,
Шерлок
Як козаки...
Ми - такі
загрузка...

Мелісса Лео

Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео Мелісса Лео
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Melissa Leo
Зріст: 1.63 м
Дата народження: 14 вересня 1960 | діва
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, трилер, кримінал
Чоловік: Джон Херд ... двоє дітей

Біографія:

Мелісса Лео (Melissa Chessington Leo) народилася в Нью-Йорку 14 вересня 1960 року. Її мати Пеггі Лео працювала вчителькою, а батько Арнольд відрізнявся широтою поглядів і перепробував професії від рибалки до редактора. Після закінчення школи Мелісса поступила в Нью-Йоркський державний університет, проте заради кар'єри в кіно кинула його, так і не довчившись.

Насамперед Мелісса Лео відома як актриса незалежного кіно. Свою першу роль вона зіграла в багатосерійному проекті «Всі мої діти», завдяки якому вона була номінована на премію «Еммі».

У 1985 році відбувся її дебют у повноформатному кіно, Мелісса зіграла у мелодраматичній стрічці Генрі Джеглома «Завжди». Після цього у неї були невеликі ролі в фільмах: «Смертельні історії», «Час долі», «Молоді наїзники», «Непорочне зачаття». Однак найбільше актриса запам'яталася глядачам у ролі детектива Кей Говард в серіалі «Забійний відділ», де її героїня була єдиною жінкою в поліцейському відділенні.

За свою акторську кар'єру Мелісса отримала кілька нагород і номінацій. У 2004 році актриса була нагороджена призом Товариства кінокритиків Фенікса (PFCS) в номінації «Кращий акторський ансамбль» за фільм «21 грам». Крім того, Спілка кінокритиків присудило їй приз за роль другого плану у цьому ж фільмі.

У 2009 році Мелісса була номінована на премію «Оскар» за кращу жіночу роль у фільмі «Замерзла річка». Через два роки актриса отримала відразу дві премії за кращу жіночу роль другого плану в картині «Боєць». Кінокритик Роджер Еберт зазначив, що Меліссі чудово вдалося передати образ героїчної жінки в період економічного застою. На церемонії вручення премії «Оскар» актриса від хвилювання використала у своїй промові нецензурне слово, але потім вибачилася.

У 2013 році актриса знову отримала премію «Еммі» за гостьову роль в серіалі «Луї». Також її гра в трилері «Lullaby» була відзначена «Maverick Actor» нагородою за кращу роль.

Чоловік Мелісси - актор Джон Херд, відомий масовому глядачеві по ролі Пітера МакКалістера, батька сімейства, в комедіях «Один вдома» і «Один вдома 2: Загублений у Нью-Йорку». У 1987 році народився їхній первісток - син Джон Меттью. А трохи пізніше сім'я усиновила ще одного хлопчика на ім'я Адам, який народився у 1984 році. Актриса провела все своє життя в Нью-Йорку і живе разом з чоловіком і синами в районі Стоун Рідж.

Фільмографія:

Посередник / The Fixer ... Gloria
Пізній квітка / Late Bloomer ... Brenda, чутки
2013 - ... Вріж кому-небудь / Hit Somebody (серіал) ... Phyllis McCracken
2015 Reds and Grays ... Martha, озвучення, озвучення
2015 Я бився з законом / I Fought the Law ... Alice McMillan
2015 Сноуден / Snowden ... Laura Poitras
2015 Падіння Лондона / London Has Fallen ... Secretary of Defense Ruth McMillan
2015 - ... Вейворд Пайнс / Wayward Pines (серіал) ... Nurse Pam
2014 The Butterfly, the Harp and the Timepiece ... Papillon; короткометражка
2014 Mother's Day (короткометражний) ... Mary
2014 Праведник / The Equalizer ... Susan Plummer
2014 З тих пір / The Ever After
2014 - ... Кінь БоДжек / BoJack Horseman (серіал)
2014 Цього ранку в Нью-Йорку / The Angriest Man in Brooklyn ... Bette Altmann
2013 - ... Вріж кому-небудь / Hit Somebody (серіал) ... Phyllis McCracken
2013 Полонянки / Prisoners ... Holly Jones
2013 Клич мене божевільним / Call Me Crazy: A Five Film (ТБ) ... Robin
2013 Під замком / Bottled Up ... Fay
2013 Світ забуття / Oblivion ... Sally
2013 Падіння Олімпу / Olympus Has Fallen ... Secretary of Defense Ruth McMillan
2013 Небезпечна ілюзія / The Necessary Death of Charlie Countryman ... Kate
2012 Рейс / Flight ... Ellen Block
2012 Persephone (короткометражний) ... Demeter
2012 Франсін / Francine ... Francine
2012 Сі-бемоль-кокос / Why Stop Now? ... Penny Bloom
2011 Забута революція / Lost Revolution ... Soto
2011 Брати з Брукліна / Brooklyn Brothers Beat the Best ... Sarah
2011 Сім днів в утопії / Seven Days in Utopia ... Lily
2011 The Sea Is All I Know (короткометражний) ... Sara
2011 Мілдред Пірс / Mildred Pierce (міні-серіал) ... Lucy Gessler
2011 Червоний штат / Red State ... Sara
2010 Боєць / The Fighter ... Alice Ward
2010 Queen of the Lot ... Aunt Bee
2010 Вирок / Conviction ... Nancy Taylor
2010 - ... Луї / Louie (серіал) ... Laurie
2010 Між простором / The Space Between ... Montine
2010 - ... Трима / Treme (серіал) ... Toni Bernette
2010 Суха земля / The Dry Land ... Martha
2009 Ферма / The Farm (ТБ) ... CO Helen Miller
2009 Ласкаво просимо до Райлі / Welcome to the Rileys ... Lois Riley
2009 В них все чудово / Everybody's Fine ... Colleen
2009 Дорогий лимонний Ліма / Dear Lemon Lima ... Mrs. Howard
2009 Вероніка вирішує померти / Veronika Decides to Die ... Mari
2009 Дон МакКей / Don McKay ... Marie
2009 Справжні юнаки / True Adolescents ... Sharon Mitchell
2009 Stephanie's Image ... Stephanie
2008 This Is a Story About Ted and Alice (короткометражний) ... Alice
2008 Грета / Greta ... Karen
2008 Алфавітний вбивця / The Alphabet Killer ... Kathy Walsh
2008 Схильність / Predisposed (короткометражний) ... Penny
2008 Право на вбивство / Righteous Kill ... Cheryl Brooks
2008 Грати по-чесному / Ball Do not Lie ... Georgia
2008 Санта-Меса / Santa Mesa ... Maggie
2008 Lullaby ... Stephanie
2008 Замерзла річка / Frozen River ... Ray Eddy
2007 Я вірю в Америку / I Believe in America ... Soto
2007 One Night ... Wendy
2007 Містер Роззява / Mr. Woodcock ... Sally Jansen
2007 Racing Daylight ... Sadie, Anna
2007 Солодка північ / The Cake Eaters ... Ceci Kimbrough
2007 Dear Lemon Lima ... Mrs. Howard
2007 Чорний ірландець / Black Irish ... Margaret McKay
2007 Midnight Son (короткометражний) ... Rita
2007 Bomb (короткометражний) ... Sharon
2006 - 2008 Акула / Shark (серіал) ... Elizabeth Rourke
2006 Falling Objects (короткометражний) ... Helga
2006 The House Is Burning ... Mrs. Miller
2006 Голлівудські мрії / Hollywood Dreams ... Aunt Bee
2006 The Limbo Room ... KC Collins
2006 Стефані Дейлі / Stephanie Daley ... Miri Daley
2005 Шантаж / Confess ... Agnes Lessor
