,
Рання пташка
Величне століття. Роксолана
Краще подзвоніть Солу

Скарлет Йоганссон

Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, режисер
Ім'я (лат.): Scarlett Johansson
Зріст: 1.63 м
Дата народження: 22 листопада 1984 | cкорпіон
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Райан Рейнольдс (розлучення); Ромен Доріак (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

22 листопада 1984 року в місті Нью-Йорк народилася майбутня голлівудська зірка, Скарлет Йоганссон (Scarlett Johansson). Її батько, Карстен Йоганссон (Karsten Johansson), родом із Данії, він був сином режисера і сценариста Ейнера Йоганссона. Мати, Мелані Слоан (Melanie Sloan) походить із сім'ї американських євреїв. Так як її батьки розлучилися, дівчина жила на два міста - Лос-Анджелес і Нью-Йорк.

У Нью-Йорку вона з самого дитинства відвідувала акторську школу Лі Страсберга, проте акторську кар'єру Скарлетт почала в Лос-Анджелесі: у 1992 році вона взяла участь у постановці під назвою «софістика» (Sophistry), де грала разом з Ітаном Хоуком. Старша сестра Скарлет, Ванесса (Vanessa), також акторка. У Скарлет є старший брат Едріан (Adrian), брат-близнюк Хантер (Hunter) і зведений брат Крістіан (Christian).

Ніхто з родичів Йоганссон не мав відношення ні до кіно, ні до театру - її знайомство зі світом шоу-бізнесу відбулося зовсім випадково. Друзі порекомендували віддати дівчат на який-небудь кастинг. Недовго роздумуючи, мати Скарлет відвела всіх дітей на проби для рекламного ролика - тоді дівчинці було всього 7 років. Тоді взяли тільки старшого сина - Едріана.

У 8 років вона зіграла з Ітаном Хоуком в п'єсі «Витонченість». Кінокритики помітили її у фільмі з Робертом Редфордом «Заклинатель» (1998). Титр з її ім'ям свідчив «вперше на екрані», хоча до цього вона знялася вже в шести стрічках («Норт» (1994), «Один удома-3» (1997), та інші.

Після серії драматичних ролей Йоганссон знялася у сімейній комедії «Мій Братик Свин» (My Brother The Pig). На жаль, незважаючи на великий багаж драматичних ролей, далеко не завжди акторам вдається вибирати собі і надалі тільки ті ролі, які їм найбільше близькі. Так, низка серйозних стрічок Скарлет була перервана молодіжним трилером «Атака Павуків», де вона зіграла дочку шерифа, що бореться з павуками-гігантами.

Свою першу кінороль Йоганссон отримала у фільмі «Норт», де зіграла разом з юним Елайджо Вудом. Кілька наступних її ролей залишилися непоміченими. Однак у 1996 році Скарлетт зіграла свою першу головну роль у фільмі «Менні і Ло», за яку отримала номінацію премії Independent Spirit Awards як краща виконавиця жіночої ролі. Роль Грейс Маклін у фільмі Роберта Редфорда «Заклинатель», зіграна Скарлет в 1998 році, принесла актрисі першу популярність в США.

Після цього Йоганссон знімалася в невеликих ролях у різної якості фільмах (у тому числі в чудово зустрінутих критикою «Світі привидів» і «Чоловік, якого не було»), поки не була запрошена режисером Софією Копполою у фільм «Труднощі перекладу». Роль Шарлоти у фільмі, що вийшов в 2003 році, принесла Йоганссон визнання по обидва боки Атлантики, а також ряд премій (у тому числі премію BAFTA як кращій актрисі) і номінацій на престижні кінонагороди (номінація на «Золотий глобус» як кращій виконавиці ролі в комедії / мюзиклі).

У тому ж році у Йоганссон виходить фільм «Дівчина з перловою сережкою»: Скарлет грає там роль Гріт, служниці голландського живописця Вермеєра, за яку в той же рік отримує номінацію на «Золотий глобус», але вже як найкраща актриса в драмі.

У 2004 році Йоганссон була запрошена в Американську кіноакадемію, члени якої щорічним голосуванням присуджують премію «Оскар». У тому ж році за роль у малобюджетном фільмі «Любовна пісня для Боббі Лонга» (у російському прокаті «Любовна лихоманка») акторка отримала свою третю номінацію на премію «Золотий глобус».

