,
Діагноз - майже не закохані
Футурама
Дракони: Захисники Тупу

Пріянка Чопра

Пріянка Чопра Пріянка Чопра Пріянка Чопра Пріянка Чопра Пріянка Чопра Пріянка Чопра Пріянка Чопра Пріянка Чопра Пріянка Чопра
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Priyanka Chopra
Зріст: 1.69 м
Дата народження: 18 липня, 1982 | рак
Місце народження: Джамшедпур, Джаркханд, Індія
Жанри: Драма, бойовик, мелодрама
Чоловік: Нік Джонас

Біографія:

Пріянка Чопра (Priyanka Chopra) народилася 18 липня 1982 року в місті Джамшедпур в сім'ї військових лікарів Ашока Чопра і Мадху Акхаурі. У Пріянки є брат Сіддхарт, який на вісім років молодший за неї. Через роботу батьків сім'я часто переїжджала з місця на місце, тому й освіту дівчина отримувала в різних навчальних закладах: дівчина почала навчання в школі в Лакхнау, потім сім років провчилася в США - спочатку в Массачусеттсі, потім в Айовіі, і нарешті Мумбаї, де дівчина закінчила школу і вступила до коледжу.

Студенткою Пріянка не раз ставала переможницею конкурсів краси, але про подальшу кар'єру на подіумі вона не замислювалася. Її головним захопленням були танці, крім того, вона любила драматичний театр і писала оповідання. У фотомодельний бізнес вона потрапила завдяки батькам, які відправили її фото на конкурс «Міс Індія-2000». Те, що вона виявилася в числі красунь відбіркового туру, стало для дівчини великою несподіванкою. Отримавши у 2000 році титул «Femina Miss India World», Чопра взяла участь у конкурсі «Міс світу» і виграла престижний титул, ставши четвертою міс Індія, яка отримала корону «Міс світу» за сім років. Перемога привернула до неї увагу кіностудій.

У 2002 році Пріянка Чопра дебютувала у тамільській стрчці «Народжені перемагати». У 2003 вона отримала першу роль у Боллівуді - у фільмі «Герой». Роль спокусливої молодої красуні у фільмі «Любов над хмарами» принесла молодій актрисі премію Filmfare за кращий жіночий дебют.

У 2004 році Пріянка стала другою жінкою, яка отримала премію Filmfare в номінації «Кращий лиходій» за роль у фільмі «Протистояння» (першою була актриса Каджол за фільм «Прихована істина»). Картина стала поворотним моментом у кар'єрі актриси. Успіхом у глядачів користувався і фільм «Виходь за мене заміж». Наступного року Пріянка Чопра з'явилася одразу в шести фільмах. «Згадати все», «Наодинці із сином», «Доля у твоїх руках», «І проллється дощ» не мали успіху в прокаті. Трохи краще глядачі прийняли картини «Наввипередки з часом» і «Майстер блефу».

У 2006 році актриса знялася відразу в двох гучних проектах - науково-фантастичному блокбастері «Крріш» і бойовику «Дон. Ватажок мафії». Спеціально для зйомок бойовика актриса пройшла курс навчання бойовим мистецтвам, щоб самостійно виконати більшість трюків.

Справжнім проривом актриси стала роль у фільмі 2008 року «У полоні моди», про молоду дівчину Меґхну Матхур, яка має заповітну мрію - стати супермоделлю. Перед зйомками Пріянці довелося схуднути на вісім кілограмів. Ця роль принесла актрисі Національну кінопремію і премію Filmfare. Хітом став і наступний фільм Чопри - комедія «Дружба». Після двох успішних проектів Пріянка стала однією з головних зірок Боллівуду.

У 2009 році Пріянка Чопра потрапила в Книгу рекордів Гіннеса, вперше в історії індійського кінематографу зігравши 12 персонажів у романтичній комедії «Хто ти по знаку зодіаку?», а також знялася в трилері «Негідники».

У 2011 році в чорній комедії «Сім чоловіків» Пріянка Чопра зіграла жінку-вбивцю. Того ж року успішно в прокаті пройшов сиквел «Дон. Ватажок мафії 2». У 2012 році касовим хітом став ремейк фільму 1990 року «Вогненний шлях» з її участю.

У 2016 році Пріянка Чопра стала зіркою нового американського серіалу «Куантіко» про групу новобранців ФБР, які походять курс навчання, і озвучила змія Каа в індійській версії стрічки «Книга джунглiв». У 2017 році Чопра зіграла одну з головних ролей у пригодницькому фільмі «Рятувальники Малібу», знятому за мотивами знаменитого однойменного серіалу з Памелою Андерсон.

Пріянка Чопра має класичну музичну освіту. Вона часто виступає на сцені з іншими зірками Боллівуду в якості співачки. У 2015 році її сингл «I Can not Make You Love» протягом доби після виходу зайняв третє місце в індійському iTunes. Вона також є ведучою кількох телепрограм, у тому числі реаліті-шоу.

Зірка Боллівуду займається благодійністю, зокрема, вона вступила в міжнародний фонд допомоги дітей ООН, а також стала послом Доброї Волі. У 2004 році Чопра брала участь у зборі коштів для жертв землетрусу і цунамі. У 2006 сайт eBay India продав на аукціоні лот - день в компанії Пріянки Чопри. Дохід від аукціону отримав фонд, що розвиває жіночу освіту в Індії. У 2009 Пріянка Чопра зняла документальний фільм для організації Alert India, що займається проблемами прокажених.

