,
Грімм
Царство
Американці
Загрузка...

Тім Рот

Тім Рот Тім Рот Тім Рот Тім Рот Тім Рот Тім Рот Тім Рот Тім Рот Тім Рот Тім Рот Тім Рот
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режіcсер
Ім'я (лат.): Tim Roth
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 14 травня, 1961 | тілець
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, кримінал, трилер
Дружина: Лорі Бейкер (розлучення) ... одна дитина, Ніккі Батлер ... двоє дітей

Біографія:

Тім Рот (Timothy Simon Smith) народився 14 травня 1961 року в Лондоні, в сім'ї художниці-пейзажистки Енн і журналіста Ерні Рота. До 1970-х років батько майбутнього актора був членом Британської комуністичної партії. Ерні народився в Нью-Йорку в родині британських емігрантів ірландського походження і носив прізвище Сміт. Після Другої світової війни він узяв німецько-єврейське прізвище «Рот» з двох причин - із солідарності з жертвами Голокосту і з міркувань безпеки, оскільки не у всіх країнах, куди його заносило по службі, добре ставилися до англійців.

Тім Рот з дитинства захоплювався мистецтвом: батьки заохочували його заняття музикою, водили в музеї та театри. Тім планував стати скульптором і вступив в лондонську Кемберуельску школу мистецтв, але через деякий час вирішив стати актором. Він почав займатися в театральному гуртку при Oval House, а у 1981 році вже грав у виставі «Happy Lies».

У тому ж році відбувся і екранний дебют Рота. Він зіграв скінхеда в телефільмі Алана Кларка «Зроблено в Британії». На проби Тім потрапив практично випадково, проходячи повз свого старого театрального гуртка. У цей час він ходив голеним наголо, оскільки грав Кассіо в постановці «Отелло», і якнайкраще підходив для передбачуваної ролі. Незважаючи на більш ніж скромний бюджет, фільм «Зроблено в Британії» мав чималий успіх і став прекрасним дебютом для Тіма Рота. У 1984 році він зіграв одну з основних ролей у картині «Стукач» (The Hit) і був удостоєний премії Evening Standard як найбільш перспективний молодий актор. До кінця 80-х Рот знявся в декількох фільмах, які додали йому популярності, але пробитися в Голівуд не зміг.

Проривом стала біографічна драма «Вінсент і Тео», де Тіму Роту дісталася роль Ван Гога - саме після цієї роботи про актора заговорили по інший бік океану. У тому ж році Тім знявся в екранізації п'єси Тома Стоппарда «Розенкранц і Гільденстерн мертві». Партнером Тіма Рота по знімальному майданчику став популярний британський актор Гері Олдман, з яким вони познайомилися ще у 1984 році на зйомках телефільму «Тим часом». Картина «Розенкранц і Гільденстерн мертві» завоювала головний приз Венеціанського кінофестивалю 1990 року.

З цього моменту кар'єра Тіма Рота пішла в гору: його почали запрошувати в перспективні голлівудські проекти. Актор справив враження на Квентіна Тарантіно і знявся в таких його картинах, як «Скажені пси», «Кримінальне чтиво» і «Чотири кімнати». Паралельно Тім зіграв у безлічі інших фільмів.

У 1995 році Тім Рот знявся в історичній драмі «Роб Рой». Ця робота принесла акторові номінації на «Оскар» і «Золотий глобус» за кращу чоловічу роль другого плану.

Серед інших пам'ятних робіт Тіма Рота - комедія «Всі говорять, що я люблю тебе», драми «Легенда про піаніста», «Ватель» і «Вбити короля».

У 1998 році Тім Рот в перший і поки єдиний раз виступив в якості режисера і зняв картину «В зоні військових дій». Фільм завоював приз Європейської конфедерації художнього кіно на Берлінському кінофестивалі.

Тім Рот відмовився від ролі професора Снейпа у фільмі «Гаррі Поттер і філософський камінь» заради зйомок у провальній стрічці «Планеті мавп». Також у Рота була можливість замінити Ентоні Хопкінса в продовженні «Мовчання ягнят».

У 2009 році Тім Рот з'явився в телесеріалі «Lie to me», де він грає Кела Лайтмена, експерта по мові тіла, а його команда допомагає місцевим і федеральним службам у розкритті різних злочинів. Його характер був створений на основі постатей Пола Екмана, видатного психолога і експерта з мови тіла і виразу обличчя.

Актор продовжує активно зніматися і до цього дня, щорічно виходить кілька фільмів з його участю. Серед останніх його робіт - комедія «Піт Смаллс мертвий» і іспанська картина «Король-завойовник».

Першою дружиною Тіма стала Лорі Бейкер, а у 1984 році у пари народився син Джек. До 1987 року в сім'ї намітився розлад, який співпав з деякими невдачами в кар'єрі. Зрештою Тім вирішив переїхати в США і остаточно пішов від дружини, а пізніше забрав до себе і сина. У 1992 році на кінофестивалі в Санденсі Рот познайомився з дизайнером Ніккі Батлер, з якою щасливо живе донині. Весілля відбулася 25 січня 1993 року. У цьому шлюбі народилося двоє синів: Тімоті Хантер (1995) і Кормак (1996).

Фільмографія:

Chronic ... David
2015 Ключі від вулиці / The Keys to the Street
2015 Мерзенна вісімка / The Hateful Eight ... Oswaldo Mobray
2015 Містер Правильний / Mr. Right ... Hopper
2015 Дитинство лідера / The Childhood of a Leader
2015 Гріхопадіння / A Fall from Grace ... Eddie 'Strut' Baxter
2014 Єзуїт / The Jesuit
2014 Сельма / Selma ... George Wallace
2014 October Gale ... Tom
2014 Ліга мрії / United Passions ... Sepp Blatter
2014 Принцеса Монако / Grace of Monaco ... Prince Rainier III
2014 Клондайк / Klondike (міні-серіал) ... The Count
2013 Мьобіус / Mobius ... Ivan Rostovsky
2012 Боржник / The Liability ... Roy
2012 Зламані / Broken ... Archie
2012 Порочна пристрасть / Arbitrage ... Det. Michael Bryer
2010 Бростітутка (відео) / Brostitute ... короткометражка
2010 Піт Смаллс мертвий / Pete Smalls Is Dead ... Pete Smalls
2009 Король-завойовник / King Conqueror ... King Pedro II of Aragon
2009 Морський вовк / Sea Wolf (міні-серіал) ... Death Larsen
2009 Скелліг / Skellig ... Skellig
2009 Теорія брехні / Lie to Me (серіал) ... Dr. Cal Lightman
2008 Неймовірний Халк / The Incredible Hulk ... Emil Blonsky
2007 Територія незайманості / Virgin Territory ... Gerbino
2007 Coda: Thirty Years After
2007 Забавні ігри / Funny Games U.S. ... George
2007 Молодість без молодості / Youth Without Youth ... Dominic
2006 Велика ставка / Even Money ... Victor
2006 Цунамі / Tsunami: The Aftermath ... Nick Fraser
2005 Темна вода / Dark Water ... Jeff Platzer
2005 Заходьте без стуку / Don't Come Knocking ... Sutter
2005 Останній знак / The Last Sign ... Jeremy Macfarlane
2004 Нова Франція / Nouvelle-France ... William Pitt
2004 Срібне місто / Silver City ... Mitch Paine
2004 With It .. "Chicken Louis" Farnatelli
2004 Країна надії / The Beautiful Country ... Captain Oh
2003 Все, що ми робимо / Whatever We Do ... Joe
2003 Убити короля / To Kill a King ... Oliver Cromwell
2002 Чорна мітка / Emmett's Mark ... John Harrett / Frank Dwyer
2001 Мушкетер / The Musketeer ... Febre the Man in Black
2001 Непереможний / Invincible ... Hersche Steinschneider alias Erik Jan Hanussen
2001 Планета мавп / Planet of the Apes ... Thade
2000 Cчастлівие номери / Lucky Numbers ... Gig
2000 Ватель / Vatel ... Marquis de Lauzun
2000 Готель «Мільйон доларів» / The Million Dollar Hotel ... Izzy Goldkiss
1998 Легенда про піаніста / Leggenda del pianista sull'oceano, La ... Danny Boodmann T.D. Lemon Nineteen Hundred '1900 '
1998 Звірі / Animals with the Tollkeeper ... Henry
1997 Детектор брехні / Deceiver ... James Walter Wayland
1997 Гангстер / Hoodlum ... Dutch Schultz
1997 У глухому куті / Gridlock'd ... Alexander 'Stretch' Rawland
1996 Mocking the Cosmos ... Myrodemnon / Myron
1996 Всі кажуть, я тебе кохаю / Everyone Says I Love You ... Charles Ferry
1996 Додому дороги немає / No Way Home ... Joey
1995 Чотири кімнати / Four Rooms ... Ted the Bellhop
1995 Роб Рой / Rob Roy ... Archibald Cunningham
1994 Кримінальне чтиво / Pulp Fiction ... Pumpkin
1994 Бранці / Captives ... Philip Chaney
1994 Маленька Одеса / Little Odessa ... Joshua Shapira
1993 Дух темряви / Heart of Darkness ... Marlow
1993 Marido perfecto, El ... Milan
1993 Вбивство в Хартленде / Murder in the Heartland ... Charles Starkweather
1993 Доросле життя / Bodies, Rest & Motion ... Nick
1992 Танок на могилі / Jumpin 'at the Boneyard ... Manny
1992 Backsliding ... Tom Whitton
1992 Common Pursuit ... Nick Finchley
1992 Скажені пси / Reservoir Dogs ... Mr. Orange, Freddy Newandyke
1990 Farendj ... Anton
1990 Розенкранц і Гільденштерн мертві / Rosencrantz & Guildenstern Are Dead ... Guildenstern
1990 Yellowbacks ... Peter Pike
1990 Вінсент і Тео / Vincent & Theo ... Vincent Van Gogh
1989 Knuckle ... Curly Delafield
1989-1996 Байки зі склепу / Tales from the Crypt (серіал) ... Jack Craig
1989 Кухар, злодій, його дружина і її коханець / The Cook the Thief His Wife & Her Lover ... Mitchel
1988 Twice Upon a Time
1988 Coppers
1988 Убити священика / To Kill a Priest ... Feliks
1988 Розділений світ / A World Apart ... Harold
1987 Метаморфози / Metamorphosis ... Gregor Samsa
1985 Return to Waterloo ... Boy Punk
1985 Детективи Агати Крісті: Дзеркальне вбивство / Murder with Mirrors ... Edgar Lawson
1984 Тим часом / Meantime ... Colin
1984 Стукач / The Hit ... Myron
1982 Зроблено в Британії / Made in Britain ... Trevor the Skinhead
1971 - ... Великі вистави / Great Performances (серіал) ... Nick Finchley

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Кращий лиходій («Планета мавп»)

Берлінський кінофестиваль, 1999 рік
Переможець: Приз Європейської конфедерації художнього кіно (програма «Панорама») («Зона воєнних дій»)

Оскар, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Роб Рой»)

Золотий глобус, 1996 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Роб Рой»)

Британська академія, 1985 рік
Номінації: Найбільш перспективний новачок («Стукач»)
7413
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Американська історія злочинів
Сліпа зона
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.