У 2005 році Скарлет випускає два радикально різних фільмів: великобюджетний фантастичний бойовик на тему клонування «Острів» режисера Майкла Бея, і камерну історію «Матч пойнт» знаменитого Вуді Аллена.

Перший фільм зазнав невдачі в бокс-офісі США, причому продюсери картини не в останню чергу звинуватили у провалі Йоганссон: за їхніми словами, «актриса виявилася не в змозі залучити своїм ім'ям широку аудиторію». Крім того, Йоганссон посварилася з режисером фільму під час зйомок постільної сцени з Еваном Макгрегором: актриса наполягала на оголення грудей своєї героїні, проте творці картини, побоявшись посилення рейтингу, змусили її надягнути бюстгальтер. Так чи інакше, «Острів» зібрав близько 180 млн доларів у світовому прокаті. Другий фільм виявився набагато вдалішим для її кар'єри.

Картина Вуді Аллена «Матч пойнт» була відібрана до позаконкурсної програми Каннського кінофестивалю 2005 року, отримала безліч позитивних критичних відгуків у пресі, зібрала касу майже в 80 млн доларів при типовому для Вуді Аллена бюджеті в 15 млн, а також принесла Скарлет четверту номінацію на премію «Золотий глобус».

У 2006 році на екрани вийшли 2 фільми за участю Скарлет: "Сенсація" і "Чорна Орхідея". У лондонському проекті Вуді АлленаСенсація») Скарлет грає комедійну роль американської студентки-журналістки, зав'язується роман з англійським аристократом (Х'ю Джекман), намагаючись розкрити загадкові злочину. «Чорна орхідея» - трилер-нуар Брайана Де Пальми, екранізація кримінальної історії, що розгортається навколо реального вбивства молодої актриси Елізабет Шорт в Голлівуді в 1940 році. Крім Скарлет у фільмі також беруть участь Хіларі Суонк, Джош Гартнетт і Ейрон Екхарт.

У 2007 році так само вийшло 2 фільми за участю Скарлет: "Щоденники няні" і "Престиж". "Щоденники Няні" екранізація однойменної книги Миколи Краус і Емми Маклафлін. Героїня Скарлет підробляє нянею в багатому нью-йоркському сімействі. Другий проект - екранізація книги Крістофера Приста «Престиж» режисера Крістофера Нолана, де Скарлет зіграла Олівію Уенскомб, асистентку двох протиборчих фокусників, чия боротьба зайшла занадто далеко.

Один з останніх проектів, в якому зіграла Скарлет - історична драма «Ще одна з роду Болейн», де Скарлет зіграла з Наталі Портман і Еріком Бана Мері Болейн, сестру знаменитої Анни Болейн, суперничати з нею за серце і постіль короля Генріха VIII з династії Тюдорів.

Взимку 2007 року почався запис студійного альбому актриси: планувалося, що Скарлет в 2007 році випустить свій альбом кавер-версій пісень Тома Вейтса, але вихід альбому відклали до 20 травня 2008 року.

Фільмографія:

Чорна Вдова / Black Widow ... Natasha Romanoff / Black Widow
2019 Кролик Джоджо / Jojo Rabbit ... Rosie Betzler
2019 Untitled Noah Baumbach Project ... Nicole
2019 Месники: Завершення / Avengers: Endgame ... Natasha Romanoff / Black Widow
2018 Месники: Війна нескінченності / Avengers: Infinity War ... Natasha Romanoff / Black Widow
2018 Острів собак / Isle of Dogs ... Nutmeg, озвучка
2017 Розваги дорослих дівчат / Rough Night ... Jess
2017 Привид у броні / Ghost in the Shell ... Major
2016 Співай / Sing ... Ash, озвучка
2016 Перший месник: Протистояння / Captain America: Civil War ... Natasha Romanoff / Black Widow
2016 Книга джунглів / The Jungle Book ... Kaa, озвучка
2016 Хай живе Цезар! / Hail, Caesar! ... DeeAnna Moran
2015 Месники: Ера Альтрона / Avengers: Age of Ultron ... Natasha Romanoff / Black Widow
2015 Банан-вбивця / Assassin Banana (міні-серіал) ... Pink Lady
2014 Люсі / Lucy ... Lucy
2014 Повар на колесах / Chef ... Molly
2014 Перший месник: Друга війна / Captain America: The Winter Soldier ... Natasha Romanoff, Black Widow
2013 Вона / Her ... Samantha, озвучення
2013 Під шкірою / Under the Skin ... The Female
2013 Пристрасті Дон Жуана / Don Jon ... Barbara
2012 Гічкок / Hitchcock ... Janet Leigh
2012 Месники / Avengers, The ... Natasha Romanoff, Black Widow
2011 Скубі-Ду: Напад Пантазаура / Scooby Doo: Attack of the Phantosaur (відео) ... озвучення
2011 Ми купили зоопарк / We Bought a Zoo ... Kelly Foster
2010 Залізна людина 2 / Iron Man 2 ... Natalie Rushman / Natasha Romanoff
2010 Амазонка / Amazon
2010 Діамант / Brilliant
2009 Обіцяти - ще не одружитись / He's Just Not That Into You ... Anna
2008 Месник / Spirit, The ... Silken Floss
2008 Вікі Крістіна Барселона / Vicky Cristina Barcelona ... Cristina
2008 Ще одна з роду Болейн / Other Boleyn Girl, The ... Mary Boleyn
2007 Щоденники няні / Nanny Diaries, The ... Annie Braddock
2006 Престиж / Prestige, The ... Olivia Wenscombe
2006 Чорна орхідея / Black Dahlia, The ... Kay Lake
2006 Сенсація / Scoop ... Sondra Pransky
2005 Острів / Island, The ... Jordan Two Delta / Sarah Jordan
2005 Матч поінт / Match Point ... Nola Rice
2004 Крута компанія / In Good Company ... Alex Foreman
2004 Губка Боб - квадратні штани / SpongeBob SquarePants Movie, The ... Mindy, озвучення
2004 Хороша жінка / A Good Woman ... Meg Windermere
2004 Любовна лихоманка / A Love Song for Bobby Long ... Pursy Will
2004 Вищий бал / Perfect Score, The ... Francesca Curtis
2003 Дівчина з перловою сережкою / Girl with a Pearl Earring ... Griet
2003 Труднощі перекладу / Lost in Translation ... Charlotte
2002 Атака павуків / Eight Legged Freaks ... Ashley Parker
2001 Американська рапсодія / An American Rhapsody ... Suzanne - at 15
2001 Світ примар / Ghost World ... Rebecca
2001 Людина, якої не було / Man Who Wasn't There, The ... Rachael 'Birdy' Abundas
1999 Мій братик Бейб / My Brother the Pig ... Kathy Caldwell
1998 Заклинач / The Horse Whisperer ... Grace MacLean
1997 Один дома 3 / Home Alone 3 ... Molly Pruitt
1997 Бабине літо / Fall ... Little Girl
1996 Злодюжки / Manny & Lo ... Amanda
1996 Якщо Люсі впаде / If Lucy Fell ... Emily
1995 Справедливий суд / Just Cause ... Kate Armstrong
1994 Норт / North ... Laura Nelson
2005 - 2008 Робоцип / Robot Chicken ... Amy

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2018 рік
Номінації: Краща бійка («Месники: Війна нескінченності»)

Сатурн 2017 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Перший месник: Протистояння»)

Премія каналу «MTV», 2015 рік
Номінації: Краща жіноча роль ( «Люсі»); Кращий поцілунок («Перший месник: Друга війна»)

Сатурн, 2015 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Перший месник: Друга війна»)

Премія каналу «MTV», 2014 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Пристрасті Дон Жуана»)

Сезар, 2014 рік
Переможець: Почесний Сезар

Сатурн, 2014 рік
Переможець: Краща актриса другого плану («Вона»)

Премія каналу «MTV», 2013 рік
Переможець: Краща бійка («Месники»)

Сатурн, 2011 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Залізна людина 2»)

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Матч поінт»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Любовна лихоманка»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Дівчина з перловою сережкою»); Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Труднощі перекладу»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Жіночий прорив року («Труднощі перекладу»)

Британська академія, 2004 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Труднощі перекладу»)
Номінації: Краща жіноча роль («Дівчина з перловою сережкою»)

Венеціанський кінофестиваль, 2003 рік
Переможець: Приз Upstream - краща жіноча роль («Труднощі перекладу»)
48499
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Тихий океан
Гріфіни
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.