,
І мертві підуть
Секс і Каліфорнія
Царство

Джеремі Айронс

Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер
Ім’я (лат.): Jeremy Irons
Зріст: 1.87 м
Дата народження: 19 вересня 1948 | діва
Місце народження: Cowes, Isle of Wight, England, UK
Жанр: Драма, документальний, комедія
Дружина: Джулі Холлем (розлучення), Шинед К'юсак Джеремі ... (двоє дітей)

Біографія:

Володар премії «Оскар», англійський актор Джеремі Айронс (Jeremy John Irons) народився 19 вересня 1948 року в англійському містечку Коуз на острові в протоці Ла-Манш.

Дитинство Джеремі проходило у закритому пансіонаті, де хлопчик отримав вельми суворе виховання. У ті роки Айронс і не подумував про кар'єру актора, він мріяв стати прекрасним ветеринаром, проте після закінчення школи не зміг успішно скласти вступні іспити у ветеринарну школу.

Тоді вісімнадцятирічний Джеремі відправився на роботу у місцевий театр, де в його основні обов'язки входило миття підлоги. Потім йому все ж почали довіряти епізодичні ролі з крихітними репліками. Але Айронсу цього вже було мало, і він переїхав до Брістоля, де два роки провчився на акторських курсах театру «Bristol Old Vic Theatre School».

У 1971 році Джеремі Айронс відправився підкоряти Лондон, але слава прийшла до актора не відразу. Десять років Джеремі працював у трупі театру Вест-Енду і брав участь в дрібних телевізійних проектах, які не приносили Айронсу всесвітньої популярності.

Але у 1981 році удача таки повернулася обличчям до актора. На початку успіх приніс телесеріал «Повернення в Брайдсхед», а потім і роль у стрічці «Жінка французького лейтенанта», що вийшов в тому ж році, подарувала акторові довгоочікуване визнання. До речі, партнеркою по знімальному майданчику тоді ще нікому не відомого Джеремі стала талановита актриса Меріл Стріп. Після цього кінокар'єра Айронса стрімко пішла вгору.

У 1984 році він знімається з красунею Орнеллою Муті у картині «Любов Свана» і стає членом трупи Королівського шекспірівського театру. А за глибокі образи, створені ним у картинах «Зрада», «Під місяцем», «Дика качка» і «Зрадник», Джеремі отримує статус одного з найбільш обдарованих акторів кінематографа.

Особливий успіх також мав фільм «Місія», що вийшов у 1986 році. За участь у його зйомках Айронс отримав «Золотий глобус» у категорії «Краща акторська гра в драматичному фільмі».

І вже у 1990 році настає справжній зоряний час Джеремі Айронса. Роль у картині «Мінливості долі» не просто додала всесвітнього визнання і захоплення Джеремі, але і принесла йому довгоочікувану нагороду - премію «Оскар» у номінації «Кращий актор року». Це був пік сяючої слави актора.

У 1997 році Айронс знову вразив широку публіку своєю роллю у фільмі «Лоліта» за романом В. Набокова. Картина наробила багато шуму і, незважаючи на блискучу гру Джеремі, з морально-етичних міркувань так і не вийшла в прокат у Америці.

Джеремі Айронс є одним з найбільш затребуваних акторів сучасності, його талановита робота не перестає вражати і захоплювати як глядачів, так і кінокритиків. Талант цього актора відзначений безліччю премій і нагород, в тому числі і його останні значущі роботи «А тепер, пані та панове» і «Каллас назавжди».

У 2011 році Айронс став продовжувати акторську справу вже на телебаченні і знявся у серіалі «Борджіа».

Джеремі Айронс був одружений двічі. І якщо його перший шлюб з актрисою Джулією Холлем проіснував менше року, то з другою дружиною актрисою Шинед К'юсак Джеремі перебуває в законних відносинах близько тридцяти років. Пара проживає на околиці Оксфорда і виховує двох синів: Макса і Семюела.

Фільмографія:

