,
Південний Парк
Еш проти Зловісних Мерців
Нескінченне кохання
загрузка...

Брітані Мерфі

Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Brittany Murphy
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 10 листопада 1977 | скорпіон
Місце народження: Атланта, Джорджія, США
Дата смерті: 20 грудня 2009 | 32 року
Місце смерті: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Комедія, драма, мелодрама
Чоловік: Саймон Монджек

Біографія:

Брітані Мерфі (Brittany Anne Bertolotti) з'явилася на світ 10 листопада 1977 року в місті Атланта, штат Джорджія, у родині Шерон Мерфі і Анджело Бертолотті, відомого італійского мафіозо, що мав три судимості за рекет і організацію пограбувань. Через два роки після народження дівчинки, батьки вирішили розлучитися, і мати переписала дочку на своє прізвище.

Акторський талант Брітані проявився дуже рано - дівчинці ще не було й двох років, а вона вже відмінно співала, через два роки почала читати книжки. У дев'ятирічному віці Брітані стала виступати на театральній сцені, граючи в різних постановках. Чотирма роками пізніше дівчинка уклала контракт з агентством, після чого почала приймати участі в рекламному ролику піци.

Незабаром Брітані з матір'ю перебралася до Каліфорнії, де її запросили на зйомки багатосерійного телевізійного проекту «Blossom», в якому їй дісталася невелика роль. В чотирнадцятирічному віці дівчинка засвітилася в серіалі «Квітка», після якого її помітили творці нового шоу «Клас Дрекселл», де вона зіграла у другорядному епізоді. Однак шоу не мало великого успіху і незабаром припинило своє існування.

Далі пішли роботи юної актриси на телебаченні у багатьох «мильних операх». В шістнадцятирічному віці вона отримала маленьку роль на широких екранах, знявшись у драматичній стрічці «Надія сім'ї». Через два роки стартувала комедійна картина «Дурноголові», яка подарувала Мерфі першу порцію популярності і визнання глядачів. Далі вона з'явилася у фільмі «Хлопець пізнає світ». Крім зйомок у великому кіно, дівчина продовжувала демонструвати свій талант на телебаченні.

У 1996 році вона блиснула в знаменитому багатосерійному проекті «Детектив Неш Бріджес». Незабаром стартував трилер «Шосе», де Брітані чудово відпрацювала образ співкамерниці головної героїні, роль якої виконала Різ Візерспун. Роком пізніше актриса була задіяна в фантастичному бойовику «Драйв» та зіграла роль юної наркоманки в трагічній стрічці «В наркотичних хвилях».

У 1998 році Мерфі отримала номінацію на одну з кінонагород за талановиту роботу в телестрічці «Девід і Ліза».

У 1999 році вийшов на екрани драматичний фільм «Перерване життя», де Брітані майстерно створила образ пацієнтки психіатричної клініки, яка кінчає життя самогубством.

XXI століття подарувало акторці нові цікаві ролі. В 2000 році вона постала в образі школярки в трилері «Вбивства в Черрі-Фолс», що розповідає історію невеликого містечка, в якому починають відбуватися жорстокі вбивства.

Справжній успіх чекав Брітані у 2001 році, коли вона знялася в трилері «Не говори ні слова», разом з Майклом Дугласом. Мерфі виконала роль Елізабет Барроуз, пацієнтки психіатричної клініки, від якої волею випадку стали залежати життя людей.

У 2002 році Мерфі затвердили на образ вітряної подруги головного героя у музичній картині «Восьма миля», де вона грає разом з відомим репером Емінемом. Слідом актриса зіграла танцівницю у фільмі «Вищий пілотаж». У 2005 році відбувся показ гучного коміксу «Місто Гріхів», в якому Брітані постала в образі грайливої офіціантки Шеллі.

У 2006 році дівчина озвучила одну з героїнь анімаційної стрічки для дітей «Веселі ніжки». Двома роками пізніше вийшла мелодрама «Навпроти по коридору», в якому актрисі дістався образ невірної дружини.

Брітані Мерфі володіла чудовим голосом. На початку 90-х років вона була солісткою рок-гурту Blessed Soul. Композиції цієї групи увійшли до саундтреків до фільмів «Перерване життя» і «Прогулянки з хлопцями на автомобілях». Актриса записала пісню під назвою «Faster Kill Pussycat» разом з Полом Окенфолдом.

Довгий час зірку пов'язували близькі стосунки з Ештоном Катчером. Навесні 2007 року Брітані розписалася з новим коханим Саймоном Монджеком. Здавалося, тепер у неї є все: сім'я, кар'єра, любов шанувальників ... Але доля вирішила інакше, обірвавши стрімкий зліт голлівудської красуні ...

Мерфі померла від зупинки серця наприкінці грудня 2009 року. Її без свідомості знайшла у ванній кімнаті мати актриси - Шерон Мерфі. Лікарі служби порятунку, що прибули за викликом, констатували зупинку серця. Всі спроби реанімувати Брітані як на місці, так по дорозі в клініку не увінчалися успіхом. Через кілька місяців після смерті дружини помер і її чоловік - Саймон Монджек.