2005 - ... Мислити як злочинець / Criminal Minds (серіал) ... Georgia Davis
2005 Американська зброя / American Gun ... Louise
2005 Три могили / The Three Burials of Melquiades Estrada ... Rachel
2005 Patch (короткометражний) ... Maelynn
2005 No Shoulder (короткометражний) ... Ruth
2005 Втеча / Runaway ... Lisa Adler
2005 Гра в хованки / Hide and Seek ... Laura
2004 З інших світів / From Other Worlds ... Miriam
2004 - 2007 Вероніка Марс / Veronica Mars (серіал) ... Julia Smith
2004 First Breath (короткометражний) ... Detective Waxman
2004 - 2009 Секс в іншому місті / The L Word (серіал) ... Winnie Mann
2003 - 2010 Детектив Раш / Cold Case (серіал) ... Tayna Raymes '94 -'07
2003 21 грам / 21 Grams ... Marianne Jordan
2001 - 2011 Закон і порядок. Злочинний намір / Law & Order: Criminal Intent (серіал) ... Maureen Curtis
2000 - ... C.S.I. Місце злочину / CSI: Crime Scene Investigation (серіал) ... Sybil Perez
2000 Fear of Fiction ... Sigrid Anderssen
2000 Забійний відділ / Homicide: The Movie (ТБ) ... Sgt. Kay Howard
1999 Код вбивства / Code of Ethics ... Jo DeAngelo
1999 24 години з життя жінки / The 24 Hour Woman ... Dr. Suzanne Pincus
1997 Під мостом / Under the Bridge ... Kathy
1995 Полювання за справедливістю / In the Line of Duty: Hunt for Justice (ТБ) ... Carol Manning
1995 Last Summer in the Hamptons ... Trish Axelrod
1994 Garden (короткометражний) ... Elizabeth
1994 Скарлетт / Scarlett (міні-серіал) ... Suellen O'Hara Benteen
1993 Балада про маленьку Джо / The Ballad of Little Jo ... Beatrice Grey
1993 - 1999 Забійний відділ / Homicide: Life on the Street (серіал) ... Kay Howard
1992 Венеція / Венеція / Venice / Venice ... Peggy
1992 Непорочне зачаття / Immaculate Conception ... Hannah
1991 В Кароліні не люблять ворушити минуле / Carolina Skeletons (ТБ) ... Cassie
1990 Наречена в чорному / The Bride in Black (ТБ) ... Mary Margaret
1990 - 2010 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Alice Sutton
1989 Противні хлопчики / Nasty Boys (ТБ) ... Katie Morrissey
1989 - 1990 Противні хлопчики / Nasty Boys (серіал) ... Katie Morrissey
1989 - 1992 Молоді наїзники / The Young Riders (серіал) ... Emma Shannon
1988 Час долі / A Time of Destiny ... Josie Larraneta
1986 Смертельні історії / Deadtime Stories ... Judith 'MaMa' Baer
1985 Silent Witness (ТБ) ... Patti Mullen
1985 - 1988 Спенсер / Spenser: For Hire (серіал) ... Mary Hamilton
1985 Найдавніша професія / Streetwalkin '... Cookie
1985 - 1989 Зрівнювач / The Equalizer (серіал) ... Irina Dzershinsky
1985 Завжди ... Peggy
1984 - 1990 Поліція Майамі: Відділ моралі / Miami Vice (серіал) ... Kathleen Gilfords
1970 - 2011 Всі мої діти / All My Children (серіал) ... Linda Warner

Нагороди та премії:

Сатурн, 2014
Номінації: Краща актриса другого плану («Полонянки»)

Еммі, 2013
Переможець: Краща запрошена актриса в комедійному серіалі («Луї»)

Оскар, 2011 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Боєць»)

Золотий глобус, 2011 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Боєць»)

Еммі, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Мілдред Пірс»)

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Боєць»)
Номінації: Кращий акторський склад («Боєць»)

Оскар, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Замерзла річка»)

Премія Гільдії акторів, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Замерзла річка»)

Сан-Себастьян, 2008 рік
Переможець: Срібна раковина за кращу жіночу роль («Замерзла річка»)
3627
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коментарі для сайту Cackle
Майстри сексу
Безсоромні
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.