,
Пригоди Джекі Чана
Гра престолів
Статус стосунків: усе складно

Кріс Пратт

Кріс Пратт Кріс Пратт Кріс Пратт Кріс Пратт Кріс Пратт Кріс Пратт Кріс Пратт Кріс Пратт Кріс Пратт
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Chris Pratt
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 21 червня, 1979 | близнюки
Місце народження: Вірджинія, Міннесота, США
Жанри: Комедія, бойовик, фантастика
Дружина: Анна Феріс ... одна дитина

Біографія:

Кріст Пратт (Christopher Michael «Chris» Pratt) народився 21 червня 1979 року у Вірджинії, штат Міннесота, в звичайній американській сім'ї, далекій від світу кіно. Його мати, Кетлін, була продавцем в супермаркеті, а батько, Деніел, працював на золотих копальнях. Родина спочатку мешкала у Вірджинії, а потім, коли глава сімейства вирішив змінити рід діяльності і перекваліфікувався у реставратора старих будівель, вони переїхали в штат Вашингтон, в маленький містечко Лейк Стівенс. Крім Кріса в сім'ї було ще двоє дітей. Батьки дали своїм нащадкам початкову освіту, а далі кожен пішов своїм шляхом.

У школі Кріс серйозно захоплювався реслінгом і робив успіхи в цьому виді спорту. Пратту вдалося вступити до коледжу свого міста, але навчався він в ньому лише один семестр. Він не знав чим хоче займатися, та й вибір у нього був невеликий. Головним для хлопця в той період було знайти стабільний заробіток, але без диплома про повну загальну середню освіту складно знайти гарну роботу. Саме тому в молодості Кріс встиг попрацювати і стриптизером, і офіціантом, і продавцем квитків. Випадкові заробітки привели до того, що хлопець не зміг знімати житло, і йому довелося оселитися в наметі на пляжі. Саме на одному з Гавайських пляжів гарненького офіціанта помітила актриса Рей Дон Чонг. Вона порекомендувала своєму агентові звернути увагу на юнака.

В результаті Кріс пройшов проби на епізодичну роль в короткометражному фільмі жахів «Прокляті: Частина 3». Перший гонорар хлопця склав 750 доларів. Після цього він усвідомив, що знайшов роботу своєї мрії. Наступним проектом став серіал «Любов вдівця». Роль у Пратта була маленька, але шоу мало успіх у глядачів і тривало кілька сезонів. За цей час Кріс встиг зарекомендувати себе як перспективний актор другого плану.

Його комедійний талант був відзначений продюсерами, і незабаром Пратт став отримувати запрошення на проби в різні серіали. Так він потрапив в голлівудське шоу «Одинокі серця», де зіграв веселого хлопця Че. Черговою сходинкою в акторській кар'єрі Кріса став серіал «Парки та зони відпочинку». Спочатку творці серіалу хотіли виключити персонаж Кріса вже після першого сезону, але опитавши глядачів, були дуже здивовані, що герою Пратта симпатизує великий відсоток респондентів. Таким чином, актор залишився в кадрі на всі чотири сезони.

У 2009 році Джеймс Кемерон шукав на головну роль в свій «Аватар» талановитого невідомого актора. Пратт пройшов проби, але в результаті роль дісталася Сему Вортінгтону. З мріями про велике кіно довелося на деякий час розпрощатися, і Кріс, не дивлячись на всю свою життєрадісність, впав у депресію і дуже сильно розповнів.

У 2011 році йому посміхнулася удача і він пройшов кастинг в картину Бреда Пітта «Людина, яка змінила все». Для цієї ролі Пратту довелося схуднути, що добре позначилося на його зовнішніх даних. Фільм сподобався кінокритикам - картина претендувала на шість «Оскарів». Для кар'єри Кріса це був безцінний досвід. В цьому ж році Кріс знявся в романтичній комедії Джемі Ліндена «10 років потому». Для трансформації в товстуна-добряка Каллі актору тепер вже довелося набрати 10 кілограмів.

В наступні кілька років Пратт активно знімався. У 2012 році Крісу дісталася роль друга головного героя в комедії «5 років майже одружені», а також епізодична роль у військовій драмі Кетрін Біґелоу «Тридцять хвилин по півночі». У 2013-му його запросили взяти участь у фільмах «Муві 43», «]Татусь з доставкою» і «Вона».

Після великої кількості образів другого плану Кріс вже і зовсім зневірився отримати гідну роль в хорошому блокбастері, але доля піднесла йому черговий щасливий квиток. У 2013 році Пратт зіграв Зоряного Лорда в фентезі від Marvel - «Вартові Галактики». Картина зібрала касу в $774 млн і принесли Пратту заслужене визнання критиків і глядачів. Фільм мав приголомшливий успіх і був номінантом безлічі фестивалів.

