,
Султан мого серця
Ми - такі
Постукай в мої двері

Пішов з життя Пітер О′Тул

Пішов з життя Пітер О′Тул Пішов з життя Пітер О′Тул
З британської столиці прийшла сумна звістка: на 82-му році після тривалої хвороби пішов з життя Пітер О'Тул. Цей актор по праву вважається одним з найяскравіших представників своєї професії другої половини двадцятого сторіччя.

Пітер О'Тул народився в 1932 році в ірландській родині. Навчався в Королівській академії драматичного мистецтва. У 30 років він виконав роль, яка принесла йому світову славу, - у фільмі «Лоуренс Аравійський» він зіграв знаменитого археолога Томаса Едварда Лоуренса. Також він виконав ролі у стрічках «Як украсти мільйон», «Лев взимку», «Трюкач», «Троя», «Останній імператор».

Актор вісім разів був номінований на «Оскар», але так і не отримав нагороду. У 2003 році Академія прийняла рішення вручити йому почесну золоту статуетку - О'Тул спочатку відмовлявся, але потім погодився її прийняти.

Востаннє актор з'явився на великих екранах у фільмі «Битва за свободу» у 2012 році, в якому зіграв священнослужителя. У цьому ж році він оголосив про те, що закінчує акторську кар'єру.

Пітер О'Тул помер 14 грудня 2013-го після тривалої хвороби в Веллінгтонському госпіталі.
4863
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Південний Парк
Злі пташки
Захисники
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
В категорії новини кіно Ви завжди знайдете гарячі новини про нові фільми. Новини російського та зарубіжного кіно, новини фільмів, акторів Головні події світового кінематографа: фестивалі, презентації, вручення нагород. Нові фільми в прокаті на найближчий час і в наступному сезоні. Детально про кіно новинки, всі новинки і прем'єри фільмів 2017 і 2018 року онлайн, найцікавіші новини світу кіно. Постійне оновлення новин. Ви можете дізнатися все про останні події з життя Ваших кумирів кіно