,
Якось у казці
Пригоди Джекі Чана
Абатство Даунтон

Ентоні Хопкінс

Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс Ентоні Хопкінс
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, композитор, режисер, сценарист, продюсер
Ім'я (лат.): Anthony Hopkins
Зріст: 1.74 м
Дата народження: 31 грудня 1937 | козоріг
Місце народження: Порт-Толбот, Уельс, Велика Британія
Жанри: Драма, трилер
Дружина: Дженніфер Лінтон (розлучення); Петронеллі Баркер (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Філіп Ентоні Хопкінс народився 31 грудня 1937 року в Уельсі, в місті Мергем (Порт-Толбот), Велика Британія, у сім'ї пекарів Річарда і Мюріель Хопкінс. Батьки працювали вдень і вночі у власній пекарні, збирали грошенята і жили за принципом «як би чого не вийшло». «Чим старше, тим більше я стаю схожим на мого дорогого татуся, - посміхається Хопкінс. - Я, як і він, наприклад, постійно ходжу і вимикаю світло - електрику економлю. Ненавиджу марнотратство». Що правда, то правда. На зйомках «Дракули Брема Стокера» Ентоні вщент розсварився з режисером Френсісом Копполою через неекономну витрату паперу. Потрібно сказати, що вартість реквізиту, розбитого при цьому збудженим актором, набагато перевищувала вартість паперу.

Найнещаднішим борцем з марнотратством у родині був і його дід - маленький домашній тиран, який тримав у страху всіх, а особливо свого онука Тоні. Коли тридцять років опісля Хопкінсу довелося зіграти Гітлера, він не раз згадав «доброго дідуся» - «могутнє, нещадне і сентиментальне чудовисько». У дитинстві Ентоні найчастіше відчував два почуття: нудьгу і страх. Все життя в затхлому Порт-Телботі здавалося йому нестерпним, і брати в ній участь (дружити з кимось, чимось захоплюватися, та й просто готувати шкільні уроки) Ентоні не бажав. «Антисоціальний тип» - так його називали чуйні шкільні вчителі і частенько лупили за це лінійкою по голові. «Я відчував, що не такий, як інші. У мені постійно сидів страх, що у мене просто "не всі вдома". Єдині люди, які були мені цікаві, - це актори. Чутки про їх яскраве життя хвилювали мене». З гріхом навпіл закінчивши школу, Хопкінс назавжди покинув рідне і ненависне місто.

Після закінчення школи в Коубрідж Хопкінс грає в аматорському театрі і виграє стипендію на навчання в Театрально-музичному коледжі в Кардіффі. Тут він навчається протягом двох років з 1955 по 1957 рр.. У 1958 році його призивають в армію, і два наступних роки він проводить у Булфорді на посаді штабного клерка в одному з підрозділів Королівської артилерії. У 1960 році Хопкінс запрошений на прослуховування до сера Лоуренса Олів'є, який в той час очолює Національний театр. Через два роки Хопкінс стає дублером Олів'є в постановці стріндберговского «Танцю Смерті».

Незабаром на акторському рахунку Ентоні Хопкінса були успішні ролі в постановках Шекспіра, в кіно ж він дебютував у 1968 році в історичному фільмі «Лев узимку», зігравши Річарда, в складі чудової акторського ансамблю - Пітер О'Тул, Кетрін Хепберн, Тімоті Далтон. Цей фільм Британська Академія визнала кращим, а також визнала кращим і виконавця головної ролі - Ентоні Хопкінса. Це була його перша нагорода.

Американська аудиторія вперше познайомилася з Ентоні Хопкінсом у 1973 році: Хопкінс зіграв тоді головну роль у першому американському мінітсеріалі «QBVII» (реж. Леон Юріс). Його герой - талановитий лікар польського походження, який співпрацював під час війни з гестапо, уникнув суду і намагається спокутувати свою провину роботою на благо людства. Але відплата наздоганяє його в особі американського режисера єврейського походження, який розкопав історію його витівок у нацистському таборі. Багато критиків вважають цю роль однієї з найбільш вдалих в акторській кар'єрі Хопкінса.

У 1974 році Хопкінс дебютував на Бродвеї у виставі «Equus», яка пізніше була поставлена їм у Лос-Анджелесі. Подальші 10 років він живе і працює в Лос-Анджелесі. Хопкінс отримав дві нагороди «Еммі» за виконання телевізійних ролей - Бруно Гауптмана у фільмі «Викрадення Ліндберга» і Адольфа Гітлера у фільмі «Бункер».

