,
Відкриття відьом
Доктор Хаус
Леді Баг та Супер-Кіт

Голлідей Ґрейнджер

Голлідей Ґрейнджер Голлідей Ґрейнджер Голлідей Ґрейнджер Голлідей Ґрейнджер Голлідей Ґрейнджер Голлідей Ґрейнджер Голлідей Ґрейнджер Голлідей Ґрейнджер Голлідей Ґрейнджер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Holliday Grainger
Зріст: 1.55 м
Дата народження: 27 березня, 1988 | овен
Місце народження: Дідсбері, Манчестер, Велика Британія
Жанри: Драма, мелодрама, кримінал

Біографія:

Голлідей Ґрейнджер (Holliday Clark «Holly» Grainger) народилася 27 березня 1988 року в місті Дідсбері, графство Манчестер, в сім'ї пастора і лікаря-педіатра Майкла та графічної дизайнерки Жаннет Морін Ґрейнджер. Була старшою дитиною у сім'ї: у Голлідей є сестри Маріанна і Енні та брат Ендрю. Батько покинув сім'ю коли Голлідей ще зовсім маленькою. Незважаючи на фінансові труднощі, матір намагалася дати своїм дітям всебічний розвиток. Голлідей брала уроки гри на фортепіано, вивчала іспанську мову, ходила на балет, займалася гімнастикою і бойовими мистецтвами.

У 1999-2006 роках вона навчалася в середній школі Parrs Wood. Після її закінчення Голлідей поступила в Університет Лідса. Але незабаром перейшла на заочну форму навчання у Відкритий університет, який закінчила у 2012 році, отримавши диплом з відзнакою за спеціальністю «Англійська література».

Акторська кар'єра Голлідей Ґрейнджер почалася у шестирічному віці, коли друг її матері, кастинг-агент, запропонував дівчинці взяти участь у зйомках комедійної теледрами «All Quiet On The Preston Front». Вражена роботою юної Наталі Портман у картині «Леон», Голлідей погодилася і знялась у чотирьох епізодах серіалу. «Насправді, довгий час я мріяла бути м'ясником тільки тому, що мені дуже подобалося тримати у руках сире м'ясо. Ще замислювалася про кар'єру нейрохірурга, так як була поглинена наукою у школі», - згадує актриса.

У 1996 році Голлі з'явилася у одному з епізодів серіалу «Roger and the Rottentrolls», а у 1997 році зіграла свою першу роль на кіноекрані. Їй дісталася невелика роль у фільмі каналу BBC One «Зниклий листоноша».

Починаючи з 2000-х років Голлідей Ґрейнджер дуже багато знімалась в британських телесеріалах: «Там, де серце», «Лікарі», «Воскрешаючи мертвих», «Спаркхаус» та інші.

У 2007 році Голлідей затвердили на роль Стейсі Еппл'ярд в серіалі «Вулиця Ватерлоо», а також їй дісталася роль в телефільмі «Щоденник поганий матусі». Заради зйомок в цих проектах актриса й залишила університет Лідса.

У 2008 році Голлі знялася в міні-серіалі «Казки для дорослих», а також з'явилася в декількох епізодах культової фентезі-драми «Пригоди Мерліна».

У 2009 році Голлідей Ґрейнджер виконала свою першу головну роль на великому екрані, їй дісталася роль Емілі в трилері Тома Харпера «Книга скаутів для хлопчиків». Після цього у актриси з'явилося набагато більше запрошень на серйозні ролі.

У 2010 року Голлідей Ґрейнджер займає 55-е місце в рейтингу найбільш багатообіцяючих зірок в американському журналі «Neylon», і цього ж року грає провідні ролі в серіалах «Поза підозрою 2» і «Серце кожної людини».

У 2011 році режисер Кері Фукунага запрошує її на роль Діани Ріверс в свою екранізацію роману Шарлотти Бронте «Джейн Ейр». Фільм, в якому Фукунага зібрав чудовий акторський склад - Міа Васиковська, Майкл Фассбендер, Джеймі Белл, [url=http://moviestape.net/persons/6739-judi-dench.html]Джуді Денч[/url], Голлідей Ґрейнджер - був високо оцінений кінокритиками.

Але найбільшу популярність актрисі принесла роль в скандальному канадському серіалі «Борджія». Дія серіалу відбувається на рубежі XVI століття і розповідає про знамениту родину Борджіа, яка перебувала при владі в Італії в період Відродження. Голлідей Ґрейнджер втілила образ Лукреції Борджіа - позашлюбної дочки папи римського Олександра VI і його коханки Ваноцци деї Каттані. «Я повинна була грати заборонене кохання. Одночасно мені треба було бути хвилюючою, хитрою, сексуальною, обережною і завжди гордою і красивою. Ось така Лукреція, як в неї не закохатися», - згадує Грейнджер. Разом з Голлі в серіалі знялися Джеремі Айронс, Девід Оукс і Ейдан Олександр.

