,
Чорні вітрила
КітПес
Злюки бобри

Кері Малліган

Кері Малліган Кері Малліган Кері Малліган Кері Малліган Кері Малліган Кері Малліган Кері Малліган Кері Малліган Кері Малліган
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Carey Mulligan
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 28 травня 1985 | близнята
Місце народження: Вестмінстер, Лондон, Велика Британія
Жанри: Драма, мелодрама, кримінал
Чоловік: Маркус Мамфорд

Біографія:

Кері Малліган (Carey Hannah Mulligan) народилася 28 травня 1985 року в Лондоні. Її батько, Стівен Малліган, займався готельним бізнесом, а мати Нано Бут - працювала викладачем в університеті. До моменту народження Кері в родині вже була одна дитина - її старший брат Овен. Коли дівчинці виповнилося три роки, її сім'я переїхала до Німеччини, де батько отримав посаду директора європейської мережі готелів «Інтерконтиненталь».

Вперше у Кері виявився інтерес до сценічної грі і професії актора під час перегляду шкільної постановки «Король і я», в якій брав участь її старший брат. Це навіть спонукало дівчину згодом самій приймати участь у подібних постановках. Перед тим як почати грати професійно, Кері потай і неодноразово пробувала вступити в кілька театральних шкіл. Ряд послідовних невдач на прослуховуваннях змусили дівчину засумніватися у своїх акторських здібностях. До всього, її батьки спочатку не схвалювали вибір цієї професії і вважали, що невірно перетворювати роботу на розвагу. Саме вони переконали Кері поступити до престижного університету, помилково сподіваючись, що навчання відверне її і змусить забути мрії про сцену і амбіції. Крім цього Малліган навіть влаштувалася на підробіток в якості буфетниці в місцевому пабі. Але всі ці заходи мали зворотний ефект - втеча тільки загострило прагнення грати.

Першою роллю в кінематографі стала героїня роману Джейн Остін Кітті , легковажна четверта донька в сімействі Беннетів. Наступного року дівчина з'явилася в епізодичній ролі сироти Ади Клер в адаптації твори Чарльза Діккенса «Холодний дім». У середині 2007 року Кері виконала роль у документальній драмі «Мій хлопчик Джек». Цей біографічний фільм розповідав історію життя відомого письменника Редьярда Кіплінга і його сина, який загинув на війні. Головну чоловічу роль грав Деніел Редкліфф. Картина була удостоєна кількох престижних нагород. Паралельно з цим, Малліган виконала роль Саллі Сперроу в культовому серіалі «Доктор Хто». Заключною роботою року була любовна історія «Нортенгерске абатство», яка стала другою екранізацією однойменного роману Джейн Остін.

У 2007 році Керрі Малліган дебютувала на Бродвеї в п'єсі А. П. Чехова «Чайка». Актриса зіграла Ніну, отримавши високу оцінку критиків. Кері Малліган була номінована на премію Drama Desk в номінації «Видатна актриса в театральній постановці». У дні вистави Кері Малліган потрапила в лікарню через апендицит, лікарі наполягали, що після операції вона повинна перебувати в спокої від 3 до 6 тижнів, але Кері Малліган знову вийшла на сцену через тиждень після виписки. Єдиною поступкою стало те, що через шви вона не стала носити корсет.

2008 рік розпочався з участі в створенні кримінальної біографічної драми Майкла Манна «Джонні Д.». Головну роль в картині отримав Джоні Депп, а Кері грала незначний образ Керол Слеймен. Стрічка стала екранізацією документального роману Брайана Барроу «Вороги суспільства: найбільша хвиля злочинності в Америці і народження ФБР, 1933-1934» і розповідала про легендарного грабіжника банків Джона Діллінджера.

Наступний фільм приніс Малліган схвалення критиків і популярність у глядачів. Драма Лоне Шерфіг «Освіта» вперше була показана на кінофестивалі «Санденс». В основі сюжету лягли автобіографічні мемуари британської журналістки Лінн Барбер. Кері виконала головну роль у фільмі. Її партнером став американський актор Пітер Сарсгаард. Малліган була удостоєна Премії BAFTA за виконання кращої жіночої ролі, а Національна рада кінокритиків США назвала її найкращою актрисою.

У 2009 році Кері знялася у військовій драмі Джима Шерідана «Брати», в якій актриса попрацювала разом Наталі Портман, Джейком Джилленголом і Тобі Магвайром.

