,
Краще подзвоніть Солу
Пригоди Джекі Чана
Брати по зброї

Крістоф Вальц

Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц Крістоф Вальц
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, сценарист, продюсер
Ім’я (лат.): Christoph Waltz
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 4 жовтня, 1956 | терези
Місце народження: Відень, Австрія
Жанри: Драма, кримінал, комедія
Дружина: Джекі Вальц (розлучення) ... троє дітей; Юдіт Хольст ... одна дитина

Біографія:

Крістоф Вальц (Christoph Waltz) народився у Відні 4 жовтня 1956 року. З дитинства Крістоф виявляв інтерес до кінематографа, і це не дивно, адже його батьки, Йоханнес Вальц і Елізабет Урбанчик, працювали в кіноіндустрії - вони були художниками по костюмах, а дід і бабуся - театральними акторами. Після закінчення гімназії «Billrothstra?e Dobling» Вальц стає студентом акторського факультету Віденського університету музики і театру. Далі Крістоф продовжив навчання в США, в престижній нью-йоркській акторській школі Лі Страсберга.

З 1977 року Крістоф Вальц почав грати у віденських театрах. Він також виступав на сценах Цюріха, Кельна, Франкфурта-на-Майні, Гамбурга, Зальцбурга. Наприкінці 70-х вперше з'явився на екрані. Вальц активно знімався в німецьких і австрійських серіалах, здебільшого детективних. Серед ранніх робіт актора такі проекти, як «Телефон поліції 110», «Місце злочину», «Деррік», «Інспектор Кресс» та інші.

До 53 років ім'я актора Крістофа Вальці було мало відомо світової громадськості. Хоча він знімався в досить успішних проектах, наприклад, зіграв невелику роль Максиміліана Кольбе у фільмі Кшиштофа Зануссі «Життя за життя», з'явився в популярному австрійському телесеріалі «Комісар Рекс», а також знявся в декількох міжнародних проектах, серед яких англо-канадський фільм «Посланець королеви», бойовик «Східний експрес» і трилер «Доріан Грей. Диявольський портрет».

Світова популярність прийшла до Крістофа Вальца у 2009 році завдяки картині Квентіна Тарантіно «Безславні виродки». Йому дісталася одна з головних ролей - штандартенфюрера СС Ганса Ланди. Партнерами австрійця по знімальному майданчику стали Бред Пітт, Дайан Крюгер і Майкл Фассбендер. Вальц зібрав всі найпрестижніші кінопремії світу - здобувши перемогу на Каннському кінофестивалі, отримавши «Оскар», «Золотий глобус», BAFTА. «Не запропонуй мені Квентін роль штандартенфюрера СС у своїх «Безславних виродках», то хто б мене сьогодні знав? Друзі, близькі, кількасот шанувальників ... Але ж я мало не відмовився. Тільки мій агент почав говорити: «Голлівуд, Друга світова, тобі пропонують роль нациста», як я його перебив: «Спасибі, але мені це не цікаво. Я не хочу вічно грати у Америці нацистів», - згадує Вальц.

Відтоді кінокар'єра Крістофа Вальца заблищала яскравими фарбами. На Вальца цікаво подивитися в ролі мафіозі в «Зеленому Шершні» Мішеля Гондрі, в образі тиранічного власника цирку в картині Френсіса Лоуренса «Води слонам!», і в ролі нахабного адвоката в комедії Романа Поланскі «Різанина». Квентін Тарантіно також зняв своє «відкриття» в стрічці «Джанго вільний» - в ролі німецького «мисливця за головами».

У 2015 році актор з'явився в шпигунському бойовику «007 Спектр», двадцять четвертому фільмі про Джеймса Бонда - знаменитого супершпигуна британської розвідки і герої романів Яна Флемінга. У 2016 році Крістоф Вальц зіграв головного антигероя, капітана Леона Рома, в пригодницькому фільмі «Легенда про Тарзана». У 2017 з Вальцем вийшло відразу дві стрічки - драма «Тюльпанова лихоманка» і комедія «Зменшення».

