,
Розчарування
Сліпа зона
Табу

Леа Сейду

Леа Сейду Леа Сейду Леа Сейду Леа Сейду Леа Сейду Леа Сейду Леа Сейду Леа Сейду
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Lea Seydoux
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 1 липня 1985 | рак
Місце народження: Париж, Франція
Жанри: Драма, мелодрама, комедія

Біографія:

Леа Сейду з'явилася на світ 1 липня 1985 року в сім'ї паризького бізнесмена. Її дідусь, Жером Сейду, очолював відому французьку кінокомпанію «Пате». Не дивно, що з народження вона була занурена у творчу атмосферу богеми Парижа. Мало хто може, як Леа, похвалитися такими дитячими подарунками, як шикарне взуття від самого великого Луї Віттона. Дитинство дівчинки затьмарювало лише те, що їй доводилося проводити час то у Франції, то в Сенегалі, де жила мати. З юності вона часто відвідувала театр, марила про кар'єру оперної співачки. Втім, після закінчення школи, мабуть, критично оцінивши свої вокальні дані, вона вступила на курси театрального мистецтва Terribles Enfants, виступала в студентських постановках.

Незабаром, блакитноока німфа з чуттєвими губами і трагікомічним поглядом на світ увірвалася в кіно. У 21 рік вона дебютувала в ролі Аврори в стрічці «Дівчата зверху: французький поцілунок», молодіжній комедії про трьох дівчат, які мріють виграти танцювальний конкурс і щосили намагаються здаватися «сексі». Фільм став популярним не тільки у Франції, а далеко за межами країни.

До того часу Леа відбулася як модель, з'являлася на обкладинках престижних журналів - «Vogue», «L'Officiel», «Another Magazine», «Numero». Вже тоді вона розуміла, що успіх непостійний, «треба зосередитися і не розпорошуватися по дрібницях», і тому ретельно підходила до вибору стрічок. Сейду звернулася до європейського авторського кіно: її друга робота, фільм Катрін Брейя «Таємна коханка», номінувався на головний приз у Каннах. Потім пішли роботи в кримінальній драмі Жан-П'єра Моки «Французька вулиця, 13», стрічці Нори Хаміді «Дівчата і ангели», драмі Бертрана Бонелло «На війні».

Актриса привернула своєю відповідальністю і працьовитістю режисера Леа Крістофа Оноре, який запросив Леа Сейду на знакову для кар'єри роль у картині «Прекрасна смоковниця». Актриса створила образ чарівної «принцеси» Джуни, яка падає в обійми то одного чоловіка, то іншого. Після виходу цього фільму на екрани Сейду отримала широку світову популярність і удостоїлася номінації на премію «Сезар».

Потім Леа з'явилася в невеликій ролі Шарлотти в знаменитому оскароносному фільмі Квентіна Тарантіно «Безславні виродки», чим привернула увагу інших голлівудських режисерів. У 2010 році акторка з'явилася в картині «Робін Гуда» Рідлі Скотта в якості прекрасної принцеси Ізабелли Ангулемскої. У цьому ж році виконала невелику роль скромної продавщиці антикваріату, в яку закохався персонаж Овена Вілсона в гучній картині Вуді Аллена «Опівночі в Парижі». І все в тому ж 2010 році зіграла головну роль другого плану на одному знімальному майданчику фільму «Без доказів» з Бенуа Мажимель, Франсуа-Хав'єр Демасон і Джулі Гайе.

У 2011 році з участю Леа Сейду вийшло дві картини: «Прощавай, моя королево!», де вона зіграла придворну служницю Марії-Антуанетти у виконанні Дайан Крюгер і бойовику «Місія нездійсненна 4: Протокол Фантом» від режисера Бреда Берда.

Актриса продовжує зніматися в європейських арт-хаусних стрічках: за роль дівчини, що мріє позбутися самотності в драмі «Прекрасна заноза» вона знову удостоїлася номінації на «Сезар».

У 2013 році в Каннах відбулася прем'єра фільму «Життя Адель», в якому Леа Сейду виконала головну роль синьоволосої художниці Емми, творчої та незалежної дівчини, завдяки зустрічі з якою інша головна героїня фільму Адель змінилася і подорослішала.

Серед останніх робіт Леа Сейду, які вийшли на екрани у 2014 році, кримінальна комедія Веса Андерсона «Готель «Гранд Будапешт» та сучасна екранізація казки Шарля Перро «Красуня і чудовисько», в якій Леа зіграла головну роль разом з Венсаном Касселем і Андре Дюссолье.

Леа Сейду за своїм характером скромна дівчина, яка вважає за краще приховувати факти зі свого особистого життя. Примітно, що вона вважає себе не зовсім пристосованою до сучасного суспільства, хоча багато її колег думають зовсім інакше.

Фільмографія:

2015 Лобстер / The Lobster
2014 Ів Сен Лоран / Yves Saint Laurent ... Loulou de la Falaise
2014 Красуня та чудовисько / La belle et la bête ... Belle
2014 Готель «Гранд Будапешт / The Grand Budapest Hotel ... Clotilde
2013 Життя Адель / La vie d ... Emma
2013 Гранд Централ / Grand Central ... Karole
2013 Prada: Candy (короткометражний) ... Candy
2012 Сестра / L'enfant d'en haut ... Louise
2012 Прощавай, моя королево! / Les adieux a la reine ... Agathe-Sidonie Laborde
2011 Таємниця Лісабона / Misterios de Lisboa (міні-серіал) ... Blanche de Montfort
2011 Місія нездійсненна 4: Протокол Фантом / Mission: Impossible - Ghost Protocol ... Sabine Moreau
2011 Час не стоїть на місці / Time Doesn't Stand Still (короткометражний) ... Elle
2011 Опівночі в Парижі / Midnight in Paris ... Gabrielle
2011 Роман моєї дружини / Le roman de ma femme ... Eve
2010 Лісабонські таємниці / Misterios de Lisboa ... Branca de Montfort
2010 Троянди в кредит / Roses a credit (ТБ) ... Marjoline
2010 Маленький кравець / Petit tailleur (короткометражний) ... Marie-Julie
2010 Прекрасна заноза / Belle Epine ... Prudence Friedmann
2010 Робін Гуд / Robin Hood ... Isabella of Angouleme
2010 Без доказів / Sans laisser de traces ... Fleur
2009 Строго на південь / Plein sud ... Lea
2009 Лурд / Lourdes ... Maria
2009 Безславні виродки / Inglourious Basterds ... Charlotte LaPadite
2009 Ілюзії / Des illusions ... La fille du metro
2008 Прекрасна смоковниця / La belle personne ... Junie
2008 На війні / De la guerre ... Marie
2008 Les vacances de Clemence (ТБ) ... Jackie
2008 Дівчата і ангели / Des poupees et des anges ... Gisele
2007 Французька вулиця, 13/13 French Street ... Jenny
2007 Таємна коханка / Une vieille maitresse ... Oliva
2006 Дівчата зверху: Французький поцілунок / Mes copines ... Aurore

Нагороди та премії:

Британська академія, 2014
Номінації: Зірка, що сходить

Сезар, 2014
Номінації: Краща актриса («Життя Адель»)

Сезар, 2013
Номінації: Краща актриса («Прощавай, моя королево!»)

Сезар, 2011 рік
Номінації: Найперспективніша актриса («Прекрасна заноза»)

Сезар, 2009 рік
Номінації: Найперспективніша актриса («Прекрасна смоківниця»)
10538
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Люцифер
Сімпсони
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.