,
Сімпсони
Готем
Сини Анархії

Деріл Ганна

Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Daryl Hannah
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 3 грудня, 1960 | стрілець
Місце народження: Чикаго, Іллінойс, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Деріл Ганна (Daryl Christine Hannah) народилася 3 грудня 1960 року в місті Чикаго (штат Іллінойс, США). Її батько, Дон Ганна, був судновласником, а мати, Сузан, - продюсером. Незабаром після народження Ганни батьки розлучилися, і її мати повторно вийшла заміж за Джерольда Векслера, власника електронної імперії «Yupіter», чиє майно оцінювалося в три мільярди доларів.

Деріл навчалася в привілейованих приватних школах. У дитинстві на диво всім рідним вона вирішила досконало оволодіти грою в футбол, і вже в середній школі стала королевою футбольної команди, розбивши не одне серце своїх однокласників: висока, струнка, в коротких шортах, - хлопчаки на трибунах не могли відірвати від неї очей. Після закінчення школи Деріл без особливих труднощів вступила до театрального Університету Південної Каліфорнії. Ефектна зовнішність дозволила їй протягом декількох років зніматися в рекламі парфумів і дефілювати на сцені в дизайнерському одязі. Наприкінці навчання актриса захопилася балетом і брала уроки у відомої балерини Анни Тальчіф.

Дебютом у кіно для молодої актриси став 1978 рік. Деріл знялася у повнометражній стрічці Брайана Де Пальми «Лють», екранізації роману Джона Ферріса. Виразна красуня з синьо-зеленими очима сподобалася кінодіячів і шоуменам. Після прем'єри Деріл вирушила вдосконалювати акторські навички до найвідомішого театрального педагога Стелли Адлер.

На початку 80-х років Деріл Ганна знялась в науково-фантастичному фільмі Рідлі Скотта «Той, що біжить по лезу бритви» та романтичній стрічці Рона Ховарда «Сплеск» з Томом Генксом у головній ролі. «Сплеск» мав великий комерційний успіх, що дозволило Деріл перейти в розряд рейтингових актрис.

У 1986 році Деріл Ганна зіграла роль Дерен Тейлор - коханки головного героя (Чарлі Шин) в оскароносній стрічці Олівера Стоуна «Волл-стріт». В цьому ж році на екрани вийшов фільм «Плем'я печерного ведмедя» - екранізація однойменного науково-популярного роману Жанни Оель, в якому Ганні дісталася головна роль Ейли - маленької кроманьонки, вихованої неандертальцями.

У 1987 році актриса спробувала себе в комедійному жанрі, зігравши у фільмі «Роксана» - в усучасненому варіанті п'єси Едмона Ростана «Серано де Бержерак». Деріл зіграла милу студентку астрономічного факультету, в яку закохався шеф команди пожежників Сі Ді «Чарлі» Бейлс (Стів Мартін) - романтична людина з тонким почуттям гумору, справжній поет і прекрасний співрозмовник.

У 1994 році Ганна отримала премію на Берлінському кінофестивалі за короткометражку «Остання вечеря», працюючи над якою Деріл виступила сценаристом, продюсером і актрисою.

У 1996 році Деріл Ганна зайняла 96 позицію в рейтингу «Empire magazine» Топ-100 найсексуальніших актрис кіно.

У 2003 році в прокат вийшов культовий фільм Квентіна Тарантіно «Убити Білла». Деріл зіграла роль Еллі Драйвер - одноокої найманої вбивці. У 2004 році світ побачив другу частину гучного бойовика, де знову знялися найяскравіші актори: Ума Турман, Люсі Лью, Девід Керредін. До речі, за роль в «Убити Білла 2» Деріл отримала дві премії: «MTV Movie Awards» за кращу бойову сцену і «Saturn Award» за кращу жіночу роль другого плану.

Зіграні нею ролі з кожним разом все впевненіше і впевненіше закріплювали за актрисою кінорепутацію зоряної актриси, яка багато вміла і була вільна в кадрі. Тим часом акторська кар'єра Деріл Ганни не стояла на місці. Її фільмографія поповнувалась новими і цікавими ролями - «Злість», «Темний медовий місяць», «У пошуках шторму», «Припливи», «Ідеальні канікули» та інші.

