,
Бійся ходячих мерців
Південний Парк
Шанс
Загрузка...

Ровен Аткінсон

Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): Rowan Atkinson
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 6 січня 1955 | козеріг
Місце народження: Консетт, Дарем, Англія, Велика Британія
Жанри: Комедія
Дружина: Санетра Састре (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Ровен Аткінсон (Rowan Sebastian Atkinson) народився 6 січня 1955 року в місті Консетт, в англійському графстві Дарем. Ровен був молодшим із трьох дітей фермера Еріка Аткінсона-старшого і його дружини домогосподарки Елли Бейнбрідж. Незважаючи на скромне походження, Ровен Аткінсон не єдиний видатний представник свого сімейства. Його рідний брат Родні є відомим англійським політиком і експертом в галузі економіки. Дітей батьки виховували у християнських англіканських традиціях. З дитинства Ровен захоплювався театром, спочатку він грав у постановах театру початкової школи «Користер скул», пізніше у середній школі «Сент-Бі скул», куди Аткінсона перевели у віці 11 років. Після закінчення школи Ровен вступив до Університету Ньюкасла на електроінженерний факультет. Свою освіту він продовжив в Оксфорді, де отримав ступінь магістра.

Аткінсон почав виступати з гумористичними скетчами на сцені Драматичного товариства Оксфорда, де він познайомився зі своїм співавтором, майбутнім сценаристом і режисером Річардом Кертісом. Привернути увагу широкої публіки Аткінсону вперше вдалося, виступаючи на Единбурзькому фестивалі у 1976 році. Через два роки Аткінсон і Кертіс запустили гумористичне шоу «Люди Аткінсона» на радіо BBC 3.

Після закінчення університету Ровен Аткінсон разом з колегою-коміком Ангусом Дейтоном відправився в турне по країні, їх номери були записані і пізніше стали основою телешоу. Успіх гастролей привів Аткінсона до контракту з телекомпанією ITV, в ефірі якої у 1979 році вийшло шоу «Бляшаний сміх». Наступним проектом Аткінсона на телебаченні стала гумористична програма «Not the Nine O'Clock News», в якій Ровен був одним з основних сценаристів.

У 1983-му році талановитий англієць вперше знявся в кіно - у шпигунському бойовику «Ніколи не говори« ніколи» з неофіційної серії про Джеймса Бонда. У цьому фільмі його екранним партнером став Шон Коннері. Згодом відомий шотландець став одним з головних прихильників творчості Ровена Аткінсона. Варто відзначити, що 1983-й рік став абсолютно особливим для Аткінсона. У цей період він зіграв у своїй першій кінокомедії - «Вчасно померлий», а також запустив культовий проект «Чорна гадюка», який відразу після виходу на екрани отримав величезний успіх. Над створенням телесеріалу Ровен Аткінсон працював разом з Річардом Кертісом, який виступив як автор сценарію всіх серій комедії.

Найбільш успішним проектом актора на початку дев'яностих років стала 14-серійна комедія «Містер Бін», яка згодом стала культовим твором для всієї британської культури. Серіал мав великий успіх, а тому з часом зумів затьмарити навіть славу «Чорної гадюки». У 1997 році був створений перший повнометражний фільм - «Містер Бін в Америці». Другий фільм, «Містер Бін на відпочинку», вийшов в прокат у 2007 році.

У 1993 році він знявся разом з Чарлі Шином, Валері Голіно, Ллойдом Бріджесом у пародії на фільми про Рембо «Гарячі голови 2».

У 1994 році Аткінсон зіграв епізодичну роль вікарія в касовому хіті «Чотири весілля і одні похорони» та озвучив одного з персонажів у популярному мультфільмі «Король лев». Ще однією помітною роллю Ровена Аткінсона стала роль інспектора Реймонда Фаулера в серіалі «Тонка блакитна лінія». У великому кінематографі на рахунку Ровена ролі в комедіях «Щурячі перегони», «Скубі-Ду», «Реальна любов».

У 2003 році Аткінсон зіграв головну роль у пародії на бондіану - «Агент Джонні Інгліш».

У 2005 році він виконав одну з головних ролей у кримінальній комедії «Тримай язика за зубами».

У 2012 році Ровен Аткінсон брав участь у відкритті Олімпійських ігор в Лондоні в ролі Містера Біна, який грав на роялі в оркестрі, виконуючи саундтрек з фільму «Вогненні колісниці»

Зі своєю дружиною Санетрою Састре Ровен познайомився наприкінці 80-х, коли Санетра працювала візажистом на BBC. У лютому 1990 року в Нью-Йорку відбулася церемонія одруження. Однак, після 24 років спільного життя у листопаді цього року шлюб Ровена Аткінсона розпався, через його роман з молоденькою актрисою Луїзою Форд. У колишнього подружжя двоє дітей: син Бен і дочка Лілі, яка пішла по стопах батька і також стала актрисою.

Ровен Аткінсон володіє величезним статком в 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Головною пристрастю Аткінсона є колекціонування дорогих автомобілів.

