,
Майстри сексу
Сини Анархії
Статус стосунків: усе складно

Нонна Грішаєва

Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва Нонна Грішаєва
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Nonna Grishayeva
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 21 червня 1971 | близнята
Місце народження: Одеса, СРСР (Україна)
Жанри: Комедія, мелодрама, пригоди
Чоловік: Олександр Нестеров ... одна дитина; Антон Деров (розлучення) ... одна дитина;

Біографія:

Нонна Гришаєва може пишатися своїми предками. Адже її прапрабабуся і прапрадід співали в знаменитому Ла Скала. А інший прадід - професор Новоросійського університету Казанський - листувався з самим Немировичем-Данченко.

Дитинство Нонни пройшло в рідній Одесі. Навчалася в балетній школі, пробувала свої сили на сцені театру і мріяла в майбутньому стати справжньою актрисою. Вже в десять років вона зіграла свою першу головну роль в Одеському театрі оперети.

Дівчинка росла дуже домашньою дитиною, і саме це завадило їй відразу ж після школи стати актрисою. Нонна вирушила підкорювати Москву, і майже вже поступила, але в останній момент втрутилася мама, яка побоялася залишати сімнадцятирічну доньку в чужому, незнайомому місті.

Повернувшись до Одеси, Нонна вступила до музичного училища. На зимові канікули вона разом з іншими студентами, зробивши новорічну музичну казку «Принцеса на горошині», знову вирушила до Москви. Гастролі з великим успіхом пройшли на сцені ДК Русакова (пізніше - театр Романа Віктюка). 53 вистави! Звичайно було нелегко, зате заробили на ті часи добрі гроші. А головне - це набутий досвід, Нонна так пишалася цим своїм бойовим хрещенням!

Поїздка до Москви знову розбудила в дівчині величезне бажання стати актрисою. І Нонна зрештою вмовила маму відпустити її до столиці.

Наступного літа Нонна Гришаєва приїхала до Москви і подала документи в Щукінське училище. Її майбутній педагог Валентина Петрівна Ніколаєнко згадала абітурієнтка, яка надходила в минулому році, і пропустила її відразу на третій тур. Успішно його пройшовши, Нонна Гришаєва була зарахована на курс В.В. Іванова.

Студентські роки Нонни пройшли в досить важкі для країни часи. Початок 90-х - танки біля Білого Дому, продукти за картками ... Вона згадує: «Мама відправляла з Одеси посилки з їжею, яку мені ніяк не вдавалося розтягти, оскільки все відразу ж з'їдалось, а потім доводилося довгий час голодувати. Жили ми в гуртожитку училища в одній кімнаті з Машею Ароновою. Як-то раз така смішна історія трапилася. Так як холодильника у нас не було, ми вивішували продукти в сітках за вікно.
Одного разу я вивісила за вікно сало, яке мені в черговий раз надіслала мама. А на наступний день дістаю цю сітку і виявляю, що вона стала підозріло легкої, дивлюся і розумію - все сало склювали синиці! Машка так реготала з мене - уж дуже вигляд у мене був трагікомічний! А з іншого боку, це були найпрекрасніші роки в моєму житті! Студенти часто не цінують цей час, всі думають: «Швидше б працювати - у театрі, в кіно ...» Вони не розуміють, що тільки в училищі є можливість грати те, що ти хочеш, коли для самостійних уривків ти вибираєш той твір і ту роль, про які мріяв. Більше в житті цього не буде».

На третьому курсі Нонна Гришаєва почала працювати в популярній гумористичній передачі Ігоря Угольникова «Оба-На». Тут вона, що називається, «набила руку», і надалі їй досить часто пропонували саме комедійні ролі.

У 1994 році Нонна Гришаєва закінчила Театральне училище ім. Б. В. Щукіна. А вже на третій день після випускного, було пишне весілля - Нонна вийшла заміж за актора і музиканта Антона Дерова. Молоду актрису закрутило у вирі родинного та творчого життя. Робота в театрі ім. Євг. Вахтангова, зйомки в кіно, вагітність. І все це одночасно. Так-так, Нонна, будучи на шостому місяці вагітності, знімалася одночасно в трьох картинах: «Місце на землі», «Графиня де Монсоро» і «Перший удар»!

Режисер Артур Арістакісян через вагітність актриси навіть змінив сценарій своєї картини «Місце на землі». Зйомки відбувалися в цій колонії хіпі і бомжів, де стояв специфічний запах. Звичайно ж Нонні від цього ставало погано. І хоча за сюжетом її героїня мала там залишитися, режисер зробив так, що вона залишила це місце.

