,
Стріла
Пані Фазілет і її доньки
Шерлок

Формат 3D не змінює сприйняття фільму

Формат 3D не змінює сприйняття фільму Формат 3D не змінює сприйняття фільму Формат 3D не змінює сприйняття фільму Формат 3D не змінює сприйняття фільму Формат 3D не змінює сприйняття фільму
Ви і так підозрювали, що кіно в форматі 3D не приносить нічого, крім головного болю і діри в сімейному бюджеті. Але якщо другий пункт не вимагає доказів, то перший був обгрунтований тільки зараз. Вчені Каліфорнійського університету Домінгез Хіллс, що вивчають вплив технології на людину, підтвердили, що модний формат не робить сприйняття фільму краще.

Згідно з даними, отриманими в ході вивчення 400 осіб, вчені під керівництвом Марка Карріера зробили висновок, що у глядача, що вибрав сеанс у форматі 3D, в три рази підвищується шанс отримати головний біль, перевтомити очі і взагалі зіпсувати зір. Реклама, що обіцяє випробувати від перегляду фільму в 3D більше емоцій або якесь особливе занурення в картину, теж не відповідає дійсності. «Від 3D розуміння фільму не стає краще», - запевняють учені.

Карріер і колеги попросили 400 студентів університету подивитися один з трьох фільмів: «Аліса в країні чудес», «Битва титанів» або «Як приручити дракона». Випробовувані були вільні вибирати формат зображення самі.

Після перегляду фільму добровольці повернулися додому і взяли участь в онлайн-дослідженні. Їх попросили відповісти на ряд питань, у тому числі про те, наскільки реалістичним здався їм фільм і які емоції вони відчували при перегляді (тут треба було вибрати з 60 запропонованих слів - від радості до злості). Крім того, учасникам було задано питання по сюжету переглянутого фільму.

Результати поділили на дві групи - 3D і 2D. Виявилося, що обидві групи запам'ятали фільми приблизно однаково. Учені також звернули увагу, що «група 3D» не могла похвалитися якимись додатковими емоціями, тобто ніякого обіцяного «занурення» не відбулося.

Дослідники й самі здивувалися результатам. «Багато хто з нас вважали, що 3D - це круто, що воно має якось діяти», - говорить Марк Карріер. Деякі компанії навіть стверджували, що 3D покращує процес навчання і пам'ять. Але Карріер і його колеги прийшли до діаметрально протилежного висновку.

Чи може це дослідження стати ще одним цвяхом у кришці труни формату 3D? Навряд чи. Але як показує практика, глядачі прекрасно ходять на звичайні картини. Плоске зображення не заважає «Повстанню планети мавп» заробляти пристойні суми, так само як воно не заважало «Форсаж 5». Який формат в результаті виживе, а може, вони будуть існувати паралельно - це покаже час.
2669
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Лютер
Життя з Луї
Табу
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
В категорії новини кіно Ви завжди знайдете гарячі новини про нові фільми. Новини російського та зарубіжного кіно, новини фільмів, акторів Головні події світового кінематографа: фестивалі, презентації, вручення нагород. Нові фільми в прокаті на найближчий час і в наступному сезоні. Детально про кіно новинки, всі новинки і прем'єри фільмів 2017 і 2018 року онлайн, найцікавіші новини світу кіно. Постійне оновлення новин. Ви можете дізнатися все про останні події з життя Ваших кумирів кіно