,
Теорія великого вибуху
Пригоди Мерліна
Злюки бобри
Загрузка...

Міна Суварі

Міна Суварі Міна Суварі Міна Суварі Міна Суварі Міна Суварі Міна Суварі Міна Суварі Міна Суварі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Mena Suvari
Зріст: 1.63 м
Дата народження: 13 лютого, 1979 | водолій
Місце народження: Ньюпорт, Род-Айленд, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Роберт Брінкманн (розлучення); Саймон Сестіто (розлучення)

Біографія:

Міна Суварі (Mena Alexandra Suvari) народилася 13 лютого 1979 року в місті Ньюпорт, США, в родині психіатра і медсестри. В сім'ї Суварі було четверо дітей, серед яких Міна була єдиною дівчинкою. До десяти років сім'я Міни жила у Ньюпорті, у старовинному особняку, який був ще побудований наприкінці XIX століття. Щоб старші брати актриси могли відвідувати військовий коледж, сім'я переїхала у Чарлстон.

Свою професійну кар'єру Міна Суварі розпочала в доволі юному віці, але не як кіноактриса, а як фотомодель. Дівчинка знімалася в рекламі, брала участь у численних показах і збиралася займатися тільки модельним бізнесом, але сталося так, що вона спробувала себе в ролі актриси і незабаром зрозуміла, що це її покликання. На той час як вона вперше увійшла в світ кінематографа, Міна була вже успішною моделлю, відпрацювавши п'ять років у великому агентстві Нью-Йорка.

Першими роботами юної актриси стали епізодичні ролі в серіалах «Хлопець пізнає світ», «Швидка допомога» і «Надія Чикаго». На великому екрані актриса вперше з'явилася у 1997 році після виходу в кінотеатрах драми «Ніде». Їй дісталася малопримітного роль дівчини брата однієї з головних героїнь. Потім Міна знялася в кінострічці відомого французького режисера і сценариста Філіпа Мора «Шахрай і забобони». Але по-справжньому звернути на себе увагу їй вдалося завдяки трилеру Гері Фледера «Цілуючи дівчат» з Морганом Фріменом в головній ролі.

Зірковим для молодої актриси виявився 1999 рік, коли вона блискуче виконала роль другого плану в драмі «Краса по-американськи». Картина мала великий успіх: критики не втомлювалися писати захоплені відгуки, глядачі забезпечили фільму двадцятикратну окупність, а члени Американської кіноакадемії нагородили його п'ятьма «Оскарами». Сама Міна, що постала у фільмі прекрасною школяркою на ім'я Анджела, була удостоєна іншої почесної нагороди в області кіно - Премії Гільдії акторів.

У тому ж 1999 році Міна знялася в ще одній популярній картині - «Американський пиріг», який зробив її справжньою суперзіркою. Фільм також виявився неймовірно успішним з комерційної точки зору: з бюджетом 18 млн. доларів збори перевищили позначку в 102 млн. доларів в США і майже 235 млн. доларів в світовому кінопрокаті.

У 2000 році Міна зіграла в картині «Невдаха» разом зі своїм партнером по фільму «Американський пиріг» Джейсоном Біггзом. Пізніше актриса знялася в таких популярних фільмах, як: «Американський пиріг 2», «Цукор і перець», «Альфонс», «Травма», «Салон краси», «Без оглядки», «Доміно», «Кав'ярня», «Я спокусила Енді Ворхола», «Закони Брукліна», «Засідка», «Таємниці Піттсбурга», «Едемський сад», «Остання зупинка», «Неслабка стать». Також ж вона активно знімається на телебаченні.

Крім кар'єри в кіно, Міна Суварі продовжує зніматися в рекламних кампаніях для модних брендів. Наприклад, актриса є обличчям відомого косметичного бренду «Lancome». Також вона знімалася для таких популярних видань як «Vogue».

Міна Суварі в співавторстві з Еко Дизайн випустила свою першу колекцію одягу. Всі кошти, виручені з продажу, Міна передає в благодійні фонди. Також Суварі є активісткою фонду по боротьбі з раком грудей.

У 2000-му році актриса вийшла заміж за німецького кінематографіста Роберта Брінкманна, який був старший за неї на 17 років. Через п'ять років пара офіційно розлучилася. Потім актриса кілька місяців зустрічалася з танцюристом Майком Карраско, але незабаром пара розлучилася. У 2010-2012 роках Міна була одружена з музичним продюсером Саймоном Сестіто.