Фільмографія:

2014 Не подавай вигляду / Something Wicked ... Susan
2010 Нестримна / Abandoned (відео) ... Mary Walsh
2009 Мегаразлом / MegaFault (ТБ) ... Dr. Amy Lane
2009 Навпроти по коридору / Across the Hall ... June
2009 Дедлайн / Deadline ... Alice
2009 Вбивство у спадок / Tribute ... Cilla McGowan
2008 Суші girl / Ramen Girl, The ... Abby
2008 Футурама: Звір з мільярдом спин / Futurama: The Beast with a Billion Backs ... Colleen O'Hallahan
2006 Веселі ніжки / Happy Feet ... Gloria
2006 Мертва дівчина / Dead Girl, The ... Krista
2006 Кохання та інші катастрофи / Love and Other Disasters ... Emily 'Jacks' Jackson
2006 Парубоцька вечірка / Groomsmen, The ... Sue
2005 Я все ще тут: Реальні щоденники молодих людей, що жили під час Голокосту / I'm Still Here: Real Diaries of Young People Who Lived During the H ... (ТВ) ... Anonymous girl / Elsa Binder
2005 Невдаха / Neverwas ... Maggie Blake
2005 Місто гріхів / Sin City ... Shellie
2004 Маленька чорна книжка / Little Black Book ... Stacy
2003 Кудлатий спецназ! / Good Boy! ... Nelly
2003 Міські дівчата / Uptown Girls ... Molly Gunn
2003 Молодята / Just Married ... Sarah McNerney
2002 Восьма миля / 8 Mile ... Alex
2002 Вищий пілотаж / Spun ... Nikki
2002 Something in Between (короткометражний) ... Sky
2001 Сильна жінка / Riding in Cars with Boys ... Fay Forrester
2001 Не говори ні слова / Do not Say a Word ... Elisabeth Burrows
2001 Літні ігри / Summer Catch ... Dede Mulligan
2001 Тротуари Нью-Йорка / Sidewalks of New York ... Ashley
2000 Прослуховування / Audition, The (короткометражний) ... Daniella
2000 Вбивства в Черрі-Фолс / Cherry Falls ... Jody Marken
2000 Ангели / Angels! ... Nurse Bellows
2000 Тріксі / Trixie ... Ruby Pearli
2000 Заборонене кохання / Common Ground ... Dorothy Nelson
1999 Перерване життя / Girl, Interrupted ... Daisy Randone
1999 Убивчі красуні / Drop Dead Gorgeous ... Lisa Swenson
1999 Диявольська арифметика / Devil's Arithmetic, The ... Rivkah
1998 Падаючі небеса / Falling Sky ... Emily Nicholson
1998 Девід і Ліза / David and Lisa ... Lisa
1998 Зак і Реба / Zack and Reba ... Reba Simpson
1998 Фенікс / Phoenix ... Veronica
1998 Пророцтво 2 / Prophecy II, The ... Izzy
1997 В наркотичних хвилях / Bongwater ... Mary
1997 - 2000 Пеппер Енн / Pepper Ann (серіал) ... Tank the 8th grader
1997 - 2008 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... Luanne Platter
1997 Драйв / Drive ... Deliverance Bodine
1996 Шосе / Freeway ... Rhonda
1996 - 1999 Безтолкові / Clueless (серіал) ... Jasmine
1996 - 2001 Детектив Неш Бріджес / Nash Bridges (серіал) ... Carrie
1996 Подвійне покарання / Double Jeopardy ... Julia
1995 - 1997 Одне вбивство / Murder One (серіал) ... Diane 'Dee-Dee' Carson
1995 Дурноголові / Clueless ... Tai
1995 Маршал / The Marshal (серіал) ... Lizzie Roth
1994 - 2000 Нас п'ятеро / Party of Five (серіал) ... Abby
1994 - 1999 Сестра, сестра / Sister, Sister (серіал) ... Sarah
1993 - 2000 Хлопець пізнає світ / Boy Meets World (серіал) ... Trini
1993 - 2004 Фрейзьєр / Frasier (серіал) ... Olsen
1993 - 1996 Підводна Одіссея / SeaQuest DSV (серіал) ... Christine VanCamp
1993 Сімейні молитви / Family Prayers ... Elise
1993 Almost Home (серіал) ... Molly Morgan
1991 - 1992 Drexell's Class (серіал) ... Brenda Drexell
1991 - 1995 Витончений квітка / Blossom (серіал) ... Wendy
1990 - 1993 Паркер Льюіс не губиться / Parker Lewis Can not Lose (серіал) ... Angie
1988 - 1998 Мерфі Браун / Murphy Brown (серіал) ... Frank's Sister
1984 - 1993 Корпорація дітей / Kids Incorporated (серіал) ... Celeste

Нагороди та премії:

Золота малина, 2004 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Молодята»)
2699
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гільда
Грімм
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.