Далі були «Черінг Крос Роуд, 84», «Людина-слон». Фільм «Години відчаю» був першим досвідом співпраці з компанією Діно де Лаурентіса. Після виконання ролі капітана Блая у фільмі «Баунті», в якому він знявся, з тоді ще новою зіркою Голлівуду Мелом Гібсоном, Хопкінс повертається до Англії і бере участь у постановці «Правди» Девіда Хейра. За виконання ролі в цьому спектаклі він отримує нагороду від Британської Театральній Асоціації «За видатні досягнення» премією ім. Лоуренса Олів'є.

У 1987 році Ентоні Хопкінс отримав від королеви Єлизавети лицарське звання. Таким чином на батьківщині були оцінені його численні заслуги в мистецтві і популяризація Великобританії у всьому світі.

Маніяк Ганнібал Лектер з «Мовчання ягнят», що поїдає печінку свого ворога з гарніром з квасолі, зробив Хопкінса своїм для американських глядачів. До цього маститий актор значився серед хоч і шанованих, але маловідомих «англійських снобів». У 1991-му Ентоні Хопкінс отримує першого «Оскара».

Згодом, він номінувався на «Оскар» у категорії «Кращий виконавець головної ролі» у 1993 року, за виконання головної ролі в фільмі «Під кінець дня». Британська академія кіно та телебачення присвоїла йому звання Кращого актора. Зігравши в парі з Дебра Вінгер у фільмі Річарда Аттенборо 1993 року «Країна тіней» Хопкінс удостоївся численних кінонагород як у Старому, так і в Новому Світі. У 1998 році актор був номінований на премію «Оскар» як «Кращий виконавець ролі другого плану» за фільм «Амістад».

У 1996 році Хопкінс дебютував як режисер, екранізувавши чеховського «Дядю Ваню» до цієї постановки він сам написав музику і зіграв у ній головну роль. Актор також зіграв головні ролі у фільмах «Прожити життя з Пікассо» і в пригодницькій драмі, поставленої Лі Тамахорі за сценарієм Девіда Мамета «На грані» з Алеком Болдуіном.

У 1998 році Хопкінс зіграв у фільмі «Знайомтеся, Джо Блек», де його партнером стає Бред Пітт.

12 квітня 2000 року Ентоні Хопкінс став громадянином США. У 2001 році актор бере участь в повнометражній екранізації роману Стівена Кінга «Серця в Атлантиді» і у фільмі Алека Болдуїна «Диявол і Деніел Вебстер». А також на екрани виходить продовження історії Ганнібала Лектора з участю Ентоні Гопкінса «Ганнібал».

У 2002 році на екрани вийшла шпигунська комедійна картина Джоеля Шумахера «Погана Компанія», в якій Хопкінс зіграв з Крісом Роком. І звичайно ж продовження історії про знаменитого Ганнібала Лектора, вірніше самий початок історії з ним - «Червоний Дракон», в якому також взяли участь - Едвард Нортон, Емма Вотсон, Харві Кейтель.

У 2003 році Хопкінс знявся у фільмі - «Заплямована репутація». Компанію йому склали такі відомі люди, як Ніколь Кідман і Гері Синіз. Найчудовіша мелодрама, наповнена ностальгією, зрадою і любов'ю ...

На жаль в недавньому часі Хопкінс позбувся свого почесного лицарського звання! Це сталося тому що Ентоні переїхав жити до Америки, промінявши Уельс на «Дикий-Дикий Захід». Тому тепер він не сер Ентоні Хопкінс, а просто Тоні Хопкінс. Але звання зовсім не змінює натури людської та акторської майстерності, якими Хопкінс володіє дуже професійно. Це його дар!