Паралельно зі зйомками в «Борджії» актриса знімається й у великому кіно. У 2012 році Ґрейнджер грає відразу у трьох екранізаціях за творами Чарльза Діккенса («Великі надії»), Гі де Мопассана («Милий друг») та Льва Толстого («Анна Кареніна»). У 2014 році Голлідей разом з Наталі Дормер й Семом Клафліном зіграла в трилері «Клуб бунтарів», а також виконала роль Анастасії в фентезі «Попелюшка».

У 2016 році актриса прийняла участь у фільмі-катастрофі режисера Крейга Гіллеспі «Проти шторму», заснованому на реальних подіях 1952 року про порятунок береговою охороною США екіпажу корабля «Пендлтон». На 2017 рік за участю Голлі призначена прем'єра драми «Тюльпанова лихоманка», з Алісією Вікандер и Крістофом Вальцем в головних ролях.

Щодо особистого життя інформації небагато. У неї були романтичні стосунки с колегами по цеху Люком Бейлі (2007 - 2011) і Франсуа Арно (2011 - 2012). З 2015 року актриса зустрічається з англійським актором Гаррі Тредевейем, відомим за роллю доктора Віктора Франкенштейна в телесеріалі «Дешеві жахи». Голлідей Грейнджер живе в Манчестері разом зі своєю матір'ю.

Фільмографія:

2017 - ... Страйк / Strike (серіал) ... Robin Ellacott
2017 Halo of Stars ... Emm
2017 Моя кузина Рейчел / My Cousin Rachel
2017 Тюльпанова лихоманка / Tulip Fever ... Maria
2016 Home ... Holly; короткометражка
2016 Проти шторму / The Finest Hours ... Miriam Webber
2015 Коханець леді Чаттерлей / Lady Chatterley's Lover (ТБ) ... Lady Constance Chatterley
2015 Найприємніші години / The Finest Hours
2015 Попелюшка / Cinderella ... Anastasia
2014 Клуб бунтарів / The Riot Club ... Lauren
2014 Гоблін / Goblin? (Короткометражний)
2013 Бонні і Клайд / Bonnie and Clyde (міні-серіал) ... Bonnie Parker
2012 Великі надії / Great Expectations ... Estella
2012 Анна Кареніна / Anna Karenina ... Baroness
2012 Рейчел / Rachael (короткометражний) ... Samantha
2011 - 2013 Борджіа / The Borgias (серіал) ... Lucrezia Borgia
2011 Джейн Ейр / Jane Eyre ... Diana Rivers
2010 Colette (короткометражний) ... Colette
2010 Милий друг / Bel Ami ... Suzanne Rousset
2010 Серце кожної людини / Any Human Heart (серіал) ... Tess Scabius
2010 Стенлі Парк / Stanley Park (ТБ) ... Dirty Debbie
2010 Блудні дочки / Five Daughters (міні-серіал) ... Alice
2010 Поза підозрою 2: Червоний Жоржина / Above Suspicion 2: The Red Dahlia (серіал) ... Sharon Bilkin
2009 Книга скаутів для хлопчиків / The Scouting Book for Boys ... Emily
2009 Футбольний гладіатори / Awaydays ... Molly
2009 Демони / Demons (міні-серіал) ... Ruby
2008 - 2012 Пригоди Мерліна / Merlin (серіал) ... Sophia
2008 Dis / Connected (ТБ) ... Jenny
2008 Казки для дорослих / Fairy Tales (міні-серіал) ... Leeza Gruff
2007 Щоденник поганий матусі / The Bad Mother's Handbook (ТБ) ... Charlie Cooper
2007 - ... Секретні агенти / M.I.High (серіал) ... Leah Retsam
2006 - 2009 Робін Гуд / Robin Hood (серіал) ... Meg
2006 - ... Вулиця Ватерлоо / Waterloo Road (серіал) ... Stacey Appleyard
2006 Джонні і бомба / Johnny and the Bomb (міні-серіал) ... Rose Bushell
2005 Magnificent 7 (ТВ) ... Louise Jackson
2003 The Illustrated Mum (ТБ) ... Star Westward
2003 - 2009 Відділ мокрих справ / Blue Murder (серіал) ... Jess Burgess
2003 - 2011 По-королівськи / The Royal (серіал) ... Carole Green
2002 Спаркхаус / Sparkhouse (ТБ) ... Older Lisa Bolton
2000 - 2011 Воскрешая мертвих / Waking the Dead (серіал) ... Nicola Bennet
2000 - ... Лікарі / Doctors (серіал) ... Holly Leavis
1997 - 2006 Там, де серце / Where the Heart Is (серіал) ... Megan Boothe
1997 Зниклий листоноша / The Missing Postman (ТБ) ... Harriet
1996 - 2007 Делзіл і Пескоу / Dalziel and Pascoe (серіал) ... Nichola Crowley
1986 - ... Катастрофа / Casualty (серіал) ... Katie Stoppard
5997
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Брати по зброї
Пані Фазілет і її доньки
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.