,
Величне століття. Роксолана
Безсоромні
Теорія великого вибуху

Х′ю Джекман

Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, Продюсер
Ім'я (лат.): Hugh Jackman
Зріст: 1.89 м
Дата народження: 12 жовтня 1968 | терези
Місце народження: Сідней, Новий Південний Уельс, Австралія
Жанри: Комедія, драма, трилер
Дружина: Деборра-Лі Фернесс ... двоє дітей

Біографія:

Х'ю Джекман народився 12 жовтня 1968 року в місті Сідней. У сім'ї з п'яти дітей він був наймолодшим. Батьки - Кріс Джекман і Грейс Вотсон - емігранти з Великобританії. До Австралії вони переїхали в 60-х роках минулого століття. Коли Х'ю було 8 років, батьки розлучилися, Грейс повернулася до Англії, а всі діти залишилися з батьком, який невдовзі одружився вдруге.

В юності майбутній актор захоплювався баскетболом і був капітаном шкільної команди. Коли Х'ю заківчив школу, він вирішив вступити до технологічного університету Сіднея на факультет журналістики. Закінчивши, отримав ступінь бакалавра в галузі комунікацій зі спеціалізацією в журналістиці. Проте, до кінця навчання він зрозумів, що професія журналіста його мало цікавить, і хлопець починає захоплюватися театром.

У 1991 році відвідував річні театральні курси «The Journey» в акторському центрі Саррей-Хіллз в Сіднеї.

У 1994 році після трьох років навчання в Західноавстралійській Академії Образотворчих Мистецтв (WAAPA), Джекман майже відразу приймає участь у зйомках австралійського телесеріалу «Кореллі». Серіал розповідає про роботу жінки-психолога доктора Кореллі в чоловічій в'язниці. Х'ю зіграв роль самого складного її пацієнта - ув'язненого Кевіна Джонса.

З жовтня 1996 по червень 1997 року був зайнятий в австралійській постановці мюзиклу «Бульвар Сансет» в ролі Джо Гілліса. За виконання цієї ролі Джекман двічі отримав премію Мо, як «кращий актор року» (австралійський аналог театральної премії «Тоні»). Також, Джекман зіграв Гастона в мюзиклі «Красуня і чудовисько».

З 1998 року грав на сцені Королівського національного театру в Лондоні. За виконання ролі Керлі Маклейна в мюзиклі «Оклахома!» був номінований на театральну премію Лоуренса Олів'є.

У 2001 році Джекман разом з Мег Райан зіграв в романтичній комедії «Кейт і Лео». За роль дворянина Леопольда він був номінований на премію «Золотий глобус» у категорії «Кращий актор (комедія / мюзикл)»

У 2004 році в музичному фільмі «Хлопчик з країни Оз» на Бродвеї Х'ю Джекман зіграв роль шоумена Пітера Аллена. За виконання цієї ролі він отримав театральну премію Тоні в категорії «Кращий актор мюзиклу».

У 2005 році Х'ю заснував продюсерську компанію «Seed Productions», його партнером став Джон Палермо. Першим проектом став серіал «Віва Лафлін», в якому Х'ю зіграв одну з другорядних ролей.

У 2006 році Х'ю Джекман знався в одній з головнив ролей у фільмі «Престиж», де його партнерами по стрічці були: Скарлетт Йоганссон, Крістіан Бейл і Майкл Кейн. Окрім «Престижу», Х'ю взяв участь в озвученні двох мультфільмів - анімаційній комедії-мюзиклі «Веселі ніжки», який цього ж року виграв премію «Оскар» як найкращий мультфільм року, та мультфільму-пародії «Змивайся».

У 2008 році вийшов фільм «Австралія» разом з Ніколь Кідман у головній жіночій ролі і Х'ю у головної чоловічій ролі. Зйомки проходили в місті Бовен (Австралія).

У 2009 році Хью Джекман був ведучим церемонії вручення нагород кінопремії «Оскар».

У 2009 році вийшов спін-офф «Люди Ікс: Початок. Росомаха», спродюсований компанією Джекмана.

