,
Маніяк
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Злюки бобри
загрузка...

Лара Флінн Бойл

Лара Флінн Бойл Лара Флінн Бойл Лара Флінн Бойл Лара Флінн Бойл Лара Флінн Бойл Лара Флінн Бойл Лара Флінн Бойл Лара Флінн Бойл
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Lara Flynn Boyle
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 24 березня, 1970 | овен
Місце народження: Девенпорт, Айова, США
Жанри: Драма, комедія, кримінал
Чоловік: Джон Патрік Ді III (розлучення); Дональд Рей Томас

Біографія:

Лара Флінн Бойл (Lara Flynn Boyle) народилася 24 березня 1970 року в місті Давенпорт, штат Айова. Вона була єдиною дитиною в сім'ї Бойл. Мати назвала її на честь героїні роману Бориса Пастернака «Доктор Живаго». У шість років, її батьки розлучилися, і Лара разом з мамою переїхала в Чикаго. У дитинстві Лара мріяла стати співачкою або танцівницею, трохи пізніше у неї з'явилася більш амбітна мрія - стати «мером Чикаго». Навчаючись у школі у Лари виявили дислексію - нездатність оволодіти навичками читання текстів. Щоб дівчина навчилася виражати себе мати записала її на акторські курси. З цих дитячих курсів і почалася її творча кар'єра.

Закінчивши школу Лара вступила в Чиказьку академію мистецтв. Вже на першому курсі 17-річна студентка дебютувала на екрані у міні-серіалі Дональда Райана «Америка», де їй дісталася епізодична роль. Про молоду актрису заговорили після того, як Лара з'явилася в образі Донни Гарден у третій частині фільму жахів «Полтергейст». Далі актриса знялась у фільмах «Убивство випускниці», «Товариство мертвих поетів», «Як я потрапив до коледжу».

Справжня слава прийшла до дівчини у 1990-му - коли вона виконала одну з головних ролей у культовому серіалі Девіда Лінча «Твін Пікс». Актрисі дісталася роль подруги вбитої школярки Лори Палмер - Донни Хейворд. І хоча роль Донни прославила Лару, грати її в повнометражному фільмі «Твін Пікс: Вогню, іди зі мною» актриса відмовилась. Справа в тому, що після виходу серіалу їй надійшло багато нових пропозицій, які здалися їй куди більш цікавими. Так що у новому фільмі Донну зіграла актриса Мойра Келлі.

У 1990-х роках Лара дуже багато знімалась у фільмах різного ступеня успішності. Вона зіграла в таких фільмах, як «Світ Вейна», «Рівнодення», «Придорожній заклад», «Тимчасова секретарка», «Кохання втрьох», «Немовля на прогулянці», «Дорога на Веллвіл».

У 1997 році Лара повернулася на телебачення. Вона проходила кастинг на головну роль у серіалі «Еллі Макбіл», але роль дісталася актрисі Калісто Флокхарт. Проте, Лара зуміла вразити продюсерів, і її запросили на роль помічниці окружного прокурора Гелен Гамбл в телесеріал про юристів «Практика». За цю роль вона отримала номінацію на премію «Еммі».

З початку 2000-х років актриса почала грати в багатобюджетних голлівудських проектах. У комедії «Поговоримо про секс» з Біллом Мюрреєм Бойл зіграла роль доктора Пейдж, а у фантастичному бойовику «Люди в чорному 2» актриса перевтілилась у інопланетне чудовисько Серліни.

У 2006 році Лара з'явилася в ще одній яскравій ролі - першої леді, дружини жорстокого тирана, в політичній драмі Роберта Едвардса «Країна сліпих» з Райфом Файнсом і Дональдом Сазерлендом. Пізніше актриса зіграла у фільмах «Є мрії — будуть і подорожі», «Раптово вагітна», «Веселе життя в Кректауне», «Полювання на хижаків». Паралельно зі зйомками у кіно актриса грала і на малому екрані - у серіалах «Лас-Вегас», «Доктор Хаф», «Ненаситний».

Особисте життя Лари таке ж різноманітне, як і її кінокар'єра. Актриса зустрічалась з такими зірками кіно, як Джек Ніколсон, Брюс Вілліс, Девід Спейд, Гаррісон Форд, Кайл Маклахлен. Двічі Бойл була одружена: шлюб з Джоном Патріком Ді III протримався два роки. Зараз Лара одружена з інвестором Дональдом Реєм Томасом.

