,
Еш проти Зловісних Мерців
Хроніки Шаннари
Друзі

Джон Гудман

Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман Джон Гудман
Коротка біографія:

Рід занять: Актер, продюсер
Ім’я (лат.): John Goodman
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 20 червня 1952 | близнята
Місце народження: Сант-Луїс, Міссурі, США
Жанри: Комедія, драма
Дружина: Аннабет Хартзог ... одна дитина

Біографія:

Джон Гудмен (John Goodman) народився 20 червня 1952 року в Нижньому Еффтоні - передмісті Сент-Луїса, штат Міссурі. Його батько, поштовий службовець, дуже рано пішов з життя: він помер від серцевого нападу, коли малюкові Джонні було всього два роки. У той час Вірджинія Гудмен очікувала ще одну дитину. Незабаром у Джоні з'явилася молодша сестра Бетті. Втрата батька стала великим ударом, змиритися з яким дітям було дуже важко. Тому старший син Леслі, якому тоді було всього п'ятнадцять років, постарався замінити молодшим братові та сестрі батька. Але Джону все одно не вистачало поруч надійного порадника і просто друга. До того ж матері доводилося працювати відразу на декількох роботах, тому, вона не могла цілком присвятити себе вихованню дітей.

Перебуваючи під наглядом брата, Джон успішно закінчив у рідному містечку школу, де він запалився особливою любов'ю до футболу. У досить щільному шкільному графіку юнак також знаходив час і для участі в шкільних театральних постановках. Його театральний дебют відбувся в 1968 році.

У 1970 році Гудмен поступив в місцевий коледж, звідки потім перевівся в Південно-Західний університет штату Міссурі. Поки молодший брат посилено удосконалював свій талант, Леслі Гудмен весь свій вільний час присвячував зведенню міцного фундаменту для майбутньої кар'єри Джона. Він намагався накопичити достатньо грошей, щоб Джон зміг відвідувати додаткові заняття з акторської майстерності і дійсно чогось досягти у світі великого кіно.

У 1975 році Джон Гудмен закінчив коледж із ступенем з акторської майстерності. Тоді ж він прийняв доленосне рішення: настав час грати від душі і всерйоз. Проте публіка штату Міссурі була далеко не кращим початком для молодого і недосвідченого актора. Тому Джон, маючи в кишені заощаджену братом тисячу доларів, у 1975 році відправився за славою в Нью-Йорк. Але, через три місяці гроші закінчилися, поставивши його перед необхідністю шукати роботу.

Поступово вдача стала все частіше посміхатися починаючому акторові. Так, у 1978 році він дебютував у маленькій постановці на Бродвеї «Сон в літню ніч». Незабаром Гудмен вже йшов впевненою ходою на репетиції найвідоміших бродвейських мюзиклів 90-х років. Починав він як актор другого плану, але зрештою опинився в центрі сцени. Критики одноголосно оспівували його акторський дар, всі грані якого проявилися в п'єсах «Втрачаючи кінці» і «Велика річка».

На початку 90-х Джону стали надходити пропозиції від творців самих привабливих в кар'єрному плані кінопроектів. Однак Гудмен вирішив спочатку зміцнити своє становище актора другого плану і лише потім погоджуватися на провідні ролі. Вперше глядачі побачили могутнього товстуна в якості зірки першої величини в картині братів Коен «Виховання Арізони», яка несподівано відкрила публіці справжню велич акторського дару Гудмена. Потім послідувала головна роль в «Розанні» - касовому шоу всіх часів, де він успішно створив образ простої людини, представника робітничого класу. Несподівано для нього самого ім'я Джона Гудмена стало відомо в кожному будинку Америки. Це шоу принесло йому не лише глядацьку любов, але і заслужене визнання кінокритиків - нагороду «Еммі».