У 2015 році Деріл прийняла участь у науково-фантастичному проекті братів Вачовські (тепер вже сестер)) «Восьме чуття», зігравши роль Аджеліки «Енджел» Тюрінг.

Крім акторства, Деріл Ганна заслужила безліч почестей на поприщі боротьби за екологію. Будучи з дівоцтва вегетаріанкою, вона активно бореться за чистоту води, за охорону навколишнього середовища і виступає проти знищення тварин.

Деріл Ганна ніколи не була заміжня, але мала довгий роман зі співаком Джексоном Брауном, а також мала зв'язок з Джоном Кеннеді мол. - сином убитого президента і актором Велом Кілмером.

Фільмографія:

Вампіри Голлівуду / Vampires of Hollywood ... Lana Wood
Undateable John ... Rose
2016 The Slider ... Carol
2016 Father ... Sarah Freidman
2015 Sicilian Vampire ... Carmelina Trafficante
2015 - ... Восьме почуття / Sense8 (серіал) ... Angelica Turing
2015 Ідеальні канікули / A Perfect Vacation ... Mao
2015 Мене звуть Майкл / I Am Michael ... Deborah
2014 Торгівля шкірою / A Hitman in London ... Zhanna
2014 2047 - Загроза смерті / 2047: Sights of Death ... Major Anderson
2014 Father Rupert Mayer ... Joanna Sebastian
2013 Американський мустанг / American Mustang ... The Advocate
2013 Ніч зомбі / Zombie Night (ТБ) ... Birdy
2013 Social Nightmare (ТБ) ... Susan Hardy
2013 Припливи / The Hot Flashes ... Ginger Peabody
2013 The Things She Did (короткометражний) ... Her
2012 Ельдорадо / Eldorado (відео) ... The Stranger
2011 СОС любов! Контракт на мільйон доларів / S.O.S Love! The Million Dollar Contract ... Mimi
2011 - 2012 Фантасти-провісники / Prophets of Science Fiction (серіал) ... Pris
2010 - ... Поліція Гаваїв / Hawaii Five-0 (серіал) ... Cherie Tranton
2010 Долина розчарування / Wild Horses and Renegades ... Speaker
2009 Закрита книга / A Closed Book ... Jane Ryder
2009 Цикл / The Cycle ... Carrie Mitchel
2009 у пошуках шторму / Storm Seekers (ТБ) ... Leah Kaplan
2008 Темний медовий місяць / Dark Honeymoon (відео) ... Jan
2008 Злість / Vice ... Salt
2008 Зграя акул / Shark Swarm (ТБ) ... Brook Wilder
2008 Школа бойових мистецтв / Kung Fu Killer (ТБ) ... Jane
2007 Одного разу все одружаться / All the Good Ones Are Married (ТБ) ... Alex
2007 Любов на лінії фронту / The Poet ... Marlene Konig
2006 Оле / Olé ... Maggie Granger
2006 Любов - це наркотик / Love Is the Drug ... Sandra Brand
2006 Чи не поступитися Штейнам / Keeping Up with the Steins ... Sandy, Sacred
2006 Останні дні планети Земля: Нова особина / Final Days of Planet Earth (ТБ) ... Liz Quinlan
2004 Будь обережний того, чого бажаєш / Careful What You Wish For (короткометражний) ... Store Patron
2004 Срібне місто / Silver City ... Maddy Pilager
2004 Вбити Білла 2 / Kill Bill: Vol. 2 ... Elle Driver
2004 Повія / Yo puta ... Adriana
2003 Вбити Білла / Kill Bill: Vol. 1 ... Elle Driver
2003 Приймальні матері / Casa de los babys ... Skipper
2003 Останній контракт / The Job ... CJ March
2003 Велика порожнеча / The Big Empty ... Stella
2003 Нортфорк / Northfork ... Flower Hercules
2002 Банк / Bank (відео) ... American girlfriend
2002 Strip Notes (відео)
2002 Поспішай кохати / A Walk to Remember ... Cynthia Carter
2001 Важкі гроші / Hard Cash ... Virginia
2001 Джек і Бобове дерево: Правдива історія / Jack and the Beanstalk: The Real Story (ТБ) ... Thespee - Member Great Council of Mac Slec
2001 Джекпот / Jackpot ... Bobbi