Фільмографія:

2016 Becks ... Elyse
2016 I'll Be Home for Christmas ... Jackie Foster
2015 You're Not My Girlfriend (відео)
2015 К південю від пекла / South of Hell (серіал) ... Maria Abascal
2015 You're Not My Girlfriend (відео) ... короткометражка
2015 Знак пошани / Badge of Honor ... Jessica Dawson
2014 The Opposite Sex ... Jane
2014 Остання зупинка / Do not Blink ... Tracy
2014 - ... Кларенс / Clarence (серіал) ... Belson's Mom
2013 - ... Усередині Емі Шумер / Inside Amy Schumer (серіал) ... Mena
2013 Stalkers (ТБ) ... Ivy
2012 Happy Valley (ТБ) ... Lizzy
2012 - ... Чикаго в вогні / Chicago Fire (серіал) ... Isabella
2012 Переполох на весіллі / The Knot ... Sarah
2012 Американський пиріг: Знову разом / American Reunion ... Heather
2012 Прикинься моїм чоловіком / You May Not Kiss the Bride ... Tonya
2011 Повернення / Restitution ... Heather
2011 - ... Американська історія жахів / American Horror Story (серіал) ... Elizabeth Short
2011 Продовжуючи боротися / No Surrender (ТБ) ... Amelia Davis
2011 Плащ / The Cape (серіал) ... Dice
2010 Children of the Spider (короткометражний) ... Simone
2008 Едемський сад / The Garden of Eden ... Catherine Hill Bourne
2008 Секс і брехня в Сін-сіті / Sex and Lies in Sin City (ТБ) ... Sandy Murphy
2007 День мерців / Day of the Dead (відео) ... Sarah Bowman
2007 Таємниці Пітсбурга / The Mysteries of Pittsburgh ... Phlox Lombardi
2007 Засідка / Stuck ... Brandi Boski
2007 - 2014 У курсі останніх подій з Челсі / Chelsea Lately (серіал) ... Heather
2007 Закони Брукліна / Brooklyn Rules ... Ellen
2006 Орфей / Orpheus (ТБ) ... Sue Ellen
2006 Я спокусила Енді Уорхола / Factory Girl ... Richie Berlin
2006 Собача проблема / The Dog Problem ... Jules
2006 - 2014 Ясновидець / Psych (серіал) ... Allison Crowley
2005 Кав'ярня / Caffeine ... Vanessa
2005 Ходять чутки / Rumor Has It ... Annie Huttinger
2005 Доміно / Domino ... Kimmie
2005 Щасливчик Едмонд / Edmond ... Whore
2005 Не озираючись / Standing Still ... Lana
2005 Салон краси / Beauty Shop ... Joanne
2004 Травма / Trauma ... Charlotte
2002 Вищий пілотаж / Spun ... Cookie
2002 Альфонс / Sonny ... Carol
2001 Мушкетер / The Musketeer ... Francesca Bonacieux
2001 Американський пиріг 2 / American Pie 2 ... Heather
2001 - 2005 Клієнт завжди мертвий / Six Feet Under (серіал) ... Edie
2001 Цукор і перець / Sugar & Spice ... Kansas Hill
2000 Невдаха / Loser ... Dora Diamond
1999 Краса по-американськи / American Beauty ... Angela Hayes
1999 Американська незаймана / American Virgin ... Katrina
1999 Американський пиріг / American Pie ... Heather
1999 Атомний поїзд / Atomic Train (ТБ) ... Grace Seger
1999 Керрі 2: Лють / The Rage: Carrie 2 ... Lisa
1998 Нетрі Беверлі Хіллз / Slums of Beverly Hills ... Rachel
1997 Цілуючи дівчат / Kiss the Girls ... Coty Pierce
1997 Шахрай і забобони / Snide and Prejudice ... Geli Raubal
1997 Ніде / Nowhere ... Zoe
1994 - 2000 Надія Чикаго / Chicago Hope (серіал) ... Ivy Moore
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Laura-Lee Armitage
1993 - 2000 Хлопець пізнає світ / Boy Meets World (серіал) ... Hilary

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2005 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Клієнт завжди мертвий»)

Британська академія, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Краса по-американськи»)

Премія Гільдії акторів, 2000 рік
Переможець: Кращий акторський склад («Краса по-американськи»)
594
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Злі пташки
Царство
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.