізналися: «Актори з нас ніякі, тому ми вирішили запросити Емілі». У 2007 році Емілі Браунінг працює фотомоделлю на фестивалі моди всесвітньо відомого бренду L'Oreal.

У 2008 році, після творчої відпустки, Браунінг знялася в головній ролі в хорорі «Непрохані», знятому за мотивами корейського фільму «Історія двох сестер». У 2011 році актриса блиснула в кінострічці «Заборонений прийом». Емілі виконала роль головної героїні - Лялечки, яку спочатку повинна була зіграти Аманда Сейфрід, але через творчі розбіжності з творцями картини відмовилася від ролі.

У наступні роки вона знялася в популярних і рейтингових кінострічках - драмі Джулії Лі «Спляча красуня», трилері «Запали мене» Кетрін Хардвік, драматичній стрічці Себастьяна Сільва «Магія, магія», біографічній мелодрамі Крістофера Менола «Літо в лютому», музичній стрічці Стюарта Мердока «Боже, допоможи дівчині» (номінант Берлінського фестивалю), історико-пригодницькому фільмі Пола У. С. Андерсона «Помпеї» та ганстерській драмі «Легенда» Брайана Хелгеленда.

Зараз актрису можно побачити в ролі Лори Мун в новому телесеріалі «Американські боги», заснованому на однойменному романі англійського письменника Ніла Геймана.

Протягом декількох років Емілі Браунінг зустрічалася з британським актором Максом Айронсом, проте у 2012 році вони оголосили про своє рішення розійтися. Причиною стало те, що Макс і Емілі практично не бачаться через щільний знімальний графік. На даний момент серце міс Браунінг вільне, принаймні, така офіційна версія.

Фільмографія:

2017 Золоті виходи / Golden Exits ... Naomi
2016 - ... Американські боги / American Gods (серіал) ... Laura Moon
2016 Шангрі-Ла Сьют / Shangri-La Suite ... Karen
2015 Легенда / Legend ... Frances Shea
2014 Помпеї / Pompeii ... Cassia
2014 Боже, допоможи дівчині / God Help the Girl ... Eve
2013 Літо в лютому / Summer in February ... Florence Carter Wood
2013 Магія, магія / Magic Magic ... Sara
2012 Запали мене / Plush ... Hayley
2011 Спляча красуня / Sleeping Beauty ... Lucy
2011 Заборонений прийом / Sucker Punch ... Babydoll
2008 Непрохані / The Uninvited ... Anna
2006 Безпомічний / Stranded ... Penny
2004 Лемоні Снікет: 33 нещастя / A Series of Unfortunate Events ... Violet
2003 Після потопу / After the Deluge (ТБ) ... Maddy
2003 Банда Келлі / Ned Kelly ... Grace Kelly
2003 Темрява наступає / Darkness Falls ... Young Caitlin Greene
2002 Корабель-привид / Ghost Ship ... Katie Harwood
2001 Halifax f.p: Playing God (ТБ) ... Kristy O'Connor
2001 Людина, яка судилася з Богом / The Man Who Sued God ... Rebecca Myers
2001 Блондинка / Blonde (міні-серіал) ... Fleece
2000 - 2002 Щось у повітрі / Something in the Air (серіал) ... Alicia
1999 High Flyers (серіал) ... Phoebe Mason
1999 - 2000 Грозові камені / Thunderstone (серіал) ... Clio
1998 Гуркіт грому / The Echo of Thunder (ТБ) ... Opal Ritchie
1994 - 2006 Блу хілери / Blue Heelers (серіал) ... Hayley Fulton

Нагороди та премії:

Австралійський інститут кінематографії, 2005
Переможець: Краща кіноактриса міжнародного класу («Лемоні Снікет: 33 нещастя»)

Австралійський інститут кінематографії, 2002
Переможець: Краща молода актриса («Halifax f.p: Playing God»)
7765
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Царство
Еш проти Зловісних Мерців
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.