Фільмографія:

Пісня імен / The Song of Names
Західний світ / Westworld ... Dr. Robert Ford
Готті / Gotti: In the Shadow of My Father
2015 Викрадення Фредді Хейнекен / Kidnapping Freddy Heineken ... Freddy Heineken
2014 Втіха / Solace ... John Clancy
2014 Автобан / Autobahn ... Hagen Kahl
2014 Ной / Noah ... Methuselah
2013 Тор 2: Царство темряви / Thor: The Dark World ... Odin
2013 РЕД 2 / Red 2 ... Bailey
2012 Гічкок / Hitchcock ... Alfred Hitchcock
2012 Калейдоскоп кохання / 360 ... John
2011 Зелений Ліхтар: Анімаційний серіал / Green Lantern: The Animated Series (серіал) ... Ganthet, озвучення
2011 Тор / Thor ... Odin
2011 Обряд / Rite, The ... Father Lucas Trevant
2010 Ти зустрінеш таємничого незнайомця / You Will Meet a Tall Dark Stranger ... Alfie Shebritch
2010 Третє правило / Third Rule, The ... Fabian Hogarth
2009 Людина-вовк / Wolf Man, The ... Sir John Talbot
2009 Bare Knuckles ... Xavier Jonas
2008 Immutable Dream of Snow Lion
2007 Місто фінального призначення / City of Your Final Destination, The ... Adam
2007 Беовульф / Beowulf ... Hrothgar
2007 Перелом / Fracture ... Ted Crawford
2007 Вихор / Slipstream ... Felix Bonhoeffer
2006 Уся королівська рать / All the King ... Judge Irwin
2006 Боббі / Bobby ... John Casey
2005 Найпрудкіший «Індіан» / World's Fastest Indian, The ... Burt Munro
2004 Диявол і Деніел Вебстер / Shortcut to Happiness ... Daniel Webster
2004 Доказ / Proof ... Robert
2004 Олександр / Alexander ... Old Ptolemy
2003 Заплямована репутація / Human Stain, The ... Coleman Silk
2003 AFI's 100 Years ... 100 Heroes & Villains ... Dr. Hannibal Lecter
2002 Червоний Дракон / Red Dragon ... Dr. Hannibal Lecter
2002 Погана компанія / Bad Company ... Officer Oakes
2001 Серця в Атлантиді / Hearts in Atlantis ... Ted Brautigan
2001 Ганнібал / Hannibal ... Hannibal Lecter
2000 Грінч - викрадач Різдва / How the Grinch Stole Christmas ... оповідач, озвучення
2000 Місія нездійсненна 2 / Mission: Impossible II ... Mission Commander Swanbeck, в титрах не вказаний
1999 Тіт - правитель Риму / Titus ... Titus Andronicus
1999 Зігфрід і Рой: Чарівна коробка / Siegfried & Roy: The Magic Box ... оповідач, озвучення
1999 Інстинкт / Instinct ... Ethan Powell
1998 Знайомтеся - Джо Блек / Meet Joe Black ... William Parrish
1998 Маска Зорро / Mask of Zorro, The ... Don Diego de la Vega, Zorro
1997 Загублені діти Берліна / Lost Children of Berlin, The ... оповідач, озвучення
1997 Амістад / Amistad ... John Quincy Adams
1997 На межі / Edge, The ... Charles Morse
1996 Прожити життя з Пікассо / Surviving Picasso ... Pablo Picasso
1996 Серпень / August ... Ieuan Davies
1995 Ніксон / Nixon ... Richard M. Nixon
1994 In Ismail's Custody ... Actor
1994 Легенди осені / Legends of the Fall ... Col. William Ludlow
1994 Дорога на Велвілл / Road to Wellville, The ... Dr. John Harvey Kellogg
1993 Царство тіней / Shadowlands ... Jack Lewis
1993 Наприкінці дня / Remains of the Day, The ... Stevens
1993 Вибрані виходи / Selected Exits ... Gwyn Thomas
1993 Невинний / Innocent, The ... Bob Glass
1993 Процес / Trial, The ... The Priest
1992 Земля і американська мрія / Earth and the American Dream ... Reader, озвучення
1992 Чаплін / Chaplin ... George Hayden
1992 Дракула / Dracula ... Professor Abraham Van Helsing
1992 Бути кращим / To Be the Best ... Jack Figg
1992 Маєток Говардс Енд / Howards End ... Henry Wilcox
1992 Експерт / Spotswood ... Errol Wallace
1992 Корпорація «Безсмертя» / Freejack ... Ian McCandless
1991 Війна одного / One Man's War ... Joel
1990 Мовчання ягнят / Silence of the Lambs, The ... Dr. Hannibal Lecter
1990 Години відчаю / Desperate Hours ... Tim Cornell
1989 Heartland ... Jack
1989 Великі надії / Great Expectations ... Abel Magwitch (серіал)
1988 Призахідне / Dawning, The ... Cassius aka Angus Barrie
1988 Рокот несхвалення / A Chorus of Disapproval ... Dafydd Ap Llewellyn
1988 Across the Lake ... Donald Campbell
1988 Десятий чоловік / Tenth Man, The ... Jean Louis Chavel