У квітні 1996 року Хью одружився з акторкою Деборі Лі Фернесс. У травні 2000 року пара усиновила новонароджену дитину - Оскара Максиміліана, а в 2005 році другу дитину - дівчинку Аву Еліот. В інтерв'ю Хью називає дружину «кращою мамою в світі».

Фільмографія:

Пригнічений хлопець / Rebound Guy
2018 Бродвей 4D / Broadway 4D ... Curly
2018 Молоді хулігани / Larrikins
2017 Найбільший шоумен Землі / The Greatest Showman ... P.T. Barnum
2017 Лоґан: Росомаха / Logan ... Logan
2016 Едді «Орел» / Eddie the Eagle ... Bronson Peary
2015 Пен: подорож до Небувалії / Pan ... Blackbeard
2015 Робот Чаппі / Chappie ... Vincent Moore
2015 Я, Ерл та дівчина, що помирає / Me and Earl and the Dying Girl ... Hugh Jackman
2014 Люди Ікс: Дні минулого майбутнього / X-Men: Days of Future Past ... Logan / Wolverine
2013 Полонянки / Prisoners ... Keller Dover
2013 Росомаха / Wolverine, The ... Logan / Wolverine
2013 Муві 43 / Movie 43 ... Davis (segment 'The Catch')
2012 Вартові легенд / Rise of the Guardians ... Bunnymund / The Easter Bunny, озвучення
2012 Знедолені / Les Miserables ... Jean Valjean
2011 Реальна сталь / Real Steel ... Charlie Kenton
2011 Як по маслу / Butter ... Boyd Bolton
2011 Сніжна квітка та заповітне віяло / Snow Flower and the Secret Fan ... Arthur
2009 Люди Ікс: Початок. Росомаха / X-Men Origins: Wolverine ... Logan / Wolverine
2008 Австралія / Australia ... Drover
2008 Список контактів / Deception ... Wyatt Bose
2008 Дядько Джонні / Uncle Jonny ... Uncle Russell
2007 Віва Лафлін (серіал) / Viva Laughlin ... Nicky Fontana
2006 Престиж / The Prestige ... Robert Angier
2006 Фонтан / Fountain, The ... Tomas / Tommy / Tom Creo
2006 Сенсація / Scoop ... Peter Lyman
2006 Люди Ікс: Остання битва / X-Men: The Last Stand ... Logan / Wolverine
2006 Таємниці заблукалих душ / Stories of Lost Souls ... Roger
2004 Ван Хельсинг / Van Helsing ... Van Helsing
2004 Making the Grade ... Mr. Slattery
2004 Кімната тільки для стоячих / Standing Room Only ... Roger
2003 Люди Ікс 2 / X2 ... Logan / Wolverine
2001 Кейт і Лео / Kate & Leopold ... Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten
2001 Пароль «Риба-меч» / Swordfish ... Stanley Jobson
2001 Флірт зі звіром / Someone Like You ... ... Eddie Alden
2000 Люди Ікс / X-Men ... Logan / Wolverine
1999 Оклахома! / Oklahoma! ... Curly McLain
1999 Ерскінвільскіе королі / Erskineville Kings ... Wace
1999 Герой її роману / Paperback Hero ... Jack Willis
1998 Профіль серійного вбивці / Profile of a serial killer ... Eric Ringer
1998 Hey, Mr. Producer! The Musical World of Cameron Mackintosh ... Curly McLain
1995 Кореллі (серіал) / Correlli ... Kevin Jones
1994 - 2006 Blue Heelers (серіал) ... Brady Jackson
1993 - 1996 Холодна ріка: Сага МакГрегора (серіал) / Snowy River: The McGregor Saga ... Duncan Jones
1975 - 2008 Суботнім вечором в прямому ефірі (серіал) / Saturday Night Live ... Host

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Краща бійка («Люди Ікс: Початок. Росомаха»)

Жорж, 2010 рік
Номінації: Кращий зарубіжний актор

Жорж, 2008 рік
Номінації: Кращий зарубіжний актор

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Краща бійка («Люди Ікс 2»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія / мюзікл) («Кейт і Лео»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Чоловічий прорив року («Люди Ікс»)
Краща екранна команда («Люди Ікс»)
12421
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Американська історія злочинів
Друзі
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.