,
Сини Анархії
11.22.63
Безсоромні

Лев Шрайбер

Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер, сценарист
Ім’я (лат.): Liev Schreiber
Зріст: 1.91 м
Дата народження: 4 жовтня 1967 | ваги
Місце народження: Сан-Франциско, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Дружина: Наомі Воттс ... двоє дітей


Біографія:

Лев Шрайбер (Isaac Liev Schreiber) з'явився на світ 4 жовтня 1967 року в Сан-Франциско, штат Каліфорнія, в творчій родині. Мати Лева, Хезер Мілгрем, відома у вузьких колах художниця, за походженням єврейка, з польськими, українськими та німецькими коренями. Батько ж, Телл Шрайбер, визнаний театральний актор і режисер, зобов'язаний своїм походженням предкам з Австралії, Ірландії, Шотландії та Швейцарії.

Незабаром після народження сина, подружжя переїхало зі Сполучених Штатів Америки до Канади. Однак після раптового розлучення батьків, чотирирічний Лев з матір'ю знову повернулися до Америки. Вони оселилися в південно-східній частині Мангеттена, в Нижньому Іст-Сайді, де і пройшло все дитинство Шрайбера. Втім, це дитинство було далеко не безхмарним. Матері майбутнього актора доводилося багато працювати, щоб прогодувати себе і сина, а сам Лев кілька разів був спійманий за невеликі крадіжки, за що згодом і був відправлений на проживання до релігійної громади в Коннектикуті. Через деякий час, коли його мати і духовні наставники порахували, що Лев перевиховався і зрозумів свої помилки, він знову став жити з матір'ю в Нью-Йорку.

Навчаючись в муніципальній школі, юний Шрайбер захопився спортом і показував непогані результати. Незважаючи на це, він не був популярним, скоріше навпаки, інші учні школи його цуралися, розводячи різні чутки про його сім'ю і нібито кримінальне минуле. Коли він перейшов у приватну школу «Friends Seminary», Лев несподівано для самого себе зацікавився театром і став постійним учасником шкільних спектаклів. Потім він поступив у коледж Гемпшира, де продовжив відточувати свою акторську майстерність у складі театральної трупи. Крім того, він став випускником Єльської вищої школи драматичного мистецтва, а також деякий час був слухачем акторського курсу в Лондонській Королівській академії.

Завдяки своїй завзятості, залишивши за плечима не саме щасливе дитинство і отримавши вельми гідну освіту, Лев Шрайбер став наближатися до початку успішної акторської кар'єри.

Дебютом для молодого актора стала епізодична роль в незалежній комедійній драмі 1994 року режисера Нори Ефрон «Цілком пришелепкуватий». На наступний рік Шрайбер блискуче відпрацював на знімальних майданчиках таких кінострічок як: «Тусовщиця», «Сонячні хлопчики», «Дзвінок Денізи», «Дівчата з дикого Заходу», «Дика любов».

У 1996 році режисер Вес Крейвен запропонував йому роль у фільмі жахів «Крик». Роль підозрюваного у вбивствах Коттона Вірі відкрила Шрайберу дорогу до великобюджетних стрічок. Так, у 1998 році актор чудово зіграв помічника шерифа в драматичному трилері Джо Чаппела «Фантоми». Помітним появою актора на екрані одну з головних ролей у спортивній драмі Норманна Джуїсона «Ураган».

У 1999 році актор виконав роль молодого Орсона Веллс у фільмі Бенжаміна Росса «Проект 281», яка принесла Шрайберу номінації на «Еммі» і «Золотий глобус».

Свій яскравий драматичний талант актор продемонстрував і при виконанні ролі Стюарта Бессера в мелодрамі 2001 року «Кейт і Лео» режисера Джеймса Менголда. Мег Райан, Х'ю Джекман у партнерстві з Левом з блиском відпрацювали головні ролі.