1987 Чарінг Крос Роуд, 84 / 84 Charing Cross Road ... Frank P. Doel
1987 Хороший батько / Good Father, The ... Bill Hooper
1985 Нечиста совість / Guilty Conscience ... Arthur Jamison
1985 Blunt ... Guy Burgess
1985 Тріумфальна арка / Arch of Triumph ... Dr. Ravic
1985 Муссоліні і я / Mussolini and I ... Count Galeazzo Ciano
1985 Голлівудські дружини / Hollywood Wives ... Neil Gray (серіал)
1984 Баунті / Bounty, The ... Lieutenant William Bligh
1984 Strangers and Brothers ... Roger Quaife
1983 A Married Man ... John Strickland
1982 Горбань із Нотр-Дама / Hunchback of Notre Dame, The ... Quasimodo
1981 Отелло / Othello ... Othello
1981 Петро і Павло / Peter and Paul ... Paul of Tarsus
1981 Бункер / Bunker, The ... Adolf Hitler
1980 Зміна сезонів / A Change of Seasons ... Adam Evans
1980 Людина-слон / Elephant Man, The ... Dr. Frederick Treves
1979 Mayflower: The Pilgrims 'Adventure ... Capt. Jones
1978 Чари / Magic ... Corky, Voice of Fats the Dummy
1978 Міжнародний приз «Вельвет» / International Velvet ... Captain Johnson
1977 Далека переправа / A Bridge Too Far ... Lt. Col. John Frost
1977 Чужа дочка / Audrey Rose ... Elliot Hoover
1976 Перемога у Ентеббе / Victory at Entebbe ... Prime Minister Yitzhak Rabin
1976 Lindbergh Kidnapping Case, The ... Bruno Richard Hauptmann
1976 Dark Victory ... Dr. Michael Grant
1975 All Creatures Great and Small ... Siegfried Farnon
1974 Arcata Promise, The ... Theo Gunge
1974 Possessions ... Dando
1974 Джаггернаут / Juggernaut ... Supt. John McCleod
1974 Дівчина з Петрівки / Girl from Petrovka, The ... Kostya
1974 QB VII ... Dr. Adam Kelno
1973 Ляльковий будинок / A Doll's House ... Torvald Helmer
1973 Lloyd George ... David Lloyd George
1972 Молодий Вінстон / Young Winston ... David Lloyd George
1972 Poet Game ... Hugh Sanders
1971 Коли проб'є 8 склянок / When Eight Bells Toll ... Philip Calvert
1970 Great Inimitable Mr. Dickens, The ... Charles Dickens
1970 Danton ... Danton
1970 - 1984 Play for Today ... Alexander Tashkov (серіал)
1969 Дзеркальна війна / Looking Glass War, The ... John Avery
1969 Гамлет / Hamlet ... Claudius
1968 Лев взимку / Lion in Winter, The ... Richard
1967 White Bus, The ... Brechtian
1967 A Flea in Her Ear ... Etienne Plucheux
1965 - 1983 Play of the Month ... Alfred Allmers (серіал)

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2006 рік
Переможець: Премія Сесіля ДеМілля

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Ганнібал»); Кращий лиходій («Ганнібал»)

Оскар, 1998 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Амістад»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Амістад»)

Оскар, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ніксон»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Ніксон»)

Оскар, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Під кінець дня")

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Під кінець дня")

Британська академія, 1994 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Царство тіней»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Під кінець дня")

Оскар, 1992 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Мовчання ягнят»)

Золотий глобус, 1992 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Мовчання ягнят»)

Британська академія, 1992 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Мовчання ягнят»)

Золотий глобус, 1989 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Десятий чоловік»)

ММКФ, 1987 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Чарінг Крос Роуд, 84»)

Золота малина, 1981 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Зміна сезонів»)

Золотий глобус, 1979 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Чари»)

Британська академія, 1979 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Чари»)

Британська академія, 1969 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Лев узимку»)
30243
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Флінстоуни
Гострі козирки
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.