,
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Гострі козирки
Безсоромні
загрузка...

Елізабет Мосс

Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс Елізабет Мосс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Elisabeth Moss
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 24 липня, 1982 | лев
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Фред Армізен (розлучення)

Біографія:

Елізабет Мосс народилася 24 липня 1982 року в Лос-Анжелесі. Її батьки, Лінда і Рон Мосс - професійні джазові музиканти, за своїми поглядами і переконаннями є послідовниками Церкви саєнтології. Актриса має молодшого брата. У дитинстві Мосс була одержима танцями і мріяла стати балериною. Вона навчалася у Школі американського балету в Нью-Йорку, потім брала уроки у відомої балерини Сьюзанн Фарелл у Центрі виконавських мистецтв імені Джона Кеннеді у Вашингтоні. Паралельно з танцями Елізабет почала зніматися в телесеріалах. У 8 років вона вперше з'явилася на екрані в міні-серіалі американського телеканалу NBC «Lucky/Chances». У 1993-95 роках вона зіграла в семи епізодах серіалу «Picket Fences», озвучила героїню Мішель в мультику «Якось у лісі», знялась у фільмах «Циганка» за участю Бетті Мідлер, діснеївському фентезі «Втеча на Відьмину гору» і драмі «Шляхетний аферист», де вона грала дочку Харві Кейтеля. Уроки танців і поїздки на зйомки займали занадто багато часу, тому їй довелося кинути школу і перейти на домашнє навчання. У шістнадцять років Елізабет здала всі випускні іспити і остаточно визначилася з напрямком своєї майбутньої діяльності.

Елізабет Мосс дорослішала, разом з нею ріс і масштаб проектів, в яких вона брала участь. У 1999 році вона отримала роль дочки президента, Зої Бартлетт, в популярному телесеріалі «Західне крило». Цього ж року її запросили зніматися в знаменитому фільмі «Перерване життя» з Анджеліною Джолі і Вайноной Райдер. У 2002 році Елізабет приєдналась до акторського складу драми «Серце Америки», знятому за мотивами реальної історії, що сталася в школі Колумбайн, де підлітки влаштували криваву бійню своїм однокласникам. Наступного року актриса з'явилася в гостросюжетному вестерні Рона Ховарда «Останній рейд», головні ролі в якому зіграли Томмі Лі Джонс, Кейт Бланшетт, Еван Рейчел Вуд.

У 2004 році Мосс зіграла головну роль молодої дівчини Джессі Рейнольдс у драмі «Незаймана» Дебори Кампмейер, за яку вона була номінована на премію «Незалежний дух» за кращу жіночу роль.

Але справжній успіх прийшов до неї у 2007 році, коли вона отримала роль секретарки Пеггі Ольсен в серіалі «Божевільні». Персонаж Мосс - далеко не фатальна жінка, вона скромно одягається і абсолютно позбавлена будь-якої «гламурності». Втім, Елізабет Мосс це не бентежить: «У реальному житті у мене з цим немає проблем, я стильно і красиво одягаюся, часто виходжу в світ. Тому я не зациклена на тому, як виглядає героїня. Пеггі сором'язлива і вважає себе непривабливою, зате у неї сильний характер. Вона відчайдушно переслідує свої цілі: зробити кар'єру, довести, що вона нічим не гірше тих, що оточують її чоловіків. Для мене головне - її характер, а не стиль одягу. Якщо мені дадуть роль, для якої важлива тільки зовнішність - о'кей, я візьму її, але набагато цікавіше - зіграти справжню особистість». За роль Пеггі Ольсен Мосс п'ять разів номінувалася на премію «Еммі» за кращу жіночу роль у драматичному телесеріалі і один раз на премію «Еммі» за кращу жіночу роль другого плану.

У жовтні 2008 актриса спробувала себе на Бродвеї, зігравши роль Карен у п'єсі Девіда Мемета «Speed-The-Plow». Також відбувся дебют Елізабет і на Вест Енді в спектаклі «Дитячий час» Ліліан Геллман.
.
У 2013 році Елізабет Мосс з'явилась в образі детектива Робін Гріффін у серіалі «Верхівка озера» спільного виробництва Великої Британії та Австралії. Ця роль принесла їй «Золотий глобус» за кращу жіночу роль у міні-серіалі або телефільмі, премію «Вибір телевізійних критиків» в номінації «Краща жіноча роль у фільмі або міні-серіалі» і номінацію на премію «Еммі».