У серіалі Володимира Попкова «Графиня де Монсоро» Нонна Гришаєва зіграла чарівну служницю головної героїні Гертруду. Зіграла яскраво, емоційно, і навряд чи хто з глядачів зауважив, що актриса перебувала в положенні.

До речі, свою вагітність Гришаєва ретельно приховувала від режисера бойовика «Перший удар», знаменитого Джекі Чана. Цю картину він знімав у Ялті, а Нонна грала в ній досить помітну роль - дівчину його головного ворога. Коли ж Джекі Чан дізнався про це, то був дуже вражений. «You are very professional actress», - вигукнув він.

А от у театрі справи у Нонни Гришаєва були не настільки блискучі. Ні, роботи вистачало. Були й Зеліма в «Принцесі Турандот», і Евеліна у виставі «Я тебе більше не знаю, милий», і комедіантка в «Витівки Скапена», і Шахрезада в «Алі-бабу і сорок розбійників», і Росаура у виставі «Життя є сон», і Блоха у «Лівша», і багато-багато інших ролі. Ось тієї, заповітної, довгий час не було.

Чекати Нонна Гришаєва довелося майже десять років. І ось - Деніза в музичному спектаклі «Мадемуазель Нітуш». Ця роль, здавалося, просто була створена для актриси. «Спасибі моєму педагогові і режисерові цього спектаклю Володимиру Іванову за те, що дав мені можливість реалізуватися! - Зізнається Нонна Гришаєва. - Зате тепер я просто купаюся в цій ролі і сподіваюся, що у нас з глядачами це задоволення взаємне».

А ось як про актрису відгукуються її колеги. А. Ануфрієва: «Творча індивідуальність Нонни Гришаєва - яскраве вираження молодіжного стилю Вахтанговського театру. Актор, перш за все, добре засвоїв традиції старої театральної школи і в той же час абсолютно розімкнутий по відношенню до сучасної культури, до її ритмів, всіх її напрямках і проявами. Це актор, що прекрасно вписується в картину нового світу з його культом видовищності, комерції та піарівських технологій, рекламних роликів і модних показів, телесеріалів, антреприз і модних кастингів».

У шлюбі з Антоном Деровим у Нонни Гришаєвої народилася донька Настя. З Антоном вони прожили сім років, а потім розлучилися.

Другий союз був цивільним. Обранцем Нонни став бізнесмен. Починалося все дуже красиво: він побачив актрису в театрі, потім була поїздка до Венеції, розкішні троянди в подарунок ... Але казка завжди закінчується. Коли люди абсолютно різні - їм важко існувати разом. Ось, що говорить про це сама Нонна Грашаева: «Не дивлячись на наявність в будинку восьми телевізорів, він примудрявся дивитися тільки новини. За всі роки нашого спільного життя я так і не змогла змусити його подивитися хоч один художній фільм. А як жити разом, якщо немає спільних інтересів? Це була, звичайно, не єдина причина розлучення, але теж доволі вагома ... »

Через три роки вони розлучилися, і Нонна зареклася: «Заміж? Ніколи!» Але хіба можна зарікатися. У 2006 році вона закохалася в актора Олександра Нестерова. Він зробив їй незвичайну пропозицію - одружитися в Празі. «Коли Саша зробив мені пропозицію і сказав, що одружимося ми в Празі, я мало не розплакалася, - розповіла Нонна. - На знак заручин він подарував мені дуже красиву каблучку, на якому було вигравирувано: «Від Нестерова з любов'ю!»

Церемонія одруження пройшла в старовинній ратуші на центральній, Староместскій, площі чеської столиці. На ній були присутні тільки наречені і їх друзі-актриса Любов Тихомирова з другом Ігорем. А після церемонії влаштували прогулянку по місту в старовинному екіпажі.

У 2007 році в сім'ї Гришаєва-Нестерова з'явився довгоочікуваний малюк. Старша донька Настя чудово ладнає з вітчимом. Про що може ще мріяти жінка?!

Особисте життя актриса з успіхом поєднує з роботою в театрі та кіно. У 2004-2006 роках Нонна Гришаєва знялася в декількох фільмах і серіалах: «Холостяки», «Моя прекрасна няня», «Надія йде останньою», «Конвалія срібляста», «Люба, діти і завод», «Утьосов. Пісня довжиною в життя»(роль - друга дружина Утьосова Антоніна Ревельс),«Хто в домі господар?»,«Азіріс Нуна». З великою теплотою актриса відгукується про свою роботу в серіалі «Люба, діти і завод», де вона знялася з Тетяною Догілєвою: «Звичайно, ми втомлювалися, адже зйомки йшли щодня в дуже активному режимі, але команда у нас підібралася абсолютно чудова! Ми так тепло і добре один до одного ставилися!»

