,
Хроніки Шаннари
Гріфіни
Нескінченне кохання

Майкл Шеннон

Майкл Шеннон Майкл Шеннон Майкл Шеннон Майкл Шеннон Майкл Шеннон Майкл Шеннон Майкл Шеннон Майкл Шеннон Майкл Шеннон Майкл Шеннон Майкл Шеннон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Michael Shannon
Зріст: 1.92 м
Дата народження: 7 серпня, 1974 | лев
Місце народження: Лексінгтон, Кентуккі, США
Жанри: Драма, трилер, кримінал

Біографія:

Майкл Шеннон (Michael Corbett Shannon) народився 7 серпня 1974 року в місті Лексінгтон (штат Кентуккі, США). Батько актора, професор Дональд Шеннон, викладав бухгалтерський облік в Університеті ДеПоля, мати, Джеральдін Хайн, працювала адвокатом. По лінії батька Майкл Шеннон є онуком відомого американського ентомолога Реймонда Корбетта Шеннона. У Майка є молодші брат і сестра - Дейв і Ребекка. Батьки Майкла розлучилися, коли він був учнем початкових класів, тому його дитинство пройшло між рідним Лексінгтоном, де жив батько з новою сім'єю, та Чикаго, куди переїхала його мати. Джеральдін Хайн дуже любила театр і разом з Майком вони часто відвідували театральні вистави. Можливо, що саме в цей час Майкл Шеннон і вирішив пов'язати свою долю з акторською професією.

Після закінчення школи Майкл почав виступати в театрах Чикаго, а незабаром став одним із засновників Театру «Червона Орхідея», на сцену якого регулярно виходить й донині.

З 1992 року Шеннон пробує себе на телебаченні. Першою появою на екрані стали епізодичні ролі в телевізійних фільмах «Переслідувана жінка» і «Ангел-Стріт». У 1993 році актор з'явився в ролі нареченого Фреда у відомому фільмі Гарольда Реміса «День бабака» з Біллом Мюрреєм і Енді МакДавелл. Потім послідували переважно епізодичні ролі в таких стрічках, як «Ланцюгова реакція», «Країна тигрів», «Перл Харбор», «Ванільне небо», «Восьма миля», «Погані хлопці 2», «Зруйнована вежа» і «Ігри диявола».

Справжній успіх і слава прийшли до актора у 2008 році. Шеннона запросили зіграти в драматичному фільмі режисера Сема Мендеса «Життя спочатку». Втіливши образ Джона Гівінгса в екранізації однойменного роману Річарда Йейтса, Майкл вперше був номінований на премію «Оскар» («краща чоловіча роль другого плану»). Головні ролі у фільмі зіграли Кейт Вінслет і Леонардо ДіКапріо.

У 2010 році Майкла затвердили на одну з провідних ролей в американський телесеріал знаменитого режисера Теренса Вінтера «Підпільна імперія». У драмі про зародження великого грального центру Атлантік-Сіті за часів «сухого закону» Шеннону дісталася роль агента Нельсона Ван Алдена. Персонаж Майкла з'являється у всіх п'яти сезонах серіалу. За участь в багатосерійній сазі актор отримав дві нагороди від Гільдії кіноакторів США. Паралельно зі зйомками в «Підпільній імперії» Шеннон з'являється в фільмах «Джона Хекс», «Укриття» (премія «Сатурн» як кращий актор), «Мад», «Крижаний», «Людина зі сталі» та інші.

У 2014 році актор знявся в біографічній драмі «Все, що у мене є» з Джуліанною Мур, Еллен Пейдж і Стівом Кареллом, а також в незалежній драмі Раміна Бахрані «99 будинків», роль в якій принесла Майклу номінації на «Золотий глобус», премію «Сатурн» і премію Гільдії кіноакторів.