Актор був двічі одружений. Першою дружиною Вальца була психолог з Нью-Йорка Джекі Вальц, у шлюбі з якою у нього народилося троє дітей: дочки Міріам і Рейчел та син Леон. Всі вони згодом переїхали до Ізраїлю. Другою дружиною Крістофа стала художниця по костюмах Юдіт Хольст. У пари в 2005 році з'явилася дочка. Разом з родиною актор живе в Берліні, Лондоні та Лос-Анджелесі.

Фільмографія:

Рейк'явік / Reykjavik ... Mikhail Gorbachev
2018 Найгірший шлюб у Джорджтауні / Georgetown ... Ulrich Mott
2018 Аліта: Бойовий ангел / Alita: Battle Angel ... Dr. Dyson Ido
2017 Зменшення / Downsizing ... Dusan Mirkovic
2017 Тюльпанова лихоманка / Tulip Fever ... Cornelis Sandvoort
2016 Легенда про Тарзана / The Legend of Tarzan ... Leon Rom
2015 007: Спектр / Spectre ... Blofeld
2014 Великі очі / Big Eyes ... Walter Keane
2014 Нестерпні боси 2 / Horrible Bosses 2 ... Bert Hanson
2014 Маппет 2 / Muppets Most Wanted ... Christopher Waltz
2013 Теорема Зеро / The Zero Theorem ... Qohen Leth
2012 Джанго вільний / Django Unchained ... Dr. King Schultz
2011 Різанина / Carnage ... Alan Cowan
2011 Мушкетери / The Three Musketeers ... Richelieu
2011 Води слонам! / Water for Elephants ... August
2011 Зелений Шершень / The Green Hornet ... Chudnofsky
2009 Безславні виродки / Inglourious Basterds ... Col. Hans Landa
2008 Das Geheimnis im Wald (ТБ) ... Hans Kortmann
2008 Todsünde (ТБ) ... Sebastian Flies
2008 Долина смертної тіні / Das jüngste Gericht (ТБ) ... Peters
2008 Адвокати / Die Anwälte (серіал) ... Herbert Jahn
2007 Цюрихські заручини / Die Zürcher Verlobung - Drehbuch zur Liebe (ТБ) ... Frank 'Büffel' Arbogast
2007 Die Verzauberung (ТБ) ... Dr. Helmut Bahr
2006 Franziskas Gespür für Männer (ТБ) ... Karl Löwen
2006 - ... Комісар Штольберг / Stolberg (серіал) ... Paul Büttner
2006 - ... Фахівці: Кримінальна поліція Майн Рейну / Die Spezialisten: Kripo Rhein-Main (серіал) ... Andreas Senner
2006 Лазурит в оці ведмедя / Lapislazuli - Im Auge des Bären ... Czerny
2005 - ... Прокурор / Der Staatsanwalt (серіал) ... Dr. Claudius Tressen
2005 Die Patriarchin (міні-серіал) ... Wolf Sevening
2004 Scheidungsopfer Mann (ТБ) ... Benedikt von Arn
2004 Симпатичні вдови краще цілуються / Schöne Witwen küssen besser (ТБ) ... Jean-France
2004 Mörderische Suche (ТБ) ... Richard Benedek
2004 Доріан Грей. Диявольський портрет / Dorian ... Rolf Steiner
2004 - ... Злочини без терміну давності / Der Elefant: Mord verjährt nie (серіал) ... Richard Seemann
2003 Jennerwein (ТБ) ... Pföderl
2003 Берлінський блюз / Herr Lehmann ... Arzt
2003 Tigeraugen sehen besser (ТБ) ... Dr. Thilo Rylow
2003 Коли страшно стріляти / Schussangst ... Johannsen
2003 Zwei Tage Hoffnung (ТБ) ... Michael Berg
2003 Der Fall Gehring (ТБ) ... Martin Bach
2003 Jagd auf den Flammenmann (ТБ) ... Brisky
2003 Стара мавпа - страх / Der alte Affe Angst ... Analytiker
2002 Потрібно Санта / Weihnachtsmann gesucht (ТБ) ... Johannes Böhmke
2002 Dienstreise - Was für eine Nacht (ТБ) ... Klaus-Dieter Lehmann
2002 - ... Під підозрою / Unter Verdacht (серіал) ... Thomas Sell
2001 Вона / She ... Michael Vincey
2001 Танець з дияволом - Викрадення Ріхарда Еткера / Der Tanz mit dem Teufel - Die Entführung des Richard Oetker (ТБ) ... Dieter Cilov
2001 Riekes Liebe (ТБ) ... Trainer Karlhoff
2001 Східний експрес / Death, Deceit & Destiny Aboard the Orient Express
2001 Engel sucht Flügel (ТБ) ... Caspari
2001 Посланник королеви / Queen's Messenger ... Ben Samm
2000 Das Teufelsweib (ТБ) ... Finanzbeamte Fink
