,
Життя з Луї
Абатство Даунтон
Дві дівчини без копійчини

Сем Клафлін

Сем Клафлін Сем Клафлін Сем Клафлін Сем Клафлін Сем Клафлін Сем Клафлін Сем Клафлін
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Sam Claflin
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 27 червня, 1986 | рак
Місце народження: Іпсвіч, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, пригоди, фантастика
Дружина: Лора Хеддок ... одна дитина

Біографія:

Семюел Джордж Клафлін (Samuel George «Sam» Claflin) народився 27 червня 1986 року в британському містечку Іпсвіч графства Саффолк, в сім'ї бухгалтера і вчительки. Він - третій з чотирьох синів Клафлінів. У дитинстві хлопчик мріяв тільки про футбол. Але, як і більшість юних спортсменів, в підлітковому віці він отримав травму коліна і був змушений залишити думки про великий спорт. Травма дозволила хлопцю відволіктися від гри в м'яч і більше часу приділяти шкільному театру, на підмостках якого Сем Клафлін починав свою акторську кар'єру. В юності він був досить кмітливою і самостійною дитиною: з 14 років розносив газети, працював в супермаркеті, щоб допомогти батькам.

Після закінчення школи Сем вирішив отримати акторську освіту. Завдяки досвіду роботи на сцені шкільного театру, молодій людині вдалося вступити в Лондонську академію музики і драматичного мистецтва.

Вперше на екрані Сем з'явився у 2010 році в міні-серіалі «Стовпи Землі», в проекті про боротьбу за престол в Англії у XII столітті. Клафлін виконав роль Річарда, завдяки якій здобув першу популярність в Англії. У тому ж році він зіграв у фільмі Мікаела Саломона «Втрачене майбутнє», де виконав головну роль слідопита, що рятує цивілізацію від мутованих тварюк.

У 2011 році Сем знявся в британській спортивній драмі «Юнайтед. Мюнхенська трагедія», де у актора з'явилася можливість продемонструвати свої колишні спортивні таланти. Фільм заснований на реальних подіях, що відбулися 6 лютого 1958 року, коли в Мюнхені в страшній авіакатастрофі загинули 8 молодих футболістів «Манчестер Юнайтед», які зуміли перемогти у Футбольній лізі Англії. Сем знявся в ролі Дункана Едвардса - наймолодшого гравця Першого дивізіону Футбольної ліги і самого юного гравця Англії після Другої світової війни.

У тому ж році Сем зіграв роль полоненого місіонера Філіпа Свіфта, який закохується в русалку в блокбастері «Пірати Карибського моря: На дивних берегах».

У 2012 році актор став героєм британського драматичного серіалу про студентів «Біла спека». А слідом перевтілився у принца в американській фантастичній стрічці «Білосніжка та мисливець», де зіграв разом з Крістен Стюарт і Шарліз Терон. Картина мала широкий успіх і була номінована на премії «Оскар».

У 2013 році Сем Клафлін зіграв разом з голлівудською зіркою Хіларі Суонк в драмі про двох матерів, які втратили своїх синів, «Мері та Марта», а також з'явився у фільмі жахів «Тихі».

Ще одна хвиля популярності наздогнала Сема Клафліна, коли він виконав роль Фінніка Одейра в популярній франшизі по трилогії Сьюзен Коллінз «Голодні ігри: У вогні». «Я нічого особливого не зробив, щоб отримати цю роль. Думаю, я був занадто ... британцем, - жартує актор. - У нас є шарм і якості англійського джентльмена». Актор також знявся у продовженні історіі - «Голодні ігри: Переспівниця. Частина І» та «Голодні ігри: Переспівниця. Частина 2».

У 2014 році актор знявся у романтичному фільмі «З любов'ю, Розі». Зрозуміло, що, знімаючи її, творці багато в чому розраховували на чарівність і красу зірок проекту - Лілі Коллінз і Сема Клафліна. Їх розрахунок виправдався: адаптація роману відомої белетристки Сесілії Ахерн вийшла дуже милою.

Останньою стрічкою Сема, яка вийшла на екрани, є драма британскої режисерки Теї Шеррок «До зустрічі з тобою», де актор знявся в парі з зіркою серіалу «Гра престолів» Емілією Кларк.

Сем Клафлін одружений на британській актрисі Лорі Хеддок. 18 січня 2016 року у Сема і його дружини народився син. Про своє батьківство Клафлін каже так: «Все пов'язано з цим маленьким чоловічком. Я поняття не маю, чого очікувати. Я завжди наївно вважав, що знаю, як це буде. Завжди думав, що розумію. Але коли він народився, моя любов просто вийшла на новий рівень. Таких почуттів ви ніколи раніше не відчували. Його неможливо описати словами - тільки відчути».

Фільмографія:

The Laureate ... Robert Graves, чутки
2017 My Cousin Rachel ... Philip
2016 Їх зоряні півтори години / We Happy Few ... Buckley
2016 До зустрічі з тобою / Me Before You ... Will Traynor
2016 Мисливець і Снігова королева / The Huntsman: Winter's War ... Виллиам
2015 Голодні ігри: Переспівниця. Частина 2 / The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 ... Finnick Odair
2014 Голодні ігри: Переспівниця. Частина І / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 ... Finnick Odair
2014 З любов′ю, Розі / Love, Rosie ... Alex Stewart
2014 Клуб бунтарів / The Riot Club ... Alistair Ryle
2014 Експеримент: Зло / The Quiet Ones ... Brian McNeil
2013 Голодні ігри: У вогні / The Hunger Games: Catching Fire ... Finnick Odair
2013 Мері і Марта / Mary and Martha (ТБ) ... Ben
2012 Білосніжка та мисливець / Snow White and the Huntsman ... William
2012 Біла спека / White Heat (серіал) ... Jack
2011 Пірати Карибського моря: На дивних берегах / Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ... Philip
2011 Юнайтед. Мюнхенська трагедія / United ... Duncan Edwards
2010 Серце кожної людини / Any Human Heart (серіал) ... Logan Mountstuart (Young)
2010 Втрачене майбутнє / The Lost Future (ТБ) ... Kaleb
2010 Стовпи Землі / The Pillars of the Earth (міні-серіал) ... Richard

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2014 рік
Номінації: Краще виконання ролі без сорочки («Голодні ігри: У вогні»); Краща бійка («Голодні ігри: У вогні»)
11551
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Сімпсони
Декстер
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.