У 2003 році на екрани вийшло два проекти за участю Лева Шрайбера: міні-серіал «Гітлер: Сходження диявола» і комедійна драма Роджера Споттісвуда «Проект «Єльцин», в останній актор блищав у головній ролі піарника Джо Шумейта.

У 2006 році Лев Шрайбер разом з Наомі Воттс і Едвардом Нортоном з'явився в мелодрамі «Розмальована вуаль», поставленому за мотивами роману С. Моема «Визерунковий покрив». Через два роки Лев Шрайбер взяв участь у приквелі трилогії «Люди Ікс» - «Люди Ікс: Початок. Росомаха». У картині була показана передісторія «Людей Ікс», що розповідає про військове минуле Логана і обставини, при яких він став володарем адамантітового скелета.

У 2010 році Шрайбер знявся в головній ролі російського шпигуна Вінтера в бойовику режисера Філіпа Нойса «Солт», де він зіграв у парі з Анджеліною Джолі.

З останніх робіт актора хочеться відзначити його участь у телепроекті каналу Showtime «Рей Донован», де він зіграв головну роль суворого професіонала, який займається вирішенням делікатних проблем багатих американців. А також, роль відомого радянського шахіста в байопіку Едварда Цвіка «Ігри чемпіонів», що розповідає про матч за звання чемпіона світу, головними учасниками якого стали два всесвітньо-відомих гросмейстера - Борис Спаський і Боббі Фішер.

Крім роботи в кіно Шрайбер також добре відомий і в театральному середовищі. Серед театральних робіт Лева Шрайбера багато п'єс Шекспіра: «Цімбелін», «Макбет», «Гамлет» і «Генріху V». У 2005 році Лев отримав «Тоні» за головну роль у п'єсі «Гленгаррі Глен Росс». У тому ж році він дебютував в якості режисера і сценариста з картиною «І все освітилося», знятої за мотивами однойменного роману.

У 2006 році Лев Шрайбер оголосив про заручини з актрисою Наомі Воттс, з якою знімався у фільмі «Розмальована вуаль», але чутки про їхнє весілля залишилися непідтвердженими. У 2007 році у зоряної пари народився син Олександр Піт, а в грудні 2008 року на світ з'явилася ще одна дитина, другий син - Семюел Кай Шрайбер. У вільний від роботи час Лев займається баскетболом, фехтуванням, велосипедним спортом і футболом. Ну і, звичайно ж, приділяє час своїй родині.

Фільмографія:

2016 Вишибала 2 / Goon: Last of the Enforcers ... Ross Rhea
2016 5-а хвиля / The 5th Wave ... Colonel Vosch
2015 У пошуках Бабеля / Finding Babel ... Voice of Isaac Babel, озвучення
2015 Крід: Спадщина Роккі / Creed ... HBO 24/7 оповідач
2015 У центрі уваги / Spotlight ... Marty Baron
2014 Ігри чемпіонів / Pawn Sacrifice ... Boris Spassky
2014 - ... Кінь БоДжек / BoJack Horseman (серіал) ... Copernicus
2013 Досконалий чоловік / A Perfect Man ... James
2013 Супергерої: Нескінченна битва / Superheroes: A Never-Ending Battle (міні-серіал) ... провідний
2013 Під маскою жиголо / Fading Gigolo ... Dovi
2013 Дворецький / The Butler ... Lyndon B. Johnson
2013 - ... Рей Донован / Ray Donovan (серіал) ... Ray Donovan
2013 Останні дні на Марсі / The Last Days on Mars ... Vincent Campbell
2013 Муві 43 / Movie 43 ... Robert
2012 Фундаменталіст мимоволі / The Reluctant Fundamentalist ... Bobby Lincoln
2012 Псих / Mental ... Trevor
2011 Вишибала / Goon ... Ross Rhea
2010 Солт / Salt ... Ted Winter
2010 Кожен Божий день / Every Day ... Ned
2009 Різники / Repo Men ... Frank
2009 Штурмуючи Вудсток / Taking Woodstock ... Vilma
2009 Люди Iкс: Початок. Росомаха / X-Men Origins: Wolverine ... Victor Creed
2008 Виклик / Defiance ... Zus Bielski
2007 Кохання за часів холери / Love in the Time of Cholera ... Lotario Thugut
2007 Десять заповідей / The Ten ... Ray Johnson
2006 Розмальована вуаль / The Painted Veil ... Charlie Townsend
2006 Омен / The Omen ... Robert Thorn
2005 - ... Робоцип / Robot Chicken (серіал) ... Iron Man
2005 Лакаванна Блюз / Lackawanna Blues (ТБ) ... Ulysses Ford
2004 Манчжурський кандидат / The Manchurian Candidate ... Raymond Shaw
2003 Проект Єльцин / Spinning Boris ... Joe Shumate
2003 Гітлер: Сходження диявола / Hitler: The Rise of Evil (міні-серіал) ... Ernst Hanfstaengl
2002 Ціна страху / The Sum of All Fears ... John Clark
2001 Кейт і Лео / Kate & Leopold ... Stuart Besser
2000 - ... C.S.I. Місце злочину / CSI: Crime Scene Investigation (серіал) ... Michael Keppler
2000 Крик 3 / Scream 3 ... Cotton Weary
2000 Гамлет / Hamlet ... Laertes
1999 Spring Forward ... Paul
1999 Проект 281 / RKO 281 (ТБ) ... Orson Welles
1999 Ураган / The Hurricane ... Sam
1999 Яків брехун / Jakob the Liar ... Mischa
1999 - ... Незалежна лінза / Independent Lens (серіал) ... William Kunstler
1999 Прогулянка по Місяцю / A Walk on the Moon ... Marty Kantrowitz
1998 Де тебе носило / Since You've Been Gone (ТБ) ... Fred Linderhoff
1998 Сутінки / Twilight ... Jeff Willis
1998 Сфера / Sphere ... Dr. Ted Fielding
1998 Фантоми / Phantoms ... Deputy Stuart 'Stu' Wargle
1997 Baggage (короткометражний)
1997 Він, вона і палець / His and Hers ... Glenn
1997 Крик 2 / Scream 2 ... Cotton Weary
1996 Денні мандрівники / The Daytrippers ... Carl Petrovic
1996 Крик / Scream ... Cotton Weary
1996 Викуп / Ransom ... Clark Barnes
1996 Гуляють, базікають / Walking and Talking ... Andrew
1996 Коміки / The Sunshine Boys (ТБ) ... Ricky Gregg
1996 Довга ніч / Big Night ... Leo
1995 Тусовщиця / Party Girl ... Nigel
1995 Дика любов / Mad Love ... Salesman
1995 Дзвінок Денізи / Denise Calls Up ... Jerry Heckerman
1995 Дівчата з Дикого Заходу / Buffalo Girls (ТБ) ... Ogden
1994 Абсолютно пришелепкуватий / Mixed Nuts ... Chris
1994 Janek: The Silent Betrayal (ТБ) ... Owens

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2015
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Рей Донован»)

Еммі, 2015
Номінації: Краща чоловіча роль у драматичному серіалі («Рей Донован»)

Золотий глобус, 2014
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Рей Донован»)

Премія Гільдії акторів, 2014
Номінації: Кращий акторський склад («Дворецький»)

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Краща бійка («Люди Ікс: Початок. Росомаха»)

Венеціанський кінофестиваль, 2005 рік
Переможець: Приз «Laterna Magica» («І все освітилося»); Нагорода за кращий біографічний фільм («І все освітилося»)

Сатурн, 2005 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Манчжурський кандидат»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Проект 281»)

Еммі, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Проект 281»)
2926
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чорний список
І мертві підуть
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.