,
І мертві підуть
Діагноз - майже не закохані
Доктор Хаус
загрузка...

Тесса Томпсон

Тесса Томпсон Тесса Томпсон Тесса Томпсон Тесса Томпсон Тесса Томпсон Тесса Томпсон Тесса Томпсон
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Tessa Thompson
Зріст: 1.63 м
Дата народження: 3 жовтня, 1983 | терези
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, трилер, детектив

Біографія:

Тесса Томпсон (Tessa Lynne Thompson) народилася 3 жовтня 1983 року в Лос-Анджелесі, у родині музиканта і співробітниці мерії. За походженням Томпсон має панамську кров по батьковій лінії, мексиканську та европейську — по материнській. Її батьки розлучилися, коли Тесса була ще дитиною. Після розлучення Тесса з мамою і старшою сестрою залишилася в Лос-Анджелесі, а батько переїхав до Нью-Йорка. Тесса часто відвідувала східне узбережжя Америки, двічі перетнула країну, відвідавши більшість міст США.

Після закінчення школи Тесса була зарахована до коледжу Санта-Моніки, де отримала ступінь з культурної антропології. Спочатку вона мріяла про кар'єру в Корпусі миру, але у коледжі почала цікавитися театром і вирішила стати актрисою.

Вперше Тесса Томсон з'явилася на телеекрані в 2005 році. Вона виконала роль Джекі Кук у серіалі «Вероніка Марс» про життя молодої студентки Вероніки (Крістен Белл), яка після загибелі подруги вирішує почати власне розслідування справи. У 2006 році актриса потрапила до акторського складу медичного серіалу «Анатомія пристрасті», що транслювався по каналу АВС, а також зіграла роль Ребекки Тейлор у фантастичному серіалі Тіма Крінга «Герої».

Дебютом на великому екрані для Томсон став фільм «Коли дзвонить незнайомець» 2006 року. Психологічний трилер Саймона Веста розповідав про старшокласницю, яка, влаштувавшись нянею до заможної пари, стикається з серійним вбивцею. Актрисі випала невелика роль дівчини Скарлет, а головну роль в картині зіграла Камілла Белль.

У 2008 році актриса знялася разом з Мері Елізабет Вінстед в музичній стрічці «Зроби крок». Потім послідувала драма «Прокляті з Міссісіпі» - фільм про сім'ю чорношкірих фермерів з Півдня, які поколіннями терпіли расову дискримінацію.

У 2010 році Тесса брала участь в роботі над фільмом жахів «Ожила наречена» про молодого вченого, який знайшов спосіб воскрешати людей. Того ж року Томсон з'явилася в образі агента ФБР в детективному серіалі «Різзолі та Айлз». Також, Тесса знялася в драмі «Пісні про кохання» про життя дев'яти різних жінок, долі яких у певний момент переплітаються.

У 2012 році актрису затвердили на роль Сари Фріман, дружини доктора Метью Фрімана в серіалі «Лягавий». Героїня Тесси з'являється в 22 епізодах серіалу.

Пізніше Тесса Томпсон знялася у повнометражних фільмах «Шановні білі люди», байопику «Сельма», спортивній драмі «Крід: Спадок Роккі Бальбоа», комедії «Війна проти всіх» та в фантастичному серіалі від HBO «Край «Дикий захід».

У 2017 році Томпсон зіграла в «марвеловській» стрічці «Тор: Раґнарок», з'явившись в основному акторському складі разом з Крісом Хемсвортом, Томом Хіддлстоном і Кейт Бланшетт. Останнім фільмом, що вийшов на екрани за участю актриси, став трилер Алекса Гарленда «Анігіляція». Тесса перевтілилася в одну з жінок-вчених, які вирушили в аномальну зону для того, щоб зрозуміти справжні причини того, що там відбувається. У фільмі також знялися Наталі Портман і Дженніфер Джейсон Лі.

Про особисте життя актриси відомо дуже мало. Тесса Томсон веде закритий спосіб життя. Дівчина не поширюється про події приватного характеру у власних інтерв'ю. За чутками, вона деякий час зустрічалася з американським актором Беном Кроулі, проте пара офіційно цю інформацію не підтвердила. Актриса веде аккаунт в мережі «Інстаграм», де нерідко з'являються фото робочих моментів, а також індивідуальні знімки Тесси. Томсон любить зніматися в дизайнерських фотосесіях.

Фільмографія:

2018 Little Woods ... Ollie
2018 Крід 2 / Creed II ... Bianca
2018 Вибачте за турботу / Sorry to Bother You ... Detroit
2018 Анігіляція / Annihilation ... The Surveyor
2017 Тор: Раґнарок / Thor: Ragnarok ... Valkyrie
2016 Salt Water ... Brit
2016 - ... Край «Дикий Захід» / Westworld (серіал) ... Charlotte Hale
2015 Війна проти всіх / War on Everyone
2015 Крід: Спадок Роккі Бальбоа / Creed ... Bianca
2014 Сельма / Selma ... Diane Nash
2014 Points of Origin (короткометражний) ... Rosemary
2014 Грентхем і Роуз / Grantham & Rose ... Wallis
2014 Шановні білі люди / Dear White People ... Sam White
2013 Південна Дакота / South Dakota ... Chris
2013 Automotive ... Maggie
2012 Парк Авеню, 666 / 666 Park Avenue (серіал) ... Laurel Harris
2012 - 2013 Лягавий / Copper (серіал) ... Sara Freeman
2012 Вбивство на 13-му поверсі / Murder on the 13th Floor ... Nia Palmer
2011 Periphery ... Caitlin
2011 Red & Blue Marbles ... Becca
2011 Без координат / Off the Map (серіал) ... Sydney
2010 Betwixt (ТБ) ... Jenny
2010 Пісні про кохання / For Colored Girls ... Nyla, Purple
2010 - 2011 187 Детройт / Detroit 1-8-7 (серіал) ... Lauren Washington
2010 Ожила наречена / Exquisite Corpse ... Liz
2010 - ... Різзолі та Айлз / Rizzoli & Isles (серіал) ... FBI Agent Anna Farrell
2010 Everyday Black Man ... Claire
2009 - 2010 Три річки / Three Rivers (серіал) ... Penelope Kirkell
2009 Свідомість / Mental (серіал) ... Lainey Jefferson
2009 Mississippi Damned ... Kari Peterson
2008 Людський контракт / The Human Contract ... Waitress
2008 Зроби крок / Make It Happen ... Dana
2007 - 2013 Приватна практика / Private Practice (серіал) ... Zoe
2007 - 2009 Життя як вирок / Life (серіал) ... Liza
2007 Палм Спрінгс / Hidden Palms (серіал) ... Nikki Barnes
2006 Посвята Сари / The Initiation of Sarah (ТБ) ... Esme
2006 - 2010 Герої / Heroes (серіал) ... Rebecca Taylor
2006 Коли дзвонить незнайомець / When a Stranger Calls ... Scarlet
2005 - ... Анатомія пристрасті / Grey's Anatomy (серіал) ... Camille Travis
2004 - 2007 Вероніка Марс / Veronica Mars (серіал) ... Jackie Cook
2003 - 2010 Детектив Раш / Cold Case (серіал) ... Wilhemina 'Billie' Doucette

Нагороди та премії:

Британська академія, 2018 рік
Номінації: Зірка, що сходить
1020
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коломбо
Гріфіни
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.