У 2016 році Майкл постав в образі «короля рок-н-ролу» Елвіса Преслі в кінокартині «Елвіс і Ніксон». В основу фільму лягли реальні події. У грудні 1970 року президент США Річард Ніксон прийняв у Білому домі Елвіса Преслі і зробив його почесним агентом Управління по боротьбі з наркотиками. Роль президента Ніксона зіграв Кевін Спейсі. Того ж року на екрани вийшов психологічний трилер Тома Форда «Нічні звірі» з Емі Адамс і Джейком Джилленголом. Роль цинічного детектива, який розслідує справу про зґвалтування і вбивство, принесла Шеннону другу номінацію на «Оскар».

У 2017 році Шеннон чудово впорався з роллю справжнього монстра і садиста полковника Річарда Стрікленда в фентезі-мелодрамі Гільєрмо Дель Торо «Форма води». До речі, стрічка за версією Американської кіноакадемії була визнана найкращим фільмом 2017 року.

Крім акторства Майкл Шеннон захоплюється ще й музикою. У 2002 році він заснував інді-рок-групу «Corporal», для якої він пише музику і тексти. У 2010 році група випустила свій однойменний дебютний альбом. Слідом вийшли ще дві пісні, одна з яких була названа «Obama» і приурочена до президентських виборів 2012 року, на підтримку Барака Обами.

Майкл Шеннон протягом тривалого часу знаходиться у відносинах з актрисою Кейт Аррінгтон, яка відома глядачам за серіалами «Елементарно», «Хороша дружина» і «Мільярди». Цивільне подружжя виховує двох дітей - дочок Сільвію і Меріон. Сім'я живе в районі «Red Hook» в нью-йоркському Брукліні.

Фільмографія:

Ціна / The Price ... Liam
2019 Маленька барабанщиця / The Little Drummer Girl (міні-серіал) ... Kurtz
2018 451 градус за Фаренгейтом / Fahrenheit 451 (ТБ) ... Beatty
2018 Ніби уві сні / State Like Sleep
2018 Що у них було / What They Had ... Nicky
2018 - ... Вейко / Waco (міні-серіал) ... Gary Noesner
2018 Кавалерія / 12 Strong ... Chief Warrant Officer Hal Spencer
2017 Поттерсвілль / Pottersville ... Maynard
2017 Війна струмів / The Current War ... George Westinghouse
2017 Форма води / The Shape of Water ... Richard Strickland
2016 Нічні звірі / Nocturnal Animals ... Det. Bobby Andes
2016 Сіль і полум'я / Salt and Fire ... Matt Riley
2016 Лавінг / Loving ... Grey Villet
2016 Елвіс і Ніксон / Elvis & Nixon ... Elvis
2016 Бідний хлопчик / Poor Boy ... Blayde Griggs
2016 Вовки / Wolves ... Lee Keller
2016 Френк і Лола / Frank & Lola ... Frank
2016 Complete Unknown ... Tom
2016 Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості / Batman v Superman: Dawn of Justice ... Zod
2016 Midnight Special ... Roy
2015 Ніч перед похміллям / The Night Before ... Mr. Green
2015 Все, що у мене є / Freeheld ... Dane Wells
2014 Міс Переполох / She's Funny That Way ... Policeman Macy's
2014 99 будинків / 99 Homes ... Rick Carver
2014 Вони прийшли разом / They Came Together ... Spike
2014 Молодь / Young Ones ... Ernest Holm
2013 Обираю тебе / Choose You (короткометражний)
2013 Урожай / The Harvest ... Richard
2013 Людина зі сталі / Man of Steel ... General Zod
2013 Roger Ebert's 14th Annual Film Festival: A Retrospective (короткометражний)
2012 Щаслива година / Happy Hour (короткометражний) ... Just Mike
2012 Крижаний / The Iceman ... Richard Kuklinski
2012 Термінова доставка / Premium Rush ... Bobby Monday
2012 Мад / Mud ... Galen
2011 Печать зла / Touch of Evil (короткометражний) ... Michael Shannon
2011 Проповідник з кулеметом / Machine Gun Preacher ... Donnie
2011 Зруйнована вежа / The Broken Tower ... Emile
2011 Укриття / Take Shelter ... Curtis
2011 Повернення / Return ... Mike
2010 - 2014 Підпільна імперія / Boardwalk Empire (серіал) ... Nelson Van Alden
2010 Джона Хекс / Jonah Hex ... Doc Cross Williams
2010 Герберт Уайт / Herbert White (короткометражний) ... Herbert
2010 Раневейс / The Runaways ... Kim Fowley
2009 13 ... Henry
2009 Мій син, мій син, що ти наробив / My Son, My Son, What Have Ye Done ... Brad Macallam
2009 Поганий лейтенант / The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans ... Mundt
2009 Зниклий безвісти / The Missing Person ... John Rosow
2008 Найкращий / The Greatest ... Jordan Walker
2008 Життя спочатку / Revolutionary Road ... John Givings
2007 Ігри диявола / Before the Devil Knows You're Dead ... Dex
2007 Щасливець / Lucky You ... Ray Zumbro
2007 Чорний дрізд / Blackbird ... Murl
2007 Вогнепальні історії / Shotgun Stories ... Son Hayes
2006 Пішли у в'язницю / Let's Go to Prison ... Lynard
2006 Всесвітній торговий центр / World Trade Center ... Dave Karnes
2006 Глюки / Bug ... Peter Evans
2006 Чудесно / Marvelous ... John
2004 Вода / Water ... Bobby Matherson
2004 Мертві пташки / Dead Birds ... Clyde
2004 Аферисти / Criminal ... Gene
2004 Замбоні / Zamboni Man (короткометражний) ... Walt, Zamboni Man
2004 Дроворуб / The Woodsman ... Rosen
2003 Grand Theft Parsons ... Larry Oster-Berg
2003 Погані хлопці 2 / Bad Boys II ... Floyd Poteet
2003 Кенгуру Джекпот / Kangaroo Jack ... Frankie Lombardo
2002 Восьма миля / 8 Mile ... Greg Buehl
2002 Особливо тяжкі злочини / High Crimes ... Troy Abbott
2001 Ванільне небо / Vanilla Sky ... Aaron
2001 Кидаючи виклик / New Port South ... Stanton
2001 Перл-Харбор / Pearl Harbor ... Lt. Gooz Wood
2000 Країна тигрів / Tigerland ... Sgt. Filmore
2000 Скажений Сесіл / Cecil B. DeMented ... Petie
2000 Фотограф / The Photographer ... Maurice
2000 Молоді бики / Mullitt (короткометражний)
1999 - ... Закон і порядок. Спеціальний корпус / Law & Order: Special Victims Unit (серіал) ... Avery Shaw
1999 Син Ісуса / Jesus 'Son ... Dundun
1999 Турки / Turks (серіал) ... Man
1997 Поїздка / The Ride ... Jimmy
1997 Пекельне таксі / Chicago Cab ... Crack Head
1996 - 2000 Завтра настане сьогодні / Early Edition (серіал) ... Merle
1996 Ланцюгова реакція / Chain Reaction ... D.C. Flower Delivery Man
1993 День бабака / Groundhog Day ... Fred
1992 Ангел-Стріт / Angel Street (ТБ) ... Patrick Mulligan
1992 Переслідувана жінка / Overexposed (ТБ) ... Young Man

Нагороди та премії:

Оскар 2017 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Нічні звірі»)

Золотий глобус, 2016 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («99 будинків»)

Премія Гільдії акторів, 2016 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («99 будинків»)

Сатурн, 2012 рік
Переможець: Кращий актор («Укриття»)

Премія Гільдії акторів, 2012 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Підпільна імперія»)

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Підпільна імперія»)

Оскар, 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Життя спочатку»)
1145
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Як козаки...
Південний Парк
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.