,
Майстри сексу
Пригоди Мерліна
Абатство Даунтон

Марк Стронг

Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Mark Strong
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 5 серпня 1963 | діва
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, трилер, кримінал
Дружина: Лайза Маршалл ... двоє дітей

Біографія:

Марк Стронг (Marco Giuseppe Salussolia) народився 5 серпня 1963 року в Лондоні в італо-австрійській родині. Незабаром після його народження батько покинув сім'ю, і його вихованням займалася мама, яка працювала нянею. У віці шести років Марка відправили в школу-інтернат для важких дітей. Саме тут він почав займатися творчою діяльністю: виступав у рок-групі «Private Party» і з'являвся на підмостках шкільного театру.

Закінчивши школу, Марк поступив в Лондонський університет, де опановував театральне мистецтво та літературу. Після першого курсу він виїхав до Німеччини, до Мюнхена, вивчати юриспруденцію. Проте вже через рік, за порадою друзів, Марк повернувся на батьківщину і продовжив акторську освіту, а потім вступив до Брістольської школи-театру. Тільки після випуску Марк Стронг дочекався повноцінного дебюту на сцені Національного театру в Лондоні, де зіграв вбивцю з «Річарда III».

У кіно Марк теж з'явився досить пізно. Почавши з епізодичних персонажів в телесеріалах, він отримав більш-менш солідну пропозицію в 30 років - роль інспектора Ларрі Холла в телефільмі «Головний підозрюваний 3». Після цього почалася нова низка непомітних героїв: поліцейський з «Сторіччя», Кенні з «Полонених» та інші другорядні ролі.

І тільки через три роки актора запросили на роль, що стала переломним етапом в його кар'єрі. У 1996 році на екрани кінотеатрів вийшла мелодраматична комедія Дьярмуіда Лоуренса «Емма» з Кейт Бекінсейл, Бернардом Хептоном і Марком Стронгом в головних ролях. Фільм, знятий за класичним романом Джейн Остін, розповідає про красиву, розумну і самовпевнену персону Еммі Вудхаус, яка переконана, що ніколи не вийде заміж, зате облаштовує сімейне щастя оточуючих. Стронг постав в образі містера Найтлі - свояка і доброго друга Вудхаусів, що не схвалює поведінку дівчини. Стрічка отримала теплі відгуки глядачів і принесла Марку першу популярність.

У 1996 році на телеекрани вийшов британський міні-серіал від каналу BBC «Наші друзі на півночі», що оповідає про долі чотирьох приятелів у виконанні Марка Стронга, Крістофера Екклстона, Джина МакКі і Деніела Крейґа. Крейґ згодом став кращим другом Стронга і хресним батьком його молодшого сина.

Після успішного серіалу Марка почали закидати пропозиціями на участь в британських і зарубіжних проектах. Так Марк зіграв в любовній драмі Марії Ріполл «Людина з дощем в черевиках» з Ліною Хіді і Пенелопою Крус, потім була роль Облонського в екранізації «Анни Кареніної».

Однак, всесвітню славу Марку принесли роботи у фільмах американського виробництва - роль Септімуса у фантастичній стрічці «Зоряний пил», кримінального авторитета в бойовику «Рок-н-рольщик», лорда Блеквуда в екранізації «Шерлока Холмса», нещадного гангстера Френка Д`Аміко в кримінальній комедії «Пипец», сера Годфрі в пригодах «Робін Гуда» Рідлі Скотта.

Наступною вдалою роботою Стронга можна назвати його участь у 2011 році в кримінальному проекті «Ірландець» режисера Джона Майкла Макдона, де актор постав в образі наркоторгівця Клайва Корнелла.

У 2012 році Марк зіграв агента британської розвідки МІ-6 Джима Прідо в детективі Томаса Альфредсона «Шпигун, вийди геть». Фільм зібрав один з найгучніших акторських ансамблів того часу - Гері Олдман, Колін Ферт, Том Харді, Джон Херт, Тобі Джонс, Бенедикт Камбербетч, і був тепло зустрінутий як публікою, так і кінокритиками.

На сьогоднішній день Марк залишається затребуваним актором як в авторському кіно, так і в голлівудських блокбастерах.

Марк Стронг зі своєю родиною мешкає в Лондоні. Він одружений на Лайзі Маршалл і виховує двох синів - Габріеля (2005) і Романа (2007).

Фільмографія:

2015 Грімсбі / Grimsby
2015 Kingsman: Секретна служба / Kingsman: The Secret Service
2014 Ad Inexplorata ... Captain William D. Stanaforth
2014 Гра в імітацію / The Imitation Game ... Stewart Menzies
2014 Перш ніж я засну / Before I Go to Sleep ... Dr. Nash
2013 Ближче до Місяця / Closer to the Moon ... Max Rosenthal
2013 Екстрасенс 2: Лабіринти розуму / Mindscape ... John
2013 Джастін і лицарі доблесті / Justin and the Knights of Valour ... Heraclio, озвучка
2013 Низьке зимове сонце / Low Winter Sun (серіал) ... Frank Agnew
2012 Ласкаво просимо до капкану / Welcome to the Punch ... Jacob Sternwood
2012 Тридцять хвилин по півночі / Zero Dark Thirty ... George
2012 Кров / Blood ... Robert Seymour
2012 - ... Плейхаус / Playhouse Presents (серіал) ... Nosferatu
2012 Джон Картер: між двох світів / John Carter ... Matai Shang
2011 Чорне золото / Black Gold ... Sultan Amar
2011 Шпигун, вийди геть! / Tinker Tailor Soldier Spy ... Jim Prideaux
2011 Зелений Ліхтар / Green Lantern ... Sinestro
2011 Ірландець / The Guard ... Clive Cornell
2010 Орел Дев'ятого легіону / The Eagle ... Guern
2010 Шлях додому / The Way Back ... Khabarov
2010 Позичайка Аріетті / Kari-gurashi no Arietti ... Pod, озвучка
2010 Робін Гуд / Robin Hood ... Godfrey
2010 Пипец / Kick-Ass ... Frank D'Amico
2009 Шерлок Холмс / Sherlock Holmes ... Lord Blackwood
2009 The Odds (короткометражний)
2009 Молода Вікторія / The Young Victoria ... Sir John Conroy
2009 Кінець гри / Endgame ... Dr. Neil Barnard
2008 Тiло Брехнi / Body of Lies ... Hani
2008 Хороший / Good ... Bouhler
2008 Рок-н-рольщик / RocknRolla ... Archy
2008 Вавилон Н.Е. / Babylon A.D. ... Finn
2008 Спогади невдахи / Flashbacks of a Fool ... Mannie Miesel
2007 Міс Петтігрю / Miss Pettigrew Lives for a Day ... Nick
2007 Зоряний пил / Stardust ... Septimus
2007 Пекло / Sunshine ... Pinbacker
2006 Сцени сексуального характеру / Scenes of a Sexual Nature ... Louis
2006 Низьке зимове сонце / Low Winter Sun (ТБ) ... Det Sgt Frank Agnew
2005 Трістан та Ізольда / Tristan + Isolde ... Wictred
2005 Сириана / Syriana ... Mussawi
2005 Walk Away and I Stumble (ТБ) ... Andy Spader
2005 Олівер Твіст / Oliver Twist ... Toby Crackit
2005 Револьвер / Revolver ... Sorter
2004 Пролісок / The Long Firm (серіал) ... Harry Starks
2003 Головний підозрюваний 6: Останній свідок / Prime Suspect 6: The Last Witness (ТБ) ... Det. Chief Supt. Larry Hall
2003 Генріх VIII / Henry VIII (ТБ) ... Duke of Norfolk
2003 Some Place Safe (короткометражний) ... Dad
2002 Все про кохання / It's All About Love ... Arthur
2002 Розвалений / Falling Apart (ТБ) ... Pete
2002 Поза грою / Heartlands ... Ian
2002 Поля золота / Fields of Gold (ТБ) ... Dr. Tolkin
2002 Присяжні / The Jury (міні-серіал) ... Len Davies
2001 Забобон / Superstition ... Antonio Gabrieli
2001 Ластівки / The Martins ... Doug
2001 Готель / Hotel ... Ferdinand
2001 Остання війна / To End All Wars ... Dusty Miller
2000 Правда / Trust (ТБ) ... Michael Mitcham
2000 Анна Кареніна / Anna Karenina (міні-серіал) ... Oblonsky
2000 Бомбардувальник / Bomber (ТБ) ... Col. Chris Forsyth
1999 Смак сонячного світла / Sunshine ... István Sors
1999 В ім'я любові / In the Name of Love (ТБ) ... Chris Monroe
1999 Коханці / Elephant Juice ... Frank
1999 Народження, весілля і смерті / Births, Marriages and Deaths (серіал) ... Terry
1998 Людина з дощем в черевиках / The Man with Rain in His Shoes ... Dave Summers
1998 Spoonface Steinberg (ТБ) ... Father
1997 Загострення пристрастей / Fever Pitch ... Steve
1996 Ема / Emma (ТБ) ... Mr. Knightley
1996 Місія Шарпа / Sharpe's Mission (ТБ) ... Brand
1996 Наші друзі на півночі / Our Friends in the North (міні-серіал) ... Tosker Cox
1995 - 1997 Банда золота / Band of Gold (серіал) ... Mr. Smithson
1995 - 2001 Кавана / Kavanagh QC (серіал) ... Randall
1994 Полонені / Captives ... Kenny
1993 Сторіччя / Century ... Policeman
1993 Головний підозрюваний 3 / Prime Suspect 3 (ТБ) ... Insp. Larry Hall
1993 Будда з передмістя / The Buddha of Suburbia (міні-серіал) ... Second TV Producer
1992 - 1994 Between the Lines (серіал) ... David Lacey
1987 - 2000 Інспектор Морс / Inspector Morse (серіал) ... PC Mike Butterworth
1986 - 1993 Сценарій / Screenplay (серіал) ... Timson
1984 - 2010 Чисто англійське вбивство / The Bill (серіал) ... PC Gibb

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Краща бійка («Шерлок Холмс»)
2998
А ці обличчя Вам знайомі?:
Загрузка...
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Теорія великого вибуху
Готем
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.