Після успіху «Вартових Галактики» Пратта відразу ж почали запрошувати відомі режисери, але Кріс відтепер міг дозволити собі розкіш вибирати, і почав віддавати перевагу тільки цікавим для себе проектам. Так актор підписався на черговий блокбастер з уже розкрученим назвою «Світ Юрського періоду», знявся у вестерні режисера Антуана Фукуа «Чудова сімка» і разом з Дженніфер Лоуренс зіграв у фантастиці Мортена Тільдума «Пробудження».

Сьогодні Кріс Пратт один з найбільш затребуваних акторів Голлівуду. Його просто завалюють сценаріями і пропозиціями про співпрацю, але актор прагне максимум часу проводити з сім'єю. Вже близько восьми років Кріс одружений і щасливий у шлюбі. Його обраницею стала комедійна актриса Анна Феріс, яку він зустрів на зйомках фільму «Відвези мене додому». У подружжя є син - Джек Пратт (2012). Також у Кріса є кішка на прізвисько місіс Вайт. Вона теж актриса - у фільмі «Стюарт Літтл» місіс Вайт зіграла роль домашнього кота Сніжка.

Фільмографія:

2018 Світ Юрського періоду 2 / Untitled Jurassic World Sequel ... Owen
2018 Месники: Війна нескінченності. Частина 1 / Avengers: Infinity War. Part I ... Peter Quill / Star-Lord
2012 Parks and Recreation: Dammit Jerry! (Відео) ... Andy Dwyer
2017 Вартові Галактики 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2 ... Peter Quill, Star-Lord
2016 Пробудження / Passengers ... Jim Preston
2016 Чудова сімка / The Magnificent Seven ... Josh Farraday
2015 Джем і Голограми / Jem and the Holograms ... Chris Pratt
2015 Світ Юрського періоду / Jurassic World ... Owen
2014 The Intergalactic Visual Effects of 'Guardians of the Galaxy' (відео, короткометражний)
2014 Parks and Recreation in Europe (відео) ... Andy Dwyer
2014 Вартові Галактики / Guardians of the Galaxy ... Peter Quill
2014 Леґо фільм / The Lego Movie ... Emmet Brickowoski, озвучення
2013 Timms Valley (ТБ) ... Donovan Timms
2013 Татусь з доставкою / Delivery Man ... Brett
2013 Вона / Her ... Paul
2013 Муві 43 / Movie 43 ... Jason
2013 Mr. Payback (короткометражний) ... Darren
2012 Parks and Recreation: Dammit Jerry! (Відео) ... Andy Dwyer
2012 Тридцять хвилин по півночі / Zero Dark Thirty ... Justin - DEVGRU
2012 5 років майже одружені / The Five-Year Engagement ... Alex Eilhauer
2012 Kinect Star Wars: Duel (ТБ) ... Obi Wan Kenobi
2011 Скільки у тебе? / What's Your Number? ... Disgusting Donald
2011 10 років потому / 10 Years ... Cully
2011 Людина, яка змінила все / Moneyball ... Scott Hatteberg
2011 Відвези мене додому / Take Me Home Tonight ... Kyle Masterson
2009 The Multi-Hyphenate (короткометражний) ... Chris
2009 Тіло Дженніфер / Jennifer's Body ... Roman Duda
2009 Мрії збуваються / Deep in the Valley ... Lester Watts
2009 - 2015 Парки та зони відпочинку / Parks and Recreation (серіал) ... Andy Dwyer
2009 Війна наречених / Bride Wars ... Fletcher
2008 Особливо небезпечний / Wanted ... Barry
2008 Незвичайна подорож / Wieners ... Bobby
2007 Walk the Talk ... Cam
2006 - ... Шеф-кухар / Top Chef (серіал) ... Actor
2005 Незнайомці з Кенді / Strangers with Candy ... Brason
2005 Знищення / Path of Destruction (ТБ) ... Nathan McCain
2003 Екстремальна команда / The Extreme Team ... Keenan
2003 - 2007 Одинокі серця / The O.C. (Серіал) ... Ché
2002 - 2006 Любов вдівця / Everwood (серіал) ... Bright Abbott
2000 Прокляті: Частина 3 / Cursed Part 3 (короткометражний) ... Devon
2000 - 2001 Мисливиця / The Huntress (серіал) ... Nick Owens
1975 - ... Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Barry Jenkins

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2016 рік
Переможець: MTV Movie Award~Best Action Performance («Світ Юрського періоду»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Світ Юрського періоду»)

Премія каналу «MTV», 2015 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Вартові Галактики»); Кращий герой («Вартові Галактики»); Краще виконання ролі без сорочки («Вартові Галактики»); Краща комедійна роль («Вартові Галактики»); Кращий музичний момент («Вартові Галактики»)

Сатурн, 2015 рік
Переможець: Кращий актор («Вартові Галактики»)
11700
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Царство
Дракони: Захисники Тупу
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.