,
Пуаро Агати Крісті
Злі пташки
Край «Дикий Захід»
загрузка...

Мартін Фріман

Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Martin Freeman
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 8 вересня 1971 | діва
Місце народження: Олдершот, Хемпшир, Велика Британія
Жанри Комедія, драма, мелодрама
Дружина: Аманда Еббінгтон ... двоє дітей

Біографія:

Англійський актор Мартін Фріман народився 8 вересня 1971 року у місті Олдершот, графство Хемпшир (Південно-Східна Англія) в сім'ї Джоффрі, морського офіцера, і Філомени Норріс. Він був п'ятою дитиною в родині. Після розлучення батьків Мартін переїжджає жити до батька. Але, у семирічному віці від серцевого нападу батько помирає і йому доводиться повернутися до своєї матері і вітчима Джеймса.

Навчався Фріман в Школі Кардинала Ньюмана, Римо-католицькій середній школі Хершема, а потім вступив до Салезіанської школи в місті Чертсі в Сюррей. Після закінчення школи Мартін поступає до Центральної школи сценічної мови і драматичного мистецтва у Лондоні. На початку своєї кар'єри Фріман бере участь у декількох постановках у Національному театрі.

У 2001 році Мартіна запросили до комедійного телесеріалу «Офіс» режисерів Ріка Джервейса і Стівена Мерчанта. Зігравши роль Тіма Кентербері, скромного і милого торгового представника в Wernham Hogg, Фріман отримав дві номінації на престижні премії British Comedy Award і BAFTA TV Award.

У 2002 році Мартін пробує себе вже на великому екрані і приймає запрошення Саші Барона Коєна знятися у комедійній стрічці «Алі Джи у парламенті». Але першою помітною роллю актора стає роль у ліричній картині Річарда Кертіса «Реальна Любов», де він знявся з відомими акторами - Х'ю Грантом, Кірою Найтлі, Еммою Томпсон, Ліамом Нісоном і Коліном Фертом.

Крім різних комедійних ролей Фріман зіграв і кілька серйозних драматичних, найзначніша - лорд Шафтсбері в історичному міні-серіалі BBC «Останній король» (2003).

У 2007 році Мартін Фріман грає вже головну роль у комедійній мелодрамі Гейвіна Клекстона «Усі разом», веселій історії про двох нерозлучних друзів.

Паралельно з роботою у кіно актор бере участь у телевізійних проектах каналу BBC 6 Music - Фріман знявся як мінімум у 18 телевізійних шоу, а також в декількох передачах на радіо.

У 2009 році актор задіяний у міні-серіалі «Хлопець зустрічає дівчину», де грає головного героя Денні Ріда, невдаху незадоволеного своїм життям, який в результаті нещасного випадку міняється тілами зі своєю дівчиною Веронікою.

З 2010 року Фріман знімається в ролі доктора Ватсона в серіалі «Шерлок», сучасній екранізації детективних оповідань про Шерлока Холмса на BBC. Ця роль принесла актору премію BAFTA у 2011 році.

Разом зі зйомками «Шерлока» Мартін задіяний у новій трилогії Пітера Джексона «Хоббіт», який є приквелом до «Володаря кілець», заснованого на творах класика фентезі Дж. Дж. Р. Толкієна. «Я погодився на цю роль виключно через цікавий сценарій, а зовсім не через запропонований гонорар» - уточнив Фріман.

Мартін Фріман одружений на британській актрисі Аманді Еббінгтон, з якою познайомився під час зйомок телефільму «Men Only» у 2000 році. «Я їхала у автобусі і мріяла, що коли-небудь познайомлюсь з хорошим хлопцем. І як удар блискавки - на зупинці заходить він ... Мартін Фріман. Він запросив мене на побачення і через два місяці, я переїхала до нього. З тих пір ми живемо разом.» - згадує Аманда Еббінгтон. Сімейна пара виховує двох дочок - Джо і Грейс, а також домашніх улюбленців: мініатюрних довгошерстих такс - Арчі і Джоді.