The Treehouse The Treehouse
2014 Прекрасна смерть від тремтячої руки / A Magnificent Death from a Shattered Hand
2013 Нічний потяг до Лісабона / Night Train to Lisbon ... Raimund Gregorius
2013 Прекрасні створіння / Beautiful Creatures ... Macon Ravenwood
2012 Пуста корона (міні-серіал) The Hollow Crown ... Henry IV
2012 Слова / The Words ... The Old Man
2011 - 2013 Борджіа / The Borgias (серіал) ... Rodrigo Borgia
2011 Межа ризику / Margin Call ... John Tuld
2010 The Majestic Plastic Bag / The Majestic Plastic Bag ... оповідач; короткометражка
2009 Магічна сімка / The Magic 7 ... Thraxx, озвучення
2009 Хроноскоп / The Chronoscope ... оповідач, озвучення; короткометражка
2009 Джорджія О'Кіфф / Georgia O'Keeffe ... Alfred Stieglitz
2009 Рожева пантера 2 / The Pink Panther 2 ... Avellaneda
2008 Аппалуза / Appaloosa ... Randall Bragg
2008 Колір чарівництва / The Colour of Magic ... Patrician
2006 Ерагон / Eragon ... Brom
2006 Внутрішня імперія / Inland Empire ... Kingsley Stewart
2005 Єлизавета I (міні-серіал) Elizabeth I ... Earl of Leicester
2005 Казанова / Casanova ... Pucci
2005 Царство небесне / Kingdom of Heaven ... Tiberias
2004 Mathilde / Mathilde ... Col. De Petris
2004 Венеціанський купець / The Merchant of Venice ... Antonio
2004 Театр / Being Julia ... Michael Gosselyn
2003 Kingdom of David: The Saga of the Israelites ... озвучення
2003 Dame Edna Live at the Palace
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do ... Snape
2002 Каллас назавжди / Callas Forever ... Larry Kelly
2002 А тепер, пані та панове / And Now ... Ladies and Gentlemen ... ... Valentin Valentin
2002 Останній шанс / Last Call ... F. Scott Fitzgerald
2002 Машина часу / The Time Machine ... Uber-Morlock
2001 Het korte leven van Anne Frank ... оповідач, озвучення; короткометражка
2001 Четвертий ангел / The Fourth Angel ... Jack Elgin
2000 Експромт в Огайо / Ohio Impromptu ... Reader / Listener; короткометражка
2000 Підземелля драконів / Dungeons & Dragons ... Profion
2000 Довгота / Longitude ... Rupert Gould
1999 Гарі в країні фей / Faeries ... The Shapeshifter, озвучення
1999 - ... Закон і порядок. Спеціальний корпус (серіал) / Law & Order: Special Victims Unit ... Dr. Captain Jackson
1999 Poseidon's Fury: Escape from the Lost City ... Poseidon, озвучення; короткометражка
1998 Людина в залізній масці / The Man in the Iron Mask ... Aramis
1997 Miрад / Mirad ... Djuka
1997 Лоліта / Lolita ... Humbert Humbert
1997 Китайська скринька / Chinese Box ... John
1996 BBC: Перша світова війна 1914-1918 / The Great War and the Shaping of the 20th Century (серіал) ... Siegfried Sassoon
1996 Краса, що вислизає / Stealing Beauty ... Alex
1995 Міцний горішок 3: Помирати з піснею / Die Hard: With a Vengeance ... Simon Gruber
1994 Король Лев / The Lion King ... Scar, озвучення
1993 Дім духів / The House of the Spirits ... Esteban Trueba
1993 М. Баттерфляй / M. Butterfly ... Rene Gallimard
1992 Збиток / Damage ... Dr. Stephen Fleming
1992 Казки Голлівуду / Tales from Hollywood ... Odon Von Horvath
1992 Біля води / Waterland ... Tom Crick
1992 Час від часу / From Time to Time ... H.G. Wells; короткометражка
1992 - 1998 Представлення / Performance (серіал) ... Odon Von Horvath
1991 Кафка / Kafka ... Kafka
1991 Опера жебраків / Zebracka opera ... Prisoner
1990 Громадянська війна / The Civil War (міні-серіал) ... Various
1990 Зворотний бік долі / Reversal of Fortune ... Claus von Bulow
1989 Мрія / The Dream
1989 - ... Сімпсони / The Simpsons (серіал) ... Bar Rag, озвучення
1989 Австралія / Australia ... Edouard Pierson
1989 Хор несхвалення / A Chorus of Disapproval ... Guy Jones
1989 Денні - чемпіон світу / Roald Dahl's Danny the Champion of the World ... William Smith
1988 Зв′язані до смерті / Dead Ringers ... Beverly Mantle / Elliot Mantle
1986 Місія / The Mission ... Father Gabriel
1985 Rabbit Ears: The Steadfast Tin Soldier ... Storyteller; короткометражка
1984 Дика качка / The Wild Duck ... Harold
1983 Любов Свана / Un amour de Swann ... Charles Swann
1983 Лялька капітана / The Captain's Doll ... Captain Alex Hepworth
1982 Зрада / Betrayal ... Jerry
1982 Космічний корабель Земля / Spaceship Earth ... 3rd Edition оповідач - 1994-2007; короткометражка
1982 Місячне світло / Moonlighting ... Nowak
1981 Повернення в Брайдсхед / Brideshead Revisited (міні-серіал) ... Charles Ryder
1981 Жінка французького лейтенанта / The French Lieutenant's Woman ... Charles Henry Smithson / Mike
1980 Ніжинський / Nijinsky ... Mikhail Fokine
1977 - 1979 BBC2 Play of the Week (серіал) ... Otto Beck
1977 Любов для Лідії / Love for Lydia (серіал) ... Alex Sanderson
1977 - 1993 Everyman / Everyman (серіал)
1975 The Liberty Tree / The Liberty Tree
1975 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Sherlock Holmes / Various
1975 - ... Арена / Arena (серіал) ... Various characters
1974 Відома жінка / Notorious Woman (міні-серіал) ... Franz Liszt
1974 The Pallisers / The Pallisers (серіал) ... Frank Tregear
1971 - 1973 Суперники Шерлока Холмса / The Rivals of Sherlock Holmes (серіал)... Nephew George
1965 - 1983 BBC: П'єса місяця / BBC Play of the Month (серіал) ... Edward Voysey

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Борджіа»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Джорджія О'Кіфф»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у телефільмі або мінісеріалі («Джорджія О'Кіфф»)

Золотий глобус, 2007 рік
Переможець: Кращий актор другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Єлизавета I»)

Премія каналу «MTV», 1999 год
Номінації: Кращий поцілунок («Лоліта»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Кращий лиходій («Король Лев»)

Оскар, 1991 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Зворотний бік долі»)

Золотий глобус, 1991 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Зворотний бік долі»)

Золотий глобус, 1987 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Місія»)

Золотий глобус, 1983 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Повернення в Брайдсхед»)

Британська академія, 1982
Номінації: Краща чоловіча роль («Жінка французького лейтенанта»)
3725
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
11.22.63
Південний Парк
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.