Фільмографія:

2016 Мрець детектива Мегре / Maigret Dead Man (ТБ) ... Jules Maigret
2016 Мегре розставляє пастки / Maigret Sets a Trap (ТБ) ... Jules Maigret
2011 Агент Джоні Інгліш: Перезапуск / Johnny English Reborn ... Johnny English
2007 - ... Так і чарівна сила Жужу / Tak & the Power of Juju (серіал) ... Lok
2007 Містер Бін на відпочинку / Mr. Bean's Holiday ... Mr. Bean
2007 Розрядка сміхом 2007: Великий випуск / Comic Relief 2007: The Big One (ТБ) ... Mr. Bean
2006 Keeping Mum: Funnies (відео, короткометражний) ... Walter Goodfellow
2006 Keeping Mum: Deleted Scenes (відео, короткометражний) ... Walter Goodfellow
2005 Тримай язика за зубами / Keeping Mum ... Walter Goodfellow
2005 80-і / 80s (серіал) ... Blackadder
2005 Людина-павук / Spider-Plant Man (ТБ, короткометражний) ... Peter Piper, Spider-Plant Man
2003 Реальна любов / Love Actually ... Rufus - Jewellery Salesman
2003 Агент Джонні Інгліш / Johnny English ... Johnny English
2003 Розрядка сміхом 2003: Велика зачіска / Comic Relief 2003: The Big Hair Do (ТБ) ... Martin Bashir
2002 - ... Містер Бін / Mr. Bean: The Animated Series (серіал) ... Mr. Bean
2002 Скубі-Ду / Scooby-Doo ... Mondavarious
2001 Щурячі перегони / Rat Race ... Enrico Pollini
2001 Розрядка сміхом: Короткі штани / Comic Relief Short Pants (ТБ, короткометражний) ... Neville
2000 Виступ Королівського вар'єте 2000 / The Royal Variety Performance 2000 (ТБ) ... Performer
2000 Все можливо, бебі! / Maybe Baby ... Mr. James
1999 Чорна Гадюка туди-сюди / Blackadder Back & Forth (короткометражний) ... Lord Edmund Blackadder, King Edmund III, Blackaddercus (All Blackadders)
1999 Доктор Хто і Прокляття неминучої смерті / Comic Relief: Doctor Who - The Curse of Fatal Death (ТБ, короткометражний) ... The Doctor
1997 Історія містера Біна / The Story of Bean (ТБ) ... Mr. Bean
1997 Містер Бін в Америці / Bean ... Mr. Bean
1997 Comic Relief (ТБ)
1995 Unseen Bean (відео) ... Mr. Bean
1995 - 1996 Тонка блакитна лінія / The Thin Blue Line (серіал) ... Inspector Fowler
1995 Full Throttle (ТБ) ... Sir Henry 'Tim' Birkin
1994 Король Лев / The Lion King ... Zazu, озвучка
1994 Чотири весілля і одні похорони / Four Weddings and a Funeral ... Father Gerald - Wedding Two
1993 Гарячі голови 2 / Hot Shots! Part Deux ... Dexter Hayman
1992 Шоу Ровена Аткінсона / Rowan Atkinson Live (ТБ) ... Various Roles
1991 Бернард і джин / Bernard and the Genie (ТБ) ... Charles Pinkworth
1991 Comic Relief (ТБ) ... Mr. Bean
1990 The Exciting Escapades of Mr. Bean (відео, короткометражний) ... Mr. Bean
1990 Відьми / The Witches ... Mr. Stringer
1990 - 1995 Містер Бін / Mr. Bean (серіал) ... Mr. Bean
1989 Істерія 2! / Hysteria 2! (ТБ) ... Shakespeare's Manager
1989 The Amazing Adventures of Mr. Bean (відео) ... Mr. Bean
1989 Чорна гадюка 4 / Blackadder Goes Forth (серіал) ... Captain Edmund Blackadder
1989 Бурмило / The Tall Guy ... Ron Anderson
1989 Вечір «розрядки сміхом» 2 / A Night of Comic Relief 2 (ТБ)
1988 Різдвяні піснеспіви Чорної Гадюки / Blackadder's Christmas Carol (ТБ) ... Ebenezer Blackadder, Lord Edmund Blackadder, Edmund Blackadder, Esq., Cmdr. Edmund Blackadder
1988 Побачення Денніса Дженнінгса / The Appointments of Dennis Jennings (короткометражний) ... Dr. Schooner
1988 Чорна гадюка: Роки роялістів / Blackadder: The Cavalier Years (ТБ, короткометражний) ... Sir Edmund Blackadder
1988 Розрядка сміхом / Comic Relief (ТБ) ... Edmund Blackadder
1987 - 1995 Шоу Фрая та Лорі / A Bit of Fry and Laurie (серіал) ... Nigel Havers
1987 Чорна гадюка 3 / Black Adder the Third (серіал) ... Edmund Blackadder, butler to the Prince
1986 Чорна гадюка 2 / Black-Adder II (міні-серіал) ... Edmund Blackadder
1983 Вчасно померлий / Dead on Time (короткометражний) ... Bernard Fripp
1983 Ніколи не говори «ніколи» / Never Say Never Again ... Small-Fawcett
1983 Чорна гадюка / The Black Adder (міні-серіал) ... Edmund, Duke of Edinburgh
1980 Peter Cook & Co. (ТБ) ... Various Characters
1979 Бал таємної поліції / The Secret Policeman's Ball (ТБ) ... Various Roles
1979 - 1982 Чи не дев'ятигодинні новини / Not the Nine O'Clock News (серіал) ... Various Roles
1979 Canned Laughter (ТБ, короткометражний) ... Robert Box, Dave Perry, Mr. Marshall
1967 - 2003 Омнібус / Omnibus (серіал)

Нагороди та премії:

Європейська кіноакадемія, 2003
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Агент Джонні Інгліш»)
3023
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коломбо
Хроніки Шаннари
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.