Зірка актора нарешті засяяла у всьому своєму блиску на голлівудському небосхилі; кращі комедійні ролі в найкасовіших стрічках немов тільки його і чекали. Піймавши вдачу за хвіст, Гудмен на піку своєї популярності знявся в драматичних стрічках «Море любові» і «Малюк». Однак справжню популярність він знайшов як приголомшливий комік, виконавши ролі легковажних веселунів у фільмах «Король Ральф» і «Флінстоуни».

Подібно багатьом зіркам, Джон Гудмен досяг слави не тільки в сфері кіно, а й у світі музики. Вперше Гудмен продемонстрував свої вокальні здібності в шоу «Розанна», потім - в картині «Король Ральф». Спів - постійний супутник актора не тільки на екрані, але і в житті. Перші відвідувачі ресторанів «Планета Голлівуд» не раз були свідками блискучого дуету Джона Гудмена і Брюса Вілліса. Запальні музичні номери у виконанні Гудмена шанувальники його таланту могли побачити і у новоорлеанском «Будинку блюзу», співвласником якого він є.

У 1998 році на екрани вийшов легендарний фільм братів Коен «Великий Лебовськи», в якому Джон Гудмен зіграв одну з кращих своїх ролей - ексцентричного ветерана в'єтнамської війни Волтера Собчака.

Серед найпомітніших стрічок двотисячних за участю Гудмена варто відзначити «Ви не знаєте Джека», «Спіді Гонщик», «Еван Всемогутній», «Біля моря», «Корпорація монстрів», «Артист», «Арго», «Рейс», «Всередині Л′ювіна Девіса», «Мисливці за скарбами».

Зараз Гудмен переживає відродження своєї популярності, давши згоду на зйомки відразу в декількох крупнобюджетних картинах. Цим творчим здобуткам ще тільки належить приєднатися до значного кінобагажу Джона Гудмена. А в рідному місті актора, яке прославилося завдяки його величезному внеску у світовий кінематограф, у 1997 році на Алеї Слави «запалала» зірка справжнього короля людських сердець, чудового чоловіка і сина, і просто гарного хлопця.

Джон Гудмен - один з небагатьох кіноідолів, які являють собою зразок майже ідеального сім'янина. Зі своєю дружиною, Аннабет Хартзог, Джон познайомився у 1988 році на вечірці в Новому Орлеані, в розпал зйомок чергового фільму за участю Гудмена «Коли я закохався». Стріла Амура не потрапила в Аннабет з першого разу, на відміну від Джона, який закохався з першого погляду. Зазвичай, невимушений у спілкуванні, Гудмен від збентеження раптом став незграбним і повністю втратив дар красномовства. Аннабет ж визнала його дуже брутальним і тільки після довгих вмовлянь дала Гудменові ще один шанс. У 1989 році відбулася скромна весільна церемонія, а ще через рік Джон став щасливим батьком. У подружжя народилася чарівна крихітка, яку назвали Моллі. Все дружне сімейство Гудменів облаштувалось в Лос-Анджелесі.

Фільмографія:

2017 Найхолодніший місто / The Coldest City
2017 Кінг Конг Острів черепа / Kong: Skull Island ... Randa
2017 Валер'ян і місто тисячі планет / Valerian and the City of a Thousand Planets
2016 - ... Вріж кому-небудь / Hit Somebody (серіал) ... Blue Jay Jennings
2016 День патріота / Patriots Day ... Commissioner Ed Davis
2016 Баньян і малюк / Bunyan and Babe ... Paul Bunyan, озвучення
2016 Його собаче діло / Going Under
2016 Вул. Монстро, 10 /10 Cloverfield Lane ... Howard
2015 Ретчет і Кланк: Галактичні рейнджери / Ratchet & Clank ... Grimroth, озвучення
2015 Любіть Куперів / Love the Coopers ... Sam
2015 Трамбо / Trumbo ... Frank King
2015 Цікавий Джордж 3 / Curious George 3: Back to the Jungle ... Houston, озвучення
2015 П'яний, обкурений, чудовий, мертвий: Історія журналу National Lampoon / National Lampoon: Drunk Stoned Brilliant Dead ... грає самого себе / Actor
2015 Гравець / The Gambler ... Frank
2014 Весняні канікули '83 / Spring Break '83 ... Dick Bender
2014 Трансформери: Час вимирання / Transformers: Age Of Extinction ... Hound, озвучення
2014 Центр вечірки / Party Central ... Sullivan, озвучення; короткометражка
2014 Мисливці за скарбами / The Monuments Men ... Walter Garfield
2013 Університет монстрів / Monsters University ... Sullivan, озвучення
2013 Похмілля: Частина III / The Hangover Part III ... Marshall
2013 Альфа-дом / Alpha House (ТБ) ... Gil John Biggs
2013 Любовна сага з Джоном Гудманом / A Love Saga with John Goodman (короткометражний)
2013 Танці на межі / Dancing on the Edge (міні-серіал) ... Masterson
2012 Downwardly Mobile (ТБ) ... Buzz
2012 Різдво Губки Боба! / It's a SpongeBob Christmas! (ТБ) ... Santa Claus
2012 Рейс / Flight ... Harling Mays
2012 Арго / Argo ... John Chambers
2012 Кручений м'яч / Trouble with the Curve ... Pete Klein
2012 Брудна кампанія за чесні вибори / The Campaign ... Congressman Scott Talley
2012 Паранорман / ParaNorman ... Mr. Prenderghast, озвучення
2012 KFC любить геїв / KFC Loves Gays (короткометражний) ... Colonel Sanders
2011 Моторошно голосно і несамовито близько / Extremely Loud & Incredibly Close ... Stan the Doorman
2011 Артист / The Artist ... Al Zimmer
2011 Червоний штат / Red State ... Joseph Keenan
2010 П'яна човен / Drunkboat ... Mr. Fletcher
2010 - ... Тримей / Treme (серіал) ... Creighton Bernette
2009 Принцеса і жаба / The Princess and the Frog ... 'Big Daddy' La Bouff, озвучення
2009 Поза межами / Beyond All Boundaries (короткометражний) ... Capt. Edwin Simmons, озвучення
2010 Ви не знаєте Джека / You Don't Know Jack (ТБ) ... Neal Nicol
2009 Мун з Алабами / Alabama Moon ... Mr. Wellington
2009 - ... Спільнота / Community (серіал) ... Vice Dean Laybourne
2009 В електричному тумані / In the Electric Mist ... Julie 'Baby Feet' Balboni
2009 Зізнання шопоголіка / Confessions of a Shopaholic ... Graham Bloomwood
2009 Іоанна - жінка на папському престолі / Die Päpstin ... Pope Sergius
2008 Гигантик / Gigantic ... Al Lolly
2008 Спіді Гонщик: Чудовий світ гонок - дивовижна родина гонщика / Speed ​​Racer: Wonderful World of Racing - The Amazing Racer Family (відео, короткометражний) ... Pops Racer
2008 Спіді Гонщик / Speed Racer ... Pops
2007 Бі Муві: Медова змова / Bee Movie ... Layton T. Montgomery, озвучення
2007 - 2012 Сутичка / Damages (серіал) ... Howard T. Erickson
2007 Еван Всемогутній / Evan Almighty ... Congressman Long
2007 Смертний вирок / Death Sentence ... Bones Darley
2006 - ... Основи студентського гумору / CollegeHumor Originals (серіал) ... John Goodman
2006 Рік без Санти / The Year Without a Santa Claus (ТБ) ... Santa Claus
2006 - 2007 Студія 60 на Сансет Стріп / Studio 60 on the Sunset Strip (серіал) ... Judge Robert Bebe
2006 Тачки / Cars ... Sullivan Trucks, озвучення
2006 Розповіді Щури Фінка / Tales of the Rat Fink ... Ed 'Big Daddy' Roths, озвучення
2006 - 2008 Нова школа імператора / The Emperor's New School (серіал) ... Paschas, озвучення
2005 Пригоди імператора 2: Пригоди Кронка / Kronk's New Groove (відео) ... Pachas, озвучення
2005 Школа танців і зваби Мерилін Хотчкісс / Marilyn Hotchkiss 'Ballroom Dancing & Charm School ... Steve Mills
2004 Уроки орієнтації / Home of Phobia ... Rodney
2004 У моря / Beyond the Sea ... Steve Blauner
2004 Велике кіно Кліффорда / Clifford's Really Big Movie ... George Wolfsbottom, озвучення
2004 - 2005 Батько нареченої / Father of the Pride (серіал) ... Larry, озвучення
2004 - 2005 Центр всесвіту / Center of the Universe (серіал) ... John Barnett