Через рік Малліган запрошують прийняти участь у драмі режисера Шани Фест «Найкращий», в якій розповідаєть про сім'ю, яка втратила сина. Поряд з Кері ролі у фільмі виконали Аарон Джонсон, Пірс Броснан і Сьюзен Сарандон.

Пізніше, Кері взяла участь у зйомках трилера Олівера Стоуна «Волл-стріт 2: Гроші не сплять» і стала партнеркою Ендрю Ґарфілда у фільмі-антиутопії Марка Романека «Ніколи не відпускай мене». За цю роботу актриса отримала звання «Краща актриса» від Премії британського незалежного кіно.

У 2011 році Малліган з'явилася у відвертій драмі Стіва Макквіна «Сором» в компанії Майкла Фассбендера та кримінальній драмі Ніколаса Віндінга Рефна «Драйв». Обидві картини були представлені на міжнародному кінофестивалі в Торонто.

У 2012 році Кері взяла участь у роботі над мелодрамою База Лурмана «Великий Гетсбі» - екранізацією однойменного роману Френсіса Скотта Фіцджеральда. Мілліган з'явиться на екрані в парі з Леонардо Ді Капріо.

З серпня 2009 року Кері Малліган зустрічалася з колегою по фільму «Волл-стріт 2: Гроші не сплять» Шайа Лабафом. Їх познайомив режисер картини Олівер Стоун. Але роман протримався недовго - у жовтні 2010 року вони розлучилися. У серпні 2011 року відбулися заручини Кері Малліган з музикантом Маркусом Мамфордом, лідером групи «Mumford & Sons». 21 квітня 2012 закохані офіційно оформили свої стосунки в графстві Сомерсет, Велика Британія. Кері Малліган любить кататися на лижах, але останнім часом майже не приділяє їм часу, оскільки не хоче отримати травму і позбутися через це чергової ролі.

Фільмографія:

Моя прекрасна леді / My Fair Lady ... Eliza Doolittle
2018 Collateral (міні-серіал) ... DI Kip Glaspie
2017 Світ диких тварин / Wildlife ... Jeanette Brinson
2017 Ферма «Мадбаунд» / Mudbound ... Laura McAllan
2015 Суфражистка / Suffragette ... Maud
2015 Подалі від шаленої юрми / Far from the Madding Crowd ... Bathsheba Everdene
2013 Великий Гетсбі / The Great Gatsby ... Daisy Buchanan
2012 Трофеї Вавилона / The Spoils of Babylon (міні-серіал) ... Lady Anne York
2012 Всередині Л'юіна Девіса / Inside Llewyn Davis ... Jean
2011 Сором / Shame ... Sissy
2011 Драйв / Drive ... Irene
2010 Ніколи не відпускай мене / Never Let Me Go ... Kathy
2010 Волл-стріт 2: Гроші не сплять / Wall Street: Money Never Sleeps ... Winnie Gekko
2009 Брати / Brothers ... Cassie Willis
2009 Джонні Д. / Public Enemies ... Carol Slayman
2008 Освіта / An Education ... Jenny
2008 Найкращий / The Greatest ... Rose
2007 Мій хлопчик Джек / My Boy Jack (ТБ) ... Elsie Kipling
2007 Коли ти востаннє бачив свого батька? / And When Did You Last See Your Father? ... Rachel
2006 Приголомшлива місіс Прітчард / The Amazing Mrs Pritchard (серіал) ... Emily Pritchard
2006 Нортенгерске абатство / Northanger Abbey (ТБ) ... Isabella Thorpe
2006 Випробування і відплата: Гріхи батька / Trial & Retribution: Sins of the Father (ТБ) ... Emily Harrogate
2006 Міс Марпл: Таємниця Сіттефорда / Agatha Christie Marple: The Sittaford Mystery (ТБ) ... Violet Willett
2005 Холодний будинок / Bleak House (міні-серіал) ... Ada Clare
2005 Гордiсть та упередження / Pride & Prejudice ... Kitty Bennet
2005 - ... Доктор Хто / Doctor Who (серіал) ... Sally Sparrow
2000 - 2011 Waking the Dead (серіал) ... Sister Bridgid
1997 - 2009 Випробування і відплата / Trial & Retribution (серіал) ... Emily Harrogate

Нагороди та премії:

Британська академія, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Драйв»)

Сатурн, 2011 рік
Номінації: Краща актриса («Ніколи не відпускай мене»)

Оскар, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Освіта»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Освіта»)

Британська академія, 2010 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Освіта»)
Номінації: Зірка, що сходить

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Освіта»); Краща жіноча роль («Освіта»)
11346
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Всі жінки відьми
Декстер
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.