,
Пуститися берега
Стародавні
Хороший лікар

Аарон Екхарт

Аарон Екхарт Аарон Екхарт Аарон Екхарт Аарон Екхарт Аарон Екхарт Аарон Екхарт Аарон Екхарт Аарон Екхарт Аарон Екхарт
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Aaron Eckhart
Зріст: 1.83 м
Дата народження: 12 березня 1968 | риби
Місце народження: Купертіно, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, трилер, комедія

Біографія:

Аарон Екхарт (Aaron Edward Eckhart) народився 12 березня 1968 року в місті Купертіно, штат Каліфорнія. Він молодший з трьох синів дитячої письменниці Мері Лоуренс і програміста Джеймса С. Екхарта. У 1981 році родина перебралася до Англії, де батько продовжував удосконалюватися як фахівець з інформаційних технологій. Аарон Екхарт закінчив школу американського співтовариства, відому як ACS International School. Саме зі шкільних вистав почалося його захоплення сценою. Через чотири роки він поїхав до Сіднея, де грав у постановці вищої школи «Waiting for Godot». Через рік Екхарту довелося залишити навчання, щоб заробити трохи грошей, продаючи попкорн в кінотеатрі місцевого торгового центру.

У 1988 році Аарон Екхарт повернувся в США і вступив до університету Brigham Young University на Гаваях, а пізніше був переведений у філію штату Юта. У 1994 році він отримав ступінь бакалавра образотворчих мистецтв. Будучи студентом, він знявся у специфічній стрічціі «Godly Sorrow», де познайомився з режисером Нілом Лабутом. Він, у свою чергу, дав акторові провідні ролі у своїх театральних постановках.

Вперше на телебаченні він з'явився в рекламному ролику, а у 1994 році знявся в епізоді популярного серіалу «Беверлі Хіллз, 90210».

Після його ролі офісного працівника в екранізації п'єси Ніла Лабута «У компанії чоловіків» у 1997 році The Washington Post писав: «Персонаж Екхарта - злоякісна пухлина всієї картини. Він схожий на диявола, одягненого згідно дрес-коду. Цей тип вселяє дикий жах». Фільм став лауреатом премії New York Film Critics Circle Award, а сам Аарон Екхарт отримав нагороду Independent Spirit Award в номінації «Кращий дебют». Картина зайняла двадцять п'ятого місце в списку найнебезпечніших фільмів за версією журналу Premiere.

У наступному році актор знову знявся в стрічці Лабута «Твої друзі і сусіди» в ролі нереалізованого чоловіка, який страждає від сексуальної незадоволеності. У 1999 році він зіграв головну роль в романтичній мелодрамі «Моллі» режисера Джона Дайгана.

У 2005 році Аарон з'явився в картині «Дякую вам за куріння», де досліджував взаємозв'язок між курінням сигарет і раком легенів. Він почував себе дуже суперечливо, граючи цю роль: «Я кажу, що це божевілля і продовжую курити з посмішкою на обличчі. Якось, я впритул зіткнувся з проблемою, коли побачив, як дитина помирала від раку, проходячи через хіміотерапію і весь цей жах. Потрібно було представити глядачеві весь масштаб проблеми, а це було не так вже й легко зробити». Фільм був представлений на спеціальному показі 35-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто. Аарон Екхарт був номінований на «Золотий глобус» як «Кращий актор комедійного або музичного кіно».

У тому ж році він зіграв у парі з Хеленою Бонем Картер у фільмі «Порочні зв'язки». Під час промоакції стрічки актор сказав, що більше не хоче грати лиходіїв.

У 2006 році він з'явився в стрічці-нуар «Чорна орхідея», заснованій на реальних подіях 1947 року. Весь світ дивився на Аарона Екхарта як на секс-символа, а People назвав ім'я актора серед ста найкрасивіших людей 2006 року.

Через рік Аарон був запрошений в Академію кінематографічних мистецтв і наук, а у 2008 році надів товстий костюм для ролі в комедії «Привіт, Білл!». Також у 2008 році Екхарт зіграв персонажа коміксів Харві Дента в сиквелі Крістофера Нолана «Темний лицар». Рішення режисера задіяти саме цього актора було обумовлено наступним: «Він як і раніше вірний собі. Він борець зі злочинністю і не вбиває ні в чому неповинних громадян. Він не поганий хлопець, принаймні, не зовсім поганий. Мені потрібен був актор, який зіграє гарного хлопця, що йде по кривій доріжці». Касові збори від картини склали більше одного мільярда доларів, це четвертий за списком самий касовий фільм за всю історію кінематографа.