2001 Вогняний ринг / Cowboy Up ... Celia Jones
2000 Головна мішень / First Target (ТБ) ... Alex McGregor
2000 Танці в «Блакитній ігуані» / Dancing at the Blue Iguana ... Angel
2000 Ланцюг / Cord (відео) ... Anne White
1999 Ворог мого ворога / Diplomatic Siege ... Erica Long
1999 - ... Незалежна лінза / Independent Lens (серіал)
1999 Польові квіти / Wildflowers ... Sabine
1999 Мій улюблений марсіанин / My Favorite Martian ... Lizzie
1999 У гонитві за мрією / Speedway Junky ... Veronica
1998 Хочеш жити - вмій крутитися / Hi-Life ... Maggie
1998 Вікно у двір / Rear Window (ТБ) ... Claudia Henderson
1998 Возз'єднання сімейки Адамсів / Addams Family Reunion (ТБ) ... Morticia Addams
1998 Rescuers: Stories of Courage: Two Families (ТБ) ... Maria Althoff
1997 Лісовик / The Gingerbread Man ... Lois Harlan
1997 Останній дон / The Last Don (міні-серіал) ... Athena Aquitane
1997 Справжня блондинка / The Real Blonde ... Kelly
1997 Постріл / Gun (серіал) ... Jill Johnson
1996 Останні дні Френкі на прізвисько «Муха» / The Last Days of Frankie the Fly ... Margaret
1995 Старі та сварливі розбешкетувалися / Grumpier Old Men ... Melanie Gustafson
1995 Двоє - це занадто / Two Much ... Liz
1995 Нерозривний зв'язок / The Tie That Binds ... Leann Netherwood
1994 Маленькі негідники / The Little Rascals ... Miss Crabtree
1993 Старі та сварливі / Grumpy Old Men ... Melanie
1993 Атака 50-футовий жінки / Attack of the 50 Ft. Woman (ТБ) ... Nancy Archer
1993 - 2004 Фрейзер / Frasier (серіал) ... Caller # 2
1992 Спогади людини-невидимки / Memoirs of an Invisible Man ... Alice Monroe
1991 Ігри в полях Господніх / At Play in the Fields of the Lord ... Andy Huben
1990 Психувати / Crazy People ... Kathy Burgess
1989 Сталеві магнолії / Steel Magnolias ... Annelle Dupuy Desoto
1988 Бадьорість духів / High Spirits ... Mary Plunkett Brogan
1987 Волл-стріт / Wall Street ... Darien Taylor
1987 Роксана / Roxanne ... Roxanne
1986 Орли юриспруденції / Legal Eagles ... Chelsea Deardon
1986 Клан Печерного Ведмедя / The Clan of the Cave Bear ... Ayla
1984 Папа Грінвіч-Віллідж / The Pope of Greenwich Village ... Diane
1984 Сплеск / Splash ... Madison
1984 Безстрашний / Reckless ... Tracey Prescott
1983 Фінальний терор / The Final Terror ... Windy Morgan
1982 Літні коханці / Summer Lovers ... Cathy Featherstone
1982 Той що біжить по лезу бритви / Blade Runner ... Pris
1982 Паперові ляльки / Paper Dolls (ТБ) ... Taryn Blake
1981 Сувора країна / Hard Country ... Loretta
1978 Лють / The Fury ... Pam
1975 - ... Доброго ранку, Америка / Good Morning America (серіал) ... 7 October, 2003

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Переможець: Краща бійка ( «Убити Білла 2»)

Сатурн, 2005 рік
Переможець: Краща актриса другого плану («Вбити Білла 2»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Двоє - це занадто»)

Берлінський кінофестиваль, 1994 год
Переможець: Приз за кращий короткометражний фільм (програма «Панорама») («Остання вечеря»)

Золота малина, 1989 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Бадьорість духів»)

Золота малина, 1988 рік
Переможець: Найгірша жіноча роль другого плану («Волл-стріт»)

Сатурн, 1985 рік
Переможець: Краща актриса («Сплеск»)
1667
Загрузка...
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коломбо
Чорний список
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.