Далі Елізабет знялася у фільмі незалежного режисера Алекса Росса Перрі «Послухай, Філіп» і виконала головну роль у фантастичному трилері «Кохані», а також зіграла другорядні ролі у стрічках «Лугова країна» і «Висотка» з Томом Хіддлстоном і Сієною Міллер у головних ролях.

У 2017 році Елізабет почала грати головну роль Джун Осборн у серіалі сервісу Hulu «Розповідь служниці». Роман-антиутопія Маргарет Етвуд оповідає про події недалекого майбутнього, в якому багато жінок більше не можуть мати дітей. Ті, в кого збереглася репродуктивна функція, потрапляють у рабство до багатих родин і змушені примусово народжувати їм потомків. За цю роль у 2018 році Мосс отримала премію «Золотий глобус» в номінації «Краща жіноча роль в телевізійному серіалі».

У жовтні 2008 року Елізабет Мосс познайомилася з актором телешоу «Суботнім вечором у прямому ефірі» Фредом Армізеном. Їх весілля відбулося 25 жовтня 2009 року в Лонг-Айленд-Сіті. Але щасливий шлюб не проіснував навіть року, і у вересні 2010 року відбувся шлюборозлучний процес, за рішенням якого 13 травня 2011 року пара офіційно розлучилася. Мосс вважає себе феміністкою і так само як і батьки дотримується саєнтології.

Фільмографія:

2019 Shirley
2019 Її запах / Her Smell ... Becky Something
2019 The Kitchen
2019 Ми / Us ... чутки
2018 Чайка / The Seagull ... Masha
2018 Старий і пістолет / Old Man and the Gun
2017 Квадрат / The Square ... Anne
2017 - ... Розповідь служниці / The Handmaid's Tale (серіал) ... June Osborne
2017 Проект «Токіо» / Tokyo Project ... Claire; короткометражка
2016 Бісить бути нормальним / Mad to Be Normal ... Angie Wood
2016 Реальний Роккі / Chuck ... Phyliss
2016 На свободі / The Free World ... Doris Lamb
2015 Висотка / High-Rise ... Helen Wilder
2015 Правда / Truth ... Lucy Scott
2015 Лугова країна / Meadowland ... Shannon
2015 Королева Землі / Queen of Earth ... Catherine
2014 Couples Therapy (короткометражний)
2014 Кохані / The One I Love ... Sophie
2014 Послухай, Філіп / Listen Up Philip ... Ashley Kane
2013 Верхівка озера / Top of the Lake (міні-серіал) ... Robin
2012 The Pack ... Diana Whelan
2012 На дорозі / On the Road ... Galatea Dunkel, Helen Hinkle
2012 Найближчий друг / Darling Companion ... Grace
2012 Зелений Ліхтар: Смарагдові лицарі / Green Lantern: Emerald Knights ... Arisia
2010 A Buddy Story ... Susan Adams
2010 Втеча з Вегаса / Get Him to the Greek ... Daphne Binks
2009 Куди поділися Моргани? / Did You Hear About the Morgans? ... Jackie Drake
2009 - 2010 Милосердя / Mercy (серіал) ... Lucy Morton
2008 - 2009 Втілення страху / Fear Itself (серіал) ... Danny Bannerman
2008 New Orleans, Mon Amour ... Hyde
2008 El camino ... Lily
2007 Горище / The Attic (відео) ... Emma Callan
2007 Honored (короткометражний) ... Katie
2007 - 2015 Божевільні / Mad Men (серіал) ... Peggy Olson
2007 День Зеро / Day Zero ... Patricia
2007 They Never Found Her (короткометражний) ... Anna
2005 - 2010 Та, що Говорить із Привидами / Ghost Whisperer (серіал) ... Nikki Drake
2005 - 2006 Нашестя / Invasion (серіал) ... Christina
2005 Bittersweet Place ... Paulie Schaffer
2005 - ... Анатомія Грей / Grey's Anatomy (серіал) ... Nina Rogerson
2005 - 2006 Закон і порядок: Суд присяжних / Law & Order: Trial by Jury (серіал) ... Katie Nevins
2005 - 2011 Медіум / Medium (серіал) ... Haley Heffernan
2003 Останній рейд / The Missing ... Anne
2003 Незаймана / Virgin ... Jessie Reynolds
2003 Temptation ... Wind, Morgan
2002 Серце Америки / Heart of America ... Robin Walters
2002 Випадкова зустріч / West of Here ... Cherise
2001 Spirit (ТБ) ... Kelly
2001 - 2011 Закон і порядок. Злочинний намір / Law & Order: Criminal Intent (серіал) ... Rebecca Colemar
1999 Перерване життя / Girl, Interrupted ... Polly
1999 - 2006 Західне крило / The West Wing (серіал) ... Zoey Bartlet
1999 Де завгодно, тільки не тут / Anywhere But Here ... Rachel
1999 Доктор Мамфорд / Mumford ... Katie Brockett
1999 Викрадачі / The Joyriders ... Jodi
1999 Земні бажання / Earthly Possessions (ТБ) ... Mindy
1998 Angelmaker (короткометражний) ... Little Turcott
1997 Тисяча акрів / A Thousand Acres ... Linda
1997 - 2004 Практика / The Practice (серіал) ... Jessica Palmer
1995 - 1997 Фріказоід! / Freakazoid! (Серіал) ... додаткові голоси
1995 Остання вечеря / The Last Supper ... Jenny Tyler
1995 Охоронець за наймом / Separate Lives ... Ronni Beckwith
1995 Naomi & Wynonna: Love Can Build a Bridge (ТБ) ... Early Teen Ashley Judd
1995 Втеча на Відьмину гору / Escape to Witch Mountain (ТБ) ... Anna
1994 Шляхетний аферист / Imaginary Crimes ... Greta Weiler
1993 Циганка / Gypsy (ТБ) ... Baby Louise
1993 Джонні Бего / Johnny Bago (серіал) ... Agnes
1993 Якось у лісі / Once Upon a Forest ... Michelle
1992 - 1996 Частоколом / Picket Fences (серіал) ... Cynthia Parks
1992 - 1995 Бетмен / Batman: The Animated Series (серіал) ... Kimmy Ventrix
1992 Midnight's Child (ТБ) ... Christina
1991 Коммандо з передмістя / Suburban Commando ... Little Girl
1990 Лаки, Шанси / Lucky / Chances (ТБ) ... Lucky - Age 6
1990 Bar Girls (ТБ) ... Robin
1989 - ... Сімпсони / The Simpsons (серіал) ... Gretchen
1989 - 1992 Тільки любов / Anything But Love (серіал)

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2018 рік
Переможець: Краща актриса в драматичному серіалі («Розповідь служниці»)

Еммі 2017 рік
Переможець: Краща жіноча роль в драматичному серіалі («Розповідь служниці»)

Еммі, 2015 рік
Номінації: Краща жіноча роль в драматичному серіалі («Божевільні»)

Золотий глобус, 2014 рік
Переможець: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Верхівка озера»)

Премія Гільдії акторів, 2014 рік
Номінації: Краща жіноча роль в телефільмі або міні-серіалі («Верхівка озера»)

Еммі, 2013 рік
Номінації: Краща жіноча роль в драматичному серіалі («Божевільні»); Краща жіноча роль в міні-серіалі або телефільмі («Верхівка озера»)

Премія Гільдії акторів, 2013 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Божевільні»)

Еммі, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль в драматичному серіалі («Божевільні»)

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль на ТВ (драма) («Божевільні»)

Еммі, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль в драматичному серіалі («Божевільні»)

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Божевільні»); Краща актриса драматичного серіалу («Божевільні»)

Еммі, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в драматичному серіалі («Божевільні»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Божевільні»)

Еммі, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль в драматичному серіалі («Божевільні»)

Премія Гільдії акторів, 2009 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Божевільні»)
Номінації: Краща актриса драматичного серіалу («Божевільні»)

Премія Гільдії акторів, 2008 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Божевільні»)
629
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Ми - такі
Моє чуже життя
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.