Пріянка ніколи не афішувала своє особисте життя. Чутки приписували актрисі романи з колегами Хурманом Бавехой і Шахідом Капуром, але вона ніяк це не коментує. Зараз актриса зустрічається зі співаком Ніком Джонасом. Пріянка любить тварин: у неї вдома живе спанієль Брандо (в честь Марлона Брандо), а у 2013 році вона «удочерила» тигрицю Дургу і левицю Сандарам із зоопарку Бірса Мунди.

Фільмографія:

2019 Чи не романтично це? / Is not It Romantic ... Isabella
2018 Хлопець як Джейк / A Kid Like Jake ... Amal
2017 Рятувальники Малібу / Baywatch ... Victoria Leeds
2016 Слава водам Гангу / Jai Gangaajal ... SP Abha Mathur
2015 Баджірао і Мастані / Bajirao Mastani ... Kashibai
2015 - 2018 Куантіко / Quantico (серіал) ... Alex Parrish
2015 Girl Rising India: Woh Padhegi, Woh Udegi
2015 Нехай серце б'ється / Dil Dhadakne Do ... Ayesha Mehra
2014 Мері Ком / Mary Kom ... Mary Kom
2014 Поза законом / Gunday ... Nandita
2013 Крріш 3 / Krrish 3 ... Priya Mehra
2013 Суперполіцейський / Toofan ... Mala
2013 Тривала розплата / Zanjeer ... Mala
2013 Літачки / Planes ... Ishani, озвучення
2013 Рам і Ліла / Goliyon Ki Rasleela Ram-Leela ... 'Ram Chahe Leela' Dancer
2013 Стрілянина у Вадалі / Shootout at Wadala ... Babli
2013 Безумство кохання / Deewana Main Deewana
2012 Барфі! / Barfi! ... Jhilmil Chatterjee
2012 Наша історія / Teri Meri Kahaani ... Ruksar, Aradhana, Radha
2012 Вогненний шлях / Agneepath ... Kaali
2011 Дон. Ватажок мафії 2 / Don 2 ... Roma
2011 Ра.Один / Ra.One ... The Desi Girl, Damsel in Distress
2011 Сім чоловіків / 7 Khoon Maaf ... Susanna Anna-Marie Johannes
2010 Незнайомець і незнайомка / Anjaana Anjaani ... Kiara
2010 Кохання неможливе! / Pyaar Impossible! ... Alisha Merchant
2009 Хто ти по знаку зодіаку? / What's Your Raashee? ... Anjali, Sanjana Rasikbhai Shah, Kajal Thakkar, Hansa Parekh, Rajni Parmar, Chandrika, Nandini Mansukhlal Desai, Dr. Pooja Garodia, Vishaka Indravadan Zaveri, Bhavna Hasmukhbhai Shukla, Mallika Desai, Jhankhana
2009 Негідники / Kaminey ... Sweety
2008 Дружба / Dostana ... Neha Melwani
2008 У полоні моди / Fashion ... Meghna Mathur
2008 Дрона / Drona ... Sonia
2008 Чамку / Chamku ... Shubhi
2008 О Боже, ти великий! / God Tussi Great Ho ... Alia Kapoor
2008 Любов 2050 / Love Story 2050 ... Sana Bedi, Zeisha
2007 Старший брат / Big Brother ... Aarti D. Gandhi, Aarti D. Sharma
2007 Здрастуй, любов / Salaam-E-Ishq ... Kamna 'Kamini'
2006 Дон. Ватажок мафії / Don ... Roma
2006 Заради тебе / Aap Ki Khatir ... Anu A. Khanna
2006 Крріш / Krrish ... Priya
2006 Чужий / Alag: He Is Different .... He Is Alone ... ... Special Appearance (Song)
2006 Казино Чайна - Таун «36» / 36 China Town ... Karan's wife
2006 Таксі №9211 / Taxi No. 9 2 11: Nau Do Gyarah ... Driver
2005 Майстер блефу / Bluffmaster! ... Simran 'Simmi' Ahuja
2005 І проллється дощ ... / A Sublime Love Story: Barsaat ... Kajal
2005 Згадати все / Yakeen ... Simar N. Oberoi
2005 Наввипередки з часом / Waqt: The Race Against Time ... Pooja 'Mitali'
2005 Доля у твоїх руках / Karam ... Shalini (John's wife)
2005 Наодинці із сином / Blackmail ... Mrs. Rathod
2004 Протистояння / Aitraaz ... Mrs. Sonia Roy
2004 Виходь за мене заміж / Mujhse Shaadi Karogi ... Rani Singh
2004 Місія у Цюриху / Asambhav ... Alisha
2004 По волі долі / Kismat ... Sapna Gosai
2004 У пошуках удачі / Plan ... Rani (Mussa's girlfriend)
2003 Любов над хмарами / Andaaz ... Jiya Singhania
2003 Герой / The Hero: Love Story of a Spy ... Shaheen Zakaria
2002 Народжені перемагати / Thamizhan ... Priya
2002 Jeet: Born to Win
2001 Sajan Mere Satrangiya (короткометражний)

Нагороди та премії:

Азіатська кіноакадемія, 2009 рік
Переможець: Зірка бокс-офісу
5120
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Ми - такі
Постукай в мої двері
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.