Після шаленого успіху, Аарон Екхарт знявся в стрічці Алана Болла «Як на долоні», екранізації однойменного роману Алісії Еріан, в якій зіграв солдата війни в Перській затоці, який сексуально поглумився над своєю тринадцятирічної арабської сусідкою. «Менше за все мені хотілося грати педофіла. Це було дуже важко ... Всі ці сцени фізичного насильства ... Приблизно це відбувалося так: я говорив Алану: «Так. Зараз я покладу їй руку на плече і розверну до себе». Я коментував кожен свій крок. Так мені було легше».

У 2011 році вийшов фантастичний фільм Джонатана Лібесмана «Глобальне вторгнення: Битва Лос-Анджелес» з Аароном Екхартом у головній ролі. Це історія про морський підрозділ, який б'ється з інопланетними загарбниками в самому центрі Лос-Анджелеса.

Серед останіх робіт актора, які вже вийшли на екрани, головні ролі у бойовиках «Падіння Олімпу» Антуана Фукуа та «Я, Франкенштейн» Стюарта Бітті.

Що стосується особистого життя, Аарон Екхарт був заручений з актрисою Емілі Клайн, яку зустрів на зйомках фільму «У компанії чоловіків», але у 1998 році вони розійшлися. У 2009 році він зустрічався з Моллі Сімс.

Фільмографія:

Помутніння / Fadeout
Live ... Penny
Пен / Neverafter ... Captain Hook
2016 Інкарнація / Incarnate ... Dr. Ember
2016 За кров до перемоги / Bleed for This ... Kevin Rooney
2016 Саллі / Sully ... Jeff Skiles
2015 Падіння Лондона / London Has Fallen ... Benjamin Asher
2015 Всі мої американці / My All-American ... Coach Royal
2013 Я, Франкенштейн / I, Frankenstein ... Adam
2013 Падіння Олімпу / Olympus Has Fallen ... President Benjamin Asher
2011 Експат / The Expatriate ... Ben Logan
2011 Глобальне вторгнення: Битва Лос-Анджелес / Battle Los Angeles ... Ssgt. Michael Nantz
2010 Ромовий щоденник / The Rum Diary ... Sanderson
2010 Кроляча нора / Rabbit Hole ... Howie
2009 Кохання трапляється / Love Happens ... Burke
2008 Темний лицар / The Dark Knight ... Harvey Dent
2007 Як на долоні / Towelhead ... Travis Vuoso
2007 Привіт, Білл! / Meet Bill ... Bill
2007 Смак життя / No Reservations ... Nick
2006 Плетена людина / The Wicker Man ... Truck Stop Patron
2006 Чорна орхідея / The Black Dahlia ... Lee Blanchard
2005 Невдаха / Neverwas ... Zach Riley
2005 Дякую вам за куріння / Thank You for Smoking ... Nick Naylor
2005 Порочні зв'язки / Conversations with Other Women ... Man
2004 Нульовий підозрюваний / Suspect Zero ... Thomas Mackelway
2003 Час розплати / Paycheck ... Rethrick
2003 Останній рейд / The Missing ... Brake Baldwin
2003 Земне ядро / The Core ... Dr. Josh Keyes
2002 Одержимість / Possession ... Roland Michell
2001 Обіцянка / The Pledge ... Stan Krolak
2000 Падіння / Tumble (короткометражний) ... Man
2000 Ерін Брокович / Erin Brockovich ... George
1999 Сестричка Бетті / Nurse Betty ... Del Sizemore
1999 Щонеділі / Any Given Sunday ... Nick Crozier
1999 Моллі / Molly ... Buck McKay
1998 Четвер / Thursday ... Nick
1998 Твої друзі і сусіди / Your Friends & Neighbors ... Barry
1997 У компанії чоловіків / In the Company of Men ... Chad
1996 Чужі в сім'ї / Aliens in the Family (серіал)
1993 Побиття немовлят / Slaughter of the Innocents ... Ken Reynolds
1993 - 2004 Фрейзер / Frasier (серіал) ... Frank
1993 Стародавні секрети Біблії 2 / Ancient Secrets of the Bible, Part II (ТБ) ... Samson
1992 Повторно не судять / Double Jeopardy (ТБ) ... Dwayne

Нагороди та премії:

Сатурн, 2009 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Темний лицар»)

Золотий глобус, 2007
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Дякую вам за куріння»)
8095
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Тихий океан
Декстер
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.