,
Маніяк
Краще подзвоніть Солу
Як козаки...

Кетрін Зета-Джонс

Кетрін Зета-Джонс Кетрін Зета-Джонс Кетрін Зета-Джонс Кетрін Зета-Джонс Кетрін Зета-Джонс Кетрін Зета-Джонс Кетрін Зета-Джонс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Catherine Zeta-Jones
Зріст: 1.69 м
Дата народження: 25 вересня 1969 | терези
Місце народження: Суонсі, Уельс
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік Майкл Дуглас ... двоє дітей

Біографія:

Перша частина прізвища Кетрін «Зета» - походить від бабусиного імені Кетрін по батьківській лінії. За сімейною легендою, сама бабуся отримала це ім'я на честь назви човна, на якому здійснювала довге плавання її мати. Ім'я Кетрін майбутня голлівудська зірка отримала також від бабусі, але вже по материнській лінії.

Свої акторські таланти маленька Кеті демонструвала з ранніх літ. Спочатку це були сценки на сімейному кухонному столі, потім католицькі шоу для прихожан в церкві і врешті-решт, аматорські, але вже серйозні театральні постановки. У 10 років Зета-Джонс з'явилася в постановці міського театру Суонсі «Енні», трохи пізніше там же вона зіграла Тулл в «Багсі Меллоун», а в 14 юна актриса зіграла в п'єсі Міккі Доленца «Піжамна гра». У майбутній кар'єрі Кетрін тоді вже ніхто не сумнівався, всім, включаючи й саму дівчинку, було ясно, що її шлях міцно пов'язаний зі світом кіно.

Довгоочікуваний кінодебют актриси відбувся в 1990 році у фільмі «Тисяча і одна ніч», який виявився досить вдалим. Вже через рік Кетрін отримала роль в телевізійному серіалі «Милі бутони травня», який і змусив звернути увагу на новоспечену акторку. Серіал довгий час займав перше місце у всіляких рейтингах, а Зета-Джонс стала однією з найпопулярніших осіб телебачення.

У 1993 році Кетрін знялася відразу в декількох фільмах: «Христофор Колумб: Завоювання Америки» і серіалі «Хроніки молодого Індіани Джонса». Обидві картини стали її першими роботами не в англійському, а в американському кінематографі. Потім Джонс з'являлася в таких картинах, як «Грім серед ясного неба», «Катерина Велика», «Титанік». Але жодна з цих ролей так і не принесла амбітної Кетрін очікуваного визнання і слави.

Зірковий час актриси пробив у 1998 році, коли на екрані з'явився фільм «Маска Зорро», що став хітом і улюбленою картиною для глядачів усього світу. Партнерами Джонс по знімальному майданчику стали такі зірки, як Ентоні Хопкінс і Антоніо Бандерас. Саме цей фільм вивів кар'єру Кетрін на новий рівень. Роль дочки Зорро не просто зробила Зету-Джонс мегапопулярної, але й подарувала серце її майбутнього чоловіка Майкла Дугласа.

Після такого тріумфу творча скарбничка Кетрін поповнювалася лише вдалими ролями, додає їй популярність і любов глядачів усієї планети: «Пастка», «Привид будинку на пагорбі», «Фанатик», «Трафік», «Дванадцять друзів Оушена», «Улюбленці Америки». Колегами актриси на зйомках ставали такі знаменитості, як Шон Коннері, Ліам Нісон, Бред Пітт, Джордж Клуні і багато інших.

Проте особливе місце у творчості Кетрін займає гучний мюзикл «Чикаго», що вийшов в 2002 році і в цьому ж році приніс актрисі найпочеснішу премію світу кіно - заповітну статуетку «Оскар» за кращу жіночу роль другого плану.

Кетрін Зета-Джонс одружена з відомим голлівудським актором Майклом Дугласом. За визнанням Майкла, його серце було віддано Кетрін відразу після прем'єрного перегляду картини з її участю «Маска Зорро».

Познайомив ж Джонс і Дугласа Антоніо Бандерас на одному з міжнародних фестивалів. І вже через місяць Майкл зробив улюбленій пропозицію.

У 2002 році у закоханих народився син Ділан і в цьому ж році щасливі батьки узаконили свої відносини. У 2003-му в сім'ї Дугласів трапилося ще одне поповнення - чарівна донька Керіс. До речі, Кетрін і її чоловік Майкл Дуглас народилися в один день - 25 вересня з різницею в 25 років.

Фільмографія:

Клео / Cleo ... Cleo
2013 РЕД 2 / Red 2 ... Катя
2013 Побічний ефект / Side Effects ... Вікторія Сіберт
2012 Гниле місто / Broken City ... Кетлін Хостетлер
2012 Граючись в кохання / Playing for Keeps ... Деніз
2012 Фортуна Вегаса / Lay the Favorite ... Туліп
2012 Рок на віки / Rock of Ages ... Патрісія Вітмор
2009 Нянька за викликом / Rebound, The ... Сенді
2007 Смертельний номер / Death Defying Acts ... Мері Магарві
2007 Смак життя / No Reservations ... Кейт Армстронг
2005 Легенда Зорро / Legend of Zorro, The ... Елена де ла Вега
2004 Дванадцять друзів Оушена / Ocean's Twelve ... Ізабель Лахірі
2004 Термінал / The Terminal ... Амелія Воррен
2003 Легенда семи морів / Sinbad: Legend of the Seven Seas ... Марина
2003 Нестерпна жорстокість / Intolerable Cruelty ... Мерилін
2002 Чикаго / Chicago ... Велма Келлі
2001 Улюбленці Америки / America's Sweethearts ... Гвен Гаррісон
2000 Трафік / Traffic ... Хелена Айала
2000 Фанатик / High Fidelity ... Чарлі Ніколсон
1999 Привид будинку на пагорбі / Haunting, The ... Тео
1999 Пастка / Entrapment ... Вірджинія Бейкер
1998 Маска Зорро / Mask of Zorro, The ... Елена де ла Вега
1996 Титанік / Titanic (ТБ) ... Ізабелла Парадайн
1996 Фантом / Phantom, The ... Сала
1995 Катерина Велика / Catherine the Great (ТБ) ... Катерина II
1995 Синій сік / Blue Juice ... Хлоя
1994 Повернення додому / Return of the Native, The (ТБ) ... Юстасія Вей
1994 Лінія долі / Cinder Path, The (ТБ) ... Вікторія Чапман
1993 Переплутані спадкоємці / Splitting Heirs ... Кітті
1992 Пригоди молодого Індіани Джонса: Війна в пустелі / Adventures of Young Indiana Jones: Daredevils of the Desert, The ... Майя
1992 Христофор Колумб: Завоювання Америки / Christopher Columbus: The Discovery ... Беатріс Енрікес де Арана
1991 - 1993 Ніжні травневі квіти / Darling Buds of May, The (серіал) ... Маріетт
1991 Out of the Blue (ТБ) ... Чьорсті
1990 Тисяча і одна ніч / 1001 nuits, Les ... Шахерезада
1992 - 1993 Хроніки молодого Індіани Джонса / Young Indiana Jones Chronicles, The (серіал) ... Майя

Нагороди та премії:

Оскар, 2003 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Чикаго»)

Британська академія, 2003 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Чикаго»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Трафік»)

Золота малина, 2000 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Пастка»); Гірша екранна пара («Примара будинку на пагорбі»); Гірша екранна пара («Пастка»)

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Номінації: Жіночий прорив року («Маска Зорро»); Краща бійка («Маска Зорро»)

16598
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гріфіни
Футурама
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.