,
Хороший лікар
Гріфіни
Нарко

Дакота Джонсон

Дакота Джонсон Дакота Джонсон Дакота Джонсон Дакота Джонсон Дакота Джонсон Дакота Джонсон Дакота Джонсон
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Dakota Johnson
Зріст: 1.71 м
Дата народження: 4 жовтня, 1989 | терези
Місце народження: Остін, Техас, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Дакота Джонсон (Dakota Mayi Johnson) народилася 4 жовтня 1989 року в Техасі, в родині голлівудських акторів Мелані Гріффіт і Дона Джонсона. Втім, виховував дівчинку не рідний батько, а не менш відомий Антоніо Бандерас, який одружився на Мелані після її розлучення. Оточення знаменитих родичів безпосереднім чином визначило майбутнє Дакоти, особливо після того, як в підлітковому віці вона усвідомила, що є не тільки «зоряною дитиною», а й щасливою власницею прекрасних зовнішніх даних і високого зросту.

У дванадцять років Дакота взяла участь у фотосесії журналу Vogue на тему «діти знаменитостей». Після першого офіційного досвіду зйомок вона вирішила стати моделлю. Батьки і вітчим підтримали вибір юної багатообіцяючої красуні.

Саме сім'я подбала про те, щоб відбувся дебют Дакоти у великому кіно. У десять років вона вперше потрапила на знімальний майданчик, зігравши у фільмі Антоніо Бандераса «Жінка без правил». На зйомках дівчинка співпрацювала з власної бабусею і тіткою, яким дісталися ролі матері і дочки. Драма, що оповідає про жінку, яка кинула сім'ю заради яскравих софітів телеекрану, мала широкий фестивальний успіх. Зокрема, картина отримала номінацію на «Золотого лева» у Венеції.

У 2006 році сімнадцятирічна Джонсон виграла престижну премію «Міс Золотий глобус», яка присуджується нащадкам кінозірок. Після закінчення школи вона вирішила присвятити себе акторському ремеслу і почала брати уроки драматичного мистецтва.

Її «дорослий» дебют в кіно відбувся у 2010 році, коли актриса отримала роль в гучній драмі Девіда Фінчера «Соціальна мережа». Фільм, присвячений створенню Facebook, обговорювався в пресі і в інтернеті ще задовго до прем'єри. В підсумку стрічка зібрала в світовому прокаті більше 224 мільйонів доларів і завоювала багато нагород і номінацій, від «Оскара» до «Золотого глобуса». Дакота зіграла другорядний персонаж - студентку Амелію Ріттер.

З картини Фінчера почався активний розвиток кар'єри Джонсон. Вона виконала роль Слоан Хаген, колишньої дівчини неймовірно красивого хлопця, закрутивши роман з його кращим другом, в драмі Даніела Барнз «Страшно красивий». Слідом вона з'явилася в комедії Крістофера Ніла «Кози». Більшу популярність їй принесла участь в пародійному бойовику про копів «Мачо і ботан», а також у весільній комедії «5 років майже одружені». Хоча проекти, де знімалася актриса, були досить гучними, протягом двох років Дакота не отримувала головних ролей в кіно або серіалах, задовольняючись другим планом.

Вперше їй довірили зіграти центральний персонаж в комедійному сімейному ситкомі «Бен і Кейт», де Джонсон постала в образі пустотливої блакитноокої блондинки Кейт Фокс. Проект мав широкий успіх, що сприяло зростанню популярності Дакоти.

У 2012 році вона зіграла головну героїню в молодіжній комедії Крістофера Нельсона «Мій друг - гей».

Однак справжній тріумф актриса відсвяткувала після отримання ключової ролі в еротичній мелодрамі «П'ятдесят відтінків сірого», знятої за бестселером британської письменниці Е. Л. Джеймс. Дакота зіграла випускницю коледжу Анастейшу Стіл, яка віддала своє життя в розпорядження чарівного і сексуального бізнесмена Крістіана Грея.

З 2012 року Дакота Джонсон зустрічалась з актором Джорданом Мастерсоном, але після затвердження Дакоти на роль Анастейші Стіл у фільмі «П'ятдесят відтінків сірого», Джордан і Дакота розлучилися. Джордан сильно переживав, що його кохана буде зніматися в безлічі постільних сцен абсолютно голою, і просив відмовитися від ролі. Також хлопця бентежив той факт, що після великої кількості еротичних сцен, до Дакоті Джонсон буде підвищена увага з боку ЗМІ. До того ж дівчина не поділяла його релігійних поглядів і не відвідувала сайєнтологічну церкву. З весни 2014 року актриса зустрічалася з музикантом Меттью Хітом, але у 2015 році пара розпалася.

Фільмографія:

2018 П'П'ятдесят відтінків свободи / Fifty Shades Freed ... Anastasia Steele
2017 Суспірія / Suspiria
2017 Звук металу / The Sound of Metal
2017 Under the Silver Lake
2017 П'ятдесят відтінків темряви / Fifty Shades Darker ... Anastasia Steele
2016 В активному пошуку / How to Be Single ... Alice
2015 Великий сплеск / A Bigger Splash ... Penelope
2015 Чорна меса / Black Mass ... Lindsey Cyr
2015 Vale (короткометражний) ... Rachel
2015 Хлоя і Тео / Chloe & Theo ... Chloe
2015 П'ятдесят вiдтiнкiв сiрого / Fifty Shades of Grey ... Anastasia Steele
2015 In a Relationship (короткометражний) ... Willa
2014 Цімбелін / Cymbeline ... Imogen
2014 Closed Set (короткометражний) ... Leading Lady
2014 Need for Speed: Жага швидкості / Need for Speed ​​... Anita
2013 Мій друг - гей / Date and Switch ... Em
2012 Transit (короткометражний)
2012 - 2013 Бен і Кейт / Ben & Kate (серіал) ... Kate Fox
2012 5 років майже одружені / The Five-Year Engagement ... Audrey
2012 Мачо і ботан / 21 Jump Street ... Fugazy
2012 Кози / Goats ... Minnie
2012 Заради Еллен / For Ellen ... Cindy
2011 Страшно красивий / Beastly ... Sloan
2010 Все, що блищить / All That Glitters (відео, короткометражний) ... Dianica French
2010 Соціальна мережа / The Social Network ... Amelia Ritter
2005 - 2013 Офіс / The Office (серіал) ... Dakota, Kevin's Replacement
1999 Жінка без правил / Crazy in Alabama ... Sondra
1975 - ... Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Cinderella

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2016 рік
Номінації: Кращий поцілунок («П'ятдесят відтінків сірого»); Прорив року («П'ятдесят відтінків сірого»)

Золота малина, 2016 рік
Переможець: Найгірша жіноча роль («П'ятдесят відтінків сірого»); Найгірший екранний ансамбль («П'ятдесят відтінків сірого»)

Британська академія, 2016 рік
Номінації: Зірка, що сходить

Золотий глобус, 2006 год
Переможець: Міс Золотий Глобус
14822
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
КітПес
Як козаки...
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.