Фільмографія:

2014 Lucky Dog ... Ms. Donley
2013 Довілль / Deauville ... Madame Doris
2013 Темний ліс: Ганс, Грета і 420-я відьма / Hansel & Gretel Get Baked ... Witch Agnes
2011 Полювання на хижаків / Cougar Hunting ... Kathy
2009 Раптово вагітна / Baby on Board ... Mary Radcliffe
2009 Веселе життя в Кректауні / Life Is Hot in Cracktown ... Betty McBain
2007 Ненаситний / Insatiable (серіал)
2007 Є мрії - будуть і подорожі / Have Dreams, Will Travel ... Ben's Mother
2006 Країна сліпих / Land of the Blind ... First Lady
2006 Відтінки чорного: Історія Конрада Блека / Shades of Black: The Conrad Black Story (ТБ) ... Barbara Amiel
2006 Fwiends.com (короткометражний) ... Yuppy Girl
2006 Будинок по сусідству / House Next Door (ТБ) ... Col Kennedy
2005 Crazy (ТБ) ... Sophie
2004 - 2006 Доктор Хафф / Huff (серіал) ... Melody Coatar
2003 - 2008 Лас Вегас / Las Vegas (серіал) ... Monica Mancuso
2002 Люди в чорному 2 / Men in Black II ... Serleena
2001 Поговоримо про секс / Speaking of Sex ... Dr. Emily Paige
2000 Нездари / Chain of Fools ... Karen
1998 Щастя / Happiness ... Helen Jordan
1998 Підступний план Сюзан / Susan's Plan ... Betty Johnson
1998 Де тебе носило / Since You've Been Gone (ТБ) ... Grace Williams
1997 - 2002 Еллі МакБіл / Ally McBeal (серіал) ... Helen Gamble
1997 - 2004 Практика / Practice (серіал) ... Helen Gamble
1997 На заході / Afterglow ... Marianne Byron
1997 Red Meat ... Ruth
1997 Farmer & Chase ... Hillary
1996 Тіло жінки / Big Squeeze ... Tanya Mulhill
1995 Клубне суспільство / Cafe Society ... Patricia Ward
1994 Кохання втрьох / Threesome ... Alex
1994 Тінь минулого / Past Tense (ТБ) ... Tory Bass, Sabrina James
1994 Немовля на прогулянці / Baby's Day Out ... Laraine Cotwell
1994 Яків / Jacob (ТБ) ... Rachel
1994 Дорога на Веллвіл / Road to Wellville ... Ida Muntz
1993 Тимчасова секретарка / Temp ... Kris Bolin
1992 Рівнодення / Equinox ... Beverly Franks
1992 Придорожній заклад / Red Rock West ... Suzanne Brown, Ann McCord
1992 Світ Вейна / Wayne's World ... Stacy
1992 День у місті Ангелів / Where the Day Takes You ... Heather
1991 Травневе вино / Les belles Americaines (ТБ) ... Cammie
1991 Назад у темряву / Dark Backward ... Rosarita
1991 Очі шторму / Eye of the Storm ... Sandra Gladstone
1991 Гангстери / Mobsters ... Mara Motes
1991 - 1993 Hidden Room (серіал) ... Nicole
1990 - 1991 Твін Пікс / Twin Peaks (серіал) ... Donna Hayward
1990 Новачок / Rookie ... Sarah
1990 - 2009 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Dawn Talley
1989 Вбивство випускниці / Preppie Murder (ТБ) ... Jennifer Levin
1989 Товариство мертвих поетів / Dead Poets Society ... Ginny Danburry
1989 Як я потрапив до коледжу / How I Got Into College ... Jessica Kailo
1989 Terror on Highway 91 (ТБ) ... Laura Taggart
1988 Полтергейст III / Poltergeist III ... Donna Gardner
1989 Америка / Amerika (серіал) ... Jacqueline 'Jessie' Bradford

Нагороди та премії:

Золота малина, 2003 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Люди в чорному 2»)

Премія Гільдії акторів, 2001 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Практика»)

Премія Гільдії акторів, 2000 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Практика»)

Еммі, 1999 год
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в драматичному серіалі («Практика»)

Премія Гільдії акторів, 1999 год
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Практика»)
429
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коломбо
Еш проти Зловісних Мерців
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.