,
Теорія великого вибуху
Вейворд Пайнс
Таємниці Ґравіті Фолз

Теа Леоні

Теа Леоні Теа Леоні Теа Леоні Теа Леоні Теа Леоні Теа Леоні Теа Леоні
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Téa Leoni
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 25 лютого 1966 | риби
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Комедія, драма, мелодрама
Чоловік: Ніл Джозеф Тардіо мол. (розлучення); Девід Духовни (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Теа Леоні (Elizabeth Tea Pantaleoni) народилася 25 лютого 1966 року в Нью-Йорку, в родині дієтолога Емілі Паттерсон і юриста польсько-італійського походження Ентоні Панталеоні. Теа вчилася в приватній школі Бреарлі у Верхньому Іст-Сайді в Нью-Йорку, після якої потрапила в школу-інтернат імені Путні в штаті Вермонт у 1984 році. У шкільні роки дівчинка брала участь у виставах, виступала в різних групах підтримки, вчилася танцювати.

Закінчивши школу, Теа Леоні вирушила до коледжу Сари Лоуренс, щоб вивчати психологію і антропологію, але залишила навчання, щоб відправитися подорожувати по світу. Теа літала до Італії, встигла попрацювати спортивною моделлю в Японії і побувала на острові Сен-Круа. Після свого повернення в Америку, Теа Леоні пройшла прослуховування на участь у рімейку фільму «Янголи Чарлі». Але у 1988 році відбувся страйк письменників і зйомки серіалу так і не відбулися. Тим не менш, Леоні залишилася в Голлівуді і встигла зіграти кілька ролей в маловідомих фільмах. Вони не принесли величезних касових зборів, але допомогли Теа заробити репутацію талановитої молодої актриси.

У той час як кінокар'єра Теа Леоні повільно піднімалася в гору, вона паралельно займалася модельним бізнесом. Рік потому, у 1989 році, Теа замінила одну з актрис у всесвітньовідомій мильній опері «Санта-Барбара», зігравши роль Лізи ДіНаполі.

Привабливою для актриси стала роль «дівчини мрії» Конні в кримінальній комедії Блейка Едвардса «Підміна». Фільм був привітно зустрінутий і критиками, і глядачами.

У 1992 році кар'єрне зростання Леоні продовжилося роллю в драмі Пенні Маршалла «Їх власна ліга», в якому актриса співпрацювала на знімальному майданчику з Томом Генксом і відомою співачкою Мадонною.

Наступною етапною подією у творчій біографії Теа Леоні стала роль Саллі у вестерні Лоуренса Кесдана «Вайатт Ерп» - біографічному фільмі про національного героя Америці - легендарного шерифа Вайатта Ерпа. У цій картині Леоні знялася разом з Кевіном Костнером, Деннісом Квейдом і Джином Хекманом. Завдяки сильному акторського складу фільм був приречений на успіх.

Справжнім «щасливим квитком» для Леоні стало прослуховування її на головну роль бойовика Майкла Бея «Погані хлопці». Фільм став хітом 1995 року - касові збори у світовому прокаті перевершили бюджет стрічки майже в 7,5 разів. З успіхом стрічки, де Теа Леоні зіграла роль сексуально привабливого свідка злочину Джулі Мотт, прийшов і індивідуальний успіх Леоні - визнання, нарешті, було завойовано.

У 1998 році на екрани вийшов науково-фантастичний фільм-катастрофа «Зіткнення з безоднею», в якому Теа зіграла роль телерепортера Дженні Лернер, за яку була номінована на кінонагороду як «Улюблена актриса науково-фантастичного блокбастера».

Створювані в подальшому актрисою цікаві різноманітні екранні образи, принесли їй широку популярність і любов глядачів. Три роки Теа Леоні знімалася в серіалі «Гола правда», де грала скандальну журналістку Нору Вілд. Знялася у фільмі «Сім'янин» з Ніколасом Кейджем за що отримала премію «Сатурн» як краща актриса.

Приємні враження залишилися у Теа Леоні від спільної роботи з Вуді Алленом над фільмом «Голлівудський фінал». «Вуді дійсно блискучий. Він один з небагатьох людей, які вміють писати чудові ролі для жінок. Я з ним познайомилася в перший день зйомок, а в результаті відчула, що він один з моїх найулюбленіших режисерів. Хотіла б отримати ще один шанс попрацювати з ним. Люди не розуміють, наскільки він милий, добрий і сексуальний».

В подальшому, Теа зіграла ролі у фільмах «Таємниці минулого», «Спенгліш - іспанська англійська», «Парк юрського періоду III», «Аферисти Дік та Джейн розважаються», «Місто привидів».

Зараз актриса весь свій час приділяє зйомкам у новому серіалі каналу CBS «Державний секретар», в якому Леоні грає головну роль держсекретаря Елізабет Маккорд.

Теа Леоні - посол доброї волі ЮНІСЕФ. Також актриса підтримує благодійний фонд боротьби з раком грудей. Теа - вегетаріанка і велика шанувальниця йоги.

Особисте життя Теа Леоні найбільше відоме тим, що вона була дружиною Девіда Духовни. Протягом дев'яти місяців Девід наполегливо залицявся до Теа, і, нарешті вона погодилася на шлюб. У них народилося двоє дітей: дочка Мадлен Вест (1999) і син Кід Міллер (2002). Але у 2011 році, через сімейні зради Девіда, пара прийняла рішення розійтися.

Фільмографія:

2014 - ... Державний секретар / Madam Secretary (серіал) ... Elizabeth McCord
2011 Весна/Осінь / Spring/Fall ... Margo (ТБ)
2011 Як обікрасти хмарочос / Tower Heist ... Special Agent Claire Denham
2009 Запах успіху / The Smell of Success ... Rosemary Rose
2008 Місто привидів / Ghost Town ... Gwen
2007 Убий мене / You Kill Me ... Laurel Pearson
2005 Аферисти Дік та Джейн розважаються / Fun with Dick and Jane ... Jane Harper
2004 Спенгліш - іспанська англійська / Spanglish ... Deborah Clasky
2004 Таємниці минулого / House of D ... Mrs. Warshaw
2002 Потрібні люди / People I Know ... Jilli Hopper
2002 Голлівудський фінал / Hollywood Ending ... Ellie
2001 Парк юрського періоду III / Jurassic Park III ... Amanda Kirby
2000 Сім'янин / The Family Man ... Kate Reynolds
1998 В раю рибою не годують / There's No Fish Food in Heaven ... Landeene
1998 Зіткнення з безоднею / Deep Impact ... Jenny Lerner
1996 Не будіть сплячого собаку / Flirting with Disaster ... Tina
1995 - 1998 Гола правда / Naked Truth, The (серіал) ... Nora Wilde
1995 Погані хлопці / Bad Boys ... Julie Mott
1994 Вайатт Ерп / Wyatt Earp ... Sally
1994 Фальшива конкурсантка / Counterfeit Contessa, The (ТБ) ... Gina Leonarda Nardino
1993 - 2004 Фрейзьєр / Frasier (серіал) ... Sheila
1992 - 1993 Політ в сліпу / Flying Blind (серіал) ... Alicia
1992 Їх власна ліга / A League of Their Own ... Racine 1st Base
1991 Підміна / Switch ... Connie the Dream Girl
1984 - 1993 Санта-Барбара / Santa Barbara (серіал) ... Lisa DiNapoli

Нагороди та премії:

Сатурн, 2001 рік
Переможець: Краща актриса («Сім'янин»)
8325
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Пригоди Джекі Чана
Останнє королівство
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.