А потім прийшла пора «Дня виборів». Варто зауважити, що до того часу Нонна Гришаєва вже декілька років з великим успіхом грала в спектаклях «Квартету І»: «День Радіо», «День Виборів», «Швидше, ніж кролики». Саме успіх цих проектів і підштовхнув до ідеї створення повнометражних фільмів.

У комедії «День виборів» Нонна знову, як і десять років тому, знімалася вагітною. Аж до 7-го місяця! Але глядачі і тут це навряд чи помітили. Вона згадує: «У нас на зйомках були просто приголомшливі умови! Було зафрахтоване судно, на якому проходили зйомки, і в мене на цьому судні була своя каюта. Так що я, коли не перебувала в кадрі, могла просто відпочивати - лежати в каюті і дивитися телевізор. У нас було шикарне харчування, в ресторані. Загалом, ми пливли по Москва-ріці на кораблі і попутно знімали фільм. Чарівно!» Актриса створила запаморочливо смішний образ радіоведучої, стурбованої своїми відносинами з численними улюбленими чоловіками.

Паралельно з «Днем виборів» йшли зйомки у фільмах «Клуб 69» і «Карнавальна ніч. 50 років потому». У «Клубі 69» Нонна Гришаєва зіграла навіжену жінку, хижачку, яка вважає, що їй усе дозволено. Сама актриса не любить таких жінок, тому й «відігралася» на свою героїню по повній. А в «Карнавальної ночі», рімейку знаменитої рязанівської комедії, Нонна виконала роль вагітної секретарки Помідорова (Юрій Гальцев). При цьому спеціально для Гришаєва пошили плаття для вагітних, і навіть всі жарти автори спеціально писали на тему вагітності.

Слідом за «Днем радіо» у 2008 році на екрани вийшла чергову комедію «День виборів», також поставлена за популярним вистави «Квартету І». У картині знялися практично всі ті ж актори: Нонна Гришаєва, Леонід Барац, Ростислав Хайт, Максим Вітогран, Олександр Демидов, Каміль Ларін та інші.

Фільмографія:

2014 Білка і Стрілка: Місячні пригоди
2012 Чоловік з гарантією
2011 Про що ще говорять чоловіки
2011 All inclusive, або Все включено
2010 Трубадур
2010 На измене ... Олена Соломатіна
2010 Про що говорять чоловіки ... дружина Слави
2010 Козаки ... Катерина II
2009 День виборів
2009 Гасіть світло
2008 Тариф новорічний ... Усмішлива квіткарка
2008 День радіо ... Нонна
2007 Клуб 69 ... Анжела, дружина Боса
2007 День виборів ... красуня Нонна
2007 - 2009 Татусеві дочки (серіал) ... Людмила Васнецова
2006 Утьосов. Пісня довжиною в життя ... балерина Антоніна Ревельс
2006 День грошей ... дружина Парфена
2006 Азіріс Нуна ... Мама
2006 - 2007 Хто в домі господар? (серіал) ... Шурочка
2005 - 2006 Люба, діти і завод ... (серіал) ... Анастасія Пряхина
2004 Холостяки (серіал) ... Дружина Олега
2004 Надія йде останньою ... Тетяна
2004 - 2006 Моя прекрасна няня (серіал) ... Ніна, сестра Вікторії
2004 Конвалія срібляста-2 (серіал) ... Нонна
2002 Таємна сила ... Настя
2002 Гроші
2001 Місце на землі
2001 Ідеальна пара "Відпочиньте, магістр"
2001 За двома зайцями (телеспектакль) ... Химка, прислуга у Сірко
1997 Це несерйозно
1997 Графиня де Монсоро ... Гертруда
1996 Перший удар / First Strike ... Наташа
1995 Московські канікули ... лаборантка закохана в Гришу
1992 Ризик без контракту

Нагороди та премії:

Жорж, 2011 рік
Переможець: Краща російська актриса

Золотий орел, 2010 рік
Номінації: Краща актриса на ТБ («Татусеві дочки»)

Жорж, 2009 рік
Номінації: Краща російська актриса

Жорж, 2008 рік
Номінації: Краща російська актриса

Посилання:
10662
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Нарко
Флінстоуни
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.