2000 Падаючі скелі / Falling Rocks ... Louis
1999 Звичайний злочинець / Ordinary Decent Criminal ... Peter
1999 Намалюй мені іграшку / Dessine-moi un jouet (ТБ) ... Klaus Hermann
1998 Mörderisches Erbe - Tausch mit einer Toten (ТБ) ... Moritz Fink
1998 Rache für mein totes Kind (ТБ) ... Paul
1998 Einsteins Ende (ТБ)
1998 Наречена / Die Braut ... Herzog Carl August
1998 Дивна поведінка статевозрілих городян під час шлюбного сезону / Das merkwürdige Verhalten geschlechtsreifer Großstäd ... ... Charly
1998 Фінал / Das Finale (ТБ) ... Kant
1998 Sieben Monde ... Becker
1998 Schock - Eine Frau in Angst (ТБ) ... Kommissar Kaul
1998 - 2006 Останній свідок / Der letzte Zeuge (серіал) ... Dr. Martin York
1998 Vickys Alptraum (ТБ) ... Johnny
1997 - 2013 Шиманьскі / Schimanski (серіал) ... Klaus Mandel
1997 Брат нашого Бога / Our God's Brother ... Max, Maksymilian Gierymski
1997 - 1999 Метр Да Коста / Maître Da Costa (серіал) ... Walter Mueller
1996 Du bist nicht allein - Die Roy Black Story (ТБ) ... Roy Black
1996 Турист / Der Tourist (ТБ) ... Stephan Görner
1996 Катерина Велика / Catherine the Great (ТБ) ... Mirovich
1995 Man (n) sucht Frau (ТБ) ... Christoph
1995 Prinz zu entsorgen (ТБ) ... Roman
1995 Ein Anfang von etwas ... Herbert
1994 Die Staatsanwältin (ТБ) ... Andreas Doepke
1994 Яків / Jacob (ТБ) ... Morash
1994 - 2004 Комісар Рекс / Kommissar Rex (серіал) ... Martin Wolf
1994 - ... Роза Рот / Rosa Roth (серіал) ... Wietze
1994 Tag der Abrechnung - Der Amokläufer von Euskirchen (ТБ) ... Erwin Mikolajczyk
1994 - 1997 Фауст / Faust (серіал) ... Gerhardt Schulze-Leitner
1993 Король останніх днів / König der letzten Tage (міні-серіал) ... Jan Bockelson
1992 Die Angst wird bleiben (ТБ) ... Manfred
1992 5 Zimmer, Küche, Bad (ТБ) ... Hartwig Klemmnitz
1991 Життя за життя / Zycie za zycie ... Jan
1991 The Gravy Train Goes East (міні-серіал) ... Hans-Joachim Dorfmann
1991 St. Petri Schnee
1991 Наполеон в Європі

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2015 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Великі очі»)

Європейська кіноакадемія, 2015 рік
Переможець: За видатні досягнення у світовому кіно

Жорж, 2014 рік
Номінації: Кращий іноземний герой

Оскар, 2013 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Джанго вільний»)

Золотий глобус, 2013 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Джанго вільний»)

Британська академія, 2013 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Джанго вільний»)

Сатурн, 2013 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Джанго вільний»)

Премія каналу «MTV», 2011 рік
Номінації: Кращий лиходій («Зелений Шершень»)

Оскар, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Безславні виродки»)

Золотий глобус, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Безславні виродки»)

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Кращий лиходій («Безславні виродки»)

Британська академія, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Безславні виродки»)

Сатурн, 2010 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Безславні виродки»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Переможець: Кращий акторський склад («Безславні виродки»); Краща чоловіча роль другого плану («Безславні виродки»)

Каннський кінофестиваль, 2009 рік
Переможець: Срібна премія за кращу чоловічу роль («Безславні виродки»)
загрузка...
648
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Останнє королівство
Пуститися берега
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.