,
Дівчата
Декстер
Пригоди Джекі Чана
Загрузка...

Венсан Кассель

Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер режисер сценарист
Ім’я (лат.): Vincent Cassel
Зріст: 1.87 м
Дата народження: 23 листопада 1966 | стрілець
Місце народження: Париж, Франція
Жанри: Драма, трилер, комедія
Дружина: Моніка Белуччі (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Венсан Кассель (Vincent Cassel) народився 23 листопада 1966 року в Парижі в родині відомого актора театру і кіно Жан-П'єра Касселя. Батько часто пропадав на зйомках, тому з дитинства хлопчик недолюблював кінематограф. Він виріс в хорошому районі і ходив в елітну школу, проте був далекий від образу вихованого представника паризьких вершків суспільства, віддававши перевагу незалежності і свободі. «Так, я не хлопець з вулиці, але я виріс на хіп-хопі, і у мене навіть брат цим займається», - згадує Венсан. У 17 років він, на подив всього сімейства, вирішив виїхати до Америки, щоб стати клоуном. «Я вступив до циркової школи. Але, слава богу, у мене вистачило розуму її кинути», - зізнається він. Повернувшись в улюблений Париж, Кассель все більше схилявся до професії актора: пробувався на ролі в театри і кіно. Зокрема, він почав грати на підмостках театру Жан-Луї Барро.

Першу помітну роль в кіно Венсан отримав у 25 років - у французькій драмі «Ключі від раю». Наступними роботами були фільми «Гарячий шоколад», «Метиска». Під час зйомок в останньому він познайомився з режисером і актором Матьє Кассовіцем. Надихнувшись грою Касселя, той запропонував йому зіграти головну роль хлопчини з паризького гетто у своїй драмі «Ненависть». Стрічка отримала нагороди Каннського кінофестивалю, а сам Венсан був номінований на премію «Сезар».

Через рік Кассель з'явився в драмі «Учень» і мелодрамі «Квартира» разом з першою красунею Італії Монікою Беллуччі, своєю майбутньою дружиною. «Я закохався в неї з першого погляду. А потім ми знялися разом у цілій купі фільмів. Але це не якийсь рекламний трюк. Просто колись Серж Гінсбур сказав, що кіно - занадто чуттєвий бізнес, щоб залишати в ньому свою дружину без нагляду», - говорить актор.

У 1999 році Люк Бессон запросив його на роль барона Жиля Де Ре в драму «Посланниця: Історія Жанни д'Арк». Стрічка мала непоганий касовий успіх завдяки імені режисера і досить сильному акторському складу - Мілла Йовович, Дастін Хоффман, Джон Малкович і Фей Данауей, однак картина не була високо оцінена як кінокритиками, так і просто любителями гарного кіно.

У 2000 році Венсан знову знімається у Кассовіца, на цей раз у кримінальному трилері «Багряні ріки». Кассель блискуче зіграв роль детектива Макса - трохи комічного, але дуже сміливого і цікавого персонажа, який разом з досвідченим комісаром поліції П'єром Ньемансом (Жан Рено) намагаються розгадати таємницю звірячого вбивства.

У більшості своїх робіт Кассель грав у дуеті з Белуччі: у фільмах «Доберман», «Яким ти мене хочеш», «Непокірний», «Братство вовка». Своїм «кращим фільмом з Монікою» актор вважає скандальну стрічку «Незворотність», яка починається з епізоду десятихвилинного згвалтування героїні Моніки (щоб не бачити цю сцену, він виїхав зі знімального майданчика). «Якби не Моніка, я б просрав цей фільм ... Режисер Ґаспар Ное підійшов до мене в клубі о п'ятій ранку і запитав, чи можу я зайнятися з Монікою справжнім сексом перед камерою ... Я послав його, однак Моніка переконала мене» - згадує актор.

У 2008 році Венсан Кассель з'явився в головній ролі у двох фільмах про Жака Меріна - «ворога держави номер один» у 70-х роках минулого століття. Заради цієї ролі він набрав двадцять кілограм за кілька місяців. Через рік після прем'єри фільму актор був номінований на премію Сезар у категорії «Краща чоловіча роль».

Суперзірка Франції, Кассель часто з'являється в голлівудських проектах. Американці в основному звуть його на ролі покидьків. Саме в цьому образі він постає у фільмі Содерберга «Дванадцять друзів Оушена» і його продовженнях, в оскароносній драмі Аранофскі «Чорний Лебідь», трилері Кроненберга «Порок на експорт» та інших гучних стрічках.

Венсан Кассель і Моніка Белуччі, офіційно оформили свої стосунки у 1999 році. Їхня перша донька Діва народилася 12 вересня 2004 року, а 21 травня 2010 року на світ з'явилася друга дівчинка - Леоні. Але у серпні 2013 року пара розлучилася. Серед захоплень актора бразильське бойове мистецтво - капоейра.


