,
Дракони: Захисники Тупу
Поліція Парадайз
Лютер

Стали відомі лауреати премії «Оскар» за 2010 рік

Стали відомі лауреати премії «Оскар» за 2010 рік Стали відомі лауреати премії «Оскар» за 2010 рік Стали відомі лауреати премії «Оскар» за 2010 рік Стали відомі лауреати премії «Оскар» за 2010 рік Стали відомі лауреати премії «Оскар» за 2010 рік Стали відомі лауреати премії «Оскар» за 2010 рік Стали відомі лауреати премії «Оскар» за 2010 рік Стали відомі лауреати премії «Оскар» за 2010 рік
Історична драма «Промова короля» отримала чотири премії «Оскар», включаючи нагороду за кращий фільм 2010 року. Режисер Том Хупер був визнаний кращим постановником, тоді як Колін Ферт відвезе до Великобританії «Оскар» за кращу чоловічу роль.

Одна з найкоротших церемоній за останній час (вручення золотих статуеток тривало 3 години 10 хвилин) завершилася тріумфом малобюджетного фільму про короля-заїкою. «Промова короля» отримав загалом чотири премії Американської кіноакадемії: фільм, режисура, актор і оригінальний сценарій.

Сюрпризи все-таки були. Очікувалося, що кращим оператором стане Роджер Дікінс за «Залізну хватку», але на самому початку церемонії Том Генкс назвав ім'я Воллі Пфістера, який працював над фільмом Крістофера Нолана. У результаті «Початок» заробив всі ті ж чотири «Оскара», порівнявшись з «Промовою короля», ось тільки номінації були технічного характеру: дві за звук, плюс спецефекти і операторська робота.

В акторських номінаціях, як і очікувалося, перемогли Мелісса Лео, Крістіан Бейл, Наталі Портман і Колін Ферт. Одержуючи «Оскар» за кращу жіночу роль другого плану, Мелісса Лео не втрималася і вилаялася. Звукорежисери трансляції виявилися на висоті і встигли заглушити емоційну актрису на першій же букві.

Крістіан Бейл пообіцяв, що лаятися не буде на відміну від колеги по «Бійцеві», а також не збирається більше знущатися над своїм тілом. «Більше не буду так худнути, - сказав Бейл за лаштунками. - Я потихеньку старію. Якщо хапання зайвого, то повернення назад не буде. У мене більше немає відчуття невразливості, як колись». Також актор повідомив, що зараз знімається в Китаї і після закінчення робіт приступить до третього «Бетмену».

Вели церемонію Джеймс Франко і Енн Гетевей, причому все навантаження лягло на плечі майбутньої Жінки-кішки: Франко занадто часто відволікався на те, щоб відписатися про те, що відбувається в Твіттер, а під кінець і зовсім, здавалося, вдався до допомоги чи то алкоголю, чи то чогось міцнішого. Актори всіляко педалювали той факт, що вони самі молоді ведучі «Оскара» і покликані привернути до екранів додаткову аудиторію.

І все-таки «Оскар» не обійшовся без ветеранів. Усіх підкорив 94-річний Кірк Дуглас, що вручав премію за найкращу жіночу роль другого плану. Кірк зробив комплімент Енн: «Вона розкішна! Де ти була, коли я знімався в кіно?» Жартів з вуст Дугласа удостоїлися Х'ю Джекман і Колін Ферт.

Інший легендою «Оскара» став Біллі Крістал. Він вісім разів вів цю церемонію і поступається тільки Бобу Хоупу, на чиєму рахунку 18 вручень премій Американської кіноакадемії. Якраз заради Боба Хоупа Крістал і з'явився на сцені. «Дещо залишається незмінним! Продюсери попросили мене закруглятися, так що ось переможець у номінації "Кращий фільм"!»- Цей жарт Біллі навряд чи хтось сприйняв всерйоз. Потім комік розповів про часи, коли Боб Хоуп вів церемонію, а організатори шоу фактично повернули Хоупа на сцену за допомогою голографії.

Загалом церемонія пройшла вельми бадьоро, без запинок. Наталі Портман плакала, Колін Ферт під кінець промови теж розчулився. Аарон Соркін отримав «Оскар» за сценарій «Соціальної мережі» і тепер боїться писати наступний сценарій. Лауреат "Оскара" за кращий оригінальний сценарій Девід Сайдлер сказав спасибі англійській королеві за те, що не посадила його в Тауер за використання в фільмі слова на букву F.

І останнє. Лауреат «Оскара» Колін Ферт за лаштунками заявив, що не підтримує версію «Короля», що пройшла цензуру на предмет лайки. «Я воджу своїх дітей на футбол, і під час матчу вони чують багато нецензурних слів. Мені це категорично не подобається, але не буду ж я з-за цього позбавляти дітей можливості подивитися гру на стадіоні! Але в контексті фільму ці слова звучать необразливими».

Повністю список переможців виглядає так:

Кращий оператор

• Воллі Пфістер - «Початок»

Кращий художник-постановник

• Роберт Стромберг, Карен О'Хара - «Аліса в країні чудес»

Краща актриса другого плану

Мелісса Лео - «Боєць»

Кращий анімаційний короткометражний фільм

• «Втрата»

Кращий анімаційний фільм

• «Історія іграшок 3: Велика втеча»

Кращий адаптований сценарій

• «Соціальна мережа» - Аарон Соркін

Кращий оригінальний сценарій

• «Промова короля» - Девід Сайдлер

Кращий фільм на іноземній мові

• «Помста»

Кращий актор другого плану

Крістіан Бейл - «Боєць»

Кращий композитор

• Трент Резнор, Аттікус Росс - «Соціальна мережа»

Кращий звук (sound editing)

• «Початок»

Краще зведення звуку (sound mixing)

• «Початок»

Кращі костюми

• «Аліса в країні чудес»

Кращий грим

• «Людина-Вовк»

Кращий короткометражний документальний фільм

«Тут немає чужих»

Кращий короткометражний фільм

• «Бог кохання»

Кращий документальний фільм

• «Внутрішня справа»

Кращі спецефекти

• «Початок»

Кращий монтаж

• «Соціальна мережа»

Краща пісня

• «We Belong Together» - «Історія іграшок 3: Велика втеча»

Кращий режисер

• Том Хупер - «Промова короля»

Краща актриса

Наталі Портман - «Чорний Лебідь»

Кращий актор

Колін Ферт - «Промова короля»

Кращий фільм

• «Промова короля»
3210
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Царство
Гільда
Тихий океан
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
В категорії новини кіно Ви завжди знайдете гарячі новини про нові фільми. Новини російського та зарубіжного кіно, новини фільмів, акторів Головні події світового кінематографа: фестивалі, презентації, вручення нагород. Нові фільми в прокаті на найближчий час і в наступному сезоні. Детально про кіно новинки, всі новинки і прем'єри фільмів 2017 і 2018 року онлайн, найцікавіші новини світу кіно. Постійне оновлення новин. Ви можете дізнатися все про останні події з життя Ваших кумирів кіно