2003 Шоу століття / Masked and Anonymous ... Uncle Sweetheart
2003 - 2007 Джек на всі руки майстер / Odd Job Jack (серіал) ... Garbage Czar, озвучення
2003 Heroes of Comedy: Women on Top (міні-серіал)
2003 Книга джунглів 2 / The Jungle Book 2 ... Baloo, озвучення
2002 Брудні справи / Dirty Deeds ... Tony Testano
2002 Нова машина Майка / Mike's New Car (відео, короткометражний) ... Sulley, озвучення
2001 Корпорація монстрів / Monsters, Inc. ... James P. 'Sulley' Sullivan, озвучення
2001 Казкар / Storytelling ... Marty Livingston
2001 Мій перший чоловік / My First Mister ... Benjamin Wilson
2000 Пригоди імператора / The Emperor's New Groove ... Pacha
2001 З Днем Народження / Happy Birthday ... The Dean
2001 Ніч у барі Маккула / One Night at McCool's ... Detective Dehling
2000 - 2001 Гетеросексуальні, Огайо / Normal, Ohio (серіал) ... Rex Gamble
2000 - 2004 Ед / Ed (серіал) ... Big Rudy
2000 Бар «Бридкий койот» / Coyote Ugly ... Bill
2000 Пригоди Роккі і Буллвінкля / The Adventures of Rocky & Bullwinkle ... Oklahoma Cop
2000 З якої ти планети? / What Planet Are You From? ... Roland Jones
2000 О, де ж ти, брате? / O Brother, Where Art Thou? ... Big Dan Teague
1999 Скажені гроші / The Runner ... Deepthroat
1999 - 2000 Зараз або ніколи / Now and Again (серіал) ... Michael Wiseman
1999 - 2006 Західне крило / The West Wing (серіал) ... Acting President Glenallen Walken
1999 Джек Булл / The Jack Bull (ТБ) ... Judge Tolliver
1999 - 2013 Футурама / Futurama (серіал) ... Robot Santa Claus, озвучення
1998 Оленятко Рудольф / Rudolph the Red-Nosed Reindeer: The Movie (відео) ... Santa Claus, озвучення
1998 Мак-мільйонер / The Real Macaw ... Mac, озвучення
1999 Воскрешаючи мерців / Bringing Out the Dead ... Larry
1998 Брати Блюз 2000 / Blues Brothers 2000 ... Mighty Mack McTeer
1998 Той, що занепав / Fallen ... Jonesy
1998 Великий Лебовськи / The Big Lebowski ... Walter Sobchak
1997 Злодюжки / The Borrowers ... Ocious P. Potter
1997 - 2010 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... Tommy
1996 Неслухняний фанат неслухняною зірки / Unruly Fan Unruly Star (ТВ, короткометражний) ... грає самого себе, Dan Conner
1996 Мати-ніч / Mother Night ... Major Frank Wirtanen
1996 Журавель у небі / Pie in the Sky ... Alan Davenport
1995 Трамвай «Бажання» / A Streetcar Named Desire (ТБ) ... Harold 'Mitch' Mitchell
1995 Журавель у небі / Kingfish: A Story of Huey P. Long (ТБ) ... Huey P. Long, Jr.
1994 Флінтстоуни / The Flintstones ... Fred Flintstone
1994 Підставна особа / The Hudsucker Proxy ... Newsreel Announcer
1993 Ми повернулися! Історія динозаврів / We's Story ... Rex, озвучення
1993 Уроки кохання / Born Yesterday ... Harry Brock
1993 Денний сеанс / Matinee ... Lawrence Woolsey
1992 Повернення Фрості / Frosty Returns (ТВ, короткометражний) ... Frosty the Snowman, озвучення
1992 Бейб був тільки один / The Babe ... George Herman 'Babe' Ruth
1991 Король Ральф / King Ralph ... Ralph Jones
1991 Бартон Фінк / Barton Fink ... Charlie Meadows
1990 Боязнь павуків / Arachnophobia ... Delbert McClintock
1990 Стелла / Stella ... Ed Munn
1989 Завжди / Always ... Al Yackey
1989 - ... Сімпсони / The Simpsons (серіал) ... Meathook, озвучення
1989 Море любові / Sea of ​​Love ... Det. Sherman
1988 Стовідсотковий американець для всіх / Everybody's All-American ... Lawrence
1988 - 1997 Розанна / Roseanne (серіал) ... Dan Conner
1988 Родзинка / Punchline ... John Krytsick
1988 Скаути / The Wrong Guys ... Duke Earle
1987 Вбивство зумовлено / Murder Ordained (ТБ) ... Hugh Rayburn
1987 Злодійка / Burglar ... Det. Nyswander
1987 Виховання Арізони / Raising Arizona ... Gale Snoats
1986 Великий кайф / The Big Easy ... Det. Andre DeSoto
1986 Правдиві історії / True Stories ... Louis Fyne
1985 - 1989 Зрівнювач / The Equalizer (серіал) ... Harold Winter
1985 - 1989 Детективне агентство «Місячне світло» / Moonlighting (серіал) ... Donald Chase
1985 Солодкі мрії / Sweet Dreams ... Otis
1984 Возлюблені Марії / Maria's Lovers ... Frank
1984 К.Г.П.О. / C.H.U.D. ... Cop in Diner
1984 Помста придурків / Revenge of the Nerds ... Coach Harris
1983 Сталеве серце / Heart of Steel (ТБ) ... Raymond Bohupinsky
1983 Шерифи / Chiefs (міні-серіал) ... Newt 'Tub' Murray
1983 Школа виживання / The Survivors ... Commando
1983 Втеча Едді Мейкон / Eddie Macon's Run ... Hebert
1983 Обпалені люттю / The Face of Rage (ТБ) ... Fred
1977 Неповнолітня няня / Jailbait Babysitter

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2013
Переможець: Кращий акторський склад («Арго»)

Премія Гільдії акторів, 2012 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Артист»)

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у телефільмі або мінісеріалі («Ви не знаєте Джека»)

Еммі, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Ви не знаєте Джека»)

Еммі, 2007
Переможець: Кращий запрошений актор в драматичному серіалі («Студія 60 на Сансет Стріп»)

Еммі, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Трамвай« Бажання»»)

Еммі, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у комедійному серіалі («Розанна»); Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Журавель у небі»)

Премія Гільдії акторів, 1995 рік
Номінації: Кращий актор комедійного серіалу («Розанна»)

Еммі, 1994 год
Номінації: Краща чоловіча роль у комедійному серіалі («Розанна»)

Золотий глобус, 1993 год
Переможець: Краща чоловіча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Розанна»)

Еммі, 1993 год
Номінації: Краща чоловіча роль у комедійному серіалі («Розанна»)

Золотий глобус, 1992 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Бартон Фінк»)

Еммі, 1992 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у комедійному серіалі («Розанна»)

Золотий глобус, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Розанна»)

Сатурн, 1991 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Боязнь павуків»)

Еммі, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у комедійному серіалі («Розанна»)

Золотий глобус, 1990 год
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Розанна»)

Еммі, 1990 год
Номінації: Краща чоловіча роль у комедійному серіалі («Розанна»)

Золотий глобус, 1989 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Розанна»)

Еммі, 1989 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у комедійному серіалі («Розанна»)
10697
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Сини Анархії
Тихий океан
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.