Фільмографія:

Фантомас / Fantomas ... Fantomas
2016 Дуелянт / Дуэлянт
2016 Це всього лише кінець світу / Juste la fin du monde ... Antoine
2016 O Grande Circo Místico ... Jean-Paul
2015 O filme da minha vida
2015 Мій король / Mon roi ... Georgio
2015 Цей незручний момент / Un moment d'égarement ... Laurent
2015 Страшні казки / Il racconto dei racconti ... King of Strongcliff
2015 Партизан / Partisan ... Gregori
2014 Номер 44 / Child 44 ... Major Kuzmin
2014 Ріо, я люблю тебе / Rio, Eu Te Amo ... Zé (segment 'A Musa')
2014 Красуня та чудовисько / La belle et la bête ... La Bête, Le Prince
2013 Транс / Trance ... Franck
2011 Небезпечний метод / A Dangerous Method ... Otto Gross
2011 Чернець / Le moine ... Capucin Ambrosio
2010 Наш день прийде / Notre jour viendra ... Patrick
2010 Чорний Лебідь / Black Swan ... Thomas Leroy, The Gentleman
2009 Кинута напризволяще / À Deriva ... Mathias
2008 Ворог держави №1: Легенда / L'ennemi public №1 ... Jacques Mesrine
2008 Ворог держави №1 / L'instinct de mort ... Jacques Mesrine
2007 Мільйон років до нашої ери 2 / Sa majesté Minor ... Satyre
2007 Порок на експорт / Eastern Promises ... Kirill
2007 Тринадцять друзів Оушена / Ocean's Thirteen ... François Toulour
2006 Шайтан / Sheitan ... Joseph, Joseph's Wife
2005 Ціна зради / Derailed ... LaRoche
2004 Дванадцять друзів Оушена / Ocean's Twelve ... François Toulour
2004 Новий відмова / Les nouveaux refus (відео, короткометражний) ... грає самого себе, Un comédien qui refuse de tourner avec Laurent
2004 Таємні агенти / Agents secrets ... Brisseau
2004 Блуберрі / Blueberry ... Mike Blueberry
2002 Маленька борідка / La barbichette (короткометражний) ... Vinz
2002 Незворотність / Irréversible ... Marcus
2001 День розплати / The Reckoning ... Lord De Guise
2001 Читай по губах / Sur mes lèvres ... Paul
2001 Іменинниця / Birthday Girl ... Alexei
2001 Шрек / Shrek ... Monsieur Hood, озвучка
2001 Братство вовка / Le Pacte des loups ... Jean-François
2000 Багряні ріки / Les rivières pourpres ... Max Kerkerian
1999 Обурені жінки / Femmes enragées
1999 Непокірний / Méditerranées ... Pitou
1999 Готель Парадізо / Guest House Paradiso ... Gino Bolognese
1999 Посланниця: Історія Жанни д'Арк / Jeanne d'Arc ... Gilles de Rais
1998 Компроміс / Compromis (короткометражний) ... Le jeune premier
1998 Єлизавета / Elizabeth ... Duc d'Anjou
1998 Насолода / Le Plaisir (et ses petits tracas) ... Michael
1997 Яким ти мене хочеш / Come mi vuoi ... Pasquale
1997 Доберман / Dobermann ... Yann Lepentrec dit Le Dop
1996 Учень / L'élève ... Julien
1996 Квартира / L'appartement ... Max Mayer
1995 Вальс ноктюрн / Valse nocturne (короткометражний)
1995 Техніка подружньої зради / Adultère, mode d'emploi ... Bruno Corteggiani
1995 Ненависть / La haine ... Vinz
1995 Джефферсон у Парижі / Jefferson in Paris ... Camille Desmoulins
1995 Все у них вийде / Ainsi soient-elles ... Éric
1995 Занадто багато свободи для тебе / Soif d'en sortir (ТБ)
1994 Чортова двері / Putain de porte (короткометражний)
1994 Вона хотіла щось зробити / Elle voulait faire quelque chose (короткометражний) ... Vincent
1994 3000 сценаріїв проти вірусу / 3000 scénarios contre un virus (серіал)
1994 - 1995 Легенди півночі / Aventures dans le Grand Nord (серіал) ... Pastamoo
1993 - ... Аліс Невер / Le Juge est une femme (серіал) ... Corsini
1993 Смертельна доза / Dose mortelle (ТБ)
1993 Метиска / Métisse ... Max
1992 У неділю без крил / Un dimanche sans ailes (короткометражний)
1992 Гарячий шоколад / Amour et chocolat (ТБ) ... Dédé
1991 Зворотний бік пристрасті / Les dessous de la passion (ТБ) ... Christopher, The Photograph
1991 Ключі від раю / Les clés du paradis
1989 Лелеки - не такі, як про них думають / Les cigognes n'en font qu'à leur tête ... Pierre
1988 - 1990 Прекрасна англійка / La belle Anglaise (серіал)

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Чорний Лебідь»)

Сезар, 2009 рік
Переможець: Кращий актор («Ворог держави №1: Легенда»)

Сезар, 2002
Номінації: Кращий актор («Читай по губах»)

Європейська кіноакадемія, 2002
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Читай по губах»)

Європейська кіноакадемія, 2001 рік
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Багряні ріки»)

Сезар, 1996 год
Номінації: Найбільш багатообіцяючий актор («Ненависть»); Кращий актор («Ненависть»)
3038
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чужоземка
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.