Фільмографія:

Держтаємниця / Official Secrets
2018 Чорна Пантера / Black Panther ... Everett K. Ross
2017 Ghost Stories ... Mike Priddle
2017 Тягар / Cargo ... Andy
2016 - ... Стартап / StartUp (серіал) ... Phil Rask
2016 Перший месник: Протистояння / Captain America: Civil War ... Everett K. Ross
2016 Репортер / Whiskey Tango Foxtrot ... Iain MacKelpie
2015 Stick Man (ТБ) ... Stick Man, озвучення; короткометражка
2015 Midnight of My Life ... Steve Marriott; короткометражка
2015 Шоу Ейхмана / The Eichmann Show (ТБ) ... Milton Fruchtman
2014 Хоббіт: Битва п′яти воїнств ... Bilbo Baggins
2014 - ... Фарґо / Fargo (серіал) ... Lester Nygaard
2013 Хоббіт: Пустка Смоґа / The Hobbit: The Desolation of Smaug ... Bilbo Baggins
2013 Svengali / Svengali ... Don
2013 Врятувати Санту / Saving Santa ... Bernard, озвучення
2013 Кінець світу / The World's End ... Oliver Chamberlain
2012 Хоббіт: Несподівана подорож / The Hobbit: An Unexpected Journey ... Bilbo Baggins
2012 Тварини / Animals ... Albert
2012 Хто хоче стати піратом? / The Pirates! So You Want To Be A Pirate! ... The Pirate with a Scarf, озвучення; короткометражка
2012 Пірати! Банда невдах / The Pirates! Band of Misfits ... The Pirate with a Scarf, озвучення
2011 The Voorman Problem / The Voorman Problem ... Doctor Williams; короткометражка
2011 Скільки у тебе? / What's Your Number? ... Simon
2011 Секс з обміну / Swinging with the Finkels ... Alvin Finkel
2010 - ... Шерлок / Sherlock (серіал) ... Dr. John Watson
2010 Дика штучка / Wild Target ... Dixon
2009 Хлопець зустрічає дівчину / Boy Meets Girl (серіал) ... Danny Reed
2009 Божественне народження / Nativity! ... Paul Maddens
2009 Люди-комп'ютери / Micro Men (ТБ) ... Chris Curry
2008 Рембрандт: Я звинувачую / Rembrandt's J'Accuse ...! ... Rembrandt van Rijn
2007 Comedy Showcase: Other People (ТБ) ... Greg Wilson
2007 Крамниця стародавностей / Old Curiosity Shop, The (ТБ) ... Mr Codlin
2007 Таємниці «Нічної варти» / Nightwatching ... Rembrandt van Rijn
2007 Rubbish ... Kevin
2007 Всі разом / All Together, The ... Chris Ashworth
2007 Крутий фараон / Hot Fuzz ... Met Sergeant
2007 На добраніч / Good Night, The ... Gary Shaller
2007 Посвячення / Dedication ... Jeremy
2006 Злом і проникнення / Breaking and Entering ... Sandy
2006 Конфетті / Confetti ... Matt
2005 Добраніч / The Good Night ... Gary Shaller
2005 Not Tonight with John Sergeant (ТБ)
2005 Автостопом по галактиці / Hitchhiker's Guide to the Galaxy, The ... Arthur Dent
2004 Будь в курсі / Call Register ... Kevin
2004 Blake's Junction 7 ... Vila
2004 Зомбі на ім'я Шон / Shaun of the Dead ... Declan
2003 Останній король / Charles II: The Power & the Passion (серіал) ... Lord Shaftesbury
2003 Margery and Gladys (ТБ) ... D.S. Stringer
2003 Реальна Любов / Love Actually ... John
2003 Debt, The (ТБ) ... Terry Ross
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do (ТБ) ... Johnny Rotten
2002 Helen West (серіал)
2002 Алі Джи в Парламенті / Ali G Indahouse ... Ricky C
2001 Round About Five ... The Man
2001 Fancy Dress ... Pirate
2001 - 2003 Офіс / Office, The (серіал) ... Tim Canterbury
2001 Men Only (ТБ) ... Jamie
2000 - 2004 Книгарня Блека / Black Books (серіал) ... Doctor
2000 Low Down, The ... Solomon
2000 Карти, гроші і два стволи 2 / Lock, Stock ... (серіал) ... Jaap
1998 Я лише хочу поцілувати тебе / I Just Want to Kiss You ... Frank
1996 - 1997 This Life / This Life (серіал) ... Stuart
1986 - 2010 Катастрофа / Casualty (серіал) ... Ricky Beck
1984 - 2010 Чисто англійське вбивство / Bill, The (серіал)

Нагороди та премії:

Еммі, 2012 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Шерлок»)

Премія BAFTA ТБ, 2011 рік
Переможець: Кращий актор другого плану («Шерлок»)
11074
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коментарі для сайту Cackle
Кохання